Üdv Mindenkinek!
Engedjetek meg egy hírdetést.Elhagyott az énekes-ritmusgitárosunk és 02 16.-án bulink van.Meg 23.-án is:
A hatvanas, hetvenes évek beatzenéjét kedvelő énekest keresünk. A csapat nem megélhetési zenekar, de elvállalunk mindenféle vendéglátózást is.Hangszeres tudás előny.(Shadows;Omega;Illés;Metro;Gemini;Generál;Piramis;Demjén;Komár;Edda;Hungária;stb+ 3+2;Lakodalmas Lajos meg ilyenek ha muszály.
06 30 97 48 199
Ha ismertek ilyen hajlamú embert szóljatok.
köszi t64
Minek vesz Floyd Rose-s gitárt aki nem tudja behangolni??
ez ilyen.. nincs fix kontakt a bridge és a teszt közt.. van a két pont ahol támaszkodik, és amire a rugók, és a húrok feszítik.. persze hogy elmászik ha az egyik erőt növeled... :)
Megjottem a NAMM Show-rol.
Meseljek?
Hat a kovetkezokkel talalkoztam:
Steve Vai
Jennifer Batten
T.M Stevens
Steve Morse
Off:Coolio
Es meg sokan masok
Sok sztar dedikalt, akirol fogalmam sem volt kicsodak. Azt hisyem a Korn-os es Limp Bizkites Sracokat is lattam, de picit maskepp neznek ki eloben.
Jenniferrel kellemesen elbeszelgettem.
Megkerdeztem nem tanulhatnek e tole, de azt mondta mar faradt a tanitashoz es sok idot is elvesz. Ugy erzem picit elfaradt... De nagyon kedves volt.
Csinaltam par kepet, amit majd fel is teszek a Netre.
Ja. A pod a mult! VETTA (igaz a pod $250, a vetta pedig $1500, de sztereo komboval)
Szinten Line6.
Ja es PRS gitarok szamomra a legjobb gitarok most.
Soha sem voltam elajulva gitartol, de a PRS-ek vertek mindent.
Rengeteg gitart kiprobltam mostanaban.
Ja , Gibson Gothic. Felejto. Gyenge hangja van, bar tetszetos a hangja.
Ujabb felimeres , amit mar regen is hallottam, de a Gibson - Marshall egyutt nagyon jo. Kulon meg egyik sem. Bocs, ha serto, de most a szaraz tapasztalataimat irom le, nem az erzelmeimet.
Valaki kerdezte a Beringert: Semmi extra. Nekem nem tetszett. Kabe a J-Station szintjen van.
diesel metáltestvérem ugyanevvel a problémával küszködött, pár hozzászólással alább. mi a következő teóriát állítottuk fel: a vastagabb húrnak nagyobb a húzóereje, és azért 'megy el' a hangolás ha pontosan behangolod a gitárt, majd utána megpengeted, mert a húrok elhúzták a floyd rose-t, tehát ha a mély húrokat pontosan behangolod, aztán a magasakat is, a mélyek azért lesznek hamisak, mert a magasak húztak valamennyit a tremolószerkezeten. mármint az egész ingó húrlábon.
megfejtések a következők:
1: add el a jacksont, és vegyél fix húrlábas gitárt
2: talán próbálj meg még egy rugót tenni a tremolóba, ezért kevésbé tudják a húrok elhuzni a lábat (még nem próbáltuk ki)
3: állítsd be a tremolót úgy, hogy kicsit hátrafelé dőljön. (mi még ezt sem próbáltuk, de kozinak (ld. alább) bevált)
4: szerintem a 12-es húr túl vastag egy ciszre hangoláshoz, diesel gitárja h-ra van hangolva, dropped h hangolással, és még így is 11-est használ. tehát lehet, hogy érdemes lenne egy fokkal vékonyabb húrt használnod
Van egy kis probelmam, melyet megoldani sajnos nem tudok, hatha valaki tud segiteni. Vazolom:
Jackson PS2, EMG aktiv hangszedo, 12-es hurok, Korg GA20 hangologep.
Behangolom popec modon a gitart (Az E-t Ciszre, az igazsaghoz ez is hozzatartozik), aztan megyek vissza, hogy ellenorizzem az E6-os meg az A-hurt, es csodak csodaja, magasabban vannak a kelletenel. Kikapcs, ujra hangolok, megint magasabban vagyok hangolva, magyaran nem tudom behangolni a gitart, mert minden probalkozasnal mast mutat. Az OK, hogy engednek a hurok, de akkor melyebbnek kellene lennie. Most vagy a hangologep szar (nem hinnem), vagy valamit nagyon figyelmen kivul hagytam.
Ennyi.
95. de ezt nem tudom, meg kéne nézni, mert ott is voltam, sehíresehamva nem volt. az vagy áfamentes ár, vagy használt.
mostmár tökmindegy. ez így jó, ahogy van!
Van itt valaki, aki szeret és tud progresszív rockzenét játszani? (Genesis, P.Floyd vonal.) Jöhetne hozzánk gitározni, már lassan szorít az idö (koncertek). Érdeklödni mailben lehet: zoldalma@mailbox.hu
Ki lett próbálva többféle fejhallgatóval. De most kipróbáltam az új gitárral és egész elviselhető hubucker állásban. Elég lesz így is a telelés idejére.
Elképzelhető, hogy a fejhallgatód impedanciája nem illeszkedik az RP100 erősítőjéhez, ha ez több vagy kevesebb mint amire méretezték az erölködő kimenetét, akkor mindkét esetben halkabb leszel. Én az 1/8"-osból egy mezei walkman fejhallgatóval, kb 80-as hangerőnél már megbírtam feledkezni magamról...pedig félig-meddig süket vagyok:o)