Keresés

Részletes keresés

Husky Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11038
Olvassátok el amit az elöbb be-copyztam !
Előzmény: Jules_d (11036)
Husky Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11037
"Tököliért és Ferencziért 300 milliót is fizetne Orbán kedvenc csapata

2002. január 2. szerda 21:02


Nagy tervekkel vág neki a tavasznak az újpesti futballcsapat. A klub vezetői idén kupagyőzelmet várnak a jelenleg hetedik helyen álló együttestől, jövőre azonban már bajnokok akarnak lenni. Az Újpest ehhez két cseh és egy lengyel válogatott focista mellett a góllövőlistát vezető Tököli Attilára és Ferenczi Istvánra is szemet vetett. A tavalyelőtti gólkirályt a stop! információi szerint maga a kormányfő, Orbán Viktor szeretné kedvenc csapatába csábítani, amelyet a tisztán állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank szponzorál.

Két válogatott csatárért akár 300 milliót is hajlandó kifizetni az Újpest FC – értesült a stop!. Tököli Attilát egymillió márka (több mint 130 millió forint), Ferenczi István pedig 200 millió forint körüli összegbe kerülne. Gyulay Zsolt, az Újpest FC ügyvezetője a tárgyalások végeztéig nem kívánta elárulnia kiszemelt játékosokat, ám az egykori kajakos olimpiai és világbajnok a stop!-nak nyilatkozva megerősítette, hogy klubja számára nem pénzkérdés Tököli Attila leigazolása. Gyulay szerint azonban kérdéses, hogy megér-e ennyit a tavalyelőtti gólkirály, akinek nyáron lejár a szerződése Dunaújvárosban, így jóval olcsóbban is megszerezhető.

Orbán kedvenc csapata

Az őszi szezonban szerzett 17 góljával a támadók rangsorát vezető Tököli külföldről is kapott ajánlatokat, a hírek szerint Spanyol- és Franciaországba is csábítják, de legkomolyabb kérőnek a Bundesliga első osztályában szereplő, jelenleg csatárgondokkal küszködő 1860 München számít. A 25 éves válogatott csatár visszautasított már török, izraeli és ciprusi ajánlatokat. Tököli a stop!-nak elmondta: ha nem sikerül külföldre szerződnie, akkor várhatóan nyárig a Dunaferr-ben marad.

Tököli lapunknak nem erősítette meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is szeretné őt Újpestre csábítani. A kormányfő közismerten a lila-fehéreknek szurkol, bár korábban hírbe hozták a Vasassal is.

Ferenczi: Szófia helyett Újpest?

Információink szerint az Újpest ugyanakkor nem tett le Tököli megszerzéséről, mint ahogy az ősszel 13 gólt szerző, szintén válogatott Ferenczi Istvánéról sem. Utóbbi klubja az MTK hetek óta tárgyal a bolgár Levszki Szófiával. A délszláv csapat a már leigazolt Kabát Péter mellé szeretné megszerezni Ferenczit, ám a két klub nem tud megegyezni az átigazolás időtartamáról. (Úgy tudjuk, a Levszki fél év kölcsönjáték után szeretne kétéves szerződést kötni a támadóval, míg az MTK azonnal el akarja engedni legeredményesebb csatárát, ezenkívül a vételárat illetően is van némi vita.)

Az MTK klubigazgatója cáfolta, hogy ajánlatot kaptak volna Újpestről. Fülöp Ferenc a stop!-nak elmondta: hivatalosan nem tárgyaltak az ÚFC vezetővel, inkább külföldi eladásban gondolkodnak, mert ott többet tudnak fizetni. Legalábbis eddig ez volt a gyakorlat – tette hozzá a klubigazgató.

Kuka és Suchoparek, Éger és Farkas Balázs

A stop! azonban úgy tudja: az Újpest kifizetné az MTK által kért árat. A két csatár mellé Lukács Ferenc klubtulajdonos szerint két cseh és egy lengyel válogatottat is szeretnének igazolni. Lapunk értesülései szerint előbbi kettő a világbajnokságot és komoly bajnokságokat is megjárt, jelenleg a Slavia Prahában játszó Pavel Kuka és Jan Suchoparek, míg utóbbi a Bundesligában is megfordult Pavel Wojtala lenne, de rajtuk kívül tervezik Éger László, a Dunaferr védője és Farkas Balázs, a Győr utánpótlás válogatottjának a megszerzése is. A

A jelenleg a Borsodi Liga hetedik helyen álló csapat vezetőinek célkitűzése, hogy a bajnokság végére a dobogón álljon, a Magyar Kupát pedig nyerje meg az együttes. Nyáron újabb erősítéseket terveznek, mert jövőre már bajnokok akarnak lenni.

Az MFB volt a klub megmentője

Az ősszel még komoly anyagi gondokkal küszködő Újpestnek úgy nyílt lehetősége erre a villámgyors emelkedésre, hogy a százszázalékos állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank novemberben szponzorációs szerződést kötött a klubbal. Az MFB-nél továbbra sem nyilatkoznak arról, pontosan mennyi pénzt fektettek az Újpest labdarúgócsapatába. Tarnóczi László, a bank szóvivője azt sem tudta megmondani, hogy a banknál nyomon követik-e, hogy a klub mire használja a pénzüket.

A lila-fehér klub vezetői korábban úgy nyilatkoztak, hogy több tízmilliós összegről van szó. Ennek azonban ellentmond, hogy a téli játékosvásárlásra négy-ötszázmilliót is elkölthet a gárda. Ez a legtöbb magyar első osztályú csapat éves költségvetésének többszöröse, de a legnagyobb riválisok (például a bajnokesélyes MTK) is lényegesen kevesebbért igazolnak játékost.

A riválisok érthetetlennek tartják a bank szerepvállalását

Futballberkekben felháborítónak tartják, hogy a kormány burkolt állami támogatás révén magyar futball „koronagyémántjává”, a bajnokság meghatározó csapatává szeretné tenni az Újpestet. A riválisok névtelenséget kérő csodálkoznak azon, hogy honnan lett hirtelen ennyi pénze Orbán Viktor miniszterelnök kedvenc csapatának. Érthetetlennek tartják, hogy az MFB futballmezen reklámozza magát, bár nincs lakossági üzletága, csak állami cégeket és programokat finanszíroz. Tarnóczi szóvivő ezzel kapcsolatban úgy vélte: a bank arculatát, goodwill-jét javítja, ha az egyik legnépszerűbb magyar klubnál hirdetnek.

A stadionhoz csapatot akar a kormány?

A kormány ugyanakkor egy másik területen is kiemelten kezelte az Újpestet: ennél a csapatnál kezdték a stadionrekonstrukciós programot. A Megyeri úti létesítményre eredetileg összesen 550 millió forintot szántak, szemben a legnagyobb rivális Ferencváros Üllői úti stadionjával, amit kétmilliárdból újítottak volna föl. Ezzel szemben az újpesti rekonstrukció összesen 1,6 millárd forintba került, míg a Fradi-stadionnál még a tervek sem készültek el. Ennek okát a bennfentesek abban látják, hogy utóbbi klubot tavaly júliusban megvásárolta a Várszegi Gábor tulajdonában lévő Fotex Rt., így nem volt alkalmas az állami kedvenc szerepére.

Deutch: nincs központi akarat

Az ifjúsági és sportminiszter szerint azonban az, hogy egy állami vállalat támogat egy klubot, nem jelenti a központi akarat megjelenését. Deutch Tamás a Nemzeti Sportnak kijelentette: azért kezdődött Újpesten a felújítási program, mert már a stadionrekonstrukció meghirdetése előtt beindult a felújítás, és a Megyeri úti létesítmény volt az egyik legrosszabb állapotú.

A klub honlapja szerint további fejlesztések várhatók: a centerpályát alácsövezik, a gyepét pedig kicserélik, mert márciusban az alkalomhoz méltó nemzetközi hírű ellenféllel szeretnének játszani az újpesti stadionavatón. Az MLSZ ugyanakkor mát tavaly novemberben felavatta a létesítményt: tavaly novemberben tűzijátékos meccsen a válogatott 5-0-ra verte Macedóniát. "

Jules_d Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11036
Gyulay papa mondta...
Az NS-ben
Előzmény: Szul (11035)
Szul Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11035
Husky!

Honnan vetted ezt a felmillio eurot??

Előzmény: Husky (11034)
Husky Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11034
Hi !

Honnan van ennyi pénzünk ( 0,5 millió Euró a két kohászért + a 2cseh +1lenygel + Farkas B ) ? Csak nem az MFB ?

Azért biztató, hogy mintha nekünk lenne az MTK után a legtöbb pénzünk.

Hajrá ÚJPEST !

BELABACSI Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11033
Nagyon lassu a gép ezért most csak röviden, mert erre így nincs időm.

MM-et inkább sajnálni kell mint vitatkozni vele, hiszen beteg ember.Időnként komoly gyűlöletrohamai vannak.

Komolyabb téma.Nemigen örülök annak, hogy kiteregetjük a lapjainkat.Lám vannak perverz emberek, akik rögtön ugranak ellenfeleik igazolási szándékára.Ez igaz a vezetőikre is, hiszen egy tőröl fakadnak.(Csak legutóbb Vagner.)Sajnos ez nekünk nem jó.Ők is kavarni kezdenek és ez felviszi az addigi árakat.Jó lenne megpróbálnunk csendben igazolni és majd, ha készvagyunk, akkor bejlenteni.

BOLDOG ÚJPESTET!

lg18 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11032
De azért te is alukálj egyet, aztán nem vétesz ilyen hibákat :)
Előzmény: Mighty Mike (11025)
lg18 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11031
hopsz, így visszaolvasva tényleg aludnom kéne :) holnap még okoskodhatsz :) szép nap lesz, azt csinálhatod, amit szeretsz... :)
Előzmény: Mighty Mike (11025)
U-boat Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11030
Mighty Mike

Nekünk az a rendszer nem adta vissza a nevünket.
Mi kivártuk 1990-et akkor lehetett csak.
Ez nem elnyomás?

U-boot

Előzmény: U-boat (11029)
U-boat Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11029
Mighty Mike

Tudod az a rendszer 45 évig tartott.
Abban a rendszerben nem megszüntetek hanem több első-második-harmadik helyet szereztetek mint bárki. Kaptatok egy új stadiont. A Springer szobrot nem lebontották hanem újjáépítették...és így tovább.
Most meg tetszelegtek az elnyott szerepben.

U-boot

Előzmény: Mighty Mike (11028)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11028
Uboot,

ha nem vetted volna eszre az az utolso mondat ironia volt....

na akkort az ervek:

az lehet hogy sokaknak nem tetszett a Bp.Dozsa, de hogy a rendszer csapata ti voltatok es nem mi, az azt mutatja, hogy Bamba ugy valthatta ki magat, hogy hozzatok igazolt. aztan, hogy barkit bevonultathattatok kesobb a tarcsitokba. ezek tenyek. toletek elvittek a csapat 3/4 reszet, amikor Bp.Dozsava valtatok? nem. tolunk igen.

Előzmény: U-boat (11027)
U-boat Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11027
Mighty Mike

Ti mindig azt mondjátok, hogy igazatok van...
Én soha nem mondom hanem próbálok érvelni...most is az történt.
Neked maradt a szokásos: "akkor is nekunk van igazunk".
Csak mertem remélni több tárgyilagosságot.
Nem ment jött a szokásos ...akkor is nekünk van igazunk duma.
Ez van. Ez is mutat valamit.

U-boot

Előzmény: Mighty Mike (11016)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11026
szinpadi
Előzmény: Mighty Mike (11025)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11025
ennek a mondatnak csak sejtem az ertelmet, szimpadideszkam:)
Előzmény: lg18 (11021)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11024
Kuka:
http://www.soccerassociation.com/cgi-bin/pinfo.cgi?6472

Suchoparek:
http://www.soccerassociation.com/cgi-bin/pinfo.cgi?8156

mindketto Slavia Praha

Előzmény: ptillas (11022)
ptillas Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11023
Mar megint elvittem egy kereket :)
Előzmény: ptillas (11022)
ptillas Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11022
Nev szerint kerestem es nem klub szerint, egyebkent ebben igazad van: Slavia
Előzmény: Mighty Mike (11020)
lg18 Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11021
úgy látom, nem te írsz közülünk kevesebbet az ellen topikjába, söröskupakom
Előzmény: Mighty Mike (11005)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11020
talan pont az a baj, hogy a Spartaban kerested, amikor o a Slavia jatekosa!!!!

a tobbire meg egy nagy nem a valaszom.

Előzmény: ptillas (11019)
ptillas Creative Commons License 2002.01.03 0 0 11019
ezen a cimen nincs, nem a Spartara gondoltam...

Te kotekedni jarsz at? Ezert nemkell atjarnod... Nem veszed eszre, hogy mennyire pofatlan vagy?
Az egy dolog, hogy elolvasod, hogy mit irunk. Egy masik, hogy leirod azt a sajat topicotokban. DE pl. en nem megyek at hozzatok irogatni, talan azert, mert en nem vagyok kozuletek valo... hal' Istennek!

HAJRÁ LILÁK!!!

Előzmény: Mighty Mike (11018)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11018
hanem hol? mar felbontottak a szerzodeset?

Előzmény: ptillas (11017)
ptillas Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11017
Csak egy a baj, hogy mostmar nincs ott...
Előzmény: Mighty Mike (11015)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11016
nem riporterkedni szoktam:)hanem interjut kesziteni, tudomanyos celbol. mas.:)

felesleges ez a vita. en tudom, hogy nekem(unk) van igazam. Te pedig tudod, hogy neked(nektek).

a kulonbseg az hogy nekem tenyleg igazam van:)

Előzmény: U-boat (11014)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11015
Name: Pavel KUKA
ATTACK
Nationality: Czech Republic
Age: 33
Club: Slavia Praha • Czech Republic
Height/weight: 1.83m • 78kg
International: 85/29
Shirt: 21


Click here to send your player profile of Pavel KUKA


LEAGUE CAREER RECORD
Season Club Games Goals
1987/88 FC Union Cheb


1988/89 FC Union Cheb 14 3
1989/90 Slavia Praha 29 2
1990/91 Slavia Praha 27 14
1991/92 Slavia Praha 27 19
1992/93 Slavia Praha 30 23
1993/94 Slavia Praha 12 5
Kaiserslautern 10 8
1994/95 Kaiserslautern 34 16
1995/96 Kaiserslautern 30 10
1996/97 Kaiserslautern 25 14
1997/98 Kaiserslautern 22 5
1998/99 1.FC Nürnberg 28 10
1999/00 VfB Stuttgart 20 1
2000/01 VfB Stuttgart


Slavia Praha 25 14
2001/02 Slavia Praha 5 3


Előzmény: ptillas (11011)
U-boat Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11014
Mighty Mike

Ha szoktál riporterkedni tudod..van hiteles forrás és nem hiteles forrás.
Ez a történet nem hiteles mert több helyen nem egyértelmű.
Azért írtam a partizánokat meg az 56-okat mert sokan sokféle dolgot kitaláltak és gyakori volt a hozzáképzelés a történtekhez.
Persze a történet szép és megható de hát nem biztos, hogy így történt.

Csak ilyenkor úgy idéztek, hogy Újpest...egyébként mindig Dózsások vagyunk meg rendőrök. A Bp-i Dózsa korszakban nekünk sem volt választásunk mint nektek. De ti csak eröltetitek a hazafias vonulatot.

Itt a lehetőség a bizonyításra kérem.
De a történelem ismétli önmagát akkor sem csináltatok semmit és most Várszeginél sem. De jó azért tetszelegni a nemlétező dicsfényben.

U-boot

Előzmény: Mighty Mike (11009)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11013
dohogynem, marmint
Előzmény: Mighty Mike (11012)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11012
dehog ismeri. ide isa bemasoltam roluk mar egyszer az adatokat.
Előzmény: ptillas (11011)
ptillas Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11011
"soccerassociation.com" errol az oldalrol meg annyit, hogy igen elavult... Pavel Kukat, vagy Jan Suchopareket miert nem ismeri? Errol is ennyit... valoszinuleg nagyon friss infokat tartalmaz...
Előzmény: Mighty Mike (10988)
ptillas Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11010
a Fradi meg "szuz" volt mindig... nah, errol ennyit...
Előzmény: Mighty Mike (11009)
Mighty Mike Creative Commons License 2002.01.02 0 0 11009
nezd, Uboot, en mar nem egy idos emberrel keszitettem interjut(a szakmambol kifolyolag) es ha neveket, datumokat el-el is felejtenek, torteneseket, amik az eletukben meghatarozoak voltak(marpedig egy fiatalasszonynak az, hogy fogdaba csapjak a ferjet mindenkeppen az), nem kevernek ossze.

es ez nem olyan mint a partizanok, meg az 56-osok. valaki(sajnos nem tudom, milyen ujsagban, de) Deak Bamba 80-adik szuletesnapja alkalmabolmegkerdezte az ozvegyet, az nem fog torteneteket kitalalni. minek?

es a tortenetben nem az a lenyeg, hogy lehetett-e Ujpestezni. hanem az, hogy ha valaki azzal valthatta mefg a bortont, hogy elment az Ujpestbe focizni, az igen sokat elarul az akkori viszonyokrol.

Előzmény: U-boat (11008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!