Keresés

Részletes keresés

doks Creative Commons License 2009.05.23 0 0 32
A külföldről érkező regisztrálatlan küldeményeim nagy részét ellopja a tetves, postának nevezett patkánybanda. Egyik elveszett kiscsomag ügyében írtam a külföldi partnernek, akinek 300 eladása volt az elmúlt időszakban, azt válaszolta, hogy négy küldeménye veszett el, ebből három Magyarországon. Ide már csak -felárral- regisztráltan hajlandó küldeni.
Magyar Posta - az internetes kereskedelem legfőbb akadálya, Magyarország nemzetközi presztizsének rombolója. Morális téren a postások a balkáni országban is előttünk járnak, Romániában például nem meri a postás ellopni a küldeményt. Elkúrtországban nyugodtan lophatnak.
agr3ssor Creative Commons License 2008.12.25 0 0 31

Magyar Posta....

Lehet hogy először és utoljára írok ide de a k****  any**ok! Így elöljáróban! Szidhattok hogy milyen "alpári" vagyok, de elhihetitek hogy mennyire nem fog érdekelni!

És akkor bővebben:

Egy küldemény amit 20-án adtak fel ELSŐBBSÉGI-vel, na ez tudjuk nem jelent semmit, mert úgy szarnak ebbe bele ahogyan az van!

Kedves Postás Úr/Hölgy ma 25-én hagyott egy levelet hogy itt járt, -nem talált itthon senkit- és fáradjak be a postára. Na az igazság az, hogy minden nap ürítettem direkt a postaládát, mert vártam a csomagot, ugyanis KARÁCSONYI AJÁNDÉK lett volna! Igen csak lett volna! Na most érdekes hogy a papíron 22-ei dátum szerepel, és ma láttam először ezt a postában... Az már más kérdés ugyan hogy se ma se pedig 22-én nem csöngetett egy árva légy se be.. Az meg legyen mellékes hogy mivel a postán is van karácsony, ezért várhatok amíg kinyit hogy átvegyem azt, amit a postás amúgy b***ott átadni, és nem melleslleg karácsony után. Úgyhogy innen üzenem a 613 vagy 6113-as (olvashatatlan) azonosítójú, valamilyen Hútt vagy hasonló aláírással rendelkező, 25-én a XIII.kerületben a gyöngyösi sétány közelében tevékenykedő postásnak, hogy legszívesebben fejbe rúgnám mint ajándék;)

Muszáj még egyszer leszögeznem, hogy baromira nem fog érdekelni ha valakinek baja van a megnyilvánulásommal!

Üdv!

Patika01 Creative Commons License 2006.12.23 0 0 30
Sziasztok,

egyébként a postaládára szerintem hiába van kiírva a név, nem tesz bele csomagot senki. Max az értesítőt.
18-án nekem is feladtak egy ajánlott levelet országon belül, s ma sem jött még meg / 23 /, pedig karácsonyi ajándék jellege lett volna. Ma próbálom a ragszám alapján megkeresni, pedig dunán innen volt a start és a cél is.

Szó ami szó, fel kéne ébrednie a postának / szándékos kisbetű/, hogy elmúlt a monopol, embereket lenyúló, de MINŐSÉGI szolgáltatást nem nyújtó vállalkozások ideje.
Ez már verseny, de sajnos nincs MÉG minőségi versenytárs. De IDŐ kérdése.
Nekem volt olyan adóbevallásom, amit 2004 ben adtak fel a könyvelők, de a MAI napig nem kézbesítettek, pedig meg van az eredeti feladóvevény.

Kiváncsi vagyok, ha a patikában odaadod a vényt, s kb 1 év múlva sem kapnál semmit - a vételár, avagy szolgáltatás teljes megfizetése mellett- mit szólnál a dologhoz , kedves royal 21??

Post scriptum megjegyzem, hogy a kézbesítőm személyes jó barátom, ha fontos küldeményem van, felhív mobilon, hogy mit tegyen vele.
Első osztályú munkaerő egy nulla értékű cégnél.

üdv
patika
Replay Creative Commons License 2006.12.21 0 0 29

Higgadjál le,inkább  egy kicsit el kéne gondolkozni azon, hogy miért szidják olyan sokan a cégedet.

Azt meg tudod magyarázni, hogy a normálisan megcimzett leveleket miért késve hozzátok ki? Napokig semmi, utána meg ömlesztve egy halommal. Ma dec. 21-én a

dec.14-én lebélyegzett leveleket kaptam meg. És ez nemcsak karácsonykor van igy, hanem egész évben. És nem tanyán lakom, hanem a fővárosban.

Előzmény: royal21 (28)
royal21 Creative Commons License 2006.12.21 0 0 28

Tiszteletem

én is postás vagyok

most értem haza

meg kéne tanulni normálisan megcímezni azokat a szájbabaszott képeslapokat

nem hiszitek el mennyi debil ember van...

az miért fizet a bélyegért aki egy közhely nevet (pl. Kovács László), és egy városnevet ír rá a kurva képeslapjára

tényleg komolyan gondolja, hogy oda fog érni???????

meg egyébként is mi a faszért kell képeslapozni?????

nem azért cipelem a telibevert internet, meg telefonszámlákat a 100millió szolgáltatótól, hogy még a rojtosra kúrt képeslapokon azt kelljen bogarásznom, hogy az kinek is lett címezve!!

Úgyhogy ahelyett, hogy utálod a postát hosszú u-val, tanuljál meg te is helyesen írni, meg ha meg akarod kapni a szaros csomagodat, akkor írd ki a nevedet a ládára te majom!

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.20 0 0 27
Sziasztok!

Ki tudja, hogy mit tehetek most, amikor ez történt velem?:

Angliából rendeltem Online egy dzsekit. Eddig négy nap alatt bármi megjött onnét. Most már több mint tíz napja semmi. Érdeklődtem a feladó cégnél (nem kis cég). Megkaptam a csomag azonosítóját. A Royalmail.com honlapon tudtomra adják, hogy már a csomagot átadták a Magyar Postának. Érdeklődök itthon, mondják, hogy a szállítmány megérkezett de hiányosan ezért már visszajeleztek a Királyi Postának, hogy mizus. Mitévő legyek? Nem volt olcsó az áru. :(
Holdanyó Creative Commons License 2003.12.23 0 0 26
Friss történet.. a fejem most is izzik...

On-line vásárlás.. konkrétan kontaktlencse. Meglepetés, annak a lencsének a beszerzése, ami optikuson keresztül 1-1,5 hónap, azt on-line rendelésre 2 héten belül feladták postára, utánvéttel, ajánlva.

Majd a feladó felhívott, hogy na mizu a küldeménnyel. Persze a küldeménynek se híre, se hamva. Sebaj gondolom, már nem először játssza el a mélyen tisztelt Magyar Posta, hogy kézbesítői nem dobnak be értesítőt a levélszekrénybe a küldeményről.. tavasszal így futkároztam 2 hónapig egy közepes összeg után.. kihozták.. nem voltam, merhát rendes ember napközben dolgozik.. visszavitték.. mivel nem jelentkeztem érte visszaküldték a feladónak. Telefon a feladónak.. újra feladta.. újra nem dobták be az értesítőt.. újra vissza.. De ez egy másik történet.
Ezen okulva körültelefonáltam a számba jöhető postahivatalokat ragszám stb. ismeretében.
Először is körülkapcsolgattak a fél világon, néhány ezer forint költségén... Majd találtam valakit, aki megígérte, hogy utánanéz, és vissza fog hívni a következő munkanapon.
Várok.. telefon nem jön.. Na majd én.. körültelefon (kezdve a múltkor sikeres mellékkel), itt nincs senki..., nem tudjuk.., miről van szó.. nagynehezen előkerül a nő, aki megígérte, hogy felhív.. nincs meg a csomag.
- A posta a következőket hozta fel ellenem:
-nincs név a postaládámon - mellesleg név nincs, de az hogy melyik lakáshoz tartozik az rajta van.
Mellesleg a lakásban soha nem létező 10 kínai kft leveleit hibátlanul megkapom, illetve a párom oda irányított leveleit is.. sőt még a sajátomat is, ha csak nem valami extra küldemény.
Érdekes hőtáv számla még sosem veszett el...
- Nem vagyok otthon..- hát ugye messze még a nyugdíj, amikor egyéb dolgom sem lesz, mint a postást lesni.
- Különben is, a feladó kezdje keresni...

Itt tartok most. A feladó kezdi keresni. 12 napja eltűnt a doboz...

Nem tudok másik szolgáltatót választani...
Kissé kiszolgáltatott az ember..

Most mit tegyek: sürgős lenne a lencse. Ha megrendelem valami optikusnál.. az lesz úgy 25 ezer.. közben előkerül az elveszett és kifizethetem az lesz a másik 25 ezer...
Azért ennyit nem szántam rá..
Vagy várjak jövő ilyenkorig, hogy mi történik, és ne hordjak lencsét....

Aaa.. útálom a postát..

Bocs, hosszú voltam

H.

ingóbingó Creative Commons License 2003.06.25 0 0 25
Sziasztok!

A 0. hozzászólás nagyon tetszik, 10 éve ezért jöttem el a postától. :-)))

Teljesen, szinte szó szerint ez történt meg velem. A főnöknőm megvádolt: ELLOPTAM A PÉNZT! Én meg erre fogtam a kalapom, kabátom és viszlát!

Azóta is hálás szívvel gondolok a Magyar Postára. :-)))

Mert akkor most nem ülhetnék itt ezen a munkahelyemen és nem netezhetnék. :-)

tomi271 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 24
sajnos lehetsége, de akkor legalább annyi pénzt vissza kell hogy adjanak amennyire biztosítottad...
ennek persze ára van 5000 Ft értékig 180 Ft, utána 1000 Ft-ként 20 Ft-al.
nekem több dvd-met lopták el (hivatalosan nem tudunk semmit...) , de mióta értékbiztosítva adom fel egyet sem.
Előzmény: Ariel (23)
Ariel Creative Commons License 2003.06.23 0 0 23
tomi271!

koszonom! bar felek, hogy valami kifogast arra is kifognak talalni.. :(

Előzmény: tomi271 (22)
tomi271 Creative Commons License 2003.06.23 0 0 22
értékbiztosítva.. akkor a biztosítási értékig fizet a posta és arra vigyáznak.
amúgy katasztrófális a MP szolgáltatása. csomagok rendszeresen eltűnnek, alkalmazottak hozzálállása közelít a 0-hoz (tisztelet a kivételnek) ..
már várom, hogy jöjjön valami konkurencia, mert ez így ahogy van sz@r
Előzmény: Ariel (21)
Ariel Creative Commons License 2003.06.22 0 0 21
nah. nekem is van friss storym. es ha valaki olvassa es ert hozza kerdesem is.

szamlazni neha postan keresztul szoktam, amikor nagyon nem megyek partner fele. 1x mar megjartam, amikor ajanlott levelem benne a szamlaval nem kapta meg partner. ezen fel buzdulva most mar tertivevenyesen adtam fel egyszerre 2 levelet is (2 partner) benne a szamlaval.

1 honap elteltevel sem kaptam semmi visszajelzest, mire elmentem a postara es kozoltem hogy *ihajcsuhaj*. Erre elemraktak egy tudakozvany c. urlapot es kitoltes utan elkertek tolem 300-300Ft-ot. :-O

hat a jo *******. nehogy mar egy konyvelt kuldemeny reklamaciojaert is en fizessek 2x annyit, mint amennyibe az egesz postazas kerul!! es mikor megkerdeztem hogy ugye visszafogom kapni a penzt, akkor mosolyogtak egy jot..

milyen modon kell a Magyar Postan feladni levelet, hogy biztosan megerkezzen?

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.29 0 0 20
Ha már hozzákezdtem elmondom a másik esetemet is. Történt egyszer, nem is olyan régen (kb. 2 hónappal ezelőtt), hogy édesanyám levelet küldött nekem. Ajánlva, mert akkor biztosan megkapom, ráadásul igencsak fontos hivatalos dolgok voltak benne. Várok-várok, semmi. Posta, panasziroda, stb. után megtudtam, hogy az ajánlott levelemet /állítólag - a szerk./ levélszekrénybe kézbesítették, nincs meg, nem baj, menjek be személyesen munkaidő(m)ben, tegyek írásban panaszt és adnak vagy 1500-2000 magyar forintot serébe. Mindezek után a postás volt felháborodva, mert hogy levonták a fizetéséből és azóta a hagyományos leveleket sem dobja be a postaládába, még képeslapért is személyesen kell menni a postára. Erre varrjatok gombot. Ha egyszer a bélyeg ára tartalmazza a kézbesítés költségét is, akkor ezek után majd nekem olcsóbban lehet levelet/képeslapot küldeni, mert csak háromnegyed útig történik a szállítás?

:)

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.29 0 0 19
10 perce történt:

Átmentem a szomszédos postára, hogy feladjak egy levelet az apeh-nek:

- Jó napot kívánok! Egy felbélyegzett borítékot kérek.
- Boríték nincs, majd jövő hónap elején TALÁN lesz.
- Ugye csak viccel? Postán boríték nincs?
- Nem viccelek.
- Öööö. viszlát

Elvégre már XXI. század van vagy mi, nem is tudom hogy képzeltem: boríték postán, dehülyevagyok. Azt még legutóbb lenyeltem, hogy nem tudtak adni 1 db A4-es lapot és keresnem kellett papír-írószer üzletet, de ez...

2003.01.29 Közép Európa > Budapest > Lehel tér

dr. Agy Creative Commons License 2001.12.26 0 0 17
Na de Te legalább megkaptad az értesítőt! Mi még azt sem kapunk!

És hiába mondjátok hogy reklamáljunk, értelmetlen. Ha reklamálunk kihozza a cuccot, aztán nem jön egy hétig. Ha jön, nem a ládába dobja. Lehetőleg akkor amikor esik. Vagy úgy hajítja be a kerítésen, hogy a kutya martalékává váljon. Persze megint be lehet panaszolni. Ezt lehet csinálni egy darabig, amíg ki nem rúgják a postást. Aztán nincs postás, néha elzavarnak erre egy besegítőt, aki persze nem talál ide, nem ismer senkit, még ha akarna sem tudna jobb lenni mint az elődje. Ez így megy fél évig, amikor megint kerítenek egy állandó postást, aki ugyanolyan disznó mint az elődje.
Itt csak egyet lehet csinálni: előre köszönni, és nagyon jóba lenni (jó nagy jattot adni) postással.
Ilyen monopóliumoknál nincs esélye a kisembernek (lásd még: kukások).

Előzmény: cat74 (13)
RKata Creative Commons License 2001.12.22 0 0 16
Én naiv! Rendeltem két könyvet a neten, szállítási címként a munkahelyemet jelöltem meg (lévén az otthoni - vidéki - posta nyitvatartási ideje alatt itt tartózkodom), gondoltam, majd itt átveszem a csomagot. Aha, persze, ahogy én azt elképzeltem. Csomag nuku (nem hozta ki a postás), értesítő van (aminek a hátoldalán be van ikszelve a "Jogosult átvevő hiánya' rubrika...). Bemasíroztam vele a postára, ahol természetesen (?) nem kaptam meg a csomagot, mivel nem ez a cím szerepel a személyimben. Ezek szerint jobb, ha én a büdös életben semmit nem rendelek, úgysem kaphatom meg? Vagy hogyan oldhatom fel ezt a patthelyzetet? Jelentkezzek be a munkahelyemre? :o))
Klammeraffe Creative Commons License 2001.12.20 0 0 15
Bocs, csak a lényeget lehagytam: minden ilyen NEM-KEZBESITES eseten reklamalni kell!! Ne hagyjatok magatokat, hogy a hivatal packazzon veletek.
Előzmény: Klammeraffe (14)
Klammeraffe Creative Commons License 2001.12.20 0 0 14
Nemreg kuldtek ki az ONYF-tol a mult evi befizetett nyugdijjarulekrol szolo igazolast.
Nalunk az tortent, hogy epp elkaptam a postast, amint bedobta az ertesitot. Utana rohantam, es el akartam tole kerni a leveleket.
Erre kozolte, hogy nem tudja odaadni, mert nincs nala. :-OO Tul sok levele volt, nem tudta elhozni. Ja, es hogy be kell erte menni a postahivatalba.
Meglepetesemben azt is elfelejtettem megkerdezni, hogy maskor se hozza ki??
Probaltam telefonon elerni a kezbesitok fonoket, csak egy titkarnovel
tudtam beszelni, aki megigerte, hogy intezkedik. Termeszetesen nem tortent
semmi. Erre aznap este irtam egy reklamacios faxot. Altalaban delutan szokott jonni a postas, ezert masnap delelott nyugodtan inteztem a varosban az ugyeimet. Kora du. kopogott at a szomszedom a ket levellel. Szegeny, az o nyakaba zuditotta a postas a nekem szant szidalmakat. :-( Ui. nem a normal levelkezbesito hozta
ki, hanem (allitolag) vkit ezert kulon idekuldtek. Merthogy - az illeto
allitasa szerint - ezeket az ONYF igazolasokat _senkinek_ nem hozzak ki, csak szemelyesen lehet atvenni a postahivatalokban. :-O

Az ugy folyomanya:
Harom nappal kesobb jott - ajanlott levelben :-)) (amit siman bedobtak) - egy bocsanatkeres, melyben a nagyposta vezetoje (!!) azt irja, hogy
"...beadvanyaban foglaltakat megvizsgaltam, eredmenye alapjan az erdekelt
munkatarsam ellen eljartam. Remelem, hogy a jovoben hasonlo bosszusagra
okot ado eset a megtett intezkedesek hatasara nem fordul elo."

Egy masik forumon is bedobtam mar ezt a temat, volt olyan, akinek felcsongetett a postas, hogy ajanlott levele jott. Beengedte, es vart. Aztan gyanus lett neki, hogy milyen sokaig tart a masodik emeletre valo feljutas. Lement, es ott volt bedobva neki az ertesito a postaladaban. Ez van. :-((

Előzmény: cat74 (13)
cat74 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 13
Fenét kapja meg... mármint a társasházban lakó... szerintem meg sem próbál a postás becsengetni (nem képzeled, hogy majd mászkál az emeleten...) volt rá precedens, hogy egész nap ki sem mozdultam a lakásból, este mégis ott figyelt a ládában az ajánlott cetli. Mehettem érte egy kerülettel odébb, a postára.
Előzmény: dr. Agy (12)
dr. Agy Creative Commons License 2001.12.20 0 0 12
Eddig azt hittem, hogy ha valaki 60-80 lakásos házban lakik, akkor legalább a postát rendesen megkapja, hiszen ilyen helyekre elvileg könnyű kivinni a cuccot.
Mi a város szélén lakunk, van hogy hetekig nincs postás errefelé. Ha betelefonálunk, hogy már 8 ismerősünk szólt, hogy küldött levelet, meg jönnie kellene a GYES-nek, meg a számláknak, akkor kijön a postás, és nagyon csúnyán néz, mert leb@szták, és legközelebb azért se jön két hétig.
Ez az az eset, amikor semmit nem lehet tenni, mert a postás van helyzeti előnyben, ha reklamálunk, és őt szankcionálják, akkor megint velünk b@szik ki.
pynky Creative Commons License 2001.12.13 0 0 11
Igen, ebben igazad van, néha mégis elég furán jön ki. Egy példa: én egy 60 lakásos panelben élek, a postán viszont az emelet/lakásszámra nem figyelnek, vagyis ha valaki a 34-böl odamegy, simán átveheti az én cuccomat, még meghatalmazás sem kell neki. Én viszont, -ha nem vagyok ide bejelentve- nem vehetem át a sajátomat...

p.

Előzmény: Beebite (10)
Beebite Creative Commons License 2001.12.13 0 0 10
Vegye át a lakásban bejelentett, vele együtt lakó valaki. Én pl rendszeresen vettem át a be nem jelentett barátom ajánlott levelét. Az én személyimben benne van a cim, az övét meg nem nézi senki. A sima ajánlottat meg átveheti az egyháztartásbanélő14évnélidősebb.
Előzmény: corinfar (5)
pynky Creative Commons License 2001.12.12 0 0 9
Hkoala: de neked legalább bedobja az értesitöt... Nekünk azt sem. Már 50x felhivtam a figyelmét, hogy itthon dolgozom, csengessen nyugodtan, szivesen átveszem (gondoltam, igy neki is egyszerübb lenne, nem kéne irogatnia). Mindig mosolygott, de azóta se csenget, néha be se dobja, vagy máshová... És azért egy 80 lakásos panelben a kutya se fog engem megkereni, hogy az ö ládájába dobta az én cuccomat...
Persze, ha bejelentést tennék, még jobban szivatna...
Előzmény: Hkoala (6)
Khelben Creative Commons License 2001.12.12 0 0 8
Sajnos erre szabály van, a Posta is szívott már emiatt, hogy ugyanolyan nevű emberke jött be más címmel, kiadták neki a levelet aztán fizethették a kártérítést.

Megoldás: pl. Tóth Miki kap levelet a Méla Béla lakására, akkor a feladó írja rá, hogy Tóth Mikinek itt és itt, Méla Béla címén, ami ez meg ez.

Előzmény: corinfar (5)
leha Creative Commons License 2001.12.12 0 0 7
corinfar: érdekes ... nekem meg odaadták, pedig még abban a városban (Bp) ideiglenesre sem vgyok sehova bejelentve, nemhoy állandóra ...

viszont szabály, az szabály ... nem volt nálam a személyim, de minden más igen (diák (csipkártya, állítólag hiperbiztonságos, hamisíthatatlan), jogostvány, TB-kártya, adókártya, félmarék bankkártya, csak személyi nem). nem adták ki az ajánlott levelemet ...

Hkoala Creative Commons License 2001.12.11 0 0 6
Én itt lakom, ahova be vagyok jelentve családostul. A postás megszokta, hogy munkaidőben senki nincs itthon, így be sem csenget a tértivevényes levelekkel sem. Ha véletlenül itthon vagyok, akkor is kutyagolhatok utána a postára.
corinfar Creative Commons License 2001.12.11 0 0 5
Ajánlott levél:

Mindenkit óva intek, hogy esetleg nem bejelentett lakcimére ajánlott levelet várjon. Ha ugyanis nem tartózkodik otthon a cimzett, akkor egy értesitöt dob be a postás. A levelet az értesitö és a szemályi igazolvány bemutatásával lehet felvenni. Ha a személyiben nem szerepel az adott lakcim, akkor a cimzett egyszerüen nem kapja meg a levelét.
Velem ez konkrétan elöfordult. Évekig laktam egy helyen, ahová nem voltam bejelentve. Egyszer jött egy ajánlott levél, amit soha nem kaptam meg. Nem voltam otthon amikor elöször kihozták, a postán meg nem adták oda, mert a cim nem stimmelt.

HaZe Creative Commons License 2001.01.23 0 0 4
S még a törvények is a postát védik. Volt egy ügyünk, ahol is a leendő alperesnek küldtünk egy tértivevényes cuccot. Telnek a hetek, semmi. A végén bementünk a postára, feltúrattuk az egészet, mire meg lett: a címzett pár nappal a feladás után átvette, de a posta szart visszahozni a tértivevényt - emiatt elmulasztottunk egy törvényi határidőt, s emiatt több tízezer ft-val emelkedtek a költségek. A posta hibája ugyanis a bíróság előtt nem hozható fel, ő ugyanis 'teljesítési segéd', s max. a tértivevény árára - párszáz - perelhettük volna. Ennyi.
Előzmény: bonnano (3)
bonnano Creative Commons License 2001.01.03 0 0 3
én elöször is azt a 27 forintos csávot igazitottam volna a sor végére
Előzmény: Sigrass (-)
White Falcon Creative Commons License 2001.01.02 0 0 2
Kedves mal,és a többiek!Jelenleg még szombatig hírlapkézbesítő vagyok a Postánál,ezért nyugodt szívvel mondhatom neked,hogy még akkor is magánember vagy, ha nem vagy min. adminisztrátor,vagy levelespostás.Én pl. 2 7-ig! vártam egy levélre.Megértem,de abszolút! nem fogadom el.Itt csak februártól vezetik be a tényleges minimálbért,de mivel a srácok csak 4! órában vannak foglalkoztatva,holott majd 8 órát dolgoznak,ez csak 20+ a nyomtatványokkal együtt 26 bruttó.Akkor elképzelheted,milyen érzés ingyen 10 rongy.Nem az állami cégeknél nem volt,nincs,és nem is lesz rendszerváltás.Ami pedig most jön,még rosszabb:kiadják őket egy közös cégnek,ahol darabbérezés lesz.Az osztályvezetők(kedvenc olvasmányuk a Zabhegyező,és a Per)nem őket védik,hanem a bürokráciát,amiben te csak tévedhetsz,vagy hazudhatsz.Hidd el,ennek a tudatában nyelte le a pénzt,és fogja később is.Erre továbbra is vigyázzatok,és legyetek jók
Előzmény: mal (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!