csak azért másolom be mégegyszer az alábbiakat, mert ez a "bácsi" nagyonnagyondenagyon tud gitározni,
hallgatni se semmi, de a kezét megnézni a kihagyhatatlan kategóriába tartozik.
Ha tehetitek, mindenképpen jöjjetek.
A fickó valószínűleg benne van a ma elő legjobb 20 gitáros között, de lehet, hogy a 10-ben is.
Jan. 26-án Budapesten játszik Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa. A fickó egyaránt profi elektromos és akusztikus hangszeren. A mostani egy klasszikus gitárra hangszerelt koncert lesz. A turnénak 2 db állomása van: Tokio és Budapest.
Bővebben: www.stevehackett.com
=====================
BUDAPEST
Steve will be presenting an 'acoustic' set with John Hackett on flute and Roger King on keyboards.
Saturday 26th January at:
Petofi Hall (Petofi Csarnok)
Hungary - 1146. Budapest, Zichy Mihály str. 14.
Showtime 8 pm.
For booking information contact:
Phone: + 36 1 217 1121
Fax: + 36 1 218 01 66
email: booking@gramy.hu
Szeretnék elektromos gitárt számítógépre kötni. Egy barátom megtette, jack dogón keresztül a hangártya vonali/mic? bemenetre, de valahol azt hallottam, hogy ez tönkrevághatja a gitárt vagy a hangkártyát vagy nem is tudom, mit, a lényeg az, hogy ajánlott valami midi converter vagy miaszösz hozzá... Tudna ebben valaki tanácsot adni?
Nekem még sosem volt a kezembe elektronyos gitár. a film 2:30. másodpercénél felnyúl a jobb kezével és néha megpendít valamit. Közben a ball keze dallamot játszik és szól is anélkül, hogy pengetne hozzá. No most én látom rosszul és pengeti azt. Vagy az elektronyos gitárt nem kö pengetni. :o) Ez most komoly kérdés.
...az volt a dobozára irva, hogy GUITAR HOLDER, 4 db csavar + tipli a falra rögzithető és 3500 HuF bruttó, tényleg olyan hanxerbolt feeling-e van. Nálam 2 db van telepitve, a gitárok nincsenek utban senkinek :-)
kedden szintén várható vagyok :-)
Én most kaptam 2 "állványt" is a barátnőmtől névnapomra. Igaz, hogy ezek nem földre állítósak, hanem olyan U alakú nyakak, amiket a falra kell szerelni. De nagyon jól néz ki, olyan ha hazamész, mintha egy hangszerboltba lépnél be. :)
Az egyik árcédulát rosszul kaparta le (szegénykém, nem is tudja, hogy ilyeneket írok ról), 2000 forint körül van szerintem darabja. Azt nem tudom, hol vette.
Más: akit érdekel egy régi karácsonyi dalomat felraktuk az eheti updattel. Meg szokás szerint egy csomó jó lemezismertetőt. :)
www.aor-europe.com Ja. Gitárok nincsenek benne!!! Sorry.
Kösz! Úgy néz ki megyek. Télleg, megpróbálhatnánk megint névsorolvasását tartani ki lesz ott. Eddig: Pyramid, Blindmouse, GG, Tomci...
cipo3
Uszkve 3-5000 Ft lehet. A zizegés meg valóban a felfekvés, rögzítés hibája lehet. Alkalomadtán mutasd meg egy hangszerésznek, szerintem ingyér megmondja min kell igazítani egy cseppet.
Naaaa valakinek csak van otthon.
Semmi extrára nem gondolok, csak két olyan U alak tartsa fent meg áljon lent. Nem kell, hogy rendszeresen leportalanítsa a gitárt. És behangolnia sem kell. Elég ha nem döl el, és jóanyám nem löki fel.
Épp akartam mondani hogy a húrod nem fekszik fel rendesen azon a szakaszon, mert különben nem zizegne!Szóval valahol máshol tartja valami és a keresztcsonthoz csak egy picit ér hozzá.
Na, mind1 látom megoldódott a rejtély!
:DDDD
Ha nem törlik le a tar.hu-ról, akkor emitt találtok egy 32 megás mpeget Michael Romeotól. A múvi második felében közelit adnak, szóval lehet próbálkozni. :)))
Húúúú. Fel akartam nektek venni mp3-ba, hogy értsétek miről is van szó. És olyan erősen megpendítettem, hogy ettől egy hajszálnyit elmozdulhatott a húr, mert most már a fenének sem akar zizegni. :o))))))))))))))))
Ennek örülök. Ha mégis zizeg akkor majd jelentkezem.
Sziasztok.
Köszi a válaszokat de azt hisze féreértettetek.
Egy 120 000 Ft-s ocsó Ibanez AW50 elektroakusztikus gitárról van szó. CSAK az A húrnál zizeg. És a dobon van az a fekete merevítés amibe belefutnak a húrok. És 6 pöcök benttartja öket. Arra a hat pöcökre gondolok ami húr nélkül kiesne a gitárból. Pont olyan mint egy pöcök. Ha valamit pöcöknek lehet hívni akkor ez az. :o) Szóval a gitár dobján az á húr pöcke és a kereszt csont (húrláb, ha a dobon lévőt is így hívják) közötti 1 cm szaksz zizeg. Ha hozzáérek akkor marad a tiszta á hang, a zizegés megszünik. A hang onnan jön nem a nyak-fej felöl. Egyébként volt már kulcslötyögős gitárom, tudom mire gondolsz. Ez nem az a hiba. Egy ici pici mellékzörej van. zzzzzzzzzzzz. Idegesítő a csöndben. Segítsetek, mert most nem tudom mi van.
Hátémmeg azt hallottam, hogy Zakk mindent mektett azér, hogy telelegyen súlyos riffekkel a cucc. Ezt ő maga monta. Éshátugye az offspring csávó írta a versét, nemtom, de az ozzy szövegeivel én azelőtt is meg voltam elégedve (Perry Mason, Killer Of Giants, Tonight, You're No Different, etc.) nemtom mér kellett váltania.
Amugymeg azoknak, akik a zeneelméleti "előadásaimat hallgatják", szal a suspendednél nem a 3. hangot, hanem a tercet emelik/ süllyesztik... csupán logikai huba, de nem mindegy.
Nos, Zakk már előre sírt mindenféle interjúkban, hogy milyen szar lesz a lemez... akkor meg miért gitározta fel azokat a témákat, amiket nem is ő írt, és már a felvételek előtt lefikázta őket?? Pénz beszél, nemdebár?
OFF, de azért ideírnom: K2-re ki vagyok akadva, most hallottam az új Ozzy-t. Milyen divat ez, hogy valaki, aki tud gitározni, úgy tesz, mintha nem tudna? Megőrült az öregember? Zakk meg megZakkkant, hogy hajlandó volt ehhez a nevét adni? Ilyen unalmas riffeket és zajongó, értelmetlen szólókat a kilencvenes évek Sabbath-utánzó bandái tudtak gyártani... Ezt a producert nem szabad többet az Ozzy Band hangzásának a közelébe engedni :(
Vagy a befűzött húrból lóg ki sok és az zizeg,libeg, vagy a hangolókulcsod lötyög a házában,foglalatában.
hangszerész is megnézheti, ha te nem bírod meggyógyítani!
A leírásod egy kicsit zavaros, de nagy nehezen rájöttem, hogy akusztikus gitárról beszélsz. :)
Ugye?
Abból, amit leírtál számomra az derül ki, hogy nem a húrokkal van a baj. Van az olcsó gitároknak egy elég gyakori hibája (különösen akkor ha a húrkulcsoknál műanyag alkatrészeket is használnak): a húrkulcsokat tekerő műanyag fejnek, vagy a kulcs testének műanyag borításának ragasztása lelazul. Eleinte "csak" zörög, később már, amikor tekered a kulcsot, akkor is elfordul. Az egyetlen megoldás a kulcs csere. Ezt viszonylag olcsón meg úszhatod (csak arra figyelj, hogy fém alkatrészeset vegyél, lehetőleg egybeöntöttet, mert a fent leírtak igazak lehetnek szerelt fém alkatrészesre is).
Attól függően, hogy milyen a feje a gitárodnak (üreges, egybekulcsos "spanyol" fej vagy tele, különkulcsos "country" fej) kell kulcsokat keresned. Az utóbbit lehet olcsóbban megúszni, ott könnyen lehet, hogy elég csak egy kulcsot lecserélned, míg az elsőnél három kulcs van egybeépítve.
Ja, és azt a bigyót húrlábnak hívják... feltéve, hogy egyre gondolunk. :)
Pedig a suspended akkordokról még nem is beszéltem. Létezik sus2-es és sus4-es akkord, amiket a lentebb írt akkordokból képezünk úgy, hogy a 3. hangjukat felemeljük (sus4), vagy levisszük (sus2) egy, vagy fél hanggal, attól függően, hogy melyiket tartalmazza a skála. No de mára ennyi elég is a mentális maszturbációból...
találkozunk jövő kedden:
Adios:
GG