Keresés

Részletes keresés

Deepfreeze Creative Commons License 2001.12.07 0 0 3345
Hát mivel torzítva vagyon a gitár és kell? képpen kier?sítve, ezért aztán pengetés nélkül is szól.
Előzmény: Cipó (3342)
Blindmouse Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3344
Nem tesz kárt, csak szarul szól..
Előzmény: masta_dry (3343)
masta_dry Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3343
Szeretnék elektromos gitárt számítógépre kötni. Egy barátom megtette, jack dogón keresztül a hangártya vonali/mic? bemenetre, de valahol azt hallottam, hogy ez tönkrevághatja a gitárt vagy a hangkártyát vagy nem is tudom, mit, a lényeg az, hogy ajánlott valami midi converter vagy miaszösz hozzá... Tudna ebben valaki tanácsot adni?
Cipó Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3342
Nekem még sosem volt a kezembe elektronyos gitár. a film 2:30. másodpercénél felnyúl a jobb kezével és néha megpendít valamit. Közben a ball keze dallamot játszik és szól is anélkül, hogy pengetne hozzá. No most én látom rosszul és pengeti azt. Vagy az elektronyos gitárt nem kö pengetni. :o) Ez most komoly kérdés.
Előzmény: Törölt nick (3330)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3341
...az volt a dobozára irva, hogy GUITAR HOLDER, 4 db csavar + tipli a falra rögzithető és 3500 HuF bruttó, tényleg olyan hanxerbolt feeling-e van. Nálam 2 db van telepitve, a gitárok nincsenek utban senkinek :-)
kedden szintén várható vagyok :-)
Előzmény: Cipó (3334)
StratoFan Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3340
+ZW, SF! Namégjahogy!
Előzmény: tomci (3335)
AORBandi Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3339
Én most kaptam 2 "állványt" is a barátnőmtől névnapomra. Igaz, hogy ezek nem földre állítósak, hanem olyan U alakú nyakak, amiket a falra kell szerelni. De nagyon jól néz ki, olyan ha hazamész, mintha egy hangszerboltba lépnél be. :)

Az egyik árcédulát rosszul kaparta le (szegénykém, nem is tudja, hogy ilyeneket írok ról), 2000 forint körül van szerintem darabja. Azt nem tudom, hol vette.

Más: akit érdekel egy régi karácsonyi dalomat felraktuk az eheti updattel. Meg szokás szerint egy csomó jó lemezismertetőt. :)
www.aor-europe.com
Ja. Gitárok nincsenek benne!!! Sorry.

tzuiop Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3338
Mehetek én is?
:)))
tomci Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3337
Miért ne? És miért tőlem kérded? Nem én vagyok a vendéglátó! :o)
Előzmény: tzuiop (3336)
tzuiop Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3336
Mehetek én is?
:)))
tomci Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3335
Blind!

Kösz! Úgy néz ki megyek. Télleg, megpróbálhatnánk megint névsorolvasását tartani ki lesz ott. Eddig: Pyramid, Blindmouse, GG, Tomci...

cipo3

Uszkve 3-5000 Ft lehet. A zizegés meg valóban a felfekvés, rögzítés hibája lehet. Alkalomadtán mutasd meg egy hangszerésznek, szerintem ingyér megmondja min kell igazítani egy cseppet.

Cipó Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3334
Naaaa valakinek csak van otthon.
Semmi extrára nem gondolok, csak két olyan U alak tartsa fent meg áljon lent. Nem kell, hogy rendszeresen leportalanítsa a gitárt. És behangolnia sem kell. Elég ha nem döl el, és jóanyám nem löki fel.
Előzmény: tzuiop (3333)
tzuiop Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3333
Igen!
A hangszerboltos eladók!
:))))
Előzmény: Cipó (3332)
Cipó Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3332
Ma újra zizeg. :o( De 3-4 pengetés után eltünik. Ebböl arra következtetek, hogy a húrral van valami. Ez meg majd csak húrcserekor derül ki. :o)

Tudja valaki, hogy mennyibe kerül egy gitár tartó álvány?

Előzmény: tzuiop (3331)
tzuiop Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3331
Épp akartam mondani hogy a húrod nem fekszik fel rendesen azon a szakaszon, mert különben nem zizegne!Szóval valahol máshol tartja valami és a keresztcsonthoz csak egy picit ér hozzá.
Na, mind1 látom megoldódott a rejtély!
:DDDD
Előzmény: Cipó (3328)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.06 0 0 3330
Ha nem törlik le a tar.hu-ról, akkor emitt találtok egy 32 megás mpeget Michael Romeotól. A múvi második felében közelit adnak, szóval lehet próbálkozni. :)))

http://www.tar.hu/mjr/Michael_Romeo-The_Damnation_Game_Guitar_Demonstration.mpg

Blindmouse Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3329
Pyramid tsókoltat amiért terjeszted a "buli" hírét :)
Előzmény: tomci (3317)
Cipó Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3328
Húúúú. Fel akartam nektek venni mp3-ba, hogy értsétek miről is van szó. És olyan erősen megpendítettem, hogy ettől egy hajszálnyit elmozdulhatott a húr, mert most már a fenének sem akar zizegni. :o))))))))))))))))
Ennek örülök. Ha mégis zizeg akkor majd jelentkezem.

Köszi mindent.

Előzmény: Cipó (3327)
Cipó Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3327
Sziasztok.
Köszi a válaszokat de azt hisze féreértettetek.
Egy 120 000 Ft-s ocsó Ibanez AW50 elektroakusztikus gitárról van szó. CSAK az A húrnál zizeg. És a dobon van az a fekete merevítés amibe belefutnak a húrok. És 6 pöcök benttartja öket. Arra a hat pöcökre gondolok ami húr nélkül kiesne a gitárból. Pont olyan mint egy pöcök. Ha valamit pöcöknek lehet hívni akkor ez az. :o) Szóval a gitár dobján az á húr pöcke és a kereszt csont (húrláb, ha a dobon lévőt is így hívják) közötti 1 cm szaksz zizeg. Ha hozzáérek akkor marad a tiszta á hang, a zizegés megszünik. A hang onnan jön nem a nyak-fej felöl. Egyébként volt már kulcslötyögős gitárom, tudom mire gondolsz. Ez nem az a hiba. Egy ici pici mellékzörej van. zzzzzzzzzzzz. Idegesítő a csöndben. Segítsetek, mert most nem tudom mi van.

Köszi.

Előzmény: AORBandi (3321)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3326
Hátémmeg azt hallottam, hogy Zakk mindent mektett azér, hogy telelegyen súlyos riffekkel a cucc. Ezt ő maga monta. Éshátugye az offspring csávó írta a versét, nemtom, de az ozzy szövegeivel én azelőtt is meg voltam elégedve (Perry Mason, Killer Of Giants, Tonight, You're No Different, etc.) nemtom mér kellett váltania.

Amugymeg azoknak, akik a zeneelméleti "előadásaimat hallgatják", szal a suspendednél nem a 3. hangot, hanem a tercet emelik/ süllyesztik... csupán logikai huba, de nem mindegy.

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3325
...no comment

Előzmény: AORBandi (3324)
AORBandi Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3324
Nos, Zakk már előre sírt mindenféle interjúkban, hogy milyen szar lesz a lemez... akkor meg miért gitározta fel azokat a témákat, amiket nem is ő írt, és már a felvételek előtt lefikázta őket?? Pénz beszél, nemdebár?
Előzmény: Hamster (3323)
Hamster Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3323
OFF, de azért ideírnom: K2-re ki vagyok akadva, most hallottam az új Ozzy-t. Milyen divat ez, hogy valaki, aki tud gitározni, úgy tesz, mintha nem tudna? Megőrült az öregember? Zakk meg megZakkkant, hogy hajlandó volt ehhez a nevét adni? Ilyen unalmas riffeket és zajongó, értelmetlen szólókat a kilencvenes évek Sabbath-utánzó bandái tudtak gyártani... Ezt a producert nem szabad többet az Ozzy Band hangzásának a közelébe engedni :(
tzuiop Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3322
Vagy a befűzött húrból lóg ki sok és az zizeg,libeg, vagy a hangolókulcsod lötyög a házában,foglalatában.
hangszerész is megnézheti, ha te nem bírod meggyógyítani!
Előzmény: Cipó (3318)
AORBandi Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3321
A leírásod egy kicsit zavaros, de nagy nehezen rájöttem, hogy akusztikus gitárról beszélsz. :)
Ugye?
Abból, amit leírtál számomra az derül ki, hogy nem a húrokkal van a baj. Van az olcsó gitároknak egy elég gyakori hibája (különösen akkor ha a húrkulcsoknál műanyag alkatrészeket is használnak): a húrkulcsokat tekerő műanyag fejnek, vagy a kulcs testének műanyag borításának ragasztása lelazul. Eleinte "csak" zörög, később már, amikor tekered a kulcsot, akkor is elfordul. Az egyetlen megoldás a kulcs csere. Ezt viszonylag olcsón meg úszhatod (csak arra figyelj, hogy fém alkatrészeset vegyél, lehetőleg egybeöntöttet, mert a fent leírtak igazak lehetnek szerelt fém alkatrészesre is).
Attól függően, hogy milyen a feje a gitárodnak (üreges, egybekulcsos "spanyol" fej vagy tele, különkulcsos "country" fej) kell kulcsokat keresned. Az utóbbit lehet olcsóbban megúszni, ott könnyen lehet, hogy elég csak egy kulcsot lecserélned, míg az elsőnél három kulcs van egybeépítve.
Ja, és azt a bigyót húrlábnak hívják... feltéve, hogy egyre gondolunk. :)
Előzmény: Cipó (3318)
vince Creative Commons License 2001.12.05 0 0 3320
Betettem a midi fórum eladó rovatbe egy 150-W os erősítőt.
Sveriges fana Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3319
Pedig a suspended akkordokról még nem is beszéltem. Létezik sus2-es és sus4-es akkord, amiket a lentebb írt akkordokból képezünk úgy, hogy a 3. hangjukat felemeljük (sus4), vagy levisszük (sus2) egy, vagy fél hanggal, attól függően, hogy melyiket tartalmazza a skála. No de mára ennyi elég is a mentális maszturbációból...
találkozunk jövő kedden:
Adios:
GG
Előzmény: StratoFan (3304)
Cipó Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3318
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne.
Az új gitáromnak van egy olyan hibája, hogy az A húr halkan zizeg. Persze csak ha megpendítem. No ez nem az a zizegés amit amúgy kiad egy húr ha megpendítik, :o) hanem mintha egy vékony rézdrótot még pluszba hozzáérintenénk. Kellemetlen mellék zizegés. Ha az ujjamat ráteszem a húrtartó pöcök és a keresztcsont között feszülö 1 cm-nyi húrra akkor a zizegés eltünik. Ez a gitár hibája, vagy húrcserével rendbejön majd.
Nem tudom minek hívják azt a keresztcsontot a gitár dobján amire felfeszülnek a húrok, se a pöcköket. Azt is megírhatná valaki.

Elöre is köszi.

tomci Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3317
"December 11.- én (kedd)az INDEX "Gitármánia" fóruma összeröffenést tart a SoundCheck Stúdió -ban, mindenkit szeretettel várunk, lesz hűtő a sörnek, tehát hozzatok, jam (lekvár), mer van cuccos is, dobembert, meg bőgőst hívok, de kaziról, cédeszről, meg MP3, meg MIDI-ről hozhattok forrást, zenélünk, örömködünk, meg mindenféle marháskodás, gitárszépségverseny, és hát az egészről készül majd:

foto,
vidio,
jaudijó,

cím: Bp III. Bogdáni út 1.
tel: 06/303-896-986

megközelíteni:
HÉV Filatorigát megálló, oszt gyalog, a Gernimo MC kocsmájánál jobbra,

6, 86, 106, 42, 34, 134 avtobuszok, oszt gyalog,

vagy ótóval...

A bejárat a Folyamőr utcával van szemben, ottan van egy BIZO sportbolt is...

este 19- től leszünk...
ameddig jól esik...

ja és lécci másolgassátok be néha ezt szöveget, mer' én állati ritkán vagyok netközelbe', csak hogy mindenki tudjon róla, hogy összeröffenünk...
Pyramid"

Blindmouse Creative Commons License 2001.12.03 0 0 3316
Asszem maradok az ADA MP1-nél.. nem tud valaki eladót? ;)
asszem becserélem rá a rhoadsomat ;)
Előzmény: Törölt nick (3315)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!