Keresés

Részletes keresés

konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1826
"Te vagy egyedül az Úr! Te teremtetted az eget, az egeknek egeit és minden seregöket, a földet és mindent a mi rajta van, a tengereket minden bennök valókkal együtt; és te adsz életet mindnyájoknak, és az égnek serege előtted borul le."

Neh 9.6

juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1825
De nem olyan mértékben különböznek mint ember-az embertöl!

Dehogynem! Egy majom sokkal könnyebben meg tudja különböztetni egymástól a majmokat mint az embert. Minden faj a saját faj azonositására van "kihegyezve". Az embernek az emberek megkülönböztetése a legkönnyebb, a majmoknak a majmok.

Előzmény: konzolos (1823)
juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1824
Nem értem akkor miért tanitják mindentöl azt hogy a majom a közös ösünk,magyarázd meg kérlek.

Pontatlan a fogalmazás. Az embernek és a majomnak van közös öse. Persze sokkal egyszerübb azt mondani, hogy az ember a majomtól származik, de ez nem pontos.

És miért rekesztik ki egyáltalán a halvány esélyét is a tanintézményekben hogy Istentöl származunk.
Bárcsak kirekesztenék. Sajnos nem igy van.

Ez a hit lényege,és Istent a hiteden keresztül lehet megérteni,nem ésszel,vagy okoskodásokkal.
Tehát aki gondolkodni mer, az már nem megfelelö hivö. Na pont ezt mondtam én is a Könyvtáros kollégádnak, hogy sokkal könnyebb hinni, nem kell gondolkodni hozzá, csak "hinni".

Ezzel azt akarom csak mondani hogy
(Itt még van idö a megtérésre...)

Igen, itt lenne az ideje, hogy megtérjél, és elkezdj azon gondolkodni, hogy hihettél ilyen butaságban mint az isten.

Előzmény: konzolos (1822)
konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1823
De nem olyan mértékben különböznek mint ember-az embertöl!
Előzmény: redhut (1821)
konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1822
Nem értem akkor miért tanitják mindentöl azt hogy a majom a közös ösünk,magyarázd meg kérlek.

És miért rekesztik ki egyáltalán a halvány esélyét is a tanintézményekben hogy Istentöl származunk.

Ami a láthato voilághoz tartozik az a láthatatlan világbol, Istentöl alakult ki,és a láthatatlan világ az igazi valoság,egy sokkal felsöbbrendü valoság ami öröktöl fogva van!

Ez a hit lényege,és Istent a hiteden keresztül lehet megérteni,nem ésszel,vagy okoskodásokkal.

Szeretet által,és a szivedben.Habár a mostani Hi-tech világban már egyre nehezebb ezt elhinni.

A lényeg az hogy akár hiszed,akáűr nem ez igy van,és odaát a függöny el lesz huzva,és mindenki meglátja majd a természetfeletti világot,amit itt a földön hit által lehet megfogni.

Ezzel azt akarom csak mondani hogy
(Itt még van idö a megtérésre...)

Előzmény: Dr. Lecter (1818)
redhut Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1821
Kedves konzolos!

Ha többet foglalkoznál majmokkal (lovakkal, delfinekkel, kutyákkal stb.) akkor rájönnél hogy az egyedek egy fajon belül éppoly különbözőek, mint az emberek között, tehát ez az érved 0.

Egyébként neked csak enned kell valóban. Tanulni felesleges.

redhut

Előzmény: konzolos (1810)
konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1820
A világi ember istene az ördög (azaz=evilág istene),aki az ö cselekedetei szerint jár.

Az ördög csábit a rosszra a pénz szerelmére, a paráznaságra, diszkoban dobzodásra stb..
De az ördög legfontosabb célja hogy az Igazi Istentöl távol tartson, hogy ne ismerd meg az igaz utat.

Ezért emel okoskodásokat az emberek elméjében, teoriákat mindenféle evolucios elméletekröl,stb...

(Kicsit fel kéne már ébredni végre...)

Előzmény: juanhu (1816)
redhut Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1819
Kedves Zoli!

TE állítottál valamit (amit kiemeltem a hozzászólásodból), én csak várom a bizonyítást...

redhut

Előzmény: könyvtáross (1808)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1818
az evolucionisták hogyha szerintük a majomtol származunk

Csak ebben a topicban tucatszor olvashattad, hogy nincs olyan evolucionista, aki szerint a majomtól származunk.
Az, hogy te az evolucióból ennyit fogtál fel, az a te értelmi képességeidrôl állít ki elég lesújtó bizonyítványt.
Arról nem is beszélve, hogy ugyanazokat a hülyeségeket hajtogatod újra és újra, függetlenül attól, hogy ki mikor hogyan cáfolja meg ôket.
De nem baj, ez egy szabad ország, neked is jogod van kapitális ostobaságokat prédikálni.

juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1817
Nemcsak hogy jópofa,de sokmindenre fényt derít...

Persze, fényt derit arra, hogy miben tévednek a hivök az evolúcióval kapcsolatban. :)

Előzmény: konzolos (1815)
juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1816
A hasonloságrol meg annyit,hogy nézd meg az azonos fajon belüli teknösbéka fejét(azért ez a példa,mert az általában van a közelben)
Nézz meg 10 ékszerteknöst,és aztán gondolkozz el

Nem egyformak. Annyiban egyformák mint minden ember, nekik is van két szemük, stb. Ha alaposabban megnézed bizony meg tudod különböztetni öket, mind külsöleg, mint viselkedésre (mást szeretnek, máshogy alszanak).
Persze annál nehezebb ezt megtenni minél lejjebb megyünk mind méretben, mind az evolúciós skálán. Két medúzát sokkal nehezebb megkülönböztetni egymástól, mint két tigrist.

Vagy nézd meg a csigákat,vagy egy malacot,vagy egy elefántot,stb....vagy bármit egy fajon belül!!!

Pontosan! Nem egyformák! Ahogy az ember sem. De minden faj legjobban a saját egyedit tudja megkülönböztetni egymástól. Az ember is igy van vele, ezért látsz te releváns különbséget az emberek között, és nem látsz releváns különbséget az állatok között. De ahogy irtam is a példámban: te sem tudsz elöször megkülönböztetni két kinait egymástól, de minél többet ismersz, annál jobban látod a különbséget közöttük.

A materialista felfogás miatt bizonyiték az 1. számu dolog amit vártok.

Melyik az az 1-es számú dolog?

Mondok én v.mit,ha magadba nézel,és érzed hogy van lelked,bensöd,ami köré egy tökéletes test lett alkotva,akkor a szivedben fogod a bizonyságot megtalálni.

Igy van, magamba néztem alaposan, éreztem a bensömet, körülötte a testemet (ami nem tökéletes) és megtaláltam a bizonyságot, hogy isten nincs. Kellöképpen magamba szálltam és vizsgálódtam - mielött még azt mondanád, hogy nem volt kellö mélységü, állitom hogy igen, és nincs jogod az én tapasztalatomra azt mondani, hogy helytelen.

Evilág istene=ördög.

Aha... akkor az Atya, aki szerinted teremtette a világot az az ördög? Mert e világnak is istene nem?

Előzmény: konzolos (1814)
konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1815
Nemcsak hogy jópofa,de sokmindenre fényt derít...
Előzmény: juanhu (1813)
konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1814
A hasonloságrol meg annyit,hogy nézd meg az azonos fajon belüli teknösbéka fejét(azért ez a példa,mert az általában van a közelben)
Nézz meg 10 ékszerteknöst,és aztán gondolkozz el
Vagy nézd meg a csigákat,vagy egy malacot,vagy egy elefántot,stb....vagy bármit egy fajon belül!!!

"Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatotokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó. "

1 Móz.25

-----------------

"Dehogyis, ennek az állitásnak semmi alapja nincs. Persze, ha be tudod bizonyitani az más, de eddig ez nem sikerült. "

A materialista felfogás miatt bizonyiték az 1. számu dolog amit vártok.

Mondok én v.mit,ha magadba nézel,és érzed hogy van lelked,bensöd,ami köré egy tökéletes test lett alkotva,akkor a szivedben fogod a bizonyságot megtalálni.

Más:

"Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő."

Zsid 11.3

"A kikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, a ki az Isten képe."

2 Kor 4.4

Evilág istene=ördög.

Előzmény: juanhu (1812)
juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1813
Jópofa a képregény, kár hogy több helyen is tévedés/hiba van benne, de ettöl még jópofa.

juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1812
Ha az állatokbol fejlödtünk volna ki,ráadásul egy fajbol,akkor ugy ahogy az állatok,egyformának kéne kinéznünk eszerint.(Mert ugyebár mint tudjuk,az egy fajhoz tartozó állatok tök egyformának néznek ki arcra,testre!!! )

Dehogy neznek ki egyformán! Ez csak neked tünik igy. Ugyanaz a helyzet, hogy egy európainak elsö ránézésre mindenk kinai egyformának tünik, a kinaiaknak meg forditva, minden európai tünik egyformának. Aztán ha közöttük él az ember, akkor bizony már látszanak a különbségek.

Ugyanez igaz az állatokra is, hidd el egy juhász meg tudja különböztetni a juhait...

Emiatt az egész érvelésed a kútba esett, jöhet a következö.

Ennek a bonyolult,tökéletes,hatalmas,jó Istennek öszönheted azt hogy csak enned kell,és müködsz,hogy van csontod,husod,vagy hogy tudsz járni,beszélni,stb...

Dehogyis, ennek az állitásnak semmi alapja nincs. Persze, ha be tudod bizonyitani az más, de eddig ez nem sikerült.

konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1811
"Mert e világ bölcsesége bolondság az Isten előtt. Mert meg van írva: Megfogja a bölcseket az ő csalárdságukban."

1Kor 3.19

konzolos Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1810
EVOLUCIONISTÁK IDE

Arra a döntő dologra még nem gondoltak az evolucionisták hogyha szerintük a majomtol származunk,akkor hogy lehet hogy minden ember más,ugyan olyan kinézetü nincs se arcra elsösorban.Ha az állatokbol fejlödtünk volna ki,ráadásul egy fajbol,akkor ugy ahogy az állatok,egyformának kéne kinéznünk eszerint.(Mert ugyebár mint tudjuk,az egy fajhoz tartozó állatok tök egyformának néznek ki arcra,testre!!! )

Ráadásul az europai embert ha nézzük,ott is más-és más arcra mindenki.Elég csak kimenni az utcára,nézzetek csak körül!

EGY HASONLOT SEM FOGSZ TALÁLNI KINÉZETRE MINT TE MAGAD!,EZ A LÉNYEG!

Aki meg azt vallja hogy a majomtol alakult ki,annak csak azt tudom üzenni,hogy annyi esze van pont.

Juanhu:

"hogy Isten léte nem szükséges a világ megértéséhez, söt, szükségtelen bonyolultságot hoz bele. "

Ennek a bonyolult,tökéletes,hatalmas,jó Istennek öszönheted azt hogy csak enned kell,és müködsz,hogy van csontod,husod,vagy hogy tudsz járni,beszélni,stb...

"A halló fület és a látó szemet, az Úr teremtette egyaránt mindkettőt." Péld. 20.12

Dicsöség az Urnak!

juanhu Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1809
Kedves Konyvtaros,

Tényleg ennyire hisztek benne? Mi a jó egy olyan elméletben ami majmot csinál az emberből és a józan gondolkodást is félreteszi.

Mi jo a teremteselmeletben, ami rabszolgat csinal az emberbol, es a jozan gondolkodast is felreteszi?

Aki gondolkodik annak hinnie kell. Egyébként az evolúció elmélete egyszerű logikai módszerekkel is bebizonyítható, hogy tarthatatlan

Bizonyitsd! Ezt allitottad, gyerünk :)

Kérdés: Olyan nehéz hinni egy Istenben, aki hatalmas, szerető Atyánk?

Nem nehéz hinni benne. Söt! Roppantul könnyü, nem kell gondolkodni, elég elfogadni a "tanitásokat".
Csak ha az ember elkezd gondolkodni, akkor rájön, hogy Isten léte nem szükséges a világ megértéséhez, söt, szükségtelen bonyolultságot hoz bele.

Szerintem mindenkinek találkoznia kellene vele.

Ok, én benne vagyok, mikorra és hol szervezel meg egy találkát?

Előzmény: könyvtáross (1806)
könyvtáross Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1808
Szia redhut!
Mielőtt válaszolnék sorolj fel nekem neveket évszámokat, kísérleteket és helyszíneket, jó!
Mikor, ki(k), milyen kísérlettel és hol bizonyították be, hogy az élettelenből spontán módon éslő keletkezik?
Mikor, ki(k) milyen kísérlettel bizonyították be hogy az élő egysejtű lények többsejtű, összetett élőlényekké pl. medúzákká alakulnak?
Mikor, ki8k9 és milyen kísérlettel bizonyították be, hogy egy hal uszonyai lábakká fejlődhetnek?
Mikor, ki(k) és milyen kísérlettel bizonyították be azt, hogy egy majomszerű lény aki makogni tud csak értelmes beszédet képes elsajátítani csupán a véletlen mutációk által?
A kérdéseket nagyon hosszan lehetne sorolni, de legyen elég egyelőre ennyi.
Remélem Redhut, hogy tisztában vagy a tudományos kísérlet mibenlétével ill. a tudományosság kritériumaival.
Szeretettel üdvözöllek: Zoli
ui. Nem haragos, indulatos vitát szeretnék, hanem értelmes, barátságos hangú eszmecserét.
redhut Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1807
"Egyébként az evolúció elmélete egyszerű logikai módszerekkel is bebizonyítható, hogy tarthatatlan nem kell hozzá három doktorátus. "

Nosza, lássuk!

Előzmény: könyvtáross (1806)
könyvtáross Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1806
Sziasztok!
Úgy látom, hogy itt elég sokan meggyőződéses evolúcionisták. Tényleg ennyire hisztek benne? Mi a jó egy olyan elméletben ami majmot csinál az emberből és a józan gondolkodást is félreteszi. nagyon sok oylan tudós van aki tudományos okokból nem hisz benne. Ilyen pl. DR. DR. DR. Wilder-Smith cvájci kémikus. Igen: három doktorátusa is van. NAgyon jó éleslátással megírt könyvében ízekre szedi a spontán ősnemzés mítoszát amit annyira akarnak hinni az evolúcionisták, hogy még a lehetetlent is feltételezik csak hogy megmaradhassanak hitükben. A könyv címe : Aki gondolkodik annak hinnie kell. Egyébként az evolúció elmélete egyszerű logikai módszerekkel is bebizonyítható, hogy tarthatatlan nem kell hozzá három doktorátus.
Persze nem akarok senkit megbántani hitében, bár az evolúció hívei minduntalan ezt teszik a teremésben hívő keresztényekkel. Sajnos.
Kérdés: Olyan nehéz hinni egy Istenben, aki hatalmas, szerető Atyánk? Szerintem mindenkinek találkoznia kellene vele.
Szeretettel üdvözöllek benneteket: Zoli
NagyAnd Creative Commons License 2001.11.23 0 0 1805
Evolúciós siker a férfiak tudatlansága :-o

http://www.origo.hu/tudomany/elet/20011122evolucios.html

cc Creative Commons License 2001.11.23 0 0 1804
talan Silan sem banja :)
Előzmény: Biga Cubensis (1803)
Biga Cubensis Creative Commons License 2001.11.23 0 0 1803
Kaldorilimon talán nem bánja, hogy beteszem ide egy linkjét, amit egy másik topicban írt, de ide is jócskán on:

Teremtés vagy evolúció

ha már volt korábban, bocs...

NagyAnd Creative Commons License 2001.11.22 0 0 1802
Lehetne, de nem az :-) Erre jol ramutat az altalad idezett Gert Korthof cikk is. Kulonosen erdekelt volna Spetner "nem random" mutacios ellenhipotezise (mar csak azert is, mert kreacionistak a legritkabb esetben szoktak eloallni ilyesmivel), aztan kiderult, hogy ez csak amolyan nesze semmi fogd meg jol a genom csodalatos alkalmazkodokepessegerol. Hogy ez konkretan milyen mechanizmusokon keresztul tortenhet, arrol persze hallgat. Tovabba sokkal tobb kinos kerdest vet fel ez a "non random" hipotezis, mind amennyit megoldana.

Az archaeopteryx-es eset csak egy adalek ahhoz, hogy Spetnernek nyilvanvaloan vallasi okokbol nem tetszik az evolucio, ezert minden eszkozt megragad, hogy azt valahogy kikezdje.

Előzmény: Rorimack (1801)
Rorimack Creative Commons License 2001.11.22 0 0 1801
Haliho!

NagyAnd: Ettol meg a lenti cikke lehetne teljesen korrekt... ;)

R.

NagyAnd Creative Commons License 2001.11.22 0 0 1800
Nocsak, mik ki nem derulnek Dr. Lee M. Spetnerrol!

Pl. az, hogy lelkes tagja volt annak a csapatnak, akik azt probaltak mindenaron bebizonyitani, hogy az Archaeopteryx hamisitvany!

http://associate.com/ministry_files/The_Reading_Room/Evolution_n_Creation_2/The_Feather_Imprints.shtml

http://www.talkorigins.org/faqs/archaeopteryx/forgery.html

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.11.22 0 0 1799
Azt hiszem elegendo a szerzorol, hogy publikalt a Journal of Theoratical Biology-ban, meg a Nature-ben is.

Messze nem elegendô.

Előzmény: kemenytel (1796)
Rorimack Creative Commons License 2001.11.22 0 0 1798
Haliho!

Egy kiegyensulyozott kritika, ami tobbet arul el az abstractnal...

http://home.wxs.nl/~gkorthof/kortho36.htm

Es egy TAlkoriginos levelvaltas kivonata:

http://www.talkorigins.org/faqs/fitness/spetner.html

R.

Rorimack Creative Commons License 2001.11.22 0 0 1797
Haliho!

(elnezest, nem eppen etikus, de:)

Kemenytel: akkor most er egy kreacionista fizikus erveit felhasznalni?

R.

Előzmény: kemenytel (1796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!