Mint ahogy a finnek is elveszik. Jo mondjuk az idojaras egy kicsit mas eppen ezert kemenyebben is veszik a dolgot.
December 1-tol marcius 31-ig _kotelezo_ a teli gumi. Nekem Nokian H2-es szoges gumi van fonn (csak a skandinav orszagokban engedelyezett, mert nagyon rongalja az aszfaltot), nem is estem ketsegbe, amikor egy hete leesett vagy 50 centi ho. A nyari gumi meg kb 3x addig birja, mert 5 fok alatt a nyari gumi anyaga annyira rideg lesz, hogy kb 2x annyira kopik, mint normal homersekleten.
Nézd, a barátom erre mindig azt mondja, hogy "japán szar", hát ennyit a Hondáról! Nehogy már összehasonlítsuk a Peugeot-val!!!!!
Egyébként az én kocsimban van most 1025 km és egyelőre még nincs semmi hibája. Remélem a legjobbakat!
nemegyszeru, borzasztoan sajnalom, kepeket varom... de azert ugye nem haragszol meg ha marha nagyot rohogtem?? szoval nembiztos hogy koran reggel egy ilyet kene
>>> Hát, kár volt tegnap lemosnom. <<<
Tegnap éjjel egykor szólt a telefonom.
Apám volt az, összetörte a pugomat.
Pelbáron kicsúszott egy kanyarban, elmesélése szerint viszonylag gyorsan hajtott. Azonnal odarohantam.
Hát, kár volt tegnap lemosnom.
Legalább egyszer átfordult a fején, de esélyes, hogy többször is, egy árokban fennakadva, a menetiránnyal szemben landolt, 12 centire egy fatörzstől.
Tükrök leszakadtak, orr, első ajtók, első szélvédő, tető tropa, bal első kerék kicsit furcsa szögben tartja magát.
Bevontattuk a Peugeot Kovácshoz éjszaka, most megyek a szervízbe állapotfelmérésre.
Apám teljesen sértetlen, a szemüvege leesett az orráról, de még az sem tört össze. A légzsákra semmi szükség nem volt, de kinyílt, a biztonsági öv nagyon-nagyon jól tette a dolgát (fejjel lefelé megtartotta apámat gond nélkül).
A kocsin az első szélvédőn kívül üveg nem tört, a lámpák tökéletesen működnek, maga a kocsi is üzemképes.
haat igazat kell adnom lorijannak, nem ennyire drasztikus a helyzet hogy forgalmit el de teligumi muszaly, az hogy nem csuszkal az auto akkor mikor te eppen figyelsz ra vagy esetleg te vagod ki a segget a kicsinek, az 1 dolog de amikor megcsuszol 1 kanyarban es nemtudsz mitcsinalni akkor majd elgondolkodsz hogy azaz 50 de inkabb 100 rugot lehet hogy megiscsak ra kellett volna fesziteni a felnikre... ha azt nezed akkor a nyari gumid 2x addig fogja (ha nem tobbszor a teli viszonyok miatt) birni mert telen masikat raksz fel?? a teli guminak nem az a lenyege hogy szebb mintat harap a hoba henm hogy a nyarigumi kabe 5-6 foktol mar nemsokat er. Nekem michelin alpin ok vannak fent, hiaba volt sok szerintem megerte.
Én nem szoktam goromba lenni, de ez már egy kicsit sok.
Neked nem ér meg 50e Ft-ot a saját vagy az én életem? A két első gumi jobb, de nem elég, 4 db kell és rá kell szánni a 100e Ft-ot! Ha nincs, akkor meg állítsd le az autódat télire. Én a nyárigumival közlekedőktől kapásból elvenném a forgalmit, az autó ugyanis nem alkalmas a közúti forgalomban való részvételre.
Az ABS semmit nem tud tenni, ha nincs semmi tapadása a gumiknak. Olyan mintha nem is lenne. Egy minimális fékerőt mindig biztosít és ez már elég a csúszkáláshoz. Nyárival a fékút akár háromszorosára is nőhet hó és jég nélkűl, csak a -10 fokos aszfalt miatt.
de lehet benne valami nekem pl 1200 km van a kocsimban es nem lehet akadas nelkul 1 be tenni csak dupla kuplunggal de ez tipushiba egeszen egyszeruen nem lattam meg kocsiban ennyire elba...tt valtot mint a 206-ban...de igen a tavriaban csak azt valamikor 150 e ft ert vettem heccbol egy baratomnak....
a motorral szerintem nem lesz baj a fektarcsak nem komoly gondok mert lehet olcson jot kapni hozza ha esetleg lesz vele vmi.
hat ez van....
azert abban a hondasoknak igazuk van ,hogy bar stilustalan de megbízhato es preciz autot gyart a honda....
azt te lehet,hogy nem erted miert irtam de adaz vitaink vannak a honda topicosokkal a 307 es ev autoja gyozelme kapcsan....
Köszi:-) Hát az a helyzet hogy még kettő darab téli gumi is igencsak ötven rugó... nem biztos hogy megéri megvennem. De hátha meghozza a Mikulás:-))))))
Egyelőre egyébként elég klasszul tartja magát a kocsi, nem csúszik. Mondjuk vigyázok is rá rendesen!
Neked mi a véleményed az autó típushibái c. website-ről amit az előző hozzászólásokban valaki belinkelt????????
azert teljesen automatikusan nem nyitja meg a csatolt filet, a windows megkerdezi hogy futtatni vagy lemezre menteni akarom
de norton antivirus sikit hogy virus van, de "access deny" miatt nem tudja megolni
de mindegy mert ugyse nyitnam meg, torlom mindet, de lassan mar 30 percenket jonnek....
enyhen szolva idegesit...
2 email cimemrol toltok le outlookkal, de csak az egyikre jonnek ezek a virusos levelek....
Mondjuk regebben is kaptam erre a cimre virusos leveleket, de nem ilyen surun es nem ilyen drasztikusan, automatikusan megnyilokat....
Én nem kapok, nem biztos, hogy innen ered a dolog.
De egyébként szerintem írj a Moderátoroknak a pero-s emiledről, hogy nincs meg a jelszó, elvileg segítenek. És akkor egyúttal egy olyan emilcímet is állíttass be magadnak, ami nincs benne az Outlook account-listjében, vagy hogy hívják ezt ott, kéne egy informatikus, aki ért ezekhez :)
Mindenképp, mihamarabb, ne várd meg a havat.
Ha nincs is csapadék, ami ráfagyhatna az útra, a minuszokban a téli gumi anyaga jobban tapad. Illetve a nyári gumi nem tapad egyáltalán.
Ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor elég, ha csak az első kerekekre teszel, akármilyen noname megfelel, remek Bridgestone reklámok vannak, amikben rángatják a bömöst jobbra-balra a pingvinek között a kipufogóig érő jégen, de Magyarország klímája szerencsére nem ilyen :)
Másrészt az első fékeid tárcsák, sokkal jobban harapnak, az is a meghajtott kerék, nagyon valószínű, hogy nem lesz a két gumis cserével problémád. Pörögni is jobban lehet így :) Ha meg szánkózni mész a Galyatetőre, akkor a hólánc úgyis kikerülhetetlen.
Személyes tapasztalat, hogy a a pilisi hegyekben, ahol lakom, az út azért tart tovább téligumival, mert meg kell várnom, amíg a nyári gumisok lecsúszkálnak az útról :) Az enyém is valami noname.
Amit még meggondolnék a helyedben az a dísztárcsa leszedése, illetve a gumicsere után nem visszatetetése. Gondolom idén is sózni fogják az utakat az okosok, annak elvileg nem tesz jót.
hogy milyen teli gumi nelkul abs-el....az abs nem csodafegyvertehat ha nincs teli gumid eppugy megfoghatatlan az autod mintha abs nelkuli volna...
nekem pl versenygumik vannak fennt...es bar van abs-em tegnap erd fel vigan csuszkaltam a mogottem jovo bkv bus nagy oromere...
tehat roviden a teligumi igenis kell mert mas a silika osszetetele nem merevedik ki hideg idoben es a mikrolamellai is jol fogjak a havat ezert barmelyik gagyi marka is jobba legprofibb nyari guminal...
Nyuszmusz! En szivesen segitenek ha tudnek:-) Csak en teli gumizok ABS nelkul, igy nemtom milyen teli gumi nelkul, ABS-sel:-)
Na most biztos okosabb lettel:-))
Na mi van emberek?! Most itt nyomulnék ezerrel, végre itt vagyok a fórumon, most meg itt egymagamban beszélgethetek?! Hát ez az én formám. Amikor nem vagyok itt akkor bezzeg dumáltok:-((((
Nos, aktuális téma számomra - is: téli gumi:-) Kedves 206-os kollegák a kérdésem az, hogy hogyan viseli a kis oroszlán a telet téli gumik nélkül abs-szel?! Abs van, téli gumi nincs... Ugyanis nem tervezem téli gumik beruházását:-( Egyelőre még nincs akkora hó és nem is jeges az út, de akinek van tapasztalata ez ügyben, örömmel venném a hozzászólását. Persze nem ez az első kisautó amiben ülök, de hátha tudtok újat mondani nekem. Köszönöm!
wow! Mondhatnám úgy is hogy váóóóóóóóóóó! EGy újabb color line?! A legelső fotó aszittem már az enyém... mert hasonlót készítettem én is:-)) Pedig aszittem csak nekem van color line-om:-))))))) Tévedtem:-))))))
:OFF: Az m$ honlapjárol lehet letölteni valahonnan (talán office.microsoft.com?) Outlook patch-et, ami orvosolja ezt a hibát, valamikor én is letöltöttem.
:ON:
MySQL-szerver: közben átgondoltam a dolgot, egyenlőre úgy látom, nincs olyan rész, amit sima PHP-val ne tudnék megoldani. Ha olyat is szeretne a 206-társadalom, hogy felhasználó-alapú legyen a web és lehessen online regisztrálni mindenkinek magát (ez egyenlőre nem tudom, miért kéne;-), na akkor szükség lehet rá, köszi szépen! A héten lehet, hogy belekezdek, bár sok időm nincsen rá.
Így lóhalálában átgondolva a köv. főmenüket tervezem majd: Főoldal, Fotóalbum, Tagok, Tuning, Vendégkönyv, 206-Fórum (egy link ide mutatna), Linkek.
A fotóalbumban lehetne két kategória: Találkozók és 206-tulajok verdái. A tuningon belül motor, optika, egyéb (pl. téli/nyári felkészítés, stb.).
Mit szóltok?
OFF:
Nemtom Ti hogy vagytok, de en kb 2 napja felorankent kapok virusos levelet, de eleg durvak, mert minden keres nelkul meg akarja nyitni a csatolt filet az outlook:-((
Ti is kaptok ilyenekte vagy csak en vagyok ilyen szerencsetlen?
Ja, a "totál evidens" meg azt jelenti, hogy nincs 206 "sötétítés", meg "tücc-tücc" nélkül...! He-he... Ekkore badarságot rég olvastam, azért másoltam be ide tegnap... Na mind1.