Tegnap a VH 1 -on volt egy műsor,amiben Eric Claptonnal beszélgettek,mert (asszem) tavaly volt, hogy elárvereztette a gitárjait.
Na, ott voltak hangszerek. huuuuu
:)))
Ez az 1.2M egy gityóért semmi. A körúti Yamaha boltban volt/van egy sima 160.000 Ft-os Yamaha gitár mintegy 1.9M Ft-ért, azért ennyi, mert az egyébként normálisnak nevezhető fehér testre a japán cégtulay refestett egy piros és egy kék foltot, meg aláírta, jó ronda lett tőle, viszont drága :)))))). Hajrá :))))
a gitár amugy megrendelhető itt: http://servermarket.com/marketplace/gibLPgmmi.html
$2922.00 helyett, most mindössze $1899.40 csak tessék, csak tessék, csak folyvást, csak folyvást!
Hátszal a Lurdy-féle hanxerkiállítás legérdekesebb része a "milliomosok polca", melyen nyolc-tíz gitár volt kiállítva, és kábé a mostani lottónyereményért lehetne megvenni az egészet. Volt egy milkóért egy MUSIC MAN Steve Morse modell, meg egy más típus is, melyeknek érdekessége, hogy nincs különállő fretboard, hanem a nyak vastagabb, és ugy vannak beletéve a bundok, valamint (ozzy szavaival élve) EXTRA, EXTRA, EXTRA FUCKING keskeny volt a fogólap, ami gyors fel- alá szaladgálást tesz lehetővé. A másik említésre méltó gitár a Gibson Les Paul Gary Moore Model potom egymillió kétszázezer forintért, valami ilyesmi:
nem elhanyagolható a zebra hangszedője, melynek látványán kívül semmi előnye, sem hátránya, a mester csak azért választotta, mert jól néz ki. Akárhogyan is, elég alapvető gitár. Ezenkívül volt még egy Gibson Les Paul Standard, és sokan mások. Érdekes módon ezeket ugymond "pult alól kell kérni, melynek elsősorban a magas ár az oka.
A MAdarászékat meg eléggé vegyesfelvágott nak tartottam, inkább termékbemutató volt, mint koncert. Hát hogy lehet Chilli gördeszkázás után Van Halen Jumpot, majd Hendrix Crosstown Trafficot adni. Namindegy.
jaamugymeg az évszakok nem Stationi, hanem Stagioni, nade ez már mindegy is...
legmélyebb tisztelettel: (csak hogy tovább gyarapítsuk búcsúzkodáskori nyelvi választékosságunkat)
GG
Standard. A standard-ek alapvető ismérve de luxe kulcsok és az abalone berakás, no meg a szériaszámnál lévő standard felirat:-)) A pickupon azé nincs borítás mert jók azok a gyári pick-up-ok, de én seymour duncan rajongó vagyok:-)így hát le lettek cserélve :-)
Érdemes megnézni a standard-hez illő mahagóni erezetet:
De kedvenc darabom, amit egy hangszerkészítő mesterrel csináltattam (balkezes lévén)egy Paul Reed Smiths féle hangszer. Mindenből a legjobbat:-))
Tudomásom szerint nem USA, hanem japán. Nekem azonban tök mindegy; az sem érdekel, ha Pista bácsi, a sarki ács-állványozó csinálta ... ha egyszer nekem megfelel ... :-)
Szép az SG-d. Ez SG Standard? Azért kérdezem, mert nincs fém borítás a pick-up-okon. Ha Standard, akkor a mostani ára 436.000,- DeLuxe kulcsokkal
Nekem igazából csak egy elektromos gitárom volt és van most is, egy 12 éves Kramer strat., olyan amilyenen Maróthy Zoli is játszott az Ossianos időkben. Én nagyon szeretem, nagyon jó nyaka van, a hangja karakteres és elég sok hangszínt lehet kihozni belőle, mert van egy 3 állású kiskapcsolója, amivel hozzá lehet kapcsolni a nagy kapcsolóval kiválasztott hangszedőhöz bármelyiket a három közül (1 h, 2 sc. gyári pick-up).
Van még egy Korg AX1000G-m, amivel szintén meg vagyok elégedve. Ezzel a cuccal játszom próbán, koncerten - akár vonalból is ...
Asszem igazad van, én általánosságokban beszélek, de vannak elgurult gyöngyszemek mindenhol:-))) Én is végigjártam a szamárlétrát, voltak 100.000 forintos hangszereim mire kialakult a jelenlegi hangszerparkom, de hidd el lehet érezni különbséget. A feeling-ről nem is beszélve.
Más: hogy a fenébe lehet ide képeket beszúrni. Beraknám az SG-m képeit, de nem megy :-(( help me
Igazad van Balázs! De lehet, hogy nem is az volt a cél ennél a gitárnál, hogy úgy szóljon, mint egy SG ... nem gondolog? Az a helyzet, hogy itt az ismerős formák új hangzásokkal társulnak. Ugyanis ez a Greg Bennett nevű ember egy híres gitárkonstruktőr, aki több céggel közösen készített már custom sorozatokat. Így a Samicknek is ez a sorozata lényegében egy custom sorozat, ahol nem az a cél, hogy egy az egyben lemásoljuk hangzásban és formában a korábbi híres modelleket. Ha jobban megnézed az alakját, sokkal kecsesebb, mint az eredeti. Én a hangját is ismerem és bátran ki merem jelenteni, hogy van olyan hangkitartása és öble, mint az eredeti SG-nek, de nem annyira nyers, inkább folyékonyabb a soundja. És nem utolsósorban elég drámai az árkülönbség ...
Egyébként a Szabó Sanyi valami ilyesmit fejtegetett az egyik teszjében is.
Szia Balázs! Én egy kicsit később kapcsolódtam be, de azért hozzáfűznék egy-két dolgot:
Szerintem 100.000 forint alatt (vagy 100 körül) is lehet komoly gitárt venni. Ismered pl. a Greg Bennett gitárokat? Ha így nem ismerős: Samick Greg Bennett Signature Series.
Pl. a 7102-es (Van Halen copy): mahagóni test, habos jávor tető, Duncan Design humb. hangszedők, jávor nyak, rózsa fogólap Wolfgang fazon: 99.900,- Ft. Ilyet használ Laár Andris. Az eredeti Peavey Wolfgang 700.000 körül kezdődik.
Az SG Samick nem az enyém, hanem Zakk-é :). Az az SG másolat amit láttam az DeArmond, és ha márkás ha nem a 74.000 ft nagyon jó ár érte !!ha!! jól is szól. Az a Samick ami nekem tecc az nem SG, igazából nem tudom mi, mert a Samick webyhelyén nem találtam meg sehogysem, és igazából semmire sem hasonlít. Viaszozva van a teste, látni hogy rendes fából van hacsak nem léematricázták valamivel a pozdorját :). Nekem tecc az SG sound egyébként eredetiben, Angus rulez :). Az hogy a kópiák másként szólnak az egy dolog. Attól még lehet jó. Nem feltétlenül alakra vagy színre megyek. A hangzás a lényeg. Emiatt akarom hogy rendes fából legyen a teste, meg rendes hangszedő legyenek. Pl. egy vacak hangú Explorer-t nem vennék meg csak azért mert explorer.
Szia! Az a poén, hogy amelyik márkákat felsoroltad (De Armond, B.C. Rich), majdnem mind a Samick gyártja koreában és a munkások azt sem tudják, hogy éppen milyen márkán dolgoznak, mert a márkajelzés csak a végső munkafáziban kerül rá a gitárra. És sok esetben csak a "nagyobb" márkanév miatt kerül 2-szer, 3-szor annyiba, mint a Samick, holott minőségileg nincs, vagy egyáltalán nincs különbség közöttük.
Nekem van szerencsém magaménak tudhatni egy '72 Gibson SG standardot, de ha csak egy hangszerre van pénzed nem ajánlom ezt a típust. Eléggé jellegzetes hangja van, nem alkalmas sokféle zene játszására. Persze mindenkinek más a füle..:-))
Az alább említett Samick-nak semmi köze az SG soundhoz. Hiszen Gibson alapötlete az volt, hogy a Les Paul-ok juhar tetejét levéve, csak mahagóni testel egészen másfajta hangot képez a gitár. Erre samick-ék visszarakják... (a nagyobbik baj, hogy tulajdonosuk azt hiszi SG soundot hall:-))). Szóval nevezzük ezt a samick-et double cutaway les paul kópiának, SG-s beütéssel:-)
Így néz ki egy rendes:
http://www.extra.hu/gibsonsg/tokkal.jpg
http://www.extra.hu/gibsonsg/fullhatgsg.jpg
... bocs a double-click miatt! Más: ki volt ma a zenészhétvégén a Lurdy-ban? Bizony mi GG-vel megnéztük Alapi Isti, hogyan értelmezi a musicman lehetőségeit. A produkciót meg a satelit adta élőben, de a helyszinen jobb volt. Persze hanxerkiállitással egybekötött buli, sikerült kiprószálnom egy Gary Moore signature Les Pault (csak br. 1,2 Mill Huf), persze csak ugy natur, a fülemet a testre illesztve (unplugged :-). Még szombat-vasárnap is lesz, ajánlott program a hétvégére, ha már unod az állatkertet ...