Keresés

Részletes keresés

SimA Creative Commons License 2001.11.24 0 0 3213
Hali!
Tudja valaki a Für Elise kottáját hol találom?
Köszi előre is.
Pá SimA
StratoFan Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3212
A weben jobbakat látni :)))

Egy ilyennek milyen a hangja?

18 éven felülieknek: :))

És végül egy leleplező fotó a titokzatos zakk-ról :))))

Előzmény: Törölt nick (3211)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3211
... bocs a double-click miatt! Más: ki volt ma a zenészhétvégén a Lurdy-ban? Bizony mi GG-vel megnéztük Alapi Isti, hogyan értelmezi a musicman lehetőségeit. A produkciót meg a satelit adta élőben, de a helyszinen jobb volt. Persze hanxerkiállitással egybekötött buli, sikerült kiprószálnom egy Gary Moore signature Les Pault (csak br. 1,2 Mill Huf), persze csak ugy natur, a fülemet a testre illesztve (unplugged :-). Még szombat-vasárnap is lesz, ajánlott program a hétvégére, ha már unod az állatkertet ...
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3210
...na nem bántani az egyik kedvenc hanxeremet!!! :-). Tény ami tény ezt a gityómat is naon szeretem!!!

from zakk

Előzmény: diesel()diablo (3205)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3209
...na nem bántani az egyik kedvenc hanxeremet!!! :-). Tény ami tény ezt a gityómat is naon szeretem!!!

from zakk

StratoFan Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3208
8h rendben van :) a szombat is :).
Küldtem mailt megkaptad?

Na nem fogunk összeveszni ha netán nem lesz minden típusból kettő :). Nekem a fekete nem szempont, viszont kopólap az fontos, meg hogy jó nagy teste legyen (Exlorer rulez again :))). Meg jó telt hangja, vékony nyaka, sima és kemény fogólapja, 2 humbuckere. Szóval nem egyre hajtunk :).

Előzmény: diesel()diablo (3207)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3207
akkor még valszeg találkozunk a közeljövőben. azt néztem, hogy szombaton is nyitva van 5-ig a bolt, tehát valszeg szomba tlesz a befutónap, de részletek később. anniy biztos, hogy 8-kor indulunk :-)
én az a baj, hogy nem tudok dönteni a három gityó között. egyik ezért tetszik, másik azért. nekem azért valahol nagyon fontos, hogy jól is nézzen ki, meg fekete, meg előlap nélküli, stbstb.
Előzmény: StratoFan (3206)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3206
Okay! Várni én is utálok, de már többször rendeltem az usa-ból, volt amikor egy hét alatt itt volt, volt amikor 5 hét alatt, ez a kütyü most 3,5 hét alatt ért ide, hozzá lehet szokni. Ez van, valamit valamiért. Egy márkás gitárt én megvennék próba nélkül is minden további nélkül mondjuk fotók alapján, vagy ha garantáltan vadi új. Az SG Samicket már láttam közelről ugye Zakk? :)))). Az jó gityó valóban, de több mint 100 ha jól emlékszem. Sőt habosított juhar az anyaga vagy mi a fene, az meg nem annyira silány mint egy préselt forgácslap :). Mindegy, januárig ráér. Gitárt nem tervezek én sem az usa-ból hozatni. A szálíltás biztosan nem jönne ki 17$-ból.
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3205
van pl. a samick-nek teljesen levett SG modellje, még a pu is ugyanúgy néz ki! asszem olyan 80 körül van, tiszta fekete, előlap, potik, fejnyka minden megegyezik, csak persze siláynabb, gondolom. de érdemes kipróbálni.
figyu, akkor majd elérlek az emil címeden, ha tervezzük a látogatást sógoréknál, az még dec-ben valszínű. én azért nem bízom a kintről való vásárlásban, mert szeretném rendesen kipróbálni, és azt elvinni, amit a 'testem részének érzek' :-) meg egszerűen utálok várni!!! :-) de tényleg!
Előzmény: StratoFan (3204)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3204
DD!
A januári hangszervásárlás abszolute egybeesik a terveimmel. Kimmenni szinte bármikor kimegyek ha van hely, időm mint a tenger, bár ha hétfőre nem készülök el valamivel akkor elzárom a gitáromat egy időzáras páncélszekrénybe! Igaz most az RP100-at buherálom. Ahhh, túl sok rajta az állítanivaló. Mi lenne az RP300-al, azon kettővel több effekt van meg kettővel több paraméter állítható effektenként + pedál... A musikproduktivet nézegettem már effektvásárlás ürügyén is a weben, és sok jót hallottam róla ismerőstől. Viszont röhely, de az USA-ból rendelve még Bécshez képest is 20.000-el olcsóbb volt az RP100. Legszívesebben onnan rendelnék giyót is, igaz a márkás hangszer így sem jönne ki 100-ból, az ebay-en nemrég egy eredeti Gibson SG 425$-ért kelt el. Nekem nem jönek be a kisméretű explorerek. Néztem a Crafstman-t is ma. Tök röhely a Craftmanos explorer, mini verzió, olyan mintha a hugomnak venném meg karácsonyra :). Az Ibanez tényleg jobb. De az sem az igazi. Akkor inkább valami superstrat vagy SG klón. Az én 40.000 Ft-os gitáromat viszontláttam újonnan 32.000-ért. Ennyit ér az olcsó gagyi.
Előzmény: diesel()diablo (3202)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3203
használtban igazad van egyébként teljesen, csak én úgy szeretnék már egyszer a vadiúj gitóyt, hgogy még legyen az az 'új szaga', tudod, mint amikor egy lány szüzességét veszed el :-))
Előzmény: BALáZS (3201)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3202
arról az ibanezről levenni a kezed, azt már én is kinéztem magamnak!!! nekem tetszik, hogy kisebb a teste, jobban néz ki, mint a nagy explorer! és abba veszek még bridge-hez egy EMG81-est, és é leszek a világ n-1.ik legjobb gitárosa :-)
samick-et nézz az eldorádóban, ők hoznak be sokat.

valsezg megvárjuk a kari utáni leértékeléseket, és januárban megyünk ki vásárolni! mondjuk előtte lehet, hogy kiugrunk örbenézni, meg bécs is ott van, szal ott is lehet járnikelni egy délutánt. jönnél? mert van hely, ráadásul benyópénz is megoldott, lévén cégeskocsibenzinkártya

Előzmény: StratoFan (3200)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3201
StratoFan akkor te a craftsman gitárokról beszélsz... azt nem ő csinálja, hanem csináltassa valahol a mekong torkolatánál:-))) ettől még lehet jó. Az egyik tanítványomnak ellenben squiler-je van és az árához viszonyítva rendesen szól, és abszolúte pontos a nyaka. De ha már 100.000 ft-od van, akkor használtan egész korrekt hangszert vehetsz. Valahol láttam egy '86-os ibanez artistot 110.000-ért. Egy kicsit össze volt karcolva a hátulja, de össze sem hasonlítható a most kapható ibanez, jackson..... "csodákkal"
Előzmény: StratoFan (3195)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3200
"akkor egyél b.c.rich-et!"
Köszönöm, most zabáltam fel egy Telecaster Jazzmaster-t :))))))))))))))))))))

A musicproduktiv abszolute be van nálam tervezve. Mikor mentek? Ma voltam a Finkley boltban. Van 3 gitár is ami tecc. 99000 van igy Ibanez Explorer klón, bár sokkal kisebb mint az eredeti. Mindegy, tecc. 74000-ért van egy DeArmond SG klón, ez még jobban tecc mint az Ibanez. De a legjobban egy Samick majdnem-strtocaster tecc', ez árban a kettő között van 90.000 körül, nincs lakkozva sima viaszos, majd kikeresem a neten a tipusát. Addig is felbontok egy B.C. Rich-et ebédre :))))))
SF

Előzmény: diesel()diablo (3199)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3199
strato!
akkor egyél b.c.rich-et! vagy gyere ki velünk ausztriába, a musikproduktivbe, ott nézted már az árakat egyébiránt? vegyél jackson-t! az is van 100-120 között
Előzmény: StratoFan (3195)
KRiS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3198
Sziasztok!
KRiS vagyok az after@all zenekarból,ha szeretitek a "gitárdús" :-) modern progresszív zenét,keressétek most mehjelent debut-lemezünket a boltokban! after@all : A.C.I.D.
sztyepp Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3197
Király vagy! :))
Előzmény: Patkó (3196)
Patkó Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3196
GuitarGod!
Forgive us our trespasses!

Mindeneknek pedig izeném vala fejebűl, nem pedéglen konrucékontruvével vala! Ne légyen hát küztünk egy se szittyák közt szittyának toportyán!
És villám delejes lantnak pengetésitűl pedéglen kezedet távol ne tartsad vala sose.
Mondá nektek Nemzetes Borsodnak járásábúl Patkó nevű kóborzengő.

Előzmény: Sveriges fana (3190)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3195
Hello!
A Hammerben fut egy egész oldalas hirdetése. Ott le van fotózva vagy 100 gitár + árak. A legolcsóbb 50.000 Ft. Telecaster copy. Ami nekem tecc, az Explorer klon 122.506 vagy 106.920 Ft-ért van hirdetve. Meg már voltam ott egyszer, és az árakon nem döbbentem le nagyon. Persze ha pozdorja akkor nem kell. Ha netán nem az meg jól szól akor érdemes megnéznem. Legfeljebb majd ezt is az ebayből rendelem :)))).
Előzmény: BALáZS (3192)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3194
Jónagyot!

Nézte valaki tegnap a Muzzikot?
(Aki nem az nagyon nagy hibát követ el, mert Stochelo Rosenberg tényleg az egyik legjobb gitáros!)
Amikor a Gibson csinált neki egy Custom Shop-os(tudjátok amikor egyéni igényeidre, kezedre állítják a Gibson legjobb hangszerészei a gityót)
Gitárt, a hangszerészek csak ültek és azt mondták ilyen csávót még életükben nem láttak(pedig egy-két szar gitárost már láthattak!)
Az egyik legprecízebb, legtisztáb játékú gitáros, sebességben ott van Mclaughlin mellett, ugyan nem játszik olyan egzotikus skálákat, de az ő Django Reinhardtos swingjébe ez nem is illene!
Nagyon dinamikusan és mellette nagyon melodikusan játszik, igazi tananyag minden gitárosnak!
:))

BALáZS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3193
tzuiop

Meghajolok nagyságod elött:-) (ja, a programajánló miatt) Ajánlom minden fűrészgépnek:-))

Előzmény: tzuiop (3171)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3192
Strato én attól tartok, hogy ennyi pénzért nem kapsz ott gitárt. Ha valaki ilyet mondott, netán ő, akkor érdemes a lakk alá nézni. nem szívesen fejteném ki, de ha részletesebben érdekel a téma majd megírom e-mail-ben

CSőváz
(God után szabadon)

Előzmény: StratoFan (3188)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3191
őőő: mámint nem a tudakozó neve music center, hanem a hanxerbolté. izééé.
Előzmény: Sveriges fana (3190)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3190
Basszuskulcs! Utálom, ha eltűnnek a hozzászólásaim. Tennap megin vmi gáz volt az indexxel, oszt nem ment le. Namindegy.
Szal akkor mégeccer, akit a szegedi hanxerbolt érdekel, ahhol lehet Washburnt kapni, a cím:
Szeged, Dugovics tér 4. Tessék felhívni a tudakozót. a nevük: Music Center.

Stratofannak üzenem, hogy a do, re mi, fa sol, la ti do szolfézshangsor a külföldi szakirodalomban is használt, én pölö egy amerikai suliban tanuló görög (nevű) diák zeneelméleti oktatóanyagában olvastam.

I don't think forming each others nickname into those four-letter words (that's how they call bad language in English) is a right way in a sophisticated argument. Please try to avoid using it. THX
(fúúú, de mérges vagyok, hogy eltűnt a hozzászólásom.)
Jamég azt is írtam patkónak, hogy take it easy babe, nem bántásiból írtam, de a zenét nem kémiai úton kell előállítani.
Meg volt még vmi, de azt már elfelejtettem.

Amúgy nincs valakinek Vivaldi: La Quattro Stationi- ból a L'Estate kottája?

Csőváz: (csak hogy gáz elköszönéseket is alkalmazzunk)
GG

sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3189
Stratofan:
Küldtem egy mailt a freemailedre.
Előzmény: StratoFan (3177)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3188
BALáZS,
Most egy 40.000 Ft-os gitárom van. Nem mondom hogy hangszer, mert nem az, de gyakorolni lehet rajta ha a hetente előjövő agyrém hibáit befoltozgatod. Nemrég pl. egyszerűen besüllyedtek a szárba a nyakon lévő műanyag pöttyök vagy 1.5mm-re :))). Mostmár csak röhögök rajta mert megcsináltam. De azért ez röhely, és sík ideg lettem tőle.

100-120.000 Ft körül akarok rendesebb gitárt venni, egy Medgyesi féle Explorer utánzat épp kijön belőle. Fontos az anyaga. Nem akarok pozdorját, olyan már van :). Olyat akarok, aminek KEMÉNY fábol van a fogólapja, és SIMA! Mert a mostani puha és göcsörtös, hülyét kapok tőle. Ha erősebben megnyomkodnám kézzel homorú lenne mint Malmsteen Fenderje :))))). Tremolo nem fontos, de ha van rajta akkor az is jó legyen. A mostanin van, de minek, nem használom mert eleve csak elcseszi a játékot. Humbuckert akarok single helyett. Kb ennyi. Ezért kérdeztem, hogy Medgyesi hangszerei milyenek, illetve hogy melyik milyen nála.

Más: Ma megérkezett amerikából a Digitech RP100-as multieffket amit az ebay.com-ból rendeltem :))))))))))))))))))))). Vadi új, tökéletes (79$ + 17$ szállítás), és kicsit kevesebb mint 30.000 ft-omba került szállítással együtt (itthon 60.000 Ft) mert a csekk még +1100 Ft volt az Amex-nál. KB 1 hónap volt amíg ideért, de a csekk is 1 hét alatt ért ki, szóval kb 3 hét az út onnan ide sima légipostával, exrtákkal (UPS TNT) sokkal drágább. A vámom kicserélték benne az elemeket, úgyhogy elsőre nem indult be, de mivel rozsdás vackokat raktak az eredetik helyére hamar rájöttem mi az ábra :). Csak azért mondom, mert aki nagyon vágyik valamire (pl. Line6 POD-ra :))))érdemes kintről rendelnie, egyszer ideér, és sokminden sokkal olcsóbb még szállításal együtt is. Olyat is tudok aki gitárt rendelt magának, és elégedett vele. Én most egy RP300-ra hajtok. :))))) Az újonnan ittvan kb 60.000 Ft-ból itthon 108.000 Ft...
SF

Előzmény: BALáZS (3187)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3187
Stratofan

Az a helyzet, hogy a mai piacon nem márkák vannak, hanem árkategóriák. A vágottszeműeknél egy pár hatalmas gyárban egyazon futószallagon készülnek az olcsó squier, epiphone, hohner, fernandes… gitárok. Abban a kategóriában amit te céloztál meg három szempontot kell figyelembe venni: 1. A test anyaga. Majdnem ugyan azon az áron adják az igazi fából és a „pozdorjából „ készülteket. Ez nem feltétlenül függ a gyártótól, vagy a hangszer típusától, láttam már epi les pault fából meg rétegelt lemezből is. A fene tudja, lehet hogy a pillanatnyi raktárkészletüktől, esetleg a nyersanyag beszerzési árától függ e. Első ránézésre nem vehető észre, mert a rétegelt lemezre ráhúznak faerezetű matricát és/vagy lakkot. A súlya árulkodó lehet, de az a biztos, ha kiszeded a pick-up-okat, és/vagy benézel az elektronika üregébe kiderül , hogy miből készült. Egy jópofa katalógusban (asszem washburn) azt írták a test anyagára, hogy válogatott keményfa, ami mint később kiderült, válogatott falemezek voltak egymásra préselve. Végül is szóltak előre :- 2. Pontosság. Ez elsősorban a bundozás minőségétől függ, TALÁN most már ezzel nincs problémájuk a sárgáknak, de húrcsere után beállítva a hangszert (hangológép, vájtfülű barát) kiderül. 3. Hardware. Ezek általában igénytelen darabok, de rövidebb, hosszabb ideig bírják. A pick-up-ok közül akad olyan, ami a hangszertől várt sound-ot megközelíti, de hát csodát nem kell várni, hiszen ezek a gitárok majdnem annyiba kerülnek mint 2 db rendes hangszedő.

Úgy, hogy azt tanácsolom, félretéve a divatot, jóízlést, inkább azt a hangszert vedd meg ami a legjobb ár/minőség arányt nyújtja.
Hád ez van 100.000 Ft alatt
Üdv

Előzmény: StratoFan (3177)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3186
Ez is igaz.
Előzmény: AORBandi (3185)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3185
Hát nem tudom. Én pontosan a másik irányból közeledtem, előbb foglalkoztam könnyűzenével, utána ástam csak bele magam a klasszikusnak nevezett zenébe, és a végeredmény egy nagy közhely: nem létezik könnyű vagy klasszikus zene, csak ZENE van. Ugyanazok a törvényszerűségek élnek mindkét műfajban, és aki tisztában van a zeneelmélet alapjaival (ami néhány hónap odafigyeléssel elsajátítható), annak nem lesz különbség egy Mozart által írt vonósszekció felépítésében, vagy egy Jim Steinman által ugyanazokra a hangszerekre kitalált hangszerelésben.
A klasszikus zenét játszó emberek motiváltsága más. Nekik az az életcél, hogy bekerüljenek az Operaház zenekarába, és elfújhassák a Varázsfuvola első fuvoláját (pláne, ha hegedűsök, hehe), nekünk meg az, hogy írjunk egy dalt, ami nekünk (!) tetszik, és hurrá, ha egyszer mást is érdekel és szórakoztatni tudjuk vele. Ebből kifolyólag náluk a kreativitás, mint olyan nem szempont, sőt zavaró tényező, mert akkor már rögtön nem tudod elég "hűen" játszani az eléd tett kottát.
Előzmény: sztyepp (3184)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3184
Azt hiszem inkább az utóbbi dolog a Ludas ebben. Akik túl sokat foglalkoznak klasszikus zenével, egyszerűen megrettennek ettől a komlex műfajtól, és már a könnyebb dolgokkal sem mernek foglalkozni.
Egyébként régen én is idegenkedtem a Kodály-módszertől, de mostanában jöttem rá, hogy ha az ember megérti a lényegét, akkor sokkal gyorsabban fogja fel a zenei összefüggéseket, mint egyébként. A probléma az, hogy sokszor rosszul magyarázzák el, és így sikerül megutáltatni a gyerekekkel, mert nem értik.
Előzmény: AORBandi (3182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!