Keresés

Részletes keresés

BALáZS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3193
tzuiop

Meghajolok nagyságod elött:-) (ja, a programajánló miatt) Ajánlom minden fűrészgépnek:-))

Előzmény: tzuiop (3171)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 3192
Strato én attól tartok, hogy ennyi pénzért nem kapsz ott gitárt. Ha valaki ilyet mondott, netán ő, akkor érdemes a lakk alá nézni. nem szívesen fejteném ki, de ha részletesebben érdekel a téma majd megírom e-mail-ben

CSőváz
(God után szabadon)

Előzmény: StratoFan (3188)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3191
őőő: mámint nem a tudakozó neve music center, hanem a hanxerbolté. izééé.
Előzmény: Sveriges fana (3190)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3190
Basszuskulcs! Utálom, ha eltűnnek a hozzászólásaim. Tennap megin vmi gáz volt az indexxel, oszt nem ment le. Namindegy.
Szal akkor mégeccer, akit a szegedi hanxerbolt érdekel, ahhol lehet Washburnt kapni, a cím:
Szeged, Dugovics tér 4. Tessék felhívni a tudakozót. a nevük: Music Center.

Stratofannak üzenem, hogy a do, re mi, fa sol, la ti do szolfézshangsor a külföldi szakirodalomban is használt, én pölö egy amerikai suliban tanuló görög (nevű) diák zeneelméleti oktatóanyagában olvastam.

I don't think forming each others nickname into those four-letter words (that's how they call bad language in English) is a right way in a sophisticated argument. Please try to avoid using it. THX
(fúúú, de mérges vagyok, hogy eltűnt a hozzászólásom.)
Jamég azt is írtam patkónak, hogy take it easy babe, nem bántásiból írtam, de a zenét nem kémiai úton kell előállítani.
Meg volt még vmi, de azt már elfelejtettem.

Amúgy nincs valakinek Vivaldi: La Quattro Stationi- ból a L'Estate kottája?

Csőváz: (csak hogy gáz elköszönéseket is alkalmazzunk)
GG

sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3189
Stratofan:
Küldtem egy mailt a freemailedre.
Előzmény: StratoFan (3177)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3188
BALáZS,
Most egy 40.000 Ft-os gitárom van. Nem mondom hogy hangszer, mert nem az, de gyakorolni lehet rajta ha a hetente előjövő agyrém hibáit befoltozgatod. Nemrég pl. egyszerűen besüllyedtek a szárba a nyakon lévő műanyag pöttyök vagy 1.5mm-re :))). Mostmár csak röhögök rajta mert megcsináltam. De azért ez röhely, és sík ideg lettem tőle.

100-120.000 Ft körül akarok rendesebb gitárt venni, egy Medgyesi féle Explorer utánzat épp kijön belőle. Fontos az anyaga. Nem akarok pozdorját, olyan már van :). Olyat akarok, aminek KEMÉNY fábol van a fogólapja, és SIMA! Mert a mostani puha és göcsörtös, hülyét kapok tőle. Ha erősebben megnyomkodnám kézzel homorú lenne mint Malmsteen Fenderje :))))). Tremolo nem fontos, de ha van rajta akkor az is jó legyen. A mostanin van, de minek, nem használom mert eleve csak elcseszi a játékot. Humbuckert akarok single helyett. Kb ennyi. Ezért kérdeztem, hogy Medgyesi hangszerei milyenek, illetve hogy melyik milyen nála.

Más: Ma megérkezett amerikából a Digitech RP100-as multieffket amit az ebay.com-ból rendeltem :))))))))))))))))))))). Vadi új, tökéletes (79$ + 17$ szállítás), és kicsit kevesebb mint 30.000 ft-omba került szállítással együtt (itthon 60.000 Ft) mert a csekk még +1100 Ft volt az Amex-nál. KB 1 hónap volt amíg ideért, de a csekk is 1 hét alatt ért ki, szóval kb 3 hét az út onnan ide sima légipostával, exrtákkal (UPS TNT) sokkal drágább. A vámom kicserélték benne az elemeket, úgyhogy elsőre nem indult be, de mivel rozsdás vackokat raktak az eredetik helyére hamar rájöttem mi az ábra :). Csak azért mondom, mert aki nagyon vágyik valamire (pl. Line6 POD-ra :))))érdemes kintről rendelnie, egyszer ideér, és sokminden sokkal olcsóbb még szállításal együtt is. Olyat is tudok aki gitárt rendelt magának, és elégedett vele. Én most egy RP300-ra hajtok. :))))) Az újonnan ittvan kb 60.000 Ft-ból itthon 108.000 Ft...
SF

Előzmény: BALáZS (3187)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3187
Stratofan

Az a helyzet, hogy a mai piacon nem márkák vannak, hanem árkategóriák. A vágottszeműeknél egy pár hatalmas gyárban egyazon futószallagon készülnek az olcsó squier, epiphone, hohner, fernandes… gitárok. Abban a kategóriában amit te céloztál meg három szempontot kell figyelembe venni: 1. A test anyaga. Majdnem ugyan azon az áron adják az igazi fából és a „pozdorjából „ készülteket. Ez nem feltétlenül függ a gyártótól, vagy a hangszer típusától, láttam már epi les pault fából meg rétegelt lemezből is. A fene tudja, lehet hogy a pillanatnyi raktárkészletüktől, esetleg a nyersanyag beszerzési árától függ e. Első ránézésre nem vehető észre, mert a rétegelt lemezre ráhúznak faerezetű matricát és/vagy lakkot. A súlya árulkodó lehet, de az a biztos, ha kiszeded a pick-up-okat, és/vagy benézel az elektronika üregébe kiderül , hogy miből készült. Egy jópofa katalógusban (asszem washburn) azt írták a test anyagára, hogy válogatott keményfa, ami mint később kiderült, válogatott falemezek voltak egymásra préselve. Végül is szóltak előre :- 2. Pontosság. Ez elsősorban a bundozás minőségétől függ, TALÁN most már ezzel nincs problémájuk a sárgáknak, de húrcsere után beállítva a hangszert (hangológép, vájtfülű barát) kiderül. 3. Hardware. Ezek általában igénytelen darabok, de rövidebb, hosszabb ideig bírják. A pick-up-ok közül akad olyan, ami a hangszertől várt sound-ot megközelíti, de hát csodát nem kell várni, hiszen ezek a gitárok majdnem annyiba kerülnek mint 2 db rendes hangszedő.

Úgy, hogy azt tanácsolom, félretéve a divatot, jóízlést, inkább azt a hangszert vedd meg ami a legjobb ár/minőség arányt nyújtja.
Hád ez van 100.000 Ft alatt
Üdv

Előzmény: StratoFan (3177)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3186
Ez is igaz.
Előzmény: AORBandi (3185)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3185
Hát nem tudom. Én pontosan a másik irányból közeledtem, előbb foglalkoztam könnyűzenével, utána ástam csak bele magam a klasszikusnak nevezett zenébe, és a végeredmény egy nagy közhely: nem létezik könnyű vagy klasszikus zene, csak ZENE van. Ugyanazok a törvényszerűségek élnek mindkét műfajban, és aki tisztában van a zeneelmélet alapjaival (ami néhány hónap odafigyeléssel elsajátítható), annak nem lesz különbség egy Mozart által írt vonósszekció felépítésében, vagy egy Jim Steinman által ugyanazokra a hangszerekre kitalált hangszerelésben.
A klasszikus zenét játszó emberek motiváltsága más. Nekik az az életcél, hogy bekerüljenek az Operaház zenekarába, és elfújhassák a Varázsfuvola első fuvoláját (pláne, ha hegedűsök, hehe), nekünk meg az, hogy írjunk egy dalt, ami nekünk (!) tetszik, és hurrá, ha egyszer mást is érdekel és szórakoztatni tudjuk vele. Ebből kifolyólag náluk a kreativitás, mint olyan nem szempont, sőt zavaró tényező, mert akkor már rögtön nem tudod elég "hűen" játszani az eléd tett kottát.
Előzmény: sztyepp (3184)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3184
Azt hiszem inkább az utóbbi dolog a Ludas ebben. Akik túl sokat foglalkoznak klasszikus zenével, egyszerűen megrettennek ettől a komlex műfajtól, és már a könnyebb dolgokkal sem mernek foglalkozni.
Egyébként régen én is idegenkedtem a Kodály-módszertől, de mostanában jöttem rá, hogy ha az ember megérti a lényegét, akkor sokkal gyorsabban fogja fel a zenei összefüggéseket, mint egyébként. A probléma az, hogy sokszor rosszul magyarázzák el, és így sikerül megutáltatni a gyerekekkel, mert nem értik.
Előzmény: AORBandi (3182)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3183
OK guy. No problem. We're all friends in music. :))
Előzmény: AORBandi (3181)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3182
Hanem minek?!
Szerintem pontosan a kodály módszer eredményeképpen válnak azzá. Ha megnézed, hogy a könnyűzenei műfajok (értsd ide: rock, pop, blues, funky, soul, stb. stb.) zenészei hogyan válnak zenészekké, általában azt látod, hogy ez a módszer kimarad az életükből, míg a klasszikus zenét játszók szinte kizárólag ezen az úton válnak zenésszé. És a nagy többségükből kihal a kreativitás. Szerintem a párhuzam elég egyértelmű (bár abban igazat adok neked, hogy nem *kizárólag* a módszer, hanem a zenei műfaj komplexitása, és az ettől való elrettenés is belejátszik a zenei kreatív impotenciájukba).
Előzmény: sztyepp (3180)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3181
Don't get too upste, it was just a JOKE, man!
Try to laugh at jokes the next time (without giving stupid political explanations to them) and it might make your day.
Előzmény: sztyepp (3179)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3180
Ja, egyébként életemben nem vendéglátóztam és eszemben sincs. Természetesen játszottam és játszom is feldolgozásokat, olyan nótákat, amiket szeretek, mellette meg a sajátjaimat. Ennyit a Kodály módszerről. Csak azokból lehet kiölni a kreativitást, akikben nem is igen volt.
Egyébként a klasszikus zenészek tényleg ilyenek, mint ahogy leírtad. De ez nem a Kodály-módszernek köszönhető.
Előzmény: AORBandi (3170)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3179
Kedves fAszORrBandi!
Mint említettem nem magyarkodó szövegről volt szó, bár tudom hogy mostanában a "magyar" szitokszó idehaza. Bár lehet, hogy ezt inkább a Politikában kéne kitárgyalnunk. Nem is értem minek írunk ide akkor magyarul. Let's continue it in English!

By,
puszta

Előzmény: AORBandi (3178)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3178
Ezt most miért nekem mondod??? A sztyepp volt az, aki nacionalista alapon közelítette meg a H-B kérdést! Én nagy ívben szarok rá, mindek hívjátok, tudom, hogy melyik hangról beszéltek, és a dobon kívül az összes rockhangszeren megtalálom. Mi kell még?? :)
Tényleg, most hogy jobban belegondolok, lehet, hogy az a magyarkodó kodály módszeres beszólás után a sztyeppnek a nickjét illene "pusztá"-ra változtatni, nem?! Vagy ez még az Ural környéki őshazára utal?? :)))
Előzmény: StratoFan (3175)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3177
Samick helyett vettem azt a borzalmas (bár nagyon olcsó) hangszert amivel most gyakorlok. Több helyről hallottam hogy ebben az árban az jobb ami nekem van, bár nem hasonlítgattam olyan nagyon össze a kettőt. Samicket nem akarok. Akkor inkább Epiphone vagy Fernandes vagy valami ilyesmi.
Előzmény: diesel()diablo (3176)
diesel()diablo Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3176
A Samick.et próbáltad már? az eldorádó nyomul benne, jó árban közepes másolatok...
Előzmény: StratoFan (3174)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3175
A Kodály-módszer alapvetően nem a dórémifászolátidó? Hát én még ilyet külfölditől sosem hallottam. :)))) Igaz kb nyár óta járok zenét tanulni, szóval még hallhatok :)))). De nem kompetens a véleményem. De miért nem lehet pl. megbarátkozni azzal, hogy külföldön ugyan azt a hangot más néven/betűvel jelzik? Nem tökmindegy? A billentyűn is átkeverték az Y Z karakterekt. Na és??? Nem mindegy? Nekem teljesen. Azt azért nem értem miért kell zenei kérdésekből lelkiismereti/nemzeti kérdést kigörcsölni. Ha netán megtanulok valamit eljátszani közben sosem az jár a fejemben hogy "vajon ez most H vagy B hang". Ha tudom a dallamot fejből akkor lejátszom, ha elfelejetem vagy valami megzavar akkor kiesek. Vagy ez ennél sokkal bonyolultabb? :)))))
Előzmény: AORBandi (3170)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3174
Olyat mint amivel P.Mobilék játszottak valamikor? Igen, és szeretnék én lenni Gidó jobbkeze a pannon rádióban :))))))))))) Akkoris Explorer rulez :))))
Előzmény: AORBandi (3166)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3173
Ez volt a teszt!
:)))
Az első mondat szólt csak a Kodály móccerről!
;))))))))
Előzmény: AORBandi (3172)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3172
Némi ellentmondást érzek az autódudában meg az akkordban... persze, ha egyszerre legalább 3 autó dudája szólt különböző hangmagasságokban, akkor visszavonom! Bár gyanítom, hogy az abszolút hallásnak nem sok köze van a kodály módszerhez... ühüm.
Gretschpik! Jó duma. Hogy ez nekem nem jutott ezsembe!
Előzmény: tzuiop (3171)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3171
Kodály módszer Rules!

A tanárom, aki kitűnő jazzzongorista, a légypiszkot is leénekli a falról.egy másik lány meg olyan abszolut hallással rendelkezett, hogy az autódudákat, mag a rendőrautó szirénáját mondta meg milyen akkord. ;))))

A Muzzikon lesz 22.05-től(kb.) THE ROSENBERG TRIO!!!!! , aztán Mike Stern,majd Metheny,végül hajnalban Egberto Gismonti Guitar session!
:))
Tessék megnézni!!!!!!!!!!!!!4
KÖTELEZŐŐŐ!

AOR

Medgyesi-Greschpik "Transylvania 1919"
:))

AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3170
Kodály módszer?!
Akkor tutira kiöltek belőled minden kreativitást, és utánozómajom lakodalmaszenészt neveltek belőled.
Ingyom-bingyom-táliber... arrrgggh!

Félretéve a tréfát. Volt egyszer egy nő, akihez hangképzésre jártam évekig (menő operaénekesnő, szenzációsan zongorázott). Egyszer kértem tőle, játsszon valamit, amit ő írt (talált ki). Válasz: ő még sosem írt semmit (30 éve "zenélt" már). Miért? Válasz: Még sosem jutott eszébe, hogy ő is írhatna valamit.

Az a hihetetlen alázat a "mesterek" iránt, amire a Kodály módszer nevel, meg az eszméletlen precíz visszaadás elvárása, sokakban olyan gátlásokat éleszt a zene(szerzés) iránt, hogy sosem lesznek képesek kiadni, ami bennük van, megmaradnak egy rettentő pontosan játszó wurlitzer szintjén... bocs, ha valakit megbántottam volna az eszmefuttatásommal, de 90-95%-ban ez a tapasztalatom az általános-középisk.(konzi)-fősuli(akadémia) utat végigjárt zenetanoncokkal.

Előzmény: sztyepp (3169)
sztyepp Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3169
Természetesen nyugati hangszereim vannak és sok amerikai zenét hallgatok. De magyarul gondolkodom (ez nem a afféle MIÉP-es öntudat, szal nem kell rögtön fújni). Mert magyarul tanultam zenét, többek között a világhírű Kodály-módszer szerint.
Előzmény: Blindmouse (3160)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3168
Már tudom is a márkanevet!
Medgyesi-Gretsch "Transylvania 1919"
Előzmény: tzuiop (3167)
tzuiop Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3167
Hüje!
;-)))))))))
Előzmény: AORBandi (3166)
AORBandi Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3166
Ugye Te is olyan Magyarország alakút akarsz venni?!
Hé, ha nyer a MIÉP, lehet, hogy a Medgyesi újratervezheti azt a gitárt, kicsit nagyobb testtel! :))
Előzmény: StratoFan (3163)
StratoFan Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3165
Igen, az érdekelne, milyen fából vannak, milyen a hardver a nyak, hogyan szólnak, hangszedők, ilyesmi. Második nekifutásra nem akarok ráfaragni :).
Előzmény: BALáZS (3164)
BALáZS Creative Commons License 2001.11.22 0 0 3164
StratoFan az általa készített, vagy az általa forgalmazott (crafstman) gitárok érdekelnek?
Előzmény: StratoFan (3163)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!