Keresés

Részletes keresés

Hollófekete Creative Commons License 2001.11.19 0 0 604
na, végre megjött a csomag:)
Előzmény: EdgeCrusher (571)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.19 0 0 603
hát nem egészen, akarni hit nélkül is lehet, és hinni is lehet akarta nélkül. az akarat a döntő.

majdnem. A legerősebb akarat azonban mégsem azt mondja, hogy "így akarom", hanem hogy "így lesz"...

Előzmény: Law-Fast (599)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.19 0 0 602
Thanx, hogy kiosztottad helyettünk ezt a tojáshéjseggű újoncot...;-Đ

Előzmény: Law-Fast (601)
Little Jinx Creative Commons License 2001.11.16 0 0 600
Érdemes elgondolkodni rajta!

Marilyn Manson egy baszott nagy anarchista, és ezt nem elrejti, hanem megmutatja! És sokan vehetnének róla példát, gondolva itt a diszkópatkányokra és a plázacicákra, akik a saját hülye kis divatjukat birják csak követni, és NIHIL egyéniségük nincs! Beleolvadnak ebbe az elkorcsosult művilágba és ahelyett, hogy tennének vmit ellene, csak követik a divatot! Na ennyit erről a SZAR világról!

"szintetikus lett az egész élet
hatása alatt élsz
Százszor kértelek
Nem engedtél" (Junkies)

"műanyag asztalon mű virág,
forma tervezett mű világ,
ugyan az mindig a rádión,
műanyag zene szól.

Mű szempilla a lány szemén,
műköröm méllyen mar belém,
a műzli jó, fogkrém se kell,
a műfog nem rohad el...
(Junkies)

Na ugye azé még akad pár olyan ember, akinek van fogalma a mai világról...

"A világ egy csapda, egy börtön cella, egy kibaszott gálya,
De te sohasem leszel semmilyen isten rabszolgája...

Na csak ennyit akartam! Érdemes ezen elgondolkozni...

Előzmény: wins (316)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 598
Valamit valóban akarni, majdnem ugyanaz, mint valóban hinni.

De most komolyan, pld annyi ilyen szar potencianövelő baromság van, amiben az égvilágon semmiféle "hatóanyag" nincs, csak pld hasonlít egy faszra, és tényleg hat, mert elhiszik hogy hatni fog. Különben az orrszarvú nem állna a kihalás szélén.

Előzmény: Law-Fast (597)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 596
na most ez még empirikusan sem igaz, ugyanis orvosi megfigyelések kimutatták, hogy még hatóanyag nélküli "kamugyógyszerekkel" is némileg jobb eredményeket mutattak a "kezelt" betegek, mint a nem-kezeletek... A "hit"(nem feltétlen vallásos) vagy az "akarat" szerepét még az orvostudomány is elismeri.
Előzmény: Law-Fast (594)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 595
Pontosan ezért válaszoltam:)
Előzmény: Law-Fast (593)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 592
soha senkinek nem sikerült az, amiről te beszélsz, soha nem állított meg a hit egyetlen dbpuskagolyót sem, nem akadályozhatta meg a nagy tudatosság a gombafelhő kibontakozását sem.. miért basszák át magukat mégis az emberek

Nem tudom, biztos azért, mert sokszor mégis sikerül eredményeket elérniük.

Előzmény: Law-Fast (587)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 591
de arról nem beszélnek, hány ember NEM gyógyult meg a hit erejétől, és halt meg pokoli kínok közt.

mert nem hitt..stb.

Előzmény: Law-Fast (589)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 590
Isten nincs. Ha felé haladsz, a megsemisülés felé haladsz. De azt nem követi "újjászlüetés".

Isten van...stb.

látod, mennyi előitéleted van a testtel szemben, pedig biztos, hogy nem a tested az, ami a márkás cuccokat kivánja. :-))

neked meg az "éneddel" szemben vannak előítéleteid.
nem a testem kívánja? Tényleg!! De akkor mim? hehe?:)

amit valóban elhiszel, az a valóság? akor hogy-hogy nem vagy még a világ ura?

mert nem vagyok képes valóban elhinni és átélni.
Épp ez az, nem hiszem el igazából. Olyan ez, mint a sportban. Van a nagynevű ellenfél. Ha valaki nem hiszi el, hogy márpedig le tudja győzni, akkor nem is fogja.

tudod, miért nem megy? mert úgy baromság, ahogy van. sosem leszel a világ ura, ezt nekem elhiheted.. :-)

Hát ehhez nem kell jóstehetség:) Én mint ember, mint külön egyéni individuum, soha nem lehetek a világ ura, ehhez vissza kell térnem eredeti lényemhez. Az viszont mindig is az.

Előzmény: Law-Fast (586)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 585

nem kapsz érte jutalmat sem a túlvilágon, sem az evilágon; hiába hangzik jól, hogy te nem egy "gyarló" test vagy, hanem egy halhatatlan lélek; ettől még ugyanolyan nyomorult kis halandó maradsz, hacsak nem még nyomorultabb, mert növekszik az elégedetlenséged.

Hát nem tudom, biztos van olyan irányzat, ami erről szól, de ezeken én is röhögök.
A nyomorult kis halandónak meg kell halnia, ha lehet még az életben.

Az viszont lükeség, hogy növekszik az elégedetlenség, helyes felfogással az ember azt is elfogadja, hogy ha mondjuk legyőzi a teste. Viszont anyagi viszonylatokban semmiképpen nem leszek elégedetlenebb...Miért lennék? Az elégedetlen, aki a testének, meg a fogyasztói baromságainak a rabja.

hiába hiszed azt magadról, hogy te "Isten" vagy, attól még ugyanúgy belédrúghat bárki.

Így van:) Azt is ÉN(nem én) gondolom, hogy engem megrúgnak. majd nyitok topikot a szolipszizmusról, aztán ott.

hiába hiszed azt, hogy ha növeled tudatosságodat, természetfeletti képességekre teszel szert: nem teszel szert.

De. Az, amit VALÓBAN elhiszel, az a valóság. Ha egy pici kétely van, má' szívás. Aki totálisan a tapasztalatára hagyatkozik az a leggázabb, mert akkor valóban tökéletesen anyagi lénnyé válik. Tkp erről szól az a történet is Jézusról amikor jár a vízen, és magához hívja Pétert. Sajnos én sem hiszem el eléggé, hehe:)

hiába hiszed azt, hogy e hited segítségével sorsod ura lehetsz; attól még sodródni fogsz az árral, míg szét nem zúzódsz egyik sziklán.

Csak az zúzódik szét, akinek nincs hite.
Miért te talán nem fogsz szétzúzódni?:)

a kulcs nem "isteni" lényünkben van, hanem az "állatiban". használd azt.

A kulcs abban van, hogy ne az állat felé haladj, hanem térj vissza az isteni létezéshez.

Előzmény: Law-Fast (582)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 583
cska az a szabad, akit már nem érdekel a halhatatlanság kérdése sem...

ezzel nem mondtál semmi lényegeset... Azt már nem érdekli, aki nem kérdez, hanem hisz. Vagy aki se nem kérdez, se nem hisz, hehe:-)

azt hiszik, hogy ők "lelkek", vagyis akkor a test egy gyarló dolog, amit le kell győzni. ilyenkor automatikusan, akaratuk ellenére megkezdődik bennük a harc a test és lélek közt, amibe végül belpusztulnak.

nem gyarló dolog, csak éppen nem elsődleges.
Az az igazság, hogy ennek a te nézőpontodból semmi jelentőséget nem tulajdoníthatsz, hiszen te meg harc nélkül pusztulsz majd "bele":) De mondom, ne ragadj le a lótuszüléses aszkétánál.

Előzmény: Law-Fast (579)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 580
semmiféle "szeretet"-ről nincs szó a filmben.
nem "szeretik" a testüket, csupán nem félnek azonosulni vele, nem érdekli már őket a halhatatlanság.

Lehet. De ha azonosulnak vele, akkor meg mégis csak önmagukat "bántják":)

az összeveretés csak eszköz: a fájdalommal akarják elérni azt, hogy többé már ne féljenek semmitől.

Na jó, de bármennyire mást állít is a film, ezáltal mégiscsak legyőzték a testüket...
Teljesen mindegy hogy mivel azonosulnak, akkor is legyőzik a testüket, még ha testként is...

Előzmény: Law-Fast (577)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 578
ha a lelkeddel azonosítod magadat, elkezdődik a hasadás, a skizózás; hiszen onnantól kezdve már két személlyé válsz: a testeddé, és a lelkeddé, és megkezdődik e két feled közt a harc, ami végül teljesen felörli energiáidat. ennek a harcnak csak vesztesei vannak...

Eh, ez nem jelenti feltétlen az aszketizmust.
Persze aki rosszul viszonyul a dolgokhoz, az esetleg meggyoggyanhat, de erről csak ő tehet.

Előzmény: Law-Fast (574)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 576

amúgy honnan veszed ezt? ennyire nem tetszik, amit a tükörben látsz? ezért mondod inkább, hogy az nem te vagy? a Harcosok klubja spec. pont azt mondja, ne fuss el a valóság elől...

Az a film sokmindent mond, olyasmit is, amivel nem tudsz mit kezdeni:) Miért vereti össze magát az aki szereti önmagát, mint testet?

Külsőmmel semmi különösebb bajom, ennek semmi köze a dologhoz szerintem.

mikor te azt mondod, hogy te nem a tested vagy, hanem te egy "lélek" vagy, "isten" vagy, ugyanúgy egy barlangba menekülsz, mint a félhullák. ne tedd.

Há' mongyuk én indexfüggő vagyok, sz'al má' majdnem egy félhulla, hehe:)
Mindegy, most sajnos én is azt mondom amit te: egy film nem kormányozhat minket, max. gondolkodásra késztethet. Ennek a célnak megfelel. Úgy gondolom a "valóságban" én inkább "menekülök barlangba", minthogy szánalmasan remegjek, üvöltsek a fájdalomtól(mert ezt jelenti a fájdalom átélése), szal ezt az üzenetet a filmből én személy szerint hülyeségnek tartom.

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (570)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 573
Let me Zsír.

lehet, hogy könnyű azonosulni vele. és az miért baj? miért kéne mindig a nehéz utat választani? miért keserítsük meg saját magunk a saját sorsunkat? mire jó az, ha saját ellenségünkké válunk? egyáltalán: mi bajod a testtel nélküle nem is létezhetnél... hiába ámítod magad.

Mert ha nem azonosulsz vele, sokkal szabadabb leszel. Nem keserítjük meg így a saját sorsunk, épp ellenkezőleg: megkíméljük magunkat a további keservektől.

Egyébként nem, a testem nem én vagyok, ezt még materialista példával is illusztrálhatom.

Pld ha levágják az összes végtagodat, attól még a tudatod ugyanaz marad. De vegyünk egy még különösebb példát tegyük fel, hogy olyan fejlett már a neurológia, hogy ismerünk külön-külön minden idegpályát, melyik mire szolgál. Tfh kiszedik az agyad de nem hagyják elpusztulni, hanem szépen ellátják olyan folyadékkal,(keringetik az agyi erekben) ami biztosítja az oxigén meg a tápanyagszükségletét, és a folyadékban a hormonszinteket is úgy állítjuk be, hogy az agy nem sejt semmit. Az idegpályákat meg egy számítógépes programnak megfelelően úgy ingereljük, hogy az illető azt higyje: él, és van teste:) Egy cyber-világot vetítünk elé így, és az agyból jövő jelek alapján a számítógép úgy módosítaná az agyba küldött jeleket, mintha az illető valóban tapasztalna, valóban lenne teste. Elég elmebeteg elképzelés, de nem teljesen hülyeség, és ekkor te már csak az agyad vagy:)

De menjünk tovább.

Te nem hiszel a lélekben meg ilyen baromságokban - helyes. De attól még te, mint tudat, nem a tested vagy. Pld vannak ezek a tudományos fantáziák, hogy valakinek a tudatát megpróbálják az agyi folyamatokat modellező számítógépes programmá leképezni, a tudatot függetleníteni a testtől, így örök életet elérni...stb. Biztos láttál má' ilyen filmet.

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (569)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.16 0 0 572
Jah, Longfellow.Amúgy mindenki a hőst látja az ifjú hegymászóban, én csak szuicid hajlamokra vezetném vissza...

M'ér, arra nem gondoltál még, hogy a kettő esetleg ugyanaz is lehet, hehe?:)

Ha megnyilvánulsz szóban/írásban, azért az jóval jelentősebb mintha az a bizonyos gondolat ott kavarogna a fejedben.Megaztán, a híres történelmi személyiségek minden szavát jelentősnek tekintették.

Hát legalábbis így érzi az ember. Pont ez a szar az indexben, mer' itt az ember azt hiszi, hogy valami jelentőset művelt, holott lófaszt...hehe:))

Szóval vigyázz mit írsz ide mer még 36 év múlva elbukhatod a Miép vezetését emiatt heh.

M'ér, beköpsz?:-) Úgye hisznek majd neked, hehe:))

nade életnek se lehet nevezni (szintén nem fizikailag értem)

Öőőő há' végül is ez is igaz:) De én másra gondoltam, t'od a kis énre.

Igen mer nem veszi észre a szárnyait.Azt hiszi hogy csak egy hernyó.

Vagy éppen azért, mert észreveszi, hehe:))

Na és mi az igazság,he? A valóság? Lehet hogy minden amit látsz csak egy illuzió, de te tökéletesen elhiszed.Lehet hogy az ég nem kék, sőt nincs is ég.

Nem lehet, hanem biztos, hehe:)) De itt most nem erről beszéltünk, hanem a pol. rendszerekről. Az az igazság, hogy a szabadság meg a demokrácia egy maszlag, és ezt hiába forgatod ki nihilizmussal, mert ez IGAZ.

Végül is ja. Az az igazság, amit elhiszek, és én nem hiszek a demokráciában.

Ja de az milyen reakciós amikor tudatosan hallelujázod hogy éljen a mélypont és az emberre csak bambán néznek hogy most mi a faszt akar ez?

Az is egy megoldás, de az má' olyan bazzeg, mint amikor ütnek, de te azért is csak mosolyogsz a bántalmazó képébe, holott legszívesebben kinyírnád. Namost ehhez nagy önfegyelem kell, meg gusztus is. Egyébként nem is rossz az ötlet, lehet hogy nyitok majd egy topikot, ahol a demokráciát fogom "dícsérni":) Bár má' kicsit kezdek a saját könyökemen kijönni ezzel az antidemokratikussággal is.

A csákány fontos, persze, de csákánnyal nem lehet sem megépíteni, sem fenntartani a házat.Csákánnyal nem építeni, csak rombolni lehet.

ja, de egyébként más szempontból meg pont te vagy az, aki a rombolás szerepét hangsúlyozza:)) Szét kell csákányolni ezt a csillógó bizniszpoliszt, amit itt építenek a szemünk előtt. Pusztulás kell, különben végünk van...

Sőt, azáltal, hogy elnyomja értelmét és logikátlan dolgokat csinál.Hogy is mondta Goethe az egyik versében?

Há' nem t'om, mondjuk a lélek az nem pont az értelem szerintem, de lehet hogy tévedek.

Ezeket nagyon bírom, szentül meg vagyok győződve hogy így élünk mi is :)

tfh. mi is egy kupolában élünk, csak itt nem szinészek vannak, hanem mindenki kísérleti nyúl(bár lehet hoyg vannak színészek is, tök mindegy)
de ezzel megint csek kikerülted a kérdést ideig-óráig, hiszen van egy világ rajtunk kívül is(má' ha valóban így képzeled); és persze az is csak egy kupolában létezik(mer' mér ne) egy másik világban, és persze az is egy másikéban, és így tovább... Szal ez nem vezet sehová.
A tizenkétmajmot nem láttam, de hányszor kérdezed még meg?:) (azér, annak örülök hogy nemcsak nekem épül le az agyam)

Buta volt szerintem.Ha benn marad, elérhette volna, hogy istenként tiszteljék, majd végül meghódíthatta volna az egész világot, mert a "külső" világban is mindenki rá volt kattanva, a tévékben csak őt mutatták.

De ő erről faszt sem tudott...

há hogy kicsit előbbre van koránál.

jabazzeg az első művészforradalmárok még lehet hogy előbbre voltak, de ma má' pontosan a korszellemet képviseli az, aki rászarik a vászonra.

Igen, de.Az idő igazolja majd.Lehet hogy 9412-ben monumentális lesz az adott modern templom.Elvégre egy csomó írót is csak posztumusz ismertek el, nem?

Lófaszt lesz monumentális bazzeg. A sok műanyag szar, meg a fémszerkezet hatszor elrohad addig. A mai épület az olyan, mint a műanyag csomagolás, amit a mekdonáldcban kapsz.
Ja, egy csomó írót csak posztumusz ismertek el, az épületeket viszont a tervezőasztalon ismerik el, mer' ha nem, akkor a terv megy a kukába.

Gyakorlatilag a nyelvtan, mint tudomány, azért létezik, hogy további nyelvészeket gyártson, akik majd szintén nyelvészeket fognak tanítani stb. Az egész egy nagy rakás újra meg újra felzabált, kihány, megmelegített szar.És ezer ilyen bölcsész áltudomány van.

Há' még mindig jobb, mintha azt segítené elő, hogy mégtöbb "mobiltelefont" vagy akármit tudjunk termelni... A nyelvészet egy magasabbrendű élvezet, de emellett gyakorlati haszna is van.
Nem, nem az a bajom a modern művészettel, hogy haszontalan(bár manapság az aukciós házak világában má' ez sem igaz, hehe:)). A művészet mindig is haszontalan volt, ettől volt művészet.

Mondjuk a művészettel nem ugyanez a helyzet, de nagyon hasonló.Tkp. nem is a művészettel van baj, hanem azzal, hogy foggal-körömmel megpróbálják elemezni, kitárgyalni, tanítani, beléd nevelni, mert bunkó maradsz ha nem érted meg.

Ez szerintem nem baj. A műveket kell hogy lehessen elemezni. Hiába mondod bazzeg, egy tök értelmetlen absztrakt baromságnál ugyan nem tudják a kép értelmét elemezni, de azt akkor is előszeretettel kivesézik, hogy mi van a képen. pld "A kép felső részén nagyobb üres terek maradtak, mint alul"...stb

Múltkor megin' néztem valami tárlatnak a megnyitóját a tévében. Az volt a legpoénabb, hogy mindenki mást mondott, mikor megkérdezték a képekről:) Egyik faszi szerint "itt nem érteni kell, hanem nézni", míg egy másik állította, hogy többé-kevésbé érti mit jelentenek a képek. Maga a művész pedig azt vallotta, hogy néhány képét értik, néhányat nem, "de ez nem baj":) Saját bevallása szerint egyébként "természeti törvényeket" festett meg.

A rusnya kis csomag már csak arra vár hogy elvigyem a postára, napok kérdése (ez lefordítva neked: kb. egy hét).

Te legalább olyan lusta vagy, mint én.
De most má tényleg küggyed.

csákány: (na most jól jönne, ha engem is crusher-nek hívnának:))

Előzmény: EdgeCrusher (571)
EdgeCrusher Creative Commons License 2001.11.14 0 0 571
Re!

Excelsior!

Van egy ilyen című vers. Nagyon állat. Tán csak nem ismered?:)

Jah, Longfellow.Amúgy mindenki a hőst látja az ifjú hegymászóban, én csak szuicid hajlamokra vezetném vissza...

Szembe kell nézni a valósággal, miszerint szavainknak egyáltalán semmiféle súlya nincs, annyit számítanak mint csepp az óceánban, hehe:)

Sőt azzal is szembe kell nézni hogy az óceán sem több egy cseppnél.Nem, szerintem a szavaknak óriási jelentőségük van.Ha megnyilvánulsz szóban/írásban, azért az jóval jelentősebb mintha az a bizonyos gondolat ott kavarogna a fejedben.Megaztán, a híres történelmi személyiségek minden szavát jelentősnek tekintették.Vagy nem? Szóval vigyázz mit írsz ide mer még 36 év múlva elbukhatod a Miép vezetését emiatt heh.

Szerintem még meg sem haltál(nem fizikailag értem), mint ahogy én sem.

nade életnek se lehet nevezni (szintén nem fizikailag értem)

"teen distortion, survived abortion"

Ezt nem értem. Úgy érted rátapos a pillangóra?:)

Igen mer nem veszi észre a szárnyait.Azt hiszi hogy csak egy hernyó.

Az igaz, hogy elhiteti, de ettől még nem lesz tökéletes. Ami a hazugságra épül, az nem a tökéletes.

Na és mi az igazság,he? A valóság? Lehet hogy minden amit látsz csak egy illuzió, de te tökéletesen elhiszed.Lehet hogy az ég nem kék, sőt nincs is ég. "Tudom hogy ez a steak nem valódi, de kitűnő íze van" .Ez a Mátrix lényege.Az a valóság, amit elhiszel.Mindent az érzékszerveiden át kapsz, azokat meg marha könnyű becsapni.

Legfeljebb egy állomás a tökéletes mélypont felé. És épp ezért én nem hallelujázhatok hozzá, mer' én reakciós vagyok

Ja de az milyen reakciós amikor tudatosan hallelujázod hogy éljen a mélypont és az embere csak bambán néznek hogy most mi a faszt akar ez?

Ha mindenképpen az ellenzékhez akarsz tartozni (én is), sokkal drámaibb hatást érsz el azzal, ha felnagyított érzelmekkel pont azt támogatod amit ők.Ezáltal összezavarod őket és pont azt fogják cselekedni amit eredetileg kiterveztél.Vagy legfeljebb nagyot buksz, de óriásit :) mert még segíted őket lefele a lejtőn.

A szurony legalább olyan fontos, mint a pénz és a propaganda.

A csákány fontos, persze, de csákánnyal nem lehet sem megépíteni, sem fenntartani a házat.Csákánnyal nem építeni, csak rombolni lehet.
Amúgy persze igazad van, Amerikát már rég kitörölték volna ha nem költ annyit fegyverekre.

Mindenesetre azt a témát elő kéne venni, amikor egyszer arról volt szó, hogy a lélek női jellegű princípium. Má' így a MA album kapcsán beszéltünk valami ilyesmiről.

Ja, tényleg női jellegű, a férfi ha úgy vesszük csupán cselekedetei folytán lesz férfi.Sőt, azáltal, hogy elnyomja értelmét és logikátlan dolgokat csinál.Hogy is mondta Goethe az egyik versében?
"Weisheit, Taube ist dein Name" (ha jól emlékszem)

Ami annyit tesz hogy "bölcsesség, galamb a te neved" mondja a sebzett szárnyú sas.

"Egy milliárdos csóka felépít egy zárt világot. "

Ja, ismerős:) Má' ajánlottál egypár ilyen jellegű filmet:)

Ezeket nagyon bírom, szentül meg vagyok győződve hogy így élünk mi is :) Ezért aztán azok oldalára állok, akik felépítették azt a kupolát.Amúgy. visszatérve a filmhez, a faszi elmenekül végül, és a "szabadságot" választja.Buta volt szerintem.Ha benn marad, elérhette volna, hogy istenként tiszteljék, majd végül meghódíthatta volna az egész világot, mert a "külső" világban is mindenki rá volt kattanva, a tévékben csak őt mutatták.
Láttad a 12 majom filmet?

Hát szerintem ez egy tök értelmetlen mondat(mámint az első). Mi az, hogy a jövőt festi meg?:-) (a művészet)

há hogy kicsit előbbre van koránál.Most nem is a festőkre gondolok hanem az írókra (kivétel a realisták).Meg aztán megteremt virtuális valóságokat, amiket később a valóságban is alkalmazni fognak, pont a regénye révén.Egy érdekes hasonlat: a 12 majom filmben a csávó visszamegy a múltba, hogy megakadályozza egy vírus elterjedését.Viszont a vírus nem is létezett addig, amig vissza nem ment, hanem ő befolyásolta egyik tudóst azzal, hogy elmagyarázta, miféle vírust akar elpusztítani.Erre a doki meg is csinálta a vírust.Tehát gyakorlatilag ő (aki visszament a múltba) váltotta ki a vírus keletkezését és elterjedését.Kicsit eltértem a témától, má megszoktad.

attól még mindegyik ugyanolyan közönséges mint bármelyik modern épület, könnyen kivitelezhető, egyszerű, és olcsó. Hiányzik belőlük minden valódi monumentalitás. Tudom hogy elég egyoldalú ez a párhuzam, de valahol ez érvényesül a művészet más területein is.

Igen, de.Az idő igazolja majd.Lehet hogy 9412-ben monumentális lesz az adott modern templom.Elvégre egy csomó írót is csak posztumusz ismertek el, nem?

Na ja, de most nem ilyen véleményre lettem volna kíváncsi, hanem a "normálisabb éned" véleményére, hehe:) Má' ha van ilyen:))

ja arról volt szó hogy "a művészetnek nincs célja, buta sznob áltudományos nyálverés"...

Nos, valahogy így vagyok én is.De nemcsak a művészetről, hanem csomó más mindenről így vélekedek.Pl. egy tanárom azzal dicsekedett, hogy ő a diplomamunkáját egy szó (valami ige) teljeskörű elemzéséből írta.Namost akkor kérdeztem meg csendesen magamban, hogy kinek a fasznak lesz/volt/van szüksége ilyen komplett redundáns faszságra?? Kit fog ez érdekelni, ha nem más nyelvtudósokat? Gyakorlatilag a nyelvtan, mint tudomány, azért létezik, hogy további nyelvészeket gyártson, akik majd szintén nyelvészeket fognak tanítani stb. Az egész egy nagy rakás újra meg újra felzabált, kihány, megmelegített szar.És ezer ilyen bölcsész áltudomány van.

Mondjuk a művészettel nem ugyanez a helyzet, de nagyon hasonló.Tkp. nem is a művészettel van baj, hanem azzal, hogy foggal-körömmel megpróbálják elemezni, kitárgyalni, tanítani, beléd nevelni, mert bunkó maradsz ha nem érted meg.

cső: crusher

A rusnya kis csomag már csak arra vár hogy elvigyem a postára, napok kérdése (ez lefordítva neked: kb. egy hét).

Előzmény: Hollófekete (566)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.13 0 0 568
EgdeCocza, majd' el feledtem:)

Ja, olvastam:) Jó kis könyv. Nem is hinné az ember, hogy -ha jól emlékszem- valamikor a 20-as években íródott...

Biblia?:)

Én is ajánlok valamit. Hamvas Béla: Szilveszter

Előzmény: EdgeCrusher (565)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.13 0 0 567
Szerintem mi még nem találkoztunk, hehe:)

ha te nem hiszed, az a te problémád.

Elhiszem én. Mindenesetre valami kínod, vagy hiányod mégis lehet, ha szükséged van erre a vallásos térítésre itt az indexen...

meg nem én szoktam a gép előtt ülve megtervezni az ÚJ VILÁGRENDET.. :-)

Hát igen, előbb mindent meg kell tervezni. Tervek nélkül nem lehet újat alkotni, ehe:) De egyébként nem hirdettem új világrendet. Max. régit.

a kiabálásról annyit, hogy nem én vagyok az, aki egyfolytában azt ugatja, hogy ő mekkora Übermensch... :-)

Nem hinném, hogy ilyet ugatnék. Azt ugatom, hogy az emberek nem egyenlők(ami igaz is).

a testtel nem olyan könnyű azonosulni, mert mindenkiben benne van a menekülési vágy vész esetén: ilyenkor történnek a látványos "megtérések".

De, könnyű. Megszületik a csecsemő és bömbölni kezd, mert azonosul a testével. Amire egy csecsemő is képes, az könnyű. "Megtérni" még mindig nehezebb, mint üvölteni a fájdalomtól, úgyhogy ebben sajnos nincs igazad, legalábbis a "nehézség" tekintetében biztosan...

a szellem csak absztrakció: az ember létrehozza saját képzeletbeli "égi" mását, hogy a halhatatlanság illúziójában vegetálhasson...

Nincs nekem égi másom, csak tudatom van.

A harcosok klubjában egyébként ott a bibi, hogy azt a sort, hogy "nem egy menő ruha vagy, nem a pénztárcád vagy"...stb nem viszi következetesen végig. Mert az a nagy igazság, hogy a testem sem Én vagyok...

nem talállak túl félelmetesnek. a skinheadek csak csoportosan mernek nyomulni, huszan egy ellen, hogy esélye se legyen a másiknak, nem bátrak, épp ellenkezőleg, aljas gyáva alakok.

Ja, nem erre gondoltam:) Má' hogy nem miattam nem mernél, hanem magad miatt:-)
Van hajam, sz'al nem kell fosnod:)

remélem, te nem tartozol közéjük.

Hát ilyen nincs!:)) Mijaz, hogy remélem? nem tök mindegy?:)

nekem senkivel sincs bajom addig, amíg el nem bassza a napomat. :-) ne tedd...

M'ér, megversz?:-)

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (563)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.13 0 0 566
Excelsior!

Van egy ilyen című vers. Nagyon állat. Tán csak nem ismered?:)

Egy szürke pöcs nullát.Egy gyáva, gyenge virágaszálat, aki még a saját szavai odaképzelt súlyától is megijed.

Ezen könnyű segíteni:) Szembe kell nézni a valósággal, miszerint szavainknak egyáltalán semmiféle súlya nincs, annyit számítanak mint csepp az óceánban, hehe:)

És amikor feltámad, akkor megin meg kell hogy haljon hogy megin Én legyen.Lehet hogy má feltámadtam, má nem vagyok halott?

Szerintem még meg sem haltál(nem fizikailag értem), mint ahogy én sem.

And the world shudders as the worm gets his wings.

Lófaszt.A világ rátapos gyenge kis férgecskére, és világ ezúton a megváltó halál helyett a halott életet választja.

Ezt nem értem. Úgy érted rátapos a pillangóra?:)

Tuttad hogy a mech cd könyvben ez a három gomb képe van: Ctrl/Del/Esc...Kontrollálj, törölj, Lépj ki.Jepp.

Szerintem má' mondtad egy párszor. Talán kénytelen leszek elismerni, hogy ez nem is baromság...;-Đ

De szuronyokon ülve nem lehet irányítani, csak hódítani.Kormányozni bársonyszékből lehet, és KELL is.Nyugodtan, kimérten, precízen és könyörtelenül.A demokrácia a legtökéletesebb, mert elhiteti a tömeggel, hogy szabad, hogy ő az isten.

Az igaz, hogy elhiteti, de ettől még nem lesz tökéletes. Ami a hazugságra épül, az nem a tökéletes. Legfeljebb egy állomás a tökéletes mélypont felé. És épp ezért én nem hallelujázhatok hozzá, mer' én reakciós vagyok, de szerintem ezt má' megbeszéltük.
Mellesleg csak "szuronyokon ülve" lehet kormányozni(az amerikai hadsereg a legerősebb a világon). A szurony legalább olyan fontos, mint a pénz és a propaganda. Mert hiába győzöl meg mindenkit arról, hogy neked van igazad, azt még át is kell ültetni a valóságba, ami viszont nem megy magától... Nincs olyan rendszer, amit fegyverek nélkül tartanának fenn, és nem is lesz soha; ilyen csak a pacifista álmokban létezik... Az, hogy a paréjt nem kell fegyverrel kényszeríteni ne tévesszen meg. A népét Hitlernek sem kellett elnyomni, hiszen a többség azt akarta amit ő, de legalábbis nem helyezkedett vele szembe.

érted?? még csak nem is "give us ersatz" hanem ELADJUK NEKTEK A SZAROTOKAT, robotkák.

Ez most hogy jött elő megin'?:)

Man-son / Man-son!!!!!!!!!!!!!! Man's son.

Azér' lóg a kereszten, mer' ő az Emberfia?:) De legalábbis valami párhuzamot von Jézus és maga között.

A nőket könnyebb irányítani.

Persze. A nőkre érzelmileg is sokkal könnyebb hatni.

Mindenesetre azt a témát elő kéne venni, amikor egyszer arról volt szó, hogy a lélek női jellegű princípium. Má' így a MA album kapcsán beszéltünk valami ilyesmiről.

Egy milliárdos csóka felépít egy zárt világot.

Ja, ismerős:) Má' ajánlottál egypár ilyen jellegű filmet:)

A műv., a jó műv. a jövőt festi meg.Művészetre tervezett robotainkat enyhe virusfertőzéssel láttuk el, mely random-szerűen akadályozza logikus döntéshozatalaikat.Az így keletkezett programhibákat a Művész névre hallgató mű ész automatikusan kiveti és tárgyi formában valósítja meg.

Hát szerintem ez egy tök értelmetlen mondat(mámint az első). Mi az, hogy a jövőt festi meg?:-)
Vírusos. Persze én sem azt mondom, hogy egy fix program alapján készüljenek a műalkotások, csak azt, hogy valami mégsincs rendben. Szemléltetném ezt egy építészetből vett példán. Régen gyakorlatilag minden templom egy-forma volt, de valójában, ha igazi mester építette, mégis teljesen egyedi. Manapság nem épül két egyforma templom, mégis minden modern templom egyforma: bármilyen "művészi", "egyedi" és véletlenszerű alakja is van, attól még mindegyik ugyanolyan közönséges mint bármelyik modern épület, könnyen kivitelezhető, egyszerű, és olcsó. Hiányzik belőlük minden valódi monumentalitás. Tudom hogy elég egyoldalú ez a párhuzam, de valahol ez érvényesül a művészet más területein is.
Na mindegy hagyjuk abba, mer' má' unom ezt a témát. Tahó vagyok, kész.

Én meg egy Mesterséges Államokbeli elfertőzött robottól hallottam:

Na ja, de most nem ilyen véleményre lettem volna kíváncsi, hanem a "normálisabb éned" véleményére, hehe:) Má' ha van ilyen:))

Was für eine saját beállítságok?

nem t'om bazzeg, én ezen a gépen nem tudok kiigazodni, itt minden jogosultságot megvonnak az embertől:)) Otthon majd kipróbálom, ha megint nem felejtem el.

Na akkor jöjjön az a csomag!

üdv: Sturmman

Előzmény: EdgeCrusher (564)
EdgeCrusher Creative Commons License 2001.11.11 0 0 565
Ja, apropó Edgecrusher nick: keress rá a neten a Rise of the Robots szavakra.Nemtom m fog lejönni, nem próbáltam.De ezekkel a fogalmakkal van kapcsolatban.

p.s. lehet hogy hirtelen feltalálom a spanyolviszt, de ez év legjobb könyve épp 2 napja tárolódott el a RAM-omban: Józsi Ortega: A tömegek lázadása.Ha nem ismered, most rögtön könyvtár.Tűnés.

Biblia.

(tanítom a varjút karóra ülni?)

EdgeCrusher Creative Commons License 2001.11.11 0 0 564
Excelsior!

"Én viszont, ha kis énemet legyőzném, saját magammá válnék.Akkor most ez a kisstílű egoizmus ? "

Tudja a gáz. Attól függ, hogy mit értesz saját magadon.

Egy szürke pöcs nullát.Egy gyáva, gyenge virágaszálat, aki még a saját szavai odaképzelt súlyától is megijed.

"Halált hozó fű terem
hamuszürke szívemen"

ha lenne.

"A kis-énnek meg kell halnia. Aki egészen meghal, egészen feltámad majd. Aki csak félig hal meg, csak félig fog feltámadni. Olyasvalami, mint egyéni én, egyáltalán nem is létezik."

És amikor feltámad, akkor megin meg kell hogy haljon hogy megin Én legyen.Lehet hogy má feltámadtam, má nem vagyok halott ?

Na jó. és milyen leszel, ha már megszülettél?

A születésem nyilvánvaló: dried up, tied, and dead to the world.Megkötözve, kiszáradva, holtan jött világra.Kis férgecske.Maga a tökéletesség.Ami má csak romlani fog.Eccer csak rájön, hogy benne egy pillangó lakozik.És rémísztő szellemi erőfeszítés árán szétrepeszti a ványadt test burkát, és meglengeti véres szárnyai.And the world shudders as the worm gets his wings.

Lófaszt.A világ rátapos gyenge kis férgecskére, és világ ezúton a megváltó halál helyett a halott életet választja.

Jóvan bazzeg, akkor én vagyok az előrefele pörgető REWIND gomb.

Ez teccik baze.Kurva jó.Tuttad hogy a mech cd könyvben ez a három gomb képe van: Ctrl/Del/Esc...Kontrollálj, törölj, Lépj ki.Jepp.

(eccer majd elkűdöm legféltettebb kincseimet, a három mm cédét, tanulmányozd.má csak a borítóról ezer oldalakat lehetne írni, eccerű az a manson)

Ez nem optimizmus, hanem fanatizmus, hehe:) Nekem nem esély kell a győzelemre, hanem harc.

Sőt.A győzelem részedről egyenlő a vereséggel.Katona vagy.De szuronyokon ülve nem lehet irányítani, csak hódítani.Kormányozni bársonyszékből lehet, és KELL is.Nyugodtan, kimérten, precízen és könyörtelenül.A demokrácia a legtökéletesebb, mert elhiteti a tömeggel, hogy szabad, hogy ő az isten.A rózsaszín hártya a legkegyetlenebb, nem a fekete.A feketén keresztül nem lehet látni, hajlamos lesz gondolkodni a nép, befele fordulni.De a rózsaszín, micsoda naív optimizmussal ruházza fel a kis robotokat, ehe.

"Amphetamines for boys
Crucifixes for ladies"

és nem "Kanonen statt butter".

"Shock is all in your head" -> feszültség van a fejetekben, mer robotok vagytok, kis navalyás hangyák.

"Sell us Ersatz
Dressed up and real fake"

érted?? még csak nem is "give us ersatz" hanem ELADJUK NEKTEK A SZAROTOKAT, robotkák.

Man-son / Man-son!!!!!!!!!!!!!! Man's son.

Azér' bazzeg mer' manapság a férfiakból nő lesz.

A nőket könnyebb irányítani.Sajnos le kellett mondanunk a Férfiprogram ver3.0 beépítéséről legújabb modelleinkben, de néhány részét átültettük "Nő" típusú modelleinkbe, ezáltal gyengítve mindkét robotfaj önmagáról alakított képét.Itten semmi nem történik véletlenül.És ön, Hollófek6@ˇ367 #r:0g:0b:0 , ön meg van elégedve az önnek kiosztott tulajdonságokkal? ha bármilyen óhaja támad színének megváltoztatásával, keressen meg, tudósaink jelenleg tesztelik az r:-1 g:-1 b:-1 kromatikus egységet.

"Tényleg, láttad a Truman-Show c. filmet? Fantasztikus.Abszolút tökéletes leképezése a világnak.Minden mű. "

Nem láttam. Hogyhogy minden mű?

Minden mű : minden fake.

Egy milliárdos csóka felépít egy zárt világot.Egy hatalmas kupolát.És benne egy komplett szigetet, hegyekkel, felhőkkel stb.És benne egy várost.És bele 1 mit sem sejtő embert.A többi ember csak statiszta, színész.És azt az egy Mit Sem S..E..-t születésétől fogva 5000 kamera kiséri.A világ rajta csüng.És...neh.Kérem önállóan töltse fel a filmet memóriájába.

Viszont a ma művészete tökéletes kor-kép, vagyis inkább kór-kép a mai korról...

Neh.A műv., a jó műv. a jövőt festi meg.Művészetre tervezett robotainkat enyhe virusfertőzéssel láttuk el, mely random-szerűen akadályozza logikus döntéshozatalaikat.Az így keletkezett programhibákat a Művész névre hallgató mű ész automatikusan kiveti és tárgyi formában valósítja meg.

"Hüje vagy , a művészetnek nincs célja, buta sznob áltudományos nyálverés.Death to the world. "

Pedig ezt -többek közt- egy erdélyi avantgárd festőről (Mattias Teutsch) szóló műsorban is hallottam:) Mármint hogy neki is ez volt a művészi hitvallása.

Én meg egy Mesterséges Államokbeli elfertőzött robottól hallottam:

"Anti song and anti me
I don't deserve a chance to be"

Nem feltétlenül volt szarkazmus.

Ezen a gépen bazzeg nem lehet saját beállításokat tenni. Majd otthon meglátom.

Was für eine saját beállítságok? ??

Te. A csomagot még mindig nem adtad föl, mi?:

Nem.Hát.De má leszigszalagoztam a cukki kis dobozt, benne 3 CD, 2 könyv.A dobozt nehogy eldobd, olvasd el a cimkéjét, engem megröhögtet.

üdv: AntintelligenZ

Előzmény: Hollófekete (555)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 562
inkább merd annak látni magadat, ami vagy, és nem annak, aminek látni szeretnéd magadat.

Dehogy is. Nincs itt semmiféle önámítás... T'od én kétféle "önmagamról" szoktam beszélni. Az egyik egy hiú pöcs(ettől meg kell szabadulni) a másik Isten.

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (560)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 561
akor miért a gép előtt ülve töltöd el napjaidat? miért választod eme biztonságos és kényelmes életformát, ha te olyan bátor vagy, he?

bagoly mondja verébnek?:) Te pofázol haver, aki péntek este a számítógép előtt hirdeti a sörözést meg a bulizást?:)) Vagy aki egyfolytába' ordibál, hogy milyen kemény a farka?:) Mondom én: mindig az kiabál, akinek a háza ég...hehe:)))))

Qrvára szeretnélek látni már élőben, hoyg az vagy-e akinek mondod magad, de fogadok, hogy nem mersz találkozni velem, mi?:-)

nekem legalább van erőm szembenézni a tényekkel, és azok után mégis belevágni a dolgokba.

Miért, szerinted én nem nézek szembe a tényekkel?:) Múltkor is kifejtettem, hogy más az ideálom, és más az, ami jelenleg vagyok.

te menekülsz a valóságtól, inkább bohóckodsz ezekkel az "ÉN ISTEN VAGYOK/ ÉN VAGYOK A VALÓSÁG"-szövegekkel, és aztán ennyi...

Hát ez szó szerint értve tényleg bohóckodás, de most hosszú lenne elmagyarázni.

nem mersz azonolulni a testeddel, mert az "halandó", "TE" viszont ugyebár nem lehetsz halandó, te "ISTEN" vagy...

Nem merek?:)) Hát ez a legkönnyebb dolog a világon, úgy is fogalmazhatnék, hogy ez mindenkinek alapképessége... Folyamatosan ezt csinálom én is, azonosulok a testemmel.

pedig hát saját bevallásod szerint is halott vagy...

Azt a drótmalac mondja, nem én.

nem tudod elhitetni azt senkivel sem, hogy te nem félsz a haláltól; elég lenne csak egyszer egy picit közel kerülnöd hozzá egy pillanatra csak...

Megintcsak nem mondtam, hogy én nem félnék... De legalább törekedek arra, hogy legyőzzem. Aki igazán Önmaga, az már nem fél.

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (559)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 558
Faszt. Az menekül, aki azonosul a testével...

Én harcolok az utolsó töltényig.

a pánik, a menekülés valami feltételezett v. képzelt örökkévalóságba.

Nem, a képzelt örökkévalóság az, hogy az anyag lenne az örökké tartó valóság. ÉN VAGYOK A VALÓSÁG.

Igazából kettőnk közül te vagy nagyobb pánikban, mert fosol, hogy meg fox halni...és kurvára irritál, hogy ettől nem mindenki fosik...

Másrészt az nevet, aki utoljára nevet... Két eset van: vagy én nevetek...vagy egyikőnk sem...hehe...

Előzmény: LESZÍVOTT ZSÍR (557)
Hollófekete Creative Commons License 2001.11.09 0 0 555
Sturmgeschutz.

Emlékszel régen pont ezt mondtanm én is, hogy a test egy ketrec, amely gyengévé és egoista állattá degradálja a szellemet...

Hát igen.

Én viszont, ha kis énemet legyőzném, saját magammá válnék.Akkor most ez a kisstílű egoizmus ?

Tudja a gáz. Attól függ, hogy mit értesz saját magadon.

Egy Zen-ről szóló könyvben ezt az idézetet találtam:

"A kis-énnek meg kell halnia. Aki egészen meghal, egészen feltámad majd. Aki csak félig hal meg, csak félig fog feltámadni. Olyasvalami, mint egyéni én, egyáltalán nem is létezik."

Egyre halványabb leszek, és a végén teljesen láthatatlan.Isten is láthatatlan.Én nem akarok megszűnni, hanem ellenkezőleg, megszüleni akarok.Hányszor mondtam, hogy még halott vagyok?

Na jó. és milyen leszel, ha már megszülettél?

Igen, mer az aktív cselekvés, bármilyen irányba mozog, csak meggyorsítja a Folyamatot.T'od, Manson mondta hogy az AS lemezzel pont egy ilyen FastForward funkciót akart elérni, vagyis felgyorsítani az apokalipszis folyamatát.

Jóvan bazzeg, akkor én vagyok az előrefele pörgető REWIND gomb.

Elképesztő ez az optimizmus.Most 2001 van.Hol tart a világ, he? Pedig hányan megpróbálták.Semmi esély bazeg.Az emberek fel fognak oldódni a digitális világban.Hurrá.

Ez nem optimizmus, hanem fanatizmus, hehe:) Nekem nem esély kell a győzelemre, hanem harc.

Ja, de akkor is rúzsozza magát :)

Azér' bazzeg mer' manapság a férfiakból nő lesz.

Tényleg, láttad a Truman-Show c. filmet? Fantasztikus.Abszolút tökéletes leképezése a világnak.Minden mű.

Nem láttam. Hogyhogy minden mű?

Nem beteg, csak nem normális (betegség, mint olyan nem létezik): Cioran mondta hogy az ember nem lehet eccere élő, és normális.

Nem, mert ma azt nevezik normálisnak, ami halott. A becsületes ember például betegnek számít. De legalábbis hülyének.
Ilyen értelemben tényleg nem beteg.
Viszont a ma művészete tökéletes kor-kép, vagyis inkább kór-kép a mai korról...

Hüje vagy , a művészetnek nincs célja, buta sznob áltudományos nyálverés.Death to the world.

Pedig ezt -többek közt- egy erdélyi avantgárd festőről (Mattias Teutsch) szóló műsorban is hallottam:) Mármint hogy neki is ez volt a művészi hitvallása.

Ezen a gépen bazzeg nem lehet saját beállításokat tenni. Majd otthon meglátom.

"For those who say, don't know, and those who know, don't say."

Bővebben?:)

Te. A csomagot még mindig nem adtad föl, mi?:)

Üdv: Rabe

Előzmény: EdgeCrusher (551)
EdgeCrusher Creative Commons License 2001.11.07 0 0 554
Szerintem te olyan igazi szarvas vagy, tudod, a fakorláton túl...

Áprily egyébként erdélyi költő volt.Nekem ez a versrészlete ("Tetőn") felállítja a szőrt a hátamon:

"Távol, hol már a hó királya hódít,
az ég lengette örök lobogóit.

Tekintetem szárnyat repesve bontott,
átöleltem a hullám- horizontot

s tetőit, többet száznál és ezernél -
s titokzatos szót mondtam akkor:
Erdély..."

A régi nickem teccett meg minden, csak t'od volt az a három pont a végén, mer a pontnélkülinek nem küldtek jelszót a gecik.

Hollófekete Creative Commons License 2001.11.07 0 0 553
Nahát, ez nem rossz!:)

Gond'om te vagy a szarvasbornyú, he?:-)

Egyébként többszörösen is tetszik ez a vers, mer' még a "vér vízzé nem válik"(avagy víz vérré nem válik) elv is benne van, úgyhogy igazán ott van, hehe:)

Télleg, szerinted én bornyú vagyok, hehe?:)

Mi ez az új nick? Nem tetszett a régi?:)

Előzmény: EdgeCrusher (552)
EdgeCrusher Creative Commons License 2001.11.07 0 0 552
Áprily Lajos: Az irisórai szarvas

Virradt. A fákra egyre csendesebben
rivallt alá a mély felhő-torok.
Gáncsot vető boróka-rengetegben
akadtak rá a csorda-pásztorok.

A gornyikhoz levitte nemsokára
tarkóra vetve egy szilaj csobán,
s megvolt az alku egykettőre: ára
egy korty fenyővíz s egy marék dohány.

A simmentali borjának fogadta
fakorlátos, legeltető helyen,
tőgyén mohón csüngött az istenadta,
és elfeledte, hogy testvértelen.

És elfeledte a futó erecskét,
amely bukfenceket kacagva hányt,
s mely hűs homályba fogta gyenge testét,
el a zuzmószakállú ősmagányt.

És elfeledte a forrás kis odvát,
amelynek tükre csábító titok,
s ha eltikkadva meg-megszomjazott, hát
napverte, langyos vályúból ivott.

Kristály-tükörben nem láthatta mását,
mikor a szarva büszkén ütközött,
meg nem sejthette büszke származását,
és borjúnak nőtt fel borjak között.

És lett pompás agancsú háziállat,
vadász-szívekbe dobbantó remek,
s csudálva nézte, rajta mit csudálnak
csudálkozó kiránduló-szemek...

De nyárutón, mikor a kék havasról
omlott a köd s leszállt az ősz vele,
beláthatatlan ködruhás magasból
szarvasbőgés búgott a völgybe le.

S akkor: párát zihált remegve szája,
idegen lett palánkos otthona,
idegen lett testvére, mostohája -
s a ködbe hördült, mint az orgona.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!