Másfelől nézegettem a Malmsteen videot, elég érdekesen vannak beállítva a pickupök. Nézted már? Tökig be van csavarva a doboza, egy szintben van a testtel, a pickup mágnesei vixont domború alakban kiállnak. Lehet hogy ettől az a hegedülős hangzás? Amúgy a 80as években neki még egy az egyben olyan hangzása volt, mint az Irányadó Blackmore-nak (hogy ezzel az eposzi jelzővel lássam el) a Rainbow-ban.
Az Ozzyról meg csak annyit, hogy amit mutattam cikket, abban a riporter azon kérdésére, hogy mit csinálna, ha a fia szobájában kokaint találna? lazán odavetette, hogy azonnal felszippantaná... (persze csak viccelt)
Adieu:
GG
Jah, azóta sem beszéltünk. Amugy mostanság lesz vmi Toto tribute-zenekar a wigwamban. (őőő, nem tom a pontos nevüket, sem azt, hogy pontosan mit jáccanak, csak a kedvenc barátnőd mesélt róluk, ő is csak annyit, hogy Toto-t jáccanak, meg hasonlókat. ) Valami fura neve van, és mintha P.-vel kezdődne. Naarra lemehetnénk. Most Lex Novemberben.
Napáá:
GG
Jaés tűkön ülünk, hogy mikor jelentitek be Pyramid haveroddal, hogy "namost lehet jamsession-ra jönni...
Balázs, te nem basszeros vagy??? Azok szokták főzicskélni a húrjaikat (persze előbb leszedik a pozdorjáról:-))
A GHS-től pedig persze, hogy nem lesz csilingelőbb a sound, a hurok fogása, érintése lesz könnyebb!!! Noch Besser!!!
Blindmouse, köszi a "vizipisztolyos" pikcsört! Már akkor is tetszet a dolog, amikor GuitarGod mesélte :-)) Ja ez a H(B) húr beszólás mintha már lett volna :-))
Rosszul látod. Ilyen bulikon magad elé révedsz, és addig bambulsz játék közben, ameddig a közönség (aki egyébként roppant hálás:-)))helyett a következő paul reed smith-edet látod, amire ők adják a pénzt..:-)
Hát.. mindígis a rockzenén belül mozogtam, de annyira csak nem voltam szar ;)
igaz hogy akkor még kicsi voltam.. 3 éve nem láttam színpadot :(
lehet hogy azóta változott a helyzet, és nem csak ötezer forintról szóló ajánlatok elutasításából áll a zenészkarrier ;)))
Általában nem. Valószínüleg a húrláb vágja el ha már nagyon berágta magát a húr. Nézd meg a H húr babáján lévő vágatot és szükség esetén csiszold meg. finoman :-)) De azt is szokták mondani: vidd el szakemberhez. Egy 57' Les Paul-t nem illik otthon reszelgetni:-))
A kagylós kialakításnak valóban sok előnye van, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a sajátos megoldás miatt egyedi hangzást produkál (deep purple). A megváltozott intonáció miatt másképp szól a hangszer is.
Ha a gitárod zajos, az a következő hibákból eredhet: a húrláb nincs testelve (összekötve az elektronika földpontjával), illetve a takarolemez(ez fedi a test hátulján a potikat)nincs árnyékolva és valami zavaró jel van a közelben. Előfordulhat, hogy a kábelezés rossz minőségű, a vezeték eltört, leszakadt.
A húrlábat általában letestelik még a pozdorjagitároknál (10.000-80.000 HUF) is, de a takarólemezt csak minőségibb gitároknál vonják be árnyékoló bevonattal. A kábelezés hibája azért észrevehető, vagy ellenállásmérővel kimérhető. De ha nem vagdosod földhöz,nem a legolcsóbbat vetted és a kistesó sem forrasztott bele, akkor valószínűleg nem a vezeték a ludas.
Az az igazság, hogy a húrokat nem tisztítani, hanem cserélni kell :-)) Sajnos ha elveszti csengését, akkor a hangszer már nem úgy szól ahogy kell. Ez pedig bekövetkezik kb 1, másfél hét alatt, még akkor is ha nem játszol rajta. Bár mindenki azt síkosít amit jólesik:-. Igaz olyat is láttam aki kifőzte a húrokat...