Keresés

Részletes keresés

Medwe Creative Commons License 1998.06.05 0 0 24
nembisztos hogy offtopik, de legyen. Nyitok egyet a kedvedért ezzel a címmel. Mert ez meg elhalálozni láccik. Tán a többijek éppen tévénéznek.
Taláxunk ott!
Hal Bregg Creative Commons License 1998.06.04 0 0 23
Kedves "medwe"!
"Kiket tartasz azonos kvalitásúnak?"
"Mert én ebbe beleértem az alkalmazkodni képességet és az önmagam eladását is!"
Ne haragudj, szivesen valaszlok a kerdesekre (ha akarod, e-mail-ben), de nem ebben a topicban, mert ez "off topic" lenne, ha jol sejtem.
Medwe Creative Commons License 1998.06.04 0 0 22
Hal!
1. Igazad van, a tévé kevés.
2. De nincs egyedül.
3. Már csak azért sem, mert a hejzet télleg tragikomikus

De aztat ne mondd nekem, hogy azonos kvalitású emberek jövedelme között fényévnyi különbség van!

Én éppenhogy elvégeztem a lyogot. 9 év alatt. Többször buktam. Aztán szereztem még két végzettséget. Fényévnyivel jobban keresek, mint egynémely summa cum laudéval végzett évfolyamtársam. Akik még szakvizsgáztak is (én nem).
Kiket tartasz azonos kvalitásúnak?
Mert én ebbe beleértem az alkalmazkodni képességet és az önmagam eladását is!

Hal Bregg Creative Commons License 1998.06.04 0 0 21
Nem akarom megsérteni a hozzászólók egységét :-),de a TV az "elbutításhoz" kevés. Ugyanis ha a társadalom mindeközben preferálja a tanultságot (anyagilag is), a képzettséget és a társadalom tagjainak nyújt lehetőséget ennek elérésére (lásd még. esélyegyenlőség), akkor nincs túl nagy baj. A dolog akkor kezd tragikus (tragikomikus) lenni, ha mindemellett nem működik megfelelően az oktatási rendszer, s az azonos kvalitású emberek jövedelme között fényévnyi különbségek vannak. (Lásd még: piaci szféra - állami illetve önkormányzati szféra)
Medwe Creative Commons License 1998.06.04 0 0 20
korx: de, az van.
korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 19
medwe : Szóval a TV sorozatok baraziliában igen jó ügyet szolgáltak, ezzel egyetérthetünk.
Nekem hát akkor azért nem tetszenek mert nem én vagyok a megcélzott közönség.
Szerintem irányitani is kell a nagy tömeget valahogy, mindig is irányitották ott vannak pl vallások. A TV, az Internet, a technika a ma és a holnap eszköze, és minél többen leszünk annál hatékonyab eszköz kell. Beledöglenénk ha mindenki azt csinálná amit akar. Nincs igazam?

Üdv,
korx

sti Creative Commons License 1998.06.04 0 0 18
Nem beszélve a gyerekblokkokról! Ugye a közszolgálatiban található Cartoon Netwok blokk kilőve, mert közszolgálati létére irdatlan csoki-cuki-játék-papprita reklámmal tűzdelt, ezután menjen az ember vásárolni szupermarketyba, amúgy a mesék is undorítóak.
A kereskedelmi meseblokkokban pedig mindig adnak előzetest az esti/éjszakai horror-gyilok-sex filmekből. Szegény kölköt alig tudjuk elrántani a TV elől.
Az is furcsa, hogy most a 11 magyar csatornábol (AM-mikró) vannak hosszú napok, hogy egy értelmes műsor sincs, ugyanez volt amíg csak kettő volt, azaz felhígultak a csatornák. Az utóbbi idő legjobb műsora az érettségi és felvételi vizsgák megfejtése volt.
Felvetek ehhez kapcsolódóan egy új témát, melyik híradót nézzük?
korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 17
Kedves Dilidodó : Nem igazán értelek. Mit rohansz rám ?
1. Ha nem nézel tévét legálább olvasni tudhatnál, és elolvashatnád az alant irtakat.
Az 5%-ot nem én találtam ki hanem tlaci aki azt mondja van 5% okos. Ebböl következik, hogy van 95% nem okos. Ezzel én egyetértek, bár itt a százalék arányokról lehet vitatkozni. Az viszont biztos, hogy az okos kevesebb mint a nem okos és van határ sem éles hanem folyamatos az átmenet de ilyen mélységig felesleges pöcsölni mert nem erröl szól a dolog.
2. Azzal hogy megkérdezem ennek az okát nem soroltam magam sehova.
3. Most viszont sorolom. Akár hány százalék is az okosok oldala, bátorkodom magamat arra az oldalra helyezni úgy ahogyan téged, és a többi virtuálisan jelenlevöt is erre az oldalra gondolom. Te hova sorolnád magad ?
Szóval nem mindenki hülye, és sajnos szép egyáltalán nem vagyok, söt a csúnyák közé kell sorolnom magam, tehát bárhogyan fáj is nem vagyok tökéletes. Nade nem rólam szól a "müsor".
4. Ami nem érdekel azt nem is nézem, de azért, ha már ez a téma elmondom szerény véleményemet. Neked a témáról mi a véleményed?

Üdv,
korx

Medwe Creative Commons License 1998.06.04 0 0 16
korx! Sajnos irányíccsa az emböröket a tévé, még úgy is, ahogyan Te gondolod, hogy nem. Szereted a brazil szappanoperát. udod, miért van belőle annyi? Mert a brazil kormány az ilyen szappanoperákkal volt csak képes a népszaporulatot csökkenteni!
1. Ugyanis amíg nézték, addig sem vilivaliztak a susnyákosban.
2. Sikerült az anorexiás bűbájka képét piedesztálra állítani. Az átlagnő rá akart hasonlítani, ezért elkezdett gondolkodni, hogy most akkor szarrá szülje magát, mint anyái, vagy inkább...
És a szaporulat Brazíliában érezhetően csökkent.

Más, de még mindég az irányításról.
A büdös nagy demokrációban odaragasszák a dógozót a képernyő elé (mindegy, hogy tévé, vagy internet) és akkor nem fog agyalni, mert azzal foglalkozik, amit lát. A neten nagyobb a kínálat, de amíg ide írogatsz, addig sem ártasz a hatalomnak, azok meg úgy uralnak Téged, ahogy akarnak!

korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 15
janus mondta : "A szellemi nyomorbadöntés leghatásosabb eszköze a TV"
Vigyázat emberek a Sziv TV csak álca, a Nagy Testvér Figyel téged !!!
Nem viccelek ha két percig nézed Csuka Mónikát tényleg elszédülsz. Oszlopos tagja az agyunkat uralo szervezetnek.

IMHO a TV elsösorban igényeket elégit ki ,szolgáltat, áru amit vasznek az emberek.
Én azt mondom bárcsak befolyásolni és irányitani lehetne vele a tömegeket (ugy ahogy ti gondoljátok nem úgy, hogy ajánlatot tesz egy fogkrémre). Képzeljátek el nem lenne bünözés, háború, atomrobbantás.
Vagy müködik és a cél a Káosz az kinek lenne jó?

Üdv,
korx

Dilidodó Creative Commons License 1998.06.04 0 0 14
Minek néztek tévét???

Korx! Te vagy az 5 %? Te vagy az okos?Mindenki hülye, én vagyok a legszebb?

Ugyan már!

Ami nem érdekel ne nézd!

Dodó

korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 13
tlaci : Te annyira szimpatikus vagy nekem már régóta figyellek. Szerintem inkább igy szavaz a Torgyira meg a Csurira , de nehogy belekeveredjünk itt is a napi politikába.

Az itt a kérdés miért 5% okos és 95% hülye talán az 5% tartja hülyeségben 95% (a TV müsoron keresztül) ??? Haha

Egyébként hosszú távon én is optimista vagyok.

janus Creative Commons License 1998.06.04 0 0 12
Bizony! A szellemi nyomorbadöntés leghatásosabb eszköze a TV. És milyen jól csinálják ezt szinte az egész világon. Gondolkodásmentes, ostoba tömeget rettentően könnyű kormányozni!!!
Még szerencse, hogy van a Spectrum meg a HBO. Itt néha még lehet jó filmeket látni.
A mai fiatalok átlagos szellemi színvonaláról jobb nem beszélni. Rettenetes!
Vajon a mi gyerekeink is ennyire butak lesznek?
belakov Creative Commons License 1998.06.04 0 0 11
tlaci,

Kezdem azt gondolni, hogy neked otthon a WC kagyló közepére van festve egy cuki kis MASZOP embléma! :)))

Lehet hogy én maradtam ki valamiből de eddig nem azt harsogtad, hogy milyen jó dolog, hogy a nép NEM a Maszopra szavazott? (vagy közben új eredmény hirdettek?)

korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 10
Egyébként a brazil sorozatok a "kedvenceim". Izajóratól kezdve kb 3 percet birtam bekapcsolódni a történésekbe, de elkaptam a nagyjelenetet.
Szikes sivatag, fekete ruhás térdeplö asszony, sirás, könny mint zápor, lebukó nap meg az operatör mögött, akinek az árnyéka belelógott a drámába. Felejthetetlen.
Viszont magam tapasztaltam, hogy falun a parasztók eldobják a kapát, kihuzzák a fejögépet és irány befele csapatostul mert kezdödik a Pumpák Királya. Ez kell a népnek emberek. Érdemes kicsit bizonyos dolgokba ennek a fényében is belegondolni.

korx

tlaci Creative Commons License 1998.06.04 0 0 9
És így szavaz a MaSzoP-ra.. Minden csak nevelés kérdése, de hosszabb távon optimista vagyok, a népek nem csak ösztönlények.. Bár ott van a lesúlyosabb példa: USA - amikor egyfajta gazdagság hülyeséggel is párosul - a marketing & sales hazája. Van kb. 5% réteg, amelyik okos, értelmes és utána a sötétség, amiből megélnek..
nahat Creative Commons License 1998.06.04 0 0 8
azért buticcsák le a népet mert akkó majd megvesz minden szart, amíg kritikai érzéke van addig nem vesz a kislányának pl. Spice Girls cipőt meg ilyenek, de ha az agya kimosva, akkor mért is ne? most készül a szép új generáció, amelyik már ilyen lesz, ehhez a legjob móccer a tv.

borzalmas

dyzs Creative Commons License 1998.06.04 0 0 7
Korx,

Akkor ez jó kis 22-es csapdája. Amiből nincs kiút!?

glevi Creative Commons License 1998.06.04 0 0 6
Ráadásul ha megnézünk egy gazdag nyugati TV társaságot, hát ott semm jobb a helyzet! Maximum több a szín, de hasonló a szint!

Még a legjobb a CNN meg a VIVA, persze csak abból a szempontból, hogy egyiken sem láthatjuk soha a büdi életben ISAURÁT és TSAit.

korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 5
dyzs : Az M vagy S az nyári szüneten van. Összel lesz újra.
Egyébként ez a vetélkedö tényleg jó és ez az egyetlen amin azért nem indulok mert leégnék (a többin nyerni is égés lenne), csak a Mártácskával nem kéne tukmáltatni az ajándékokat.

Mint az elöbb kifejtettem a "nagyközönség" már nem fog tovább butulni. Egyelöre nem a müsor csinálja a szinvonalat hanem forditva.

Üdv,
korx

dyzs Creative Commons License 1998.06.04 0 0 4
Polgártársak!

Tudja valaki hogy mi lett az egyetlen félig normális vetélkedővel? Azaz hova lett a "Mindent vagy semmit"?

Egyébiránt teljesen egyetértek azokkal akik szerint a TV-ből áradó színvonaltalan mocsok szépen le fogja butítani a "nagyközönséget".

korx Creative Commons License 1998.06.04 0 0 3
Sajna ahogy most áll a dolog, és ez igy is fog maradni, a müsorok nagyobbik része a széles rétegek szájaize szerint fog alakulni.
Márpedig az emberek nagy része ostoba és igénytelen. A kereskedelmi TVk nem tehetnek mást mint, hogy szórják a trágyát, mert nekik azt kell adni, amit zabál a nép, ebböl élnek és nem is hibáztatom öket. A köz. szolg. TV-nek meg egyrészt valamennyire lépést kell tartani a nézettségben, másrészt meg, neki nyomni kell olyan müsort is, amelyiknek a témája még a müsorvezetöt se érdekli, mert ö a köz. szolg., ezért az még szarabb.
Ennek ellenére nem katasztrofális a helyzet, söt sokkal jobb mint volt. Én pl nem igénylem, hogy orrba-szájba MÜVÉSZ filmeket nyomjanak a sirámról, nyomorrol meg sanyarról vagy ömöljön az ízes,puszta KULTÚTRA, csupán szeretnék igényesen szórakozni, információt és ismereteket szerezni, és egyáltalán nem zavar, ha az könnyen rágható amerikai gyártmány.
Amitöl igazán herótom van az az, hogy bizonyos napszakokban, az ember nam bírja úgy eltalálni a távkapcsolót, hogy ne brazil sorozatot, nótaszót ,misét vagy szerencseheréket lásson (föleg ha nincs kábelvégen).

Üdv,
korx

glevi Creative Commons License 1998.06.04 0 0 2
Pont tegnap botlottam bele az "Azok a boldog szép napok" c. műsorba. Nagyon szenvedtem!!
Vendégként ott volt többek között a Szörényi Levente, aki szintén nagyon szenvedett!

Úgy tűnt mintha az egész műsor arról szólna, hogy fejtsünk megy egy zeneszámot a régmúltból, majd halgassuk azt Szandi és Vágó István előadásában!! Katasztrófa!
A legszörnyűbb az, hogy ezeket a műsrötleteket drága pénzért vették külföldi közvetítő irodáktól.

josarien Creative Commons License 1998.06.04 0 0 1
Van könyv, rádió, és a Törzsasztal!
Mi kell még?
Töfröcsó Creative Commons License 1998.06.04 0 0 0
Nagyon Yoo Téma!

Szerintem is a mai TV csatornákat csak "AzIngyenCirkuszACsoróNépnek" elven szerkesztik. Yool megspékelik reklámmal, hogy a zsebük is tele legyen. Ha ez így megy tovább, az a réteg, aki az eddigi médiákból is csak a TV-t figyelte, le fog süllyedni arra a szintre, hogy csak a reklámokról fog tudni kinyögni két értelmes mondatot!

INTERNET, MultiMédia = Rulez (Itt legalább van választék!)

Medwe Creative Commons License 1998.06.04 0 0 topiknyitó
Elbizonytalanodtam, polgártársak! (jó, még nincsenek hatalmon, ezt az előzőknek szpaszíba)
Nézem a tévét olykor. Azt hittem, az a mélypont, hogy "hármas színpad NYÍÍÍÍLJ KI!". Nem az volt, mert jött a locspocs és a lökdösődő. Lyó, kell a gyengébbek kedvéért is.
De könyörgöm: szaporodnak békasegge alatti szintű műsorok, (Dáridó, Azok a szépnapok, stb.) ahol lassan már az az abszolút nyerő, aki meg tudja mondani Magyarország fővárosának a nevét!
Most akkor a tévének ki kell szolgálnia a laposodó közízlést, vagy tényleg emelhetne rajta? A szoccializmusban még másképp vélekedtem, mint most. És Ti?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!