Szia!
Itt egy link szoftver ügyben:
http://www.hitsquad.com/smm/win95/GUITAR/
de csak egyetlen használható szoftvert találtam, egy hangológépet. Ez effektek nálam elindulnak ugyan, de minek...
Lenne egy olyan kérdésem, hogy próbált e valaki közületek effekteket számítógépes programmal kierőltetni?
Nem hinném, hogy ez ujdonság lenne, de nekem még nem sikerült olyat találnom, ami elindult volna. Tudtok olyat javasolni, amit érdemes letölteni?
Link kellene, ha van. Pedál most pillanatnyilag nincs a birtokomban. Mellesleg azt is szivesen venném, ha segítenétek pedál ügyben. BOSS BD-2 illetve OD-2 érdekelne, meg WAH. Hol érdemes próbálkozni?
EDDISON SQUARE GARDEN koncertek!
okt. 18. Josefina Blues Bell
okt. 20. Törökbálint, Munkácsy Műv. Ház.
Mindkét buli érdekessége, hogy lesz egy vendég billentyűs, aki végignyomja velünk a bulit!
Hát akár lemezzel is...
De az "Astarott" -ra nem vagyok valami büszke!
Mindegy!
Ha nem találtok ki valami értelmes dolgot,
hogy nektek mikor jó, vagy ilyesmi, akkor Blindmouse -szal mi majd jól eldöntjük hogy mikor, oszt aki ott lesz, annak jólesz!
Aki meg nem, az meg majd csak csorgathatja a nyálát a fényképeken, meg a vidiókon, meg a jaudió fájlock -on...
na nemáááááááááá!!!!!!!!!
unlock!
még eccer 06/303-896-986
Híjjatok, vagy féltek netán itt a neten?
Hogy csak szájatok van, oszt gitárkodni meg csak katalógusból.... :o))))
Érdekes megoldás. És (előre is) köszi!
(Az külön biztató, hogy a Rolling Stones irányultságodhoz megfelel! vagy máshoz használod?)
Ui.: A nyáron egyszer vagy tizenöt percig volt módom próbálni egy Craftsman (Medgyesi) Telét. Nekem igen rokonszenves volt - jó, karakteres hang, nem zajos, kényelmes (bár gondolom egy igazival nem lehet összehasonlítani). Te próbáltál már ilyet?
Van két csatorna, az egyiket (rhythm channel) a csöves rész hajtja meg (vagy a csöves+tranyós együtt), a másikat (lead channel) csak a tranyós. A tranyós hangosabban szól, meg zajosabb is egy kicsit... Ha lesz vmi online party, viszem és meghallgathatod :)
Az nagyon jó ár, mert használtan is 200-600, újonnan 1000-sőt 1200 dolláros árakat láttam az oldalon! És nagyon jók a vélemények! Ergo ha igaz amit a userek írnak biztos megéri.
Van ilyen, egyrészt külföldön van és kell hozzá rendes külföldi sávszélesség, másrészt rtsp protokolon jön a hang az 554-es porton, lehet esetleg hogy ez a vállalati hálózaton tiltva van, dehát ez van, nem veszítettél sokat, idén augusztusban vettem a gityóm.
Szia Tomci!
Ja, a rögzítés zűrös, de pl. ha mikorofonnal rögzíted a computer hangkártyáján keresztül végső esetben az is jó, vagy én is tudom rögzíteni kazettáról vagy cd-ről ha eljut hozzám. Azért is mondtam hogy ne lehessen sequencert vagy dobgépet használni mert van aki technikailag előnyben van. Gondolom nem mindeki tudja megoldani a rögzítést sem. Ha kevesen maradunk legfeljebb elsüllyed ez az ötlet is. Lehet hogy a magyar gitáros "igen lusta fajta", de nincs itt mindeki a neten, főleg nem ebben a topicban, úgyhogy meg lehet próbálni elérni őket másképp is. De tömeges jelentkezésekre én sem számítok. 10-en azért lehetnénk, és eddig 4 szándéknyilatkozatnál tartunk. Esetleg egy angol nyelvű verzióval be lehetne vonni külföldieket is.
Megnéztem a linkejidet, de nálam instabil a midilejátszó, nem tudok normálisan midi-t hallgatni és midi "hangszereket" sem gyűjtögetek, szóval az egész csak egy "prünytögés" nálam. Alapvetően leckéket gyűjtök, csak gondoltam a zenei alapjai másra is használhatóak, pl. jammelésre gyakorlásra. Nekem nagyon bejöttek.
Már néztem a tabedit-et. Sajna AZT a tabulatúra editort keresem, amivel a leckéknél használt felső java applet alá lehet .tab kiterjesztősű filekat kreálni (RiffLick.cab, de valójában egy .OCX van benne, nem egy nagy durranás, csodálkoznék ha saját egyedi fejlesztés lenne). Ezek a .tab-ok sajna binary file-k. Csak gondoltam hátha tud valaki valami konvertert pl. textes .tab-ról binary-ra.
Belenéztem a weblapodba, tetszik! (Nem csak a tartalom, a megjelenés is!) A jampartiban én mindenhogy benne vagyok, bár fogalmam sincs, hogyan tudnám használható minőségbne rögzíteni, amit elkövetek. Egyébként én úgy veszem észre, hogy a magyar gitáros igen lusta fajta, úgyhogy ne heccöljetek sok energiát semmi közös tervbe. (Nehányszor már majd' a feledés homályába merült ez a topic is!) Egyébként nagyon örülök, hogy archiválod a riffinteractive leckéit ha eltűnnek, mert nekem pl. nincs időm ilyesmire.
Ha már zenei alapról van szó, felhívnám a figyelmed az általam tegnap ajánlott oldalra, ahol a Satriani és Vai (szerintem Midi hangszerekkel és élő gitárral készített) kíséretei találhatóak - szerintem ezek is megérdemlik az archiválást.
Végül, kerestél valami tabos programot korábban: a TablEdit szerintem nem az, ami neked kell (honlapos megjelenítő), de szerintem egy igen igen jó kis kütyü - www.tabledit.com
Azért ez is fura, hogy miközben Zakk Wilde Rhandi Roads kíséretére jammel otthon, (mindeketten Ozzy-t kísérték) Malmsteen játszik helyette élőben :)))) Én kit kérjek meg? Megvan! Helyettem meg Wolf Hoffman fog gitározni (ami az én esetemben abszolute érthető lenne :)))))))).
Így van, szerintem is várjuk meg a holnapot, mit szólnak a napközbeni netezők. Utána ki kellene találni a szabályokat azért, hogy megírhassak egy programot ami majd intézi a szavazást, belinkelést, meg a kiválasztást, meghallgatást, mindent ami kell. El kell dönteni azt is, csak a kész leckékből lehessen kíséretet választani, vagy esetleg lehessen azt is belinkelni, és azt választhassák-e mások is vagy csak a tulaj? Ilyesmin gondolkozom.
Itt vannak a leckékre mutató linkek: ITT NI!! Sajna a régi leckékre már mindehonnan leszedték a linkeket, azért gyűjtögettem össze őket magamnál.
Ez azért sok. Többféle műfajban, ergo nem csak rock. Ezek közül kéne válogatni a gitárosoknak, szóval nem csak úgy hogy hirtelen feljátszok valamit. Szerintem először is a kiséretek választékát kéne meghallgathatóvá tenni. Utána el kéne dönteni, hogy lehessen-e egyedi kíséretet használni, mert ha igen, az nem lenne igazságos azokkal szemben akiknek nincs (vagy nem tudnak használni) szekvencer programokat vagy dobgépeket. De ez megoldható pl. úgy, hogy az egyedi kíséretek nyilvánossá válnak mások számára is. Így "igazságos" lenne. Utána várnánk a szavazásra mondjuk 2 hónapig. Végül lenne nyertes, összesítve és műfajonként, a nevük csak a végén derülne ki hogy izgalmas legyen :))). De mondthattok ötleteteket a szabályokra, a lényeg hogy a szabályok a program elkészülte előtt teljesen pontosan legyenek kitalálva mert az utólagos módosításokhoz nem nagyon lesz kedvem :))).
... na végre, van újra élet a topicon, úgy vettem észre sokan munkahelyről napközben kapcsolódnak be, várjuk meg őket is mit reagálnak, a végén még egy KiMitTud is kialakulhat :-), a legjobb szerintem az lenne, ha v.ki (én sf-ra gondoltam) feltenne egy alapot, amire ki-ki feljátszaná a maga elképzelését (már szóltam malmsteennak, hogy az enyémet stikába csinálja meg :-)))))
Ahhh.. Nem így gondolom... Van legalább 50 track készen mindeféle stílusban. Egyet példából belinkeltem hogy érthető legyen mit képzelek, meg mi az alapnayag. Meg meg kéne várni akarják-e többen is, mert 3 fecske nem csinál nyarat :))). Szerintem 3-5 percbe kéne maximálni dolgot mert azt meg is kell hallgatni ha lesz szavazás pl. dialupról, ilyesmi.