Keresés

Részletes keresés

tomci Creative Commons License 2001.10.03 0 0 2770
D.Tomi nem azonos "tomci"-val.

Egyébként a RedBox nem ilyesfajta gondokra való?

Előzmény: pele_ (2740)
BIBIKE Creative Commons License 2001.10.03 0 0 2769
Akusztikus gitár téma:
Szerintem az egyetlen üdvözítő megoldás: egy nagyon jó akusztikus gitár, és egy jó mikrofon. Hallottam már piezzós megoldásokkal is szép hangot, de az eredeti gitárhangzástól messze állt. Na jó, egy rohadt profi multieffekt is tud hasonlót, lásd DT koncerten az akusztikus hang egy tömörtestű Musicmanből...

Igaz, hogy kényelmetlen (bár vannak csíptetős mikrofonok is), de szarul szólni meg még kényelmetlenebb szerintem. A hagyományos gitárerősítőt meg tényleg jobb elfelejteni: a mikrofonos megoldás ezt is kikerüli, mert a keverőbe megy. (Volt annak idején egy AKG D224E típ. mikrofonom, az kifejezetten akusztikus hangszerekről szólt, csak mivel nem tudtam mire használni, eladtam vagy 15 rugóért. De ebben a kategóriában nem nagyon lehet jobbat találni.) Még talán az SM-57 is jó megfejtés, hiszen az az elektromos gitárerősítő előtt is szól valahogy (mondjuk én annyira nem csípem, mert nagyon beleteszi a saját karakterét a hangba) és akusztikus hangszer előtt is megállja a helyét. Olcsó, és járható megfejtés: Shure 565-SD !!! Ebből a mikiből sok volt régen kishazánkban. Használták majdnem mindenhová, elsősorban énekre lett kitalálva. De gitárerősítő elé jobbat még nem hallottam, rohadtul illik a karaktere a gitárhangzáshoz. És szerintem akusztikus hangszerhez is jó, eléggé jól kitalált konstrukció. Árban az új az SM-57 árában van, használtan jó állapotút már 15 alatt lehet kapni!
Jó példa, hogy amikor kijött az SM-58 énekmiki, ideiglenesen le is álltak a gyártásával, de a zenészek nyomására újra elkezdték gyártani ezt a típust, mert teljesen más a hangzása, mint a modernebb mikiknek, és ezz sokan nagyon szeretik. (Pl. én is!)

StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2768
Nekem most az alsó kategória éppen elég, de a lehetőségekhez képest a legjobbat akarom. És persze, halálba olvasom a véleményeket, úgyhogy mára elegem is van az effektekből :)
Előzmény: ControlDenied (2767)
ControlDenied Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2767
Ezekben az eredmenyekben ne nagyon bizzal, inkabb olvasd el egy-egy ember velemenyet. Szerintem mindket cucc elegge also kategoria (nem mintha nekem jobb lenne mondjuk), szoval sokallom a 8-9 pontokat. A legjobb persze, ha kiprobalod oket, es ugy dontesz.

Mas: En is tervezek venni elektroakusztikus gitart, tehat ha van valakinek tippje, megkoszonnem, ha megdobna egy maillal. Irtatok, hogy elegge "meghal" a hang, ha erositobe dugom a joszagot; ezt nem egeszen ertem, miert van. Kulon akuszt. erositore meg kinek van penze...

udv,

ControlDenied

Előzmény: StratoFan (2760)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2766
Ja, hogy ne legyen félreértés, nem a sima ZOOM 505-ről beszélek, azt nagyon lehúzzák szinte mindenhol (http://www.harmony-central.com/Effects/Data/ZOOM/505-01.html)
Ease of Use 8.1 (410 responses)
Sound Quality 6.6 (410 responses)
Reliability 6.9 (375 responses)
Customer Support 6.1 (57 responses)
Overall Rating 7.1 (394 responses)

Hanem a ZOOM 505-II-ről, az kerül itthon újonnan 40e Ft-ba. Úgy tűnik elsőre elég nagy a tudásbeli és minőségbeli különbség a kettő között.
http://www.samsontech.com/zoom/images/505_ii.gif
http://www.harmony-central.com/ProductPix/546.gif

StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2765
ment... jol elpingpongozgatunk itt, hala a @freemailnek...
Előzmény: Törölt nick (2764)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2764
...ok ide sem jött semmi, akkor van még egy: pale55@interware.hu ...
Előzmény: StratoFan (2763)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2763
Jo, de ez is @freemail, ide sem fog megerkezni... de megprobalom...
Előzmény: Törölt nick (2762)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2762
... arra a freemail-re nekem se jött semmi, írj a guitarplayer@freemail.hu - ra...
Előzmény: StratoFan (2758)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2761
GG! Nyugi. Én egy szörnyű fogyasztó vagyok. Napokig fogok tájékozódni a döntésem előtt.
SF
Előzmény: Sveriges fana (2759)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2760
Csak érdekességként:

http://www.harmony-central.com/Effects/Data/ZOOM/505_II-01.html
ZOOM 505 II:
Manufacturer URL www.samsontech.com/zoom
Ease of Use 8.9 (71 responses)
Sound Quality 8 (72 responses)
Reliability 8.1 (59 responses)
Customer Support 6.9 (13 responses)
Overall Rating 8.7 (66 responses)

http://www.harmony-central.com/Effects/Data/Korg/AX30G-01.html
Korg AX30G:
Ease of Use 7.8 (40 responses)
Sound Quality 8 (41 responses)
Reliability 8.2 (37 responses)
Customer Support 8.5 (4 responses)
Overall Rating 8.6 (37 responses)

Szóval a userek szerint összességében 0.1-el jobb z zoom, bár a hangminőségket egyformára hozták ki, nem vagyok elragadtatva attól amit a korg-ról írkáltak, főleg a torzítóit húzták le.

Az Ibazez DS7-nél amim éppen van ez a végeredmény:
Ease of Use 9.9 (10 responses)
Sound Quality 8.6 (11 responses)
Reliability 9.5 (8 responses)
Customer Support 10 (1 response)
Overall Rating 8.4 (10 responses)

ezek szerint a multieffektekkel kapnék egy még gyengébb minőségű valamit???? Az azért szörnyű lenne...

Előzmény: StratoFan (2758)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2759
na véééééééééééééégreeeeeeeee!

tőlem mekkapod 40-ért, kábellel, trafóval együtt. Felhívlak a héten.
:)))
minden benne van, amit felsoroltál, segítek beprogramozni, és a válasz:, igen, érdemes megvenni, és (annyira) nem lesz gagyi a hangzás..
GG

Előzmény: StratoFan (2746)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2758
A freemailes címemre ezidáig nem jött semmi, de ezen nem is csodálkozom, viszont megírtam a rendes címem! Megkaptad? Csak azért kérdezem, mert itt neked is @freemailed van megadva.
SF
Előzmény: Törölt nick (2757)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2757
sf! küldtem mailt...
Előzmény: StratoFan (2756)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2756
Köszi, de új gitárt tuti nem veszek egy darabig, tehát most ez van ami van. Csak multieffekt érdekel, abból is csak olcsó, mert tök fölösleges a tanulóidőszakban kiköltekeznem. A korg valóban jobb kritikát kapott mint a zoom (4 pontot a lehetséges 5-ből, míg a zoom csak 2-t): http://www.musicgearreview.com/quicktakes/korg-ax30G-pedal.htm ha érdekel valakit. És használtan 65$-ért vette a "kritikus". Azért várok még véleményeket :).
Előzmény: sztyepp (2755)
sztyepp Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2755
Ha esetleg egy jobb gitár kéne, ami a hangzást is dobná, eladó a régi Ibanez EX gityóm. Koreai, de teljesen korrekt felépítésben és hagzásban is. Tokkal, vonóval 50 ruppóért. Na?
Előzmény: StratoFan (2754)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2754
Bizalmam az nekem sincs, de az az igazság, hogy a gitárom elég gagyi, 40.000 ft volt újonnan, és még én is tanulok, de úgy tűnik fejlődőképes vagyok ha kitartok pár évig lehet belőlem valaki :-). Ezért nem akarok sokat költeni most effektre, de szeretném ha jobban szólna mint most a DS7-el + DSP-vel, és egy cseppet mobilizálhatóbb lenne. Itt találtam hangmintákat 505-re:
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Mezzanine/2274/realaudio.html + http://www.samsontech.com/zoom/505_ii.html. Ez utóbbi elég meggyőző. Tomci, van benne pl. akusztikus példa. Nekem tetszik. Ha igaz. Igaz?

SF

Előzmény: sztyepp (2751)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2753
Keverőm van jó eladó (Roland, M-12-es, rackes, 2 effektkörös, stb. stb.). A többiben nem tudok segíteni. Illetve, ma már ebben sem, mert elhúzok haza. Na viszlát!
Előzmény: D.Tomi (2752)
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2752
Elég képszerű (hangszerű) voltam?
eleg. de ez a kep(hang) eleg lehangolo...
szoval, akkor gyujtok eloszor egy rendes gitarra, aztan egy rendes hanszedore, aztan egy rendes keverore, vazze. lehet, hogy egyszerubb lenne, ha mufajt valtanek, mondjuk treshmetal?
Előzmény: AORBandi (2749)
sztyepp Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2751
Ennyiért már kapsz egy használt Korg AX30G-t, ami szerintem minden szempontból jobb, és nem is kell érte Bécsbe menni. Nekem nincs sok bizalmam a ZOOM 505-höz.
Előzmény: StratoFan (2746)
sztyepp Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2750
Majdnem olyan, mint egy elektromos gitáré. Valahol a kettő között, de igazán egyik sem. Nem túl jó. Szóval fogadd meg AORBandi tanácsát, és rögtön a keverőbe.
Előzmény: D.Tomi (2748)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2749
Nézted a Tribute to Heroes koncertet? Mint Tom Pettyé? hahaha Vicc volt. Rossz vicc, tudom.
Kábé úgy tudnám leírni, hogy képzelj el egy hangzást, ami olyan mint ha torzítás nélkül sl az elektromos gitárod csak több benne a magas csilingelés és az üreges fatestből eredő felhang.
De fogalmazhatnék úgy is, hogy képzeld el az akusztikus gitárod hangzását "csilingelés" nélkül, mintha egy régi kazettásmagnós felvételről szólna.
Elég képszerű (hangszerű) voltam?
Előzmény: D.Tomi (2748)
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2748
na igen, de gondoltam, hogy ha jo a gitar...
ok., akkor en is osszefoglalom:
e.ak. gitart (hasznaltan) azt kesz.

(mennyire lesz mas a hangzas?)

Előzmény: AORBandi (2747)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2747
Nem olvastad el figyelmesen, amit valaki lent írt az erősítődről!
Jó gitár, jó hangszedő, és a keverőbe egyből!
Ha viszont elektroakusztikust veszel, akkor jó a laney, de a hangzás más lesz, mint egy "rendes" akusztikus gitárnál.
Előzmény: D.Tomi (2745)
StratoFan Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2746
Sziasztok!

Multieffekt ügyben érdeklődnék. Lehet kapni itthon Zoom 505-öt mintegy 40.000 Ft-ért (http://www.guitarsunited.com/zoom.htm, http://www.musicgearreview.com/quicktakes/zoom-505-3.htm, http://www.geocities.com/SunsetStrip/Mezzanine/2274/effects.html). Nekem már van egy Ibanez DS7 torzítóm (http://www.sweelee.com.sg/Ibanez/Ibanez_pedals/ds7.htm), de szeretnék még Chorus-t mindeképpen, esetleg compresszort és substainer-t, és nem ártana némi teremhangzás sem, mert azt most egy hifi dsp-vel csinálom amit nem szívesens zednék szét ha netán kéne. A kérdésem: nagyon gagyi lesz-e a Zoom 505 úgy összességében, mert végülis ha mindent összeadok olcsóbb mint egyenként beszerezni az Ibanez pedálokat az igényeimre. Érdemes-e Bécsbe menni érte, mert ugye az ára eredetileg 89$, itthon meg 40.000 ft. A különbségből lazán kijön egy bécsi út.

SF

D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2745
szoval, akkor lehet, hogy veszek egy jo akusztikus gitart, meg egy kozepes hangszedot, es bedugom a laney-be.
hujeseg?
Előzmény: AORBandi (2744)
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2744
Szerintem annyiért (ha jó az akusztikus gitárod) már lehet valami rendes hangszedőt vagy kis hangszermikrofont kapni.
De ha gagyi a gitár, annyiért egy jobb fajta használt (!) elekrtoakusztikusat is kaphatsz. Persze, ahogy az már elhangzott itt többször, a hangzása SOSEM lesz olyan, mint egy rendes akusztikus gitár jól kierősítve.
Kip Winger etalon ebben a kérdésben, de az ő cucca nálunk megfizethetetlen. Pedig, ha jobban belegondolunk, nem is olyan vészesen nagy szám.
Előzmény: D.Tomi (2743)
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2743
hat ez az, hogy egy shure sm58 nem volt eleg neki.

tehat, akkor a kiindulo kerdest meg megtoldanam egy price-quality osszevetessel is, vagyis, hogy vegyuk figyelembe, hogy 50e-nel tobbet nem nagyon tudok erre forditani...

nos?

Előzmény: AORBandi (2741)
D.Tomi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2742
hat igen.
csak a keveronk az meg gagyibb, meg abbol szol az enek meg a trombita is, nem fog nagyon eltorzulni, mire kijon a hangfalon?
AORBandi Creative Commons License 2001.10.02 0 0 2741
Egy 4500 ft-os cuccnak a jele annyira kicsi, hogy ha azt küldi a keverőbe, annyira túl kell majd vezérelnie annak a csatornának a jelét a többihez képest, hogy
- vagy iszonyú torz lesz
- vagy megint csak gerjedni fog mint állat.
Az egyből keverőbe küldött jel egyébként nem hülyeség, de inkább egy jó mikrofonnal kellene megoldani (persze, akkor lőttek a színpadi lötyögésnek). Nekem a Sennheiser Evolution széria high-end énekmikrofonja megoldotta az akusztikus gitár erősítés feladatát is. Ha ücsörögsz és óvatosan mozgatod a gitárt, ki lehet vele bírni így egy koncertet. Na, nem mintha egy élmény lenne...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!