Egyetemista koromban a következő mix-től szoktunk nagyon berúgni:
Kaszkadőr = vodka + hubi + konyak + rum (rövidítve VHKR), mindegyikből féldeci, összeöntve. Ebből elég volt meginni egyet, utána egy-két sör, aztán mindennek vége volt.
Megjegyzem, ezt a jogász hallgatók találták ki.
Str
tudni kell, hogy a sambuca felszínét meg lehet gyújtani. fogsz egy öngyújtót, és eresztes egy kis gázt az italra, majd meggyújtod.
erősen rácsapod a tenyered a pohár peremére, hogy vákum keletkezzen. kialszik a láng, összerázod (nem esik le a tenyeredről), és megiszod.
Én az egy unicum egy sör párosra szavazok. Mondjuk ebből nem egyet kell inni, hanem minimum öt unicum öt sört.
De jó még házipálesz+sör kombinácó.
Ja és nyáron pincében ivás is beszokott jönni.
SZVSZ ha sörbe Metaxát töltünk akkor meglepően hatékonyan segítik kifejteni egymás hatását és ezzel egyúttal elérni a kívánt célt.
Kb. fele-fele aránytól működik a dolog és nem kell túl sok korsóval lezúzni...
"Hűbazmegez" koktél: vodka, bele a kávéfőzőbe, fel a tűzhelyre, a kicsurgó 80-90%-os szeszt meg még melegen meginni. A nevét onnan kapta, hogy a haverom haverja, aki kipróbálta, ennyit bírt mondani, mielőtt kifeküdt.
A másik trükk: iszol egy evőkanál étolajat piálás előtt. Az szépen bevonja a gyomrod belső felületét egy alkoholt át nem eresztő réteggel. Néhány (hatástalan) feles után felmászol az asztalra, és leugrasz. Ettől leszakad a gyomorfalról a védőréteg, és egyszerre üt be az addig elfogyasztott alkoholmennyiség...
Felelősséget nem vállalok a módszerekért, egyiket sem láttam saját szememmel, lehet hogy csak legenda mindkettő... Ha valaki mégis veszi a bátorságot, és kipróbálja, írja meg a tapasztalatait.
Nem ivott senki a Szigeten a Sarki Fény nevű dologból? Szódásszifonba vodka, oszt bele két-három patron, másnap reggel meg jönnek a mókás kis történetek, hogy miket is műveltél előző este.
kb 3 éve...szar kedvem volt...kotyvasztottam egy "koktélt"
(az arányokat nem tudom)
unicum
whisky
bor (vmi édes fajta volt)
nem ittam sokat, 1-2 pohárral, de olyan mata lettem utána mint még soha
Egy alkalommal egy barátommal rendesen berúgtunk: A Recepet:
Grog - Johnny Walker - Grog - Johnny Walker - Grog - Johnny Walker - Long Island Ice Tea.
Tehát három kör a Grog - Jhonny Walker párosból (persze nem szabad ezeket összekeverni, hanem egyenként szépen elfogyasztani), majd a végére a korona a Long Island Ice Tea.
Ez nem tea, hanem egy koktél.
4cl Whiskey, 4cl rum, 4cl vodka, 4cl gin, kétdeci Ice Teával, vagy kólával (Ice Teával jobb) felöntve, kis citromkarikával, és természetesen SZÍVÓSZÁLLAL fogyasztandó.
Na, egy ilyen "kúra" után elég érdekesen lehet kinézni. Érdekesen is néztünk ki... :)
hmmm probalj meg leinni egy not akirol azt hiresztelik hogy kurv@ra birja a tequilat...atombiztos masnap estig epphogy rendbejottem es akkor is csak vizet tudtam inni... hja es persze nem emlekeztem arra hogy mit muveltem a holggyel csak reszletekre meg szerencse hogy ott volt a baratom aki vigyazott ram.... ezuton is ezer hala es koszonet neki... bar a holggyel is jo lett volna de akkor nem tudom hogyan kerulok haza es viselem gondjat a gondjaimra bizott kutyusnak...
Tisztán feltétlenül a 96%-os tisztaszesz a nyerő,esetleg még a 80%-os Stroh-vagy Spitz rum jöhet szóba.Előbbi a patikákban,utóbbi kettő a supermarketekben beszerezhető.:)
Kevert piák közül nálam a sör-rum kombináció vált be legjobban:végy egy üveg sört,húzd meg,a felszabaduló helyet töltsd fel rummal(nem baj,ha legalább portoricoi:)),kis shake,aztán le vele!ebből benyomsz vagy ötöt,oszt annyi:))
Talán még a rum-kóla is megfelel a célnak,csak nem szabad elaprózni:söröskorsóba kell kérni 3 deci kólát,két deci rumot,aztán fenékig!De egy húzásra ám,mert akkor a nyerő!A gyakorlat azt mutatja,hogy mielőtt lehúznánk az aktuális korsóval,már érdemes szólni,hogy csinálják a következőt,hogy ne legyen sok üresjárat.Baráti társaságban nyerő,hátránya,hogy erős hányással jár(persze ebből Te már nem emléxel semmire)és az utolsó kört általában csak másnap fizeti ki az ember a csaposnak.:))))