Abban az esetben tehát, tisztelt Hölgyeim és Uraim, amennyiben a Kormány nem vonja vissza az indítványát, a FIDESZ parlamenti frakciója a fenti idézet szellemének megfelelő módosító indítványt fog benyújtani, megtoldva azzal, hogy a javaslatot kiterjesztjük a Kormány tagjaira, annak elnökével egyetemben, valamint a valóságos döntést meghozó parlamenti képviselőkre is. Úgy gondoljuk, hogy ezzel a megoldással mind a döntéshozó, mind pedig a közvélemény számára világossá tehetjük: miben különbözik az, ha valaki az adófizetők zsebére vállal következmények nélkül kockázatot, attól az esettől, ha mindezt saját kockázatára kell megtennie!
A világkiállításról szóló törvény helyezze kilátásba azok bőkezű megjutalmazását, akik a javaslatot készítették, feltéve, hogy a kiállítás az ígért eredménnyel jár. Ugyanez a törvény írja elő a jelzálog maradéktalan érvényesítését, amennyiben a kiállítás anyagi kudarccal végződik. Előre biztosítani kell az alkalmas szükséglakásokat, ahová az előterjesztés készítői kudarc esetén átköltözhetnek.+ (Derültség és nagy taps.)
Ráadásul most még abban a szerencsés helyzetben is vagyunk, hogy nem nekünk kell magunknak egy hatékony módszert kitalálnunk, hanem egy két éve kész receptet kell csak felelevenítenünk a Kuncze képviselőtársam által már idézett Kornai János emlékezetes könyvéből. Ő a következőket írja: "Azok a kormányzati tisztségviselők, bizottsági tagok, minisztériumi biztosok, akik az előterjesztésért felelősséget vállalnak, ajánlják fel jelzálogként személyes vagyonukat: öröklakásukat, nyaralójukat, autójukat, műtárgyaikat. Az előterjesztés melléklete tartalmazza ezeknek az értékeknek a teljes leltárát. Maguk döntsék el, hogy személyes tulajdonukból mit vonnak ki a jelzálogként felajánlott vagyon alól, de legyen nyilvánvaló, hogy amit felajánlanak, az valóban sokat jelent a számukra. Nem a várható befektetéshez képest legyen nagy ez az érték, hisz annak nyilvánvalóan csupán csekély töredéke lehet, de foglalja magában az előterjesztő személyek eddig végzett munkája gyümölcsének számottevő részét.
labdarúgó Európa-bajnokság portugáliai megrendezése "Előfordulhat, hogy a magyar-osztrák pályázatot is maga mögé utasító Portugália mégis alkalmatlan lesz a rendezésre, többletköltségek merültek fel ugyanis....Az Express című hetilap elemzése szerint <>"
az olimpia melletti szavazaskor, nem tudom, hogy a lelkes tamogatok gondoltak arra, hogy mi lesz utana..
azt szeretnem megkerdezni , hogy volt-e mar arrol szo , hogy 2012-ben magyarorszagon nem lehet , es nem is lessz olimpia , mert ez szabalyellenes lenne ???????
lusta voltam vegig olvasni ( meg kezdo vagyok itten ) ezert azt szeretnem megkerdezni , hogy volt-e mar arrol szo , hogy 2012-ben magyarorszagon nem lehet , es nem is lessz olimpia , mert ez szabalyellenes lenne ???????
Én megúgy látom, mintha ők maguk pengetnének ennyit ki.
Megalakult a szervezőbizottság, ...A szervezők 23 milliárd dollárt szánnak az infrastruktúra fejlesztésére, .... A szervezőbizottság elnöke Liu Csi, a kínai főváros polgármestere, helyettese Liu Csing-min alpolgármester lett. A gyakorlati munka megszervezése ugyanakkor Jüan Vej-min sportminiszterre vár, akit a szervezőbizottság ügyvezetőjének neveztek ki.
Csupa kínai név. Nem hinném, ha a nob vagy más szervezet adná, ne lennének a vezérkarban képviselőik.
Hogy mi volt komolytalan? Az egesz parhuzam. Kina rovidesen a vilag egyik (masik) gazdasagi szuperhatalma lesz. Ellentetben velunk. Persze, barcsak mi is lennenk, de a valosag mas mint az a'lmok...
A kovetkezo adatok: GDP GDP/fo
2008 - Peking 4 800 milliárd $ 3 800 $
2012 - New York 9 250 milliárd $ 33 900 $
2012 - Budapest 79 milliárd $ 7 800 $
Peking adatai, NY adatai (ok is palyaznak majd 2012-re). Kb. ez a realitas, gazdasagilag. Kina konnyeden kikohogi az olimpia nehany miliard dollarjat. Nekunk a rendezeshez szukseges 3-5 miliard (vagy tobb) dollarba belerokkanna a gazdasag...
Meg egyszer: maga az osszehasonlitas volt komolytalan.
Legerosebb kormanytamogatas: Kina megteheti hogy eltapsoljon par miliardot az olimpiara, mi nem tehetjuk meg. Mellesleg Peking nem a kormanytamogatas miatt nyert, hanem azert mert igy fogja majd megnyitni a piacat a nyugati cegeknek...
Nincs meg kesz egyetlen letesitmeny sem: megint komolytalan a dolog. Kina megepiti, minden adva van hozza. Nekunk semmi, csak a szajukat jartatjak...
Kinai es a magyar sport osszehasonlitasa: noha aktiv sportolo vagyok, es szivem csucske a (magyar) sport, ez eros torzitas. Sajnos NEM lehet osszehasonlitani a ket orszag sportjat...
Meg egy dolog: ha meglenne minden feltetelunk ahhoz (penz, penz, penz) hogy rendezzunk egy olimpiat, akkor sem kaphatnank meg a rendezesi jogot. Megpedig sportdiplomaciaban lennenk gyengek...
Ez a "rendezzunk olimpiat!" ez sajnos nem tobb mint politikai manipulacio. Sajnos.
BURATINO,te szanalmas nyomott!
remeled,hogy nem lesz itt Olimpia?
en baratom,sokkal szivesebben latnak
itt angolokat,osztrakokat,franciakat vagy barkit,
mint teged,egy szerencsetlenul sajnalkozo
kis nyomottat,aki keptelen felnoni valamihez,
ami nagyobb feladat a sarki bevasarlasnal...
A NOB-elnokvalasztassal kapcsolatban megszolalt az orszag Tomija is. Bar ne tette volna :-(((
Veretes szavai beidezve innet Aki eddig ketelkedett a kormany szandekanak komolytalansagaban, az meggyozheti magat az interju masodik reszeben mondottakkal:
"Deutsch: A Peking melletti döntéssel javultak az esélyeink
A magyar sport, a hazai olimpiai mozgalom, az egész nemzet köszönetét tolmácsolta Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter Schmitt Pálnak azért, hogy vállalta a megmérettetést és pályázott a NOB elnöki posztjára - tudósított az MTI. "Az ország erejét is demonstrálja, hogy az ő jóvoltából a világ legjelentősebb lapjainak címoldalára kerültünk" - mondta a miniszter.
Deutsch egyébként a Peking melletti moszkvai döntés óta napvilágot látott reagálásokból arra következtet, hogy a 2012-es olimpia európai megrendezésének - s ezen belül a magyar pályázatnak is - javultak az esélyei. A szembetűnő párhuzamok: Peking az összes jelentkező közül a legerősebb kormánytámogatást garantálta, a kínai fővárosban egyetlen egy létesítmény sincs még kész, és mind a kínai, mind a magyar sportra, hogy képviselői főszereplők a világversenyeken."
Kell! El ne mulasszuk megvásárolni a következő tíz olimpia közvetítési jogát. A TV kitárja előttünk a világot!!
Közben meg marad pénzünk, (ha marad), és energiánk rendbehozatni a kórházakat, iskolákat, utakat, a közlekedési eszközöket, rendezni a nyugdíjasok sorsát, feléleszteni az elpusztított mezőgazdaságot, legalább Európa legalsó szintjéig emelni az infrastruktúrát, stb.
És ha tévedtem, és ezek után is lenne még pénz a kasszában, legfeljeb mindenki kap egy bányát... :(
Tudod ez már hanyadik tervezett vagy elkezdett Nemzeti Színház? Az utsót még nem igazán sikerült mélygarázsá alakítani:-), bár ez a terv. És most a napokban hallotam, amit most építenek sem biztos, hogy az lesz, mert a szakma nem igazán tudja elfogadni.
Anyukám írt nekem emailt, hogy beszéljem meg a Viktor bácsival, hadd legyek benne a focicsapatban és, hogy én rúghassam az egyik gólt az olimpián. Megtörténhet?
Itthon, sajat magunknak!
Javasolnek is nehany sportagat:
-onmerseklet,
-tolerancia,
-a berbol es fizetesbol (rosszul) elok segitese,
-az altalanos rossz egeszsegi allapot javitasa (beleertve az egeszsegugy rendbetetele...) nem Pojaca-Norbi-tornaval, hanem mindenki eljen annyira jol, hogy a napi 8 ora meloja utan tudjon elmenni sportolni, kikapcsolodni, a lista barki altal szabadon bovitheto tovabb...
2012? Ne vicceljunk mar, az olyan messze van, hogy akar en is megigerem, hogy sajat (lyukas) zsebembol fogom finanszirozni. Hat meg ha miniszterelnok lennek...
Jot tenne az orszagnak? OK, a szokasos bla-bla orszagimazs-kep javitason kivul (amin mar kemenyen munkalkodnak nehany miliarddal...) milyen haszna lenne Szabo Janos atlag magyar polgarnak? Kb. mint a Forma 1-bol. Semmi. Azon kivul, hogy kemenyen adozna az "olimpia koltsegeire" (en meg nem talalkoztam "a'llam" nevu emberrel, ha van is ilyen, nem o fogja azt a cirka 3-4 miliard dollart elogalyazni), nezhetne a tv-ben, otthon...
Sydney-ben a szervezo bizottsag 1,5 miliard dollarbol gazdalkodott, az infrastrukturara ennel tobbet koltottek: 2,1 miliardot, az ossz-vissz 3,6 miliard ausztral $...
http://sports.latimes.com/news/20000228/lat/20000228fq2np6ke.html
Az államháztartás 2000. évre tervezett összes bruttó kiadása nalunk 7110,6 milliárd forint volt.
http://www.meh.hu/PM/Torvenyek/T2000aht.htm
Ez nem kevesebb mint: 23,4 miliard dollar. Ennek 15,4%-a lenne kb. az olimpia. Ez cirka annyi penz, amennyi az eves nyugdij osszege egesz evben, vagy az egeszsegugyre forditott kiadasok ketszerese...
Hogy penz nincs ra, az nyilvanvalo, hiszen nem arrol van szo, hogy hova tegyunk 3-4 felesleges miliard dolcsit...
A nepbutitast mar igen magas szinten muvelik politikusaink. :-(((
"Különben is tele lenne a város hőzöngő németekkel, bunkó osztrákokkal, ostoba amcsikkal, fennhéjázó britekkel, beképzelt, üresfejű franciákkal, villogó "idétlenmosoly" japcsikkal. "
Talan ez lenne a cel.. vagy kuldjuk oket rogton gazkamraba, ugyis ronda a fejuk es nem magyarok. Nemtom te jartal-e mar kulfoldon de aki jart az is idegen volt arrafele.. szerencsere vannak olyan helyek/emberek akik szivesen latjak a vendegeket..
"Idejönne minden kis zsebes prosztó, meg maffiázó. "
Hat eloszor is a zsebes gondolom a gazdag nyugatiakra hajtana es nem a csoro magyarokra, masodszor elmenne az olimpia utan szoval emiatt ne aggodj, max a hirnevunk romolhat. Maffiozok teren meg amugy is igen jol allunk...
Hat nemtom en csak rohogtem ezen az egeszen, mertem remelni hogy senki nem gondolja komolyan, hogy mi a _kozeljovoben_ olimpiat rendezhessunk. Mert az meg csak rendben lenne, hogy vmi csoda/hitelek folytan felepitjuk az x darab stadiont, ami persze tok uresen fog allni, (eleg csak mondjuk egy focimeccset megnezni) de egy olimpia nem ettol lesz oriasi biznisz, es nem csak a reklambevetelek miatt... Szerintem az igazan nagy dolog az, hogy oriasi mennyisegu turista jonne szorakozni, es mint ilyen koltene a kis penzecskejet.. Magyarorszag ebbol a szempontbol igen jo helyen van hiszem Europabol ozonlenenek az emberek DE: a fo gondom az hogy egyszeruen nincs meg az infrastruktura ekkora tomeg ellatasahoz, nincsen eleg szalloda, szorakozohely, bolt ahol a kedves kulfoldi eltapsolhatja a lovejat, es igy igencsak kerdeses hogy minek hozzuk ide azt a sok embert.. Kozlekedes is persze jo erv, de kerdezem en a tisztelt turisyta egyatalan hova akarna eljutni? Biztos bennem van a hiba de szerintem egy sportturista nem tipikusan a muemlekeinkre kivancsi.. Es jo lenne-e az nekunk, hogy mindenki panaszkodna a tulzsufoltsagra.. Hat nemtom szerintem akinek ez eszebe jutott annak fogalma sincs arrol hogy egy ilyen rendezveny a stadionokon kivul milyen egyeb letesitmenyeket, fejleszteseket igenyel..
A TechOlimpia tetszik amugy, olyan dolgokat kene kihasznalni amink mar megvan es nem olyanokat amikrol meg csak almodozunk. Egy ilyen TechOlimpiat pl. egesz turheto befektetessel meg tudnank rendezni. Pl. mar most is Magyarorszagon rendezik Europa legnagyobb off-road rendezvenyet+ amit mar emlitettel.. Csak hat ugye ehhez sajat otlet kene es nem a nyugatot masolni...