Ha csak hobbyra használod a gépet, akkor húzhatod egy kicsit....
Más esetben tilos!!! (félreszámol)
Prószáld meg azt is hogy csak az explorer(nem az internyet!) meg a médialejátszód fusson csak, illetve kísérletezz kissebb képmérettel!!!
Nálam ez be szok jönni...
ja live!.. skacok szerintetek létezik olyan, hogy szinkronhibát csinál a live! divx lejáccásnál ? celeron 566, woodoo3 3000esem van, winme.hu, elvileg bírnia kellene, viszont a nagyobb felbontásu filmeknél a hang nagyon elcsúszik, aztán meg ugrik a kép.. valahol hallottam egy elépzelést, hogy talán a hangvas csinálja.. lattatok már ilyen problémát ?
90% hogy vidio kártya, akkó amikor birizgázod az egeret, vagy tölti a wave kinézetét, akkó csinyája...
Én spec úgy szoktam, hogy amikor rögzítek, akkor
elindítom, kicsit elébb, és minimumra csukom az ablakot...
Akkor nem perceg...
tamastamastamas:
cw9-ben ez úgy megy (szerintem már 6.0-tól felfelé), hogy a LIVE! soundfont managerével csak egy db bankot töltesz be. Mondjuk, ami kiindulásnak jó, és neked tetszik. A cw-ban azután a Tools, vagy Options menu alatt van a Soundfonts... submenu. Ott tudsz az Attach gombbal betölteni soundfontokat. Ez azért jó, mert az így betöltött soundfontokat nevét, helyét, stb. a cw lementi a .WRK file-ba, és ha újra foglalkozol a dalocskával, akkor automatikusan betölti a soundfontokat. Persze, közben nem szabad az SF2 fileokat átnevezni, áthelyezni, törölni, mert akkor értelemszerűen nem találja.
Namost, ha ezekután egy tracknek beállítod a csatornaszámát, akkor a track rááll "Sounfont Device"-ra, és a "Bank" oszlopban tudsz válogatni a betöltött bankok között, majd a "Patch" oszlopban a bank hangszerei között.
Ahhoz, hogy ez az egész így működjön, a midi mappingban kell még valamit csinálni, asszem, az 1-16 csatornákat az A: sblive szintire kell beállítani. De ebben lehet hogy van némi pontatlanság. Sajna, most nem tudom megnézni, mert festjük a kérót, és több réteg nylon alatt nyugszik a masinka. Mindegy, próbálkozz, kísérletezz, és ha végképp nem megy, visíts.
Van valakinek ötlete a következő jelenséggel kapcsolatban?
Voyetra DOP, GoldWave, AMT8 USB interface, szintik és SB Live! konfigon a következő jelenség. MIDI lejátszás közben Live!-val veszem fel a cuccot Line In-ről és időnként kattogás hallatszik a felvett wave-ben. Felvétel közben nem lehet hallani. Kinagyítva a wave kritikus részét, kihagyásra hasonlít, vagyis nem tüske van benne, hanem majdnem sima nagyon meredek szélekkel és néhány sample hosszú, vagy csak egyszerűen egy függőleges átmenet ott ahol nem kellene.
Nagyon kellemetlen a jelenség. Tudnátok segíteni mi lehet ez és hogyan lehet megszüntetni?
Szóval úgy látom sokan járnak hasonló cipőben.
Én is leszedtem egy nagycsomó .sf2-t és "összeollóztam" egy "tuti" készletet: 4-5 féle dob (elektromos, meg akusztikus, meg egy böhöm nagy "igazi", meg egy Kawai zongit (az is vagy 5-6 mega önmagában) meg ezekhez mintavett Fender bgitárt, vonósokat, "igazi" oboát satöbbi. A cél az volt, hogy egyetlen bankban legyen meg az a készlet, amivel a kedvemre való hangokat megkapom. És ez ráadásul egyáltalán nem GM kompatibilis (pölö a basszusok nekem 1-10-en vannak, a zongora meg a 11-es, a GM-ben pedig a zongi az 1-es).
Ok: gőzöm sincs hogyan lehet valójában két-vagy több bankot egyszerre használni a CW8-cal. MEg tudná valaki mondani?
Teljesen igaz, hogy célszerűbb spéci kicsi bankokat használni: egy bank csak dobok, egy bank csak basszus satöbbi... Csakhát a fentebb leírt ismeret hiánya ugyebár... Segítség!
Hát ez az! Én pl. 24 Megás versenyzongora hangmintánál alább soha nem adom :). Pedig van 2k (!!!)-s zongora SF2-m is, és képzeljétek, még hasonlít is. Zongorára, igen. Naszóval, csatlakozva az előttem szólókhoz, nekem 256M ramom van, azaz 128-at használ a LIVE. Alapból bent van egy 24 megás bank, nem túl rossz, ezzel szoktam összerakni a szám első verzióját. Ha megvan, és nagyjából úgy szól, ahogy elképzeltem, akkor szépen egyesével lecserélem a soundfontokat. Ja, CW9-est használok, abban viszonylag kényelmesen lehet egymásra stack-elni a soundfontokat. Szerintem nem éri meg egy "mindenre jó" bankra hajtani, lehet, hogy ilyen nincs is. Rugalmasabb az 1 hangszert (vagy több, hasonló hangszert) tároló soundfontok "rendszerbe állítása". Ezeket is a leggyakrabban használt hangszerfajtákból. Mert, ugye, mit használ az ember leggyakrabban: dobkészlet, basszgitár, akugitár, vonósok, organ, zongi. Legalábbis én. Viszonylag ritkán használok pl. koto-t, meg egyéb ethnic hangot. A GM-ben az SFX/PAD minták is kissé szűkösek, tehát, ha olyan kell, azt is inkább külön hangmintából veszem. Persze lehet, hogy másnak más módszer jött be, nekem ez, hát leírtam.
jaja Pyramyd Mester a vienetta az finom, csak mondom mostanában időm nincs szöszölni vele :(( pont ezért örültem volna ha készen vannak úgy nagyjából használ6ó bankok [naív vagyok tudom: miért is lennének pont olyan kollekciók, olyan hangszerek amik nekem teccenek?]
Sancho Mesternek nagy híve vagyok, a topicba is több mint 2 éve irogatok [ugyan elég ritkán], sok okosságot olvastam nála... /skacok emlékeztem a jó kis midicuccra amit GG igazgatott még a tasztal elött ?/
ramcucc: nekem még nem sikerült megtöltenem a 384 megámat [azaz annak a felét :))].. viszont ami indokolhatja a sok memória igényét, az az, amikor az ember sok akusztikus hangszert akar használni.. egy jó zongora, ügyesebb string izmosan falja a ramot
vegyé elő viennát, oszt szerkessz saját készletet!!! :o)
A lájv a rendszermemória 50% áig képes hangmintát használni...
Ha 64 akkó 32, 128 akkó 64, stb...
A cimbimnek van 1G ramja, simán feltoltunk 512M hangmintát!!! (de ennyi már szerintem f3elesleges, akkor inkább GigaStudio...)
Próbálj visszaolvasni a topicban...
Sancho "mágus" hómpajzsán szinte mindent megtudhatsz a lájvban rejlő lehetőségekről!!!
ugyanis szerintem nagy becsapások ezek a bankok, az ember fáradságot nem kimélve leszedegeti azt a rengeteg 20 - 30 MB-os sf2-t, aztán kiderül, hogy mind tele van bénábbnál bénább general midi cuccokkal.. azt se nagyon hiszem, hogy mindig szükséges, hogy benn üljön a memóriában a számtalan fagott, klarinét egyebek.. ha valaki megpróbálná mindegyik hangot megszólaltatni ami ezekben a bankokban van, akkor élvezhetetlen kakaofónia lenne belőle.. akkor már inkább bogarásszon az ember, és pakoljon össze magának sok kicsi bankot, amiból mindig csak azt tölti le amit használ.. [na persze okosakat mondani tudok, de be kell valjam, baromira nincs időm mostanában szöszölni ezekkel a cuccokkal]
mondom mégeccer, miután telepakoltam rammal a gépemet, több mint 32 MB-os bankokat tudok letolteni [3as driver].. [más kérdés, hogy én nem hiszek ebben a way-ben, ami nem fér bele 32 MB-ba, az 96 MB-ban se fog szerintem jobban szólni]
Köszi, ezen leszek. Ellenben valahol azt írta valaki (na szép kis referencia!), hogy állítólag egy Live! kártya csak max 32 MByte-ot tud kezelni. Szóval a mostani 64 MByte éppen elég - egy kártyához. Ez igaz vagy csak rémhír?
nyomjál bele a gépbe több ramott, a felét ki tudja valameddig használni [nem tudom hol a határ, ennek még nem néztem utána arra emléxem, hogy miután beleraktam x MB-t a gépbe, 40 - 50 MBos bankok simán elférnek]
Én tök új vagyok az index oldalain (bocs) és nagyon trülök, hogy ráakadtam SBLive!-os emberekre. Lehet, hogy ez a kérdés már fel lett téve korábban, akkor bocs:
Én összeszedegettem vagy 3-500 MByte soundfont-ot innen-onnan azután összeállítottam belőlük egy "tuti" készletet. Ami rittig, hogy 31.99 MByte lett. A legigényesebb hangszerek hangmintáit lecsökkentettem (kidobáltam minden második hangmintát és a maradékot két-háromszor annyi billentyűhöz rendeltem hozzá) és így hozzá tudtam adni néhány újabb hangszert. Persze megint elértem a 32 MBytos korlátot. Szóval, ha ez még mindig nem elég a kedvemre való zenéléshez, akkor segíthet-e két Live! kártya paralell használata?
A régi jól bevált SB live hangkártyám cserben hagyott. A PII alaplapot és CPU-t PIII (133x5,5)-ra cseréltem és azóta nem megy a Win98 alatt a kártya. Semmi ütközés, semmi erőforrás probléma mégis végzetes hibát követ el az EMU10K1.EXE. Hiába az teljes újratelepítés, másik slotba helyezés.
Az elektronikához semmit nem értek, ilyen tudományos nem lehetek, de valóban megoldodott a problémám a kábelek cseréje után. Bár, ha pontos akarok lenni, akkor egy ToHost kábel volt az egyik résztvevő és a bűnös is valószínűleg. Egyébként mindegyiket magamnak forrasztottam, mert bótban 10x annyit kérnek érte, mint az alkatrész ára. Így a magam tökéletlensége folytán nem voltak "szaványosak". Amúgy jó a hozzászólás, ha fel tudom majd fogni, mert sajnos a legtöbb helyen csak azt adják meg, hogy a csatlakozó melyik pontját kell a túloldallal összekötni és az árnyékolásról egy szó sem esik, pedig elég lényeges a tapasztalataim alapján.
Porpucine,
Hivatalból a midi vezeték és az audio kábel is helyből árnyékolt. A földhurkot pont az árnyékolás okozza. A midi szabvány szerint az OUT csatlakozóban be van kötve a középső (test) láb, az IN-ben nincs. A kábelek árnyékolásáról (egyik végén, vagy mindkét végén) megoszlik a vélemény.
A PC midi kábelek nagy részénél is be van kötve mindkét csatlakozón a test, ami eleve aggályos földhurok szempontból. Hegyes csípőfogóval ki lehet csipni a középső lábat, akkor ez a probléma megszűnhet.
A gond igazi forrása inkább ott szokott lenni, hogy a hangszerekben a védőföldes test, az analóg test és a digitális test nincs mindig megfelelően elkülönítve. Ha a midi kommunkiáció, ami ugye áramhurkos, hat valamennyire a digit testről az analóg testre, ennek hatása csak akkor fog előjönni, ha egy megkerülő úton keresztül (pl. midi árnyékolás - PC test - hangkártya test - audio kábel árnyékolás) záródik egy test kör. A külső tápegységes hangszerek, meg keverők ilyen szempontból jobbak, hiszen legalább a védőföldön nem képződik hurok. A hangfrekis árnyékolás teljes eltávolítása nyilván nem lehetséges, mert akkor mindenféle zavart összeszed a vezeték. A midi kábel árnyékolását is legalább egyik végén illik bekötni, ott meg pont azért, hogy ne sugározzon jobban, mint muszáj.
Ja, és az azért fontos, hogy a cuccból egy berendezés, leginkább a PC jó minőségű védőföldes konnektorba legyen dugva.
Viszont a zaj nem alacsony frekvenciás konstans zaj, hanem magas frekvenciás "pattogás". És csakis a MIDI üzenet átvitelének ideje alatt. Lehet, hogy egy másik hangszerrel kellene kipróbálnom... Mert egyébként a rendszer eléggé zajmentes. Ha kell, akkor küldhetek sematikus ábrát az összekötésekről. Nem olyan komplikált.