Muskulus, kerály a gépsárkány, a szín is nagyon rendben van, amúgy motorikusan mit nyom?
Ezenkívül kérdezném, az uraktól hogy egy 12 éves 120-ra(no tuning) van-e értelme egy sportkipuffnak,és ha igan akkor hol érdemes ilyet venni?
Sziasztok.ASL csapattársa vagyok.Kezdőnek sem mondhatjuk magunkat,de reméljük ti majd segítetek a kezdeti nehézségeinkben.
Előre is köszönjük.
Mindörökké Skoda!
Talán nem leszek offtopic,de ezt el kell mondanom,mert friss élmény.Ádándi vagyok és ma meg holnap van az amatőr rallycross bajnokság 2. futama.Namost ez a hely számunkra a kánaán.Ha kész lesz a Skodi (művésznevén az "Interceptor" :)
ezeken a futamokon akarunk indulni.Annyi sorstárs van itt,hogy az valami eszméletlen.Az S100-tól a 130LR-ig minden látható.Utóbbit nagyon megvizsgáltuk.Gyönyörű autó.Legutóbb egy Audi S2-es Quattro (Bubor Zoltán kocsija)a pályán 0:46-os kört produkált.A fickó a 130LR Skodával 0:48-at "repült"!!!Ha valaki teheti és a környéken lakik jöjjön ki,mert megéri! :)Istenem csak már mi is indulhatnánk!!!Nya bocsi,hogy hosszúra nyúltam...
Nezd meg egyszer amikor elmegy az alapjarat, hogy azon a magneskapcsolon ( henger alaku, a karbiba van becsavarva es egy drot megy bele ) megvan-e a plusz 12V mikor a gyujtast raadod. Ha nem akkor az a gond. Ha igen akkor hallgasd meg hogy mikor raadod-leveszed a gyujtast akkor kattan-e, mert kell neki. Nezd meg a szivato nincs-e felakadva, es vegul vidd el egy szerelohoz akinek van CO meroje, es nezzetek meg a karbi beallitasait. Ha nagyon sok benzint kap attol tud ilyet csinalni, es ez merheto is szepen. Ha ezek nem jottek be akkor meg osszerakjuk a tudasunkat itt a topicban. :-)
Nem szokasom. :-)
De azert a szokasos benzincso cseret erdemes megcsinalni mar csak azert is mert hatha ettol nem fog kigyulladni egyszercsak a topictars autoja. Azokat a benzincsoveket nagyon el szoktak hanyagolni, es a szovet bevonat miatt nem is latszik rajta ha repedezett.
Az alapjárati problémára: próbáld meg, hogy kicseréled az alapjárati elektromos szelepet egy újra. Talán segít. Ha nem akkor is jó lessz az későbbre. Nem egy nagy összeg. Egy próbát megér.
szerintem ne törődj vele. engem is lehúrrogtak már ez miatt, de mi (a család) már 30 éve Skoda tulajdonosok vagyunk, és ez a probléma mindíg fenn állt. így hát megtanultuk együttélni vele. de ha nagyon akarsz segíteni rajta, próbáld meg az AC szelepeit kicserélni. ha bejön szerencséd van, ha nem, meg lehet szokni, hidd el.
glbtech: általam nagyrabecsült barátom! kérlek az elöbbiekért ne harapd le a fejemet, de tényleg nálunk semmi sem segített.
Ezt nem hiszem el, pedig ugy csinalom, ahogy mondtatok!!!
Ill. kiprobaltam a masodikra azt is, hogy a = után lévő dumát ""-be tettem... De semmi :(((((
Sziasztok, na végre, most remélem, sikerül! Hát ez lenne a gép, kicsi leültetve, és hátul kicsit kiszélesítve, (nem fért be a széles futómű). Még elöl egy 2 cm-t le akarom ültetni, ill. majd jönnek alá a 195-ös papucsok:)))
ja, fiuk, mit er egy 86-os 120, normalis allapotban?
tartozasba szamolnam, 100-at gondolok en, 120-at a masik oldal:)
a csaladban korabban 4 skoda is megfordult, szerintem ezt is megtartanam valaminek, mondjuk asszonynak, vagy ilyesmi.
Jó estét Mindenkinek,
Ismét a színen vagyok, bár nem sokáig. Remélem sikerült alkalmazni az előző hozzászólásomat, sajnálom, de egy kicsit hosszúra sikeredett az összesítő 0-4000-ig... De lassan érkezik a következő 3000 vagy 4000 (4000-8000):-))))
Most egy másik finomsággal kedveskedek a koda-barátoknak. Leginkább az újaknak segít, de a régieknek is hasznos lehet (már csak nosztalgiázás szempontjából is). Tehát az alábbi címen megtaláljátok a topic anyagát 0-7000-ig 7Mbytos ZIP file-ban. Letölt(endő)hető!!! :-)))
Nem tudom meddig engedi a tar.hu a tárolást, remélem sokáig...
Szóval jó olvasgatást Mindnkinek!!
Cím:
http://www.tar.hu/laciboy/skoda/forum.zip
(Bocsi, hogy nem hyper :)))))))
Kérdés esetén:
laciboy@drotposta.hu
laciboy@emil.hu
(Ezért is, hogy nem hyper :)))))))
Figyi, a lakatos tudni fogja mit nezzen. Ha te kivul latsz barhol kis rohadast az alatt belul NAGY rohadas van. Kar elore filozni rajta, a lakatos 5 perc alatt megmondja mi a helyzet, es mennyibe fog fajni.
Már lassan két éve vagyok Skodatulajdonos. (1979-es 105-ös)
Sajnos az idô mulásával eléggé elhervadt a járgány és most jött el az ideje egy karosszérialakatos meglátogatásának.
Két kérdésem lenne:
Mit érdemes megnézni rohadás szempontjából, ezalatt azokat a dolgokat értem amelyek, nem látszanak, és ki kell(ene), érdemes kicserélni, kijavítani ôket.
A második kérdés:
olvastam pár hozzászólással lejjebb, hogy Siófokon is lesz Skodatalálkozó.
Biztos a lent említett idôpont?
Felteve, ha az elado is beleegyezik... (Nevezett verdat egy komplett motordiagnosztikara kivantam elvinni, a vegen csak CO-meres lett belole... (De megvettem, mert tetszett, meg akkoriban nem volt nagy valasztek. Amikor pedig elkezdte az olajat egetni 130e km-es koraban, azt megusztam egy 2500 Ft-os szelepszarszimering-keszletbol, szoval ezzel tenyleg nem volt gond.))
Na, de nem offolok nektek itt tovabb, sajnos nem tudok Skodat venni, pedig szerettem volna... Koszi a valaszt.
Sztem ha vasarlas elott egy, a kinezett markahoz erto szerelohoz elviszed, az tudni fogja, hol bokje meg a csavarhuzoval olyan helyen, ami az osszkepet nem zavarja, ha jo, de atszalad rajta, ha csak rozsda+festek...
"ha a csillogo (friss?) fény nem takar rohadást."
Tenyleg, azt ki lehet valahogy szurni? (Kopgtatas, szurkalas, (rontgen)?) Sajnos, jartam mar ugy, hogy megvettem a kortarsainal jobban kinezo 11 eves kocsit, aztan nemsokara kiviragzottak a hatso doblemezek, es noha eleg sokat koltottem kasznizasra/festesre, a vegen elvesztettem a csatat :-(((
(Amugy /offtopic otajtos Mitsubitshi Colt volt, fentiektol eltekintve eleg jol ment, jol vette a kanyart es eleg kenyelmes volt. 1468 kobcentibol gyarilag volt 75LE, ami nem rossz egy 1985-os gyartasu nyolcszelepes, sima karburatoros szivomotortol... /ontopic)
Megvannak a képek a gépről, de sajna béna vagyok, nem tudom, hogy kell őket felrakni, ill. hol egy olyan hely a neten, ahova fel lehet pakolni, hogy aztán hivatkozhassak rá. Tudom, elég béna kérdés, de tudtok ebben segíteni? Szeretném megosztani veletek az autóm látványát, de egyelőre nem megy! Előre is köszi!
Az meg tutter a regi globoid csigas kormanygepes futomu. Ocsoert lehet kapni, de az Adm arulja az ovet, igaz az szeles.
tomygreg, ezt a kompreszoros megoldast ne eroltesd, teljesen hulyenek fognak nezni ( illetve mar annak neznek ! ) Egy olyan kicsi kompresszor semmit nem jelent, a szallitott levego mennyisege nagyon csekely.