Keresés

Részletes keresés

Legion Creative Commons License 2001.06.28 0 0 56
Van még jó pár differencia a film és a könyv között. Mindenképpen érdemes elolvasni.
Előzmény: sz..zs (55)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.28 0 0 55
hi all

ad1:Szerintem ez a topic arrol szol, hogy kinek miert tetszett/nem tetszett a film, es az eddigiekben is volt arrol szo, hogy mas a konyv vege, es mas a filme. En reszben ezert vettem meg a konyvet. Mivel moziban melozom, a filmet annyiszor latom, amennyiszer akarom, de "kedves" DaemonLaz baratom egy olyan elmenytol fosztott meg a konyv kapcsan, amit nem nagyon bocsajtok meg soha neki. Es most gondoljatok bele, hogy ennek tudataban olvassam tovabb, hogy lelotte a vegerol a poent, a szerintem egyetlen nagy differenciat a film es a konyv kozott. Ezzel az erovel megnezem a filmet ujra, es okosan odakepzelem a konyvbeli vegzodeset...

ad2:Oscar lesz! Mar intezem...:)

sz..zs

Előzmény: Thors Hammer (50)
798081 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 54
"Ismét mosolyra derített sokakat a moziban (engem is), ahogy hanyag eleganciával odaveti a doktornak: "Lökje le. Mondja azt, hogy én voltam." :-)) "

Aki megmagyarázza, hogy ebben a mondatban mi a vicces, azé a Regős walkman-je!

"Ugye most bánja, hogy nem ölt meg?
- Nem. Annak örülök, hogy így látom. "

Ez tényleg talált. Sejtehető volt, hogy vmi frappánsat fog mondani, de ez nagyon bejött.

"...és a feszültség végig ott volt."

Hol?!?

Előzmény: Törölt nick (51)
798081 Creative Commons License 2001.06.27 0 0 53
Dehogy lesz!
Előzmény: Dr. Lecter (52)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.06.27 0 0 52
Na mit tippeltek, lesz Oscar?
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.27 0 0 51
Egyik nap néztem meg. Sajnos az első részt nem láttam. Tudom, hogy alapfilm, és sejtem, hogy milyen volt. Értem, hogy miért szólták itt le sokan.

Mivel én viszont nem láttam az első részt, ezért alapvetően tetszett a film. Sőt, bevallom, tényleg tetszett!! Most szólok, AKI MÉG NEM LÁTTA A FILMET, A NE OLVASSA EL INNENTŐL AZ ÜZENETEMET, mert tudom, milyen rossz, ha lelövik a poénokat.

Szóval. A pedofil bu*i maszkja, és egész személye már megérte a megnézést!! Egy fiatal csávó, aki kisgyerekeket csábít el. Aztán elkapja egy félig őrült, félig zseniális gyilkos, aki totális eleganciával, mintegy büntetésből lekarmoltatja vele a saját arcát. (A visszaemlékezés képekben brutál volt!) Innentől kezdve egy kicsit bekattan az ember, és egész életét a bosszú tervezése határozza meg, valóságos megszállottá válik. Idős korára egy lelkileg eldurvult, eltorzult ronccsá válik, aki csak a bosszú gondolatával tud megszállottan foglalkozni.
Az _arca_, valami borzalmas!!!!!!! Komolyan mondom, ennyire undorító, iszonyatos, gusztustalan nem-ember és mégis ember "arcot" még nem láttam horrorfilmben, pedig láttam már jó párat!! Hihetetlenül el lett találva!!
Szóval az arca, az egész sztorija, az élettörténete, nagyon el lett találva!

És a kis részletek, amik ennek a baromnak a személyét körülveszik a filmben! :-) Ahogy elkezd cuppogni, és a doki a szájába nyomja a szívószálat, ez a fa** meg elkezdi valami egészen gyomorforgatóan gusztustalan hanggal szívni az italt. :-) Ááá, a fél nézőtér halkan röhögött.
:-)
Meg ahogy kiderül, hogy megvan Hannibal, ez meg elkezd száguldozni a tolókocsival, szól a diadalmas zene, és örül a 300 kilós, gyilkolásra képzett disznajainak! :-)

Szóval az öreg mutáns története cool, főleg, hogy a végén megkapja a büntetését: Semmivel sem volt különb egy gyilkosnál. Amíg tehette, gyerekeket tett tönkre, aztán meg egész életében Hannibal elkapására és meggyilkolására készült. Elgondolkodtató a története.

Aztán ott van maga Hannibal, aki szerintem igazán kiváló alakítást nyújt a filmben! Ismét mosolyra derített sokakat a moziban (engem is), ahogy hanyag eleganciával odaveti a doktornak: "Lökje le. Mondja azt, hogy én voltam." :-))
Vagy:
- Ugye most bánja, hogy nem ölt meg?
- Nem. Annak örülök, hogy így látom.
Uff. Durva.

A végén a sokak által emített agyevős rész királyul el lett találva, és nagyon gusztustalan volt! Meg ahogy odadobja az agyára a konyharuhát. :-))

Ja, és a legvége!!! Nem is írom le, a kiscsávó a repülőn, eszméletlen király jelenet!!!!

Tény, hogy voltak benne felejthető részek, nem volt olyan, mint pl. a Blair Witch, dehát ez amúgy is más kategóriájú film, és a feszültség végig ott volt. Meg az első részt se láttam, én pl. akkor is megijedtem, amikor nézte a nő a videót, és Hannibal hirtelen arcon harapta a felvételen az orvosnőt. (Persze lehet, hogy ezt nem mutatták az első részben, sőt szinte biztos.)

Szóval, nekem tényleg tetszett a film.

Murdock

Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.27 0 0 50
Várjál már egy picit! Szerintem meg is érdemled, és inkább te vagy az a bizonyos testrész, ha ezt a topic-ot nézegeted, és még nem olvastad a könyvet, és izgulni akarsz meg minden! Mit gondoltál, nem lesz itt szó egyáltalán a könyvről, csak a filmről?
zöld agyar kérdéséhez csatlakozom: tud valaki valamit a film zenéjéről? De nem az original soundtrack album érdekel, hanem az eredeti mű és zeneszerző.
Előzmény: sz..zs (46)
zöld agyar Creative Commons License 2001.06.27 0 0 49
A filmben hallható zenét amit a firenzei operaalőadáson hallgatnak nem tudja valaki mi volt?
zöld agyar Creative Commons License 2001.06.27 0 0 48
Akkor meg minek olvasod addig a topicot?
Előzmény: sz..zs (46)
zöld agyar Creative Commons License 2001.06.27 0 0 47
Könyvben valóban ez szerepelt ezért kellett az újlenyomat hogy azonosítani tudják.
Előzmény: attus (40)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.27 0 0 46
Kedves DaemonLaz, koszonom, koszonom szepen!!! De jo, hogy epp a 37. oldalon jarok a konyvben a 370bol, es te olyan szepen lelotted a vegerol a poent, ahogy kell. Ha engem kerdezel, szerintem nem lenne neked muszaj latogatni az index forumait, vagy legalabbis ezt az oldalt. Vagy inkabb nem lett volna muszaj megszuletned... halas lett volna az emberiseg, de legalabbis en mindenkeppen...

Megis hogy lehet valaki ekkora FASZ? Azt remelem tudod, hogy ez vmi übernagy tahoság volt reszedrol...

sz..zs

Előzmény: DaemonLaz (45)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.27 0 0 45
Könyvben nemcsak hogy meghúzza, hanem összejön vele, és az élettársa lesz.
A végén azért utalás van rá, hogy Starling 'volt nyomozónak' vannak bizonyos fenntartásai a kapcsolatuk esetleges gasztronómiai oldalával kapcsolatban. :)
Két dolog még. A film szerintem zseniális, de a könyv jobb, rohadtul hiányoltam például a badis csajt a filmből.
Másik, hogy a könyvben van egy utalás Istenre, ami Lecter Istenhez való hozáállását tükrözi. És egyben az enyémet is...
Előzmény: Eperkutyus (42)
andry Creative Commons License 2001.06.27 0 0 44
Azt nyilatkozta, h elvállalná.
attus Creative Commons License 2001.06.27 0 0 43
A könyvben vagy a filmen?

A filmen semmi, ott egyszerűen otthagjya. A könyvet - min t említettem - nem olvastam.

Előzmény: Eperkutyus (42)
Eperkutyus Creative Commons License 2001.06.27 0 0 42
A végén hogy kerül közel Lecter Clarice-hez?

Meghúzza vagy hasonló?

Ha igen, megnézem!

Kössz!

Dr. Lecter Creative Commons License 2001.06.26 0 0 41
Maradt egy kevés vacsoráról... Kér valaki?
attus Creative Commons License 2001.06.26 0 0 40
>a világ tíz legkörözöttebb emberéből egy egyszerűen nem ülhet repülőn

Én ugyan nem olvastam a könyvet, de valaki itt korábban azt írta, hogy a könyv szerint Lecter átplasztikáztatta az arcát, ezért élhetet úgy nyilvánosan, hogy nem ismerték fel. A. Hpkins ezt nyilván nem vállalta. De ha a következő részt egyáltalán nem vállalja, akkor előhozhatják a plasztikát...

Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.26 0 0 39
Lehet, hogy a Bárányok hallgatnak túlértékelt, de mérföldekkel jobb, mint a Hannibal, szerintem. A sztori kb. egy RTL Klubos éjszakai harmadosztályú "thriller" színvonalán mozog, a színészek és a rendező neve adja el a filmet. Nagyon szépen van fényképezve, hangulatos és szép képek+zenék vannak, de aztán ennyi. A végét meg persze úgy fejezték be, hogy lehessen csinálni egy 3. (vagyis inkább 4.?, ha Az embervadászt is ide vesszük) részt. De azt már semmilyen híres hollywoodi arc nem fogja bevállalni, ebben majdnem biztos vagyok. A vége orvosilag lehet, hogy reális, ehhez nem értek, de a világ tíz legkörözöttebb emberéből egy egyszerűen nem ülhet repülőn, különös ismertetőjellel (felkötött kar), maszkírozás nélkül! Ez dilettantizmus. Utolsó mondatoddal viszont egyetértek. Alien rules!
Előzmény: DaemonLaz (38)
DaemonLaz Creative Commons License 2001.06.26 0 0 38
Zseniális, megdöbbentő, a - szerintem is túlértékelt - Bárányok hallgatnak méltó folytatása.
A vége döbbenet, de reális. A faszinak - ha jól figyeltetek - akkor vágja le a koponyatetejét, akmikor még Starling csak kábulatban tébolyog lefele a lépcsőn, majd az ereket elszorítja, mintegy előkészíti a vacsorára. Persze tele van nyugtatózva a gyerek, és amikor esznek a homloklebenyéből, azt tényleg nem érzi, lazán eléldegélhet még egy ideig.
Akit igazán érdekel, annak azt javaslom, hogy olvassa el a könyvet, és utánna nézze meg a filmet.
Az meg külön nevetséges, hogy a brutalitás a végén öncélú. Annyira el van találva az utolsó fél óra, hogy napokig nem tértem magamhoz.
Ridley Scott egy isten.
Előzmény: Thors Hammer (35)
gyak Creative Commons License 2001.06.23 0 0 37
Konklúzió: a Hannibal nem Bárányok Hallgatnak 2, hanem Vörös Sárkány 3. Főleg hogy a Bárányok gyengébb mint az Embervadász Vörös Sárkány adaptáció és a könyv detto rosszabb. Ja és Jodie Foster egy béna tyúk, őt aztán nagyon túlértékelték, akárcsak Jonathan Demme rendezői képességeit. Hopkins volt a lényeg a Bárányokban. Julianne Moore egyébként dögösebb, érzékibb, emberközelibb Starling mint Foster.
Kiváncsi vagyok az új Vörös Sárkáyna daptációra. Remélem nem Starling(aki ekkor még high schoolba jár a storyline szerint) keveredik oda is Graham helyett.
Előzmény: gyak (36)
gyak Creative Commons License 2001.06.23 0 0 36
Vörös Sárkány könyvben és filmben is első. És nem hasonlít igazából a sztori, na jó, van benne Hannibal meg sorozatgyilkos. A Vörös Sárkányban Will Graham a nyomozó, hannibal csak kicsit van, bár Grahamot megcakkozzák benne. A lényeg: Graham kapja el Hannibalt anno, még a Vörös Sárkány története előtt és a könyvben a gyilkost Hannibal bosszúból ráaszabadítja. De a fő karakter a nyomozó, aki megérzései alapján rekonstruálja az esetet(innen a Profiler és a Millenium hősei) és úgy ered a gyilkos nyomába. A Bárányok Hallagtanak könyv verziójában rá is kérdez Hannibal Starlingnál, hogy van kissé szétszabdalt és lelkileg összetört Graham. De az tény hogy Hannibal segít neki. A film kicsit más, viszont azt kell mondanom, üti a méltatlanul feldicsért Bárányok hallgatnakot és a kissé furcsa Hannibalt együttvéve.
És minden tiszteletem Thomas Harrisé, aki a nagy nyomás ellenére írt egy fasza kis regényt, amely, ha nem is jön be, stílusosan bemutat Hollywoodnak.
Előzmény: fmsahs2 (27)
Thors Hammer Creative Commons License 2001.06.22 0 0 35
Egyszavas vélemény a Hannibal-ról: SZAR! Sziasztok.
andry Creative Commons License 2001.06.22 0 0 34
És milyen volt Gary Oldman?
Előzmény: sz..zs (10)
TimVerba Creative Commons License 2001.06.22 0 0 33
Számomra is csalódás volt a film, főként az agyevős jelenet miatt. Semmi szükség nem volt rá. Na meg a végén, amikor a gyereket is megkínálja... Túlzott hatásvadászat.. Vagy gegnek szánták?

Aztán nem értettem, hogy ha valaki rajta van a most wanted listán, pláne az első tízben, az hogy tud csak úgy röpdösni Európa és Amerika között. Clarice ugye megvillantotta, hogy elmondja Lecternek, hogy mi az az öt jellemző, ami alapján a határon figyelik. Egy gyengébb képességű határőr arcról kiszúrta volna, nem sokat tett, hogy felismerhetetlenné tegye magát (lásd utolsó repülős jelenet).

Az IMDb--n a goofs-ok között olvastam, hogy miért vágta le a kezét Lecter, amikor a Bárányokban simán kinyította valami tűvel a háta mögött a bilincset. Most sokkal több ideje és lehetősége lett volna kiszabadulnia. Persze így hatásosabb volt.

sz..zs Creative Commons License 2001.06.22 0 0 32
Hi csendesbob

Könyv: Nekem megvan a Hannibal,angolul, wordben vagy akarmilyen dok formaban (txt,rtf,stb). Szolj ha kell, elkouldom mailben...

sz..zs

Előzmény: Csendesbob (22)
ame Creative Commons License 2001.06.22 0 0 31
Pont ez volt a film végében az érdekes.
Az események közepette és a film után is azon gondolkodtam miért is vagyok Hanniballal. / ugyan is szerettem volna ha megmenekül ő is nem csak a nő/ ÉS egyáltalán miért volt szimpi és miért ittam a szavait? Elvégre egy elmebeteg sorozatgyilkos.
Nálam és még valószínűleg sokaknál Ridley/Hopkins elérte a hatást.:)
Előzmény: fmsahs2 (26)
klinger Creative Commons License 2001.06.22 0 0 30
Sziasztok!
Csak a pontossag kedveert, az Embervadaszt Michael Mann (Szemtol-szemben,A bennfentes) rendezte es mindharom Thomas Harris regenyebol keszult.Az elso cime A voros sarkany, utana a Baranyok..., es vegul a Hannibal.Mind konyvben mind filmen szerintem ez a sorrend, bar filmen tan a Baranyok.. az elso.
Tavaly nyaron olvastam eloszor a Hannibalt, de mar akkor az volt az erzesem, hogy Harris ezt kenyszerbol,megrendelesre irta, gondolom a studiok surgettek.
Filmen meg kevesbe tetszett, pedig R.Scott az egyik kedvenc rendezom, de valahogy nem sikerult semmi pluszt hozzaadni a gyengecske forgatokonyvhoz.
Lehet, hogy regimodi vagyok, de szerintem sokkal felelmetesebb, ha egy-ket huzosabb jelenetnel tobbet biznak a fantaziara es nem egy szimpla boncolast mutatnak, mert az inkabb faraszto es semmitmondo, nehol undorito.
Előzmény: fmsahs2 (27)
attus Creative Commons License 2001.06.22 0 0 29
Én egy dolgon gondolkoztam el. Ha lekérték az illatszerboltok felvételeit, akkor boltonként minimum 2-3 hét anyaga kellett, ami ugya ipari felvételen is legalább 20 kazetta. Ehhez képest Firenzéből küldtek egy darabot. Akkor hogy is van ez?
májk Creative Commons License 2001.06.22 0 0 28
A film nem volt túl nagy csalódás, mert nem is reméltem, hogy a könyvet színvonalasan tudják átvinni a vászonra, de azért a forgatókönyvet még lehetett volna csiszolgatni egy pár hónapig. Logikai botlást nem nagyon láttam, kivéve, amikor a doki amputálja a nővér orrát, hiszen az első részben meg a könyvben is arról van szó, hogy a nővér hannibál úr FÖLÉ hajol, ami állva azért elég nehéz, pláne, hogy mellkasi fájdalmak után keresgélt. A színészek elég jók voltak, főleg Hopkins, ő tényleg hozta a formáját, sőt még Julienne Moore-ral is meg voltam elégedve, szerintem majdnem olyan jó volt, mint Jodie Foster az elsőben. Viszont a karaktereket nagyon eltorzították, nyilván az egyszerűség kedvéért, de akkor is. Az viszont nagyon zavart, hogy a végén az agyvelős részt úgy agyoncsapták, mint a legyet! A könyvben a vége sokkal jobb, mert Lecter doktor nemcsak megmenti Starlingot, de kicsit át is neveli egy-két hét alatt némi drog meg pszichoterápia segítségével annyira, hogy például a gaz főnök szürkeállományából együtt falatoznak. Ja, és külön sértésnek érzem Lecter doktor jellemére nézve, hogy a saját kezét vágja le a nyomozókisasszony kacsója helyett. Egy igazi hannibál nem csinál ilyet. Ha a végét a könyv szerint hagyták volna, sokkal jobb lenne a film. Azért szerintem élvezhető a dolog, ha nem is túl magas hőfokon, persze főleg a heves vérömlenyek miatt. A könyvet azért érdemes elolvasni, antikváriumban szerintem már hozzá lehet jutni elég olcsón(?).
fmsahs2 Creative Commons License 2001.06.21 0 0 27
Most egy kicsit össze vagyok kavarva, mert az Embervadász c. film télleg létezik, csak nem Demme rendezte, viszont az is Miller regényen alapul, de ugyanaz a sztorija mint a Bárányoknak csak kicsit máshogy. Hannibal Lecter egy pszihopata, akinek segitségét kéri egy (férfi) FBI nyomozó, hogy kézre keritsenek egy őrült sorozatgyilkost aki teliholdkor öl. Hm......
Előzmény: fmsahs2 (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!