Keresés

Részletes keresés

Madspeed Creative Commons License 2005.01.30 0 0 31
Van egy tuti biciklim neonnal meg minden nézzétek meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
leci20 Creative Commons License 2003.02.28 0 0 30
Bocs, hogy itt is zavarok...
Info kene arrol, hogy angliaban hol tudnek beszerezni egy trailert. Gondolok itt az utanfutora. Tudom, hogy a Hajtas Pajtasban van valakinek, csak nem tudom, hogy lehetne megszerezni itt kint...
Azt hiszem nem Bob, illetve Yakima geometriaju, markaju. Azokat neztem, a Pajtasos nem olyan volt...

Elore is koszi!
leci@freemail.hu

sinya Creative Commons License 2003.02.28 0 0 29
bassza+
de kar, hogy elsullyedt
:(((((((((((((((((((((((((((
kapcsolatkukac Creative Commons License 2001.08.22 0 0 28
SZIASZTOK!

AKIT ÉRDEKEL, MEGNÉZHETI A BUDAPESTI BICIKLISFUTÁR VILÁGBAJNOKSÁG KÉPEIT A HAJTÁS PAJTÁS HONLAPON:

www.hajtaspajtas.hu

EZEN KÍVÜL AZT IS BEOFFOLNÁM, HOGY A HAJTÁS PAJTÁSNÁL ÉPPEN FUTÁRFELVÉTEL VAN. HA VALAKINEK KEDVE VAN HOZZÁ, SZÍVESEN LÁTJUK. EMAIL: ujfutar@hajtaspajtas.hu

ÜDV.: KÜKÜ

Kükü Creative Commons License 2001.07.31 0 0 27
az index/exit mai cikke :))

A tökéletes országimázs

Mit kell tennünk, hogy a Főváros utcáin kipirult arcú külföldiek kántálják: "Budapest, Budapest, a legjobb"? A Biciklisfutár Világbajnokságon fény derült arra is, hogy miért nem tűnik el az igaz sport.

Földes András
2001. július 31., kedd 15:45


Kapcsolódó anyagaink:
• Biciklis lázadók VB-je
• Trolival a bringák ellen
• Off 2000

Ha az ember történetesen nem egy tibeti kolostorban, hanem mondjuk Európa keleti felén tölti mindennapjait, könnyen lehet olyan érzése, hogy a világ csak egy irányba halad, mégpedig az érthetőtől a zavaros, a tökéletestől a töredezett felé. Többek közt így megy ez a sporttal is. Ha megnézzük, hogy az Olimpia rendezési jogát egy, az emberi jogokat cinikusan semmibe vevő rezsim kapta, vagy, hogy a világversenyek tulajdonképpen a doppingfejlesztők és tesztelők közti üldözéses versenyről szólnak, és, hogy a csapatokat szakemberek helyett populista politikusok irányítják, joggal gondolhatjuk, hogy a sport hajdani szellemiségét mára sikerült teljességgel száműzni kultúránkból. Ritkán azonban vannak napok, mikor a véletlenek értelmes mintába rendeződnek, mintha be akarnák bizonyítani nekünk, hogy itt nem csak úgy, össze-vissza mennek a dolgok, hanem szépen, tervszerűen, valami okos rend szerint. A vasárnap reggel például tipikusan nem egy ilyen napnak indult.


Délelőtt még a Millenniumi Országjárót olvastam, a lapot, amely nemzeti büszkeségünket hivatott felszítani. Közben pedig azon gondolkoztam, hogy ilyen kevés, az üres propaganda elég lenne a lelkesedéshez? A kérdésre néhány órával később, meglepő helyen kaptam választ: a Biciklisfutár Világbajnokságon.

Hol a verseny?


Világbajnokságról lévén szó, eleinte azt hittem, rossz helyen járok. A Népstadionban ugyanis, bemelegítő törzskörzést végző biciklisták helyett csevegő, sörözgető, táncoló tömegbe futottam bele. Csak a több száz kerékpár, és a bulizók biciklismezei utaltak arra, hogy eltévedésről szó sincs. -Látom elkezdődött a verseny- mutattam a pályán körözőkre.


-Csak szórakozásból bicikliznek. Még van idő a kezdésig.-válaszolta egy Warsawa Carkillers feliratú pólóban üldögélő srác.
-De így kifárasztják magukat a versenyre.
-Szeretnek biciklizni_

A párbeszéd után jobbnak láttam felhagyni a racionális magyarázatok keresésével. Nem firtattam, miért nem aggódik senki a program négy órás csúszása miatt, miért táncolnak a versenyzők, vagy, hogy a csapatok, taktikai megbeszélés helyett miért inkább szerteszéjjel beszélgetnek, az ellenfelekkel. A mezőny indítása sem okozott nagyobb zavart. A zene rövid időre elhalkult, az indulók felsorakoztak a placcra fektetett bringák előtt, a jelre rövid kavarodás támadt odalenn, majd a versenyzők eltűntek a Népstadion körül kialakított pályarendszer irányába.


A lelátókon folyt tovább az élet. Egy fekete fickótól (lehetett vagy negyven) San Francisco-i futáremblémával díszített bringamezt akartam venni, de közölte, hogy a cuccait nem eladás végett pakolta ki. Ezeket cseréli, hozzak helyette valami jellegzeteset, innen Pestről. Pénz nem kell. E momentum után tűnt csak fel, hogy a stadionból szinte hiányoznak a szponzor emblémák, továbbá nem láttam tévéseket, és a nézők is hiányoztak. Csak biciklisek és matricákkal takart márkajelzésű bringáik töltötték meg a stadiont. Ezek biztosan egy másik bolygóról jöttek!


Indítás előtt
Ksőbb Kacsától, az egyik magyar befutótól megtudtam, ők mégiscsak a Földön élnek, ráadásul egyszerre több helyen is. A futárok egy része ugyanis a versenyek után nem tér vissza hazájába, hanem beáll dolgozni a helyszínen. Kacsa például New Yorkban futárkodott néhány hónapig, és állítja, hogy az elkövetkezőkben Pesten is fogunk majd találkozni néhány, csak angolul beszélő futárral.


Indítás után
A sprint versenyszámnál már joggal gondolta minden résztvevő, hogy a hangulat elérkezett a tetőpontjára. Azonban hiába éljenezték meg a száz méteres betoncsíkon száguldó versenyzők mindegyikét, hiába a számok közti spontán akciók (utánfutós biciklik, sprint - kerékpár nélkül, váratlan születésnapi ünnepség a pályán), a tetőpont még hátravolt.

Eufória - kerékpárral


A sötétedéssel bezáró stadionból a verseny helyszínét az Óbudai-szigetre tették át a szervezők, közös, lassú és fegyelmezett átvonulásra kérve a bicikliseket. A menet az első sarokig tudta teljesíteni a fenti követelményeket. Ezután már csak közös és lassú átvonulásról beszélhettünk. A világ minden tájáról összegyűlt négyszáz biciklis, villogó lámpákkal, csöngetve, kurjongatva vonult végig a Thököly úton. A Felvonulás tér, a tömeg áthaladtáig megint belekóstolhatott abba a mámoros hangulatba, amiért ezeket a tereket tulajdonképpen megtervezték. A Dózsa György út már leginkább egy dél-amerikai karneválra emlékeztetett, már amennyiben a résztvevők szamba helyett a kerékpárt választják. -Ez őrület!-hajtogatta mellettem egy angol srác. -Szerencsés vagy, hogy ebben az országban élhetsz!


És bár még mindig messze volt a katarzis, az utca emberének ennyi is elég volt, hogy kis időre feledtesse, ő tulajdonképpen morcos kelet-európai lakos. A gyalogosok értetlenül álltak, és integettek, az autósok pedig a szokásostól eltérően nem hajtottak dühösen a tömegbe. Egyikük villogó lámpával kísérőautónak szegődött a spontán örömünnep mellé.


Teljes szélességben
Hogy ki emelte először magasba a kerékpárját, nem tudni. Én már csak azt láttam, hogy a menet áll az Árpád-híd közepén, az emberek fütyülnek, énekelnek, és körös-körül bringák emelkednek a fejek fölé. Több száz. Azután megszólalt a kórus: Budapest, Budapest, is the best!


Árpád híd, 21:50
Vannak pillanatok mikor a véletlenek váratlanul értelmes mintába rendeződnek, mintha be akarnák bizonyítani nekünk, hogy itt nem csak úgy, össze-vissza mennek a dolgok, hanem szépen, tervszerűen, valami okos rend szerint. Ilyenkor a világ barátságos helynek tűnik, ahol mindenki hasonlóan érez. Hiába álltak mind a négy sávban biciklisek, nem akadályozták a forgalmat. Nem volt kit akadályozni: a vezetők kezet ráztak a felvonulókkal és tapsoltak. A lassan elinduló menetben pedig időnként újra megszólalt a kántálás: Budapest, Budapest_ Ehhez az országimázshoz még tendert sem kellett kiírni. Ide valami több kellett. Talán ezt kellene erősítenünk.

az oldal tetejére

• Biciklis lázadók VB-je • Trolival a bringák ellen • Off 2000Kükü Creative Commons License 2001.07.30 0 0 26
a main race a népstadion területén, kijelölt útvonalakon, csomag leadás-felvétel
kükü
Előzmény: Yoshida (22)
Kükü Creative Commons License 2001.07.30 0 0 25
hello ádám(baki?)
sajnos lekéstünk a válasszal :(
a hufutároknak kedvezményes nevezés volt. sinya tudja...
bocs kükü
Előzmény: exseven (24)
exseven Creative Commons License 2001.07.22 0 0 24
Sziasztok Sinya+Kükü! Nem valami nagy itt a nyüzsgés, pedig mindjárt itt a VB. Eláruljátok nekem, mit kell csinálni, ha egy ex-futárt érdekel a verseny? Csak nézni lehet, ha nem fizetem be a teljes jelentkezési díjat vagy hogy van ez? Ádám (a régi hajtipajtis)

Yoshida Creative Commons License 2001.07.19 0 0 22
Hali, itt is megkérdezném, hogy a Funny race-ben mi van? Pl. ez az egy helyben állás? (ez a trackstand?)
Meg a main race. Csomagokkal kell mászkálni Bp-en? Vagy mi lesz benne?
sinya Creative Commons License 2001.07.04 0 0 21
NEM IS, HANEM A 20-S..........
sinya Creative Commons License 2001.07.02 0 0 20
17-s bejegyzés
sinya Creative Commons License 2001.06.22 0 0 19
ja ja de a honlapkeszito kisiparosunk nem all hrlyzet magaslazan.
Előzmény: Kükü (18)
Kükü Creative Commons License 2001.06.22 0 0 18
reklámozni kellene (a honlapon... )
Előzmény: sinya (17)
sinya Creative Commons License 2001.06.22 0 0 17
NESÜJEGGY!!!
sinya Creative Commons License 2001.06.13 0 0 16
viszont ott csinajjuk az afterpartit. ez mar jobban hangzik. mi?
Előzmény: Kükü (14)
sinya Creative Commons License 2001.06.11 0 0 15
ja-ja-ja én is átgondoltam, nagyökörség
Előzmény: Kükü (14)
Kükü Creative Commons License 2001.06.11 0 0 14
hallottam errööl a Verööcemaros dologról...
Hát elég diliflepnis ötlet.
Akkor már miért nem Apajpuszta, vagy Karakószörcsök? Az negyed ár volna... :)
sinya Creative Commons License 2001.06.11 0 0 13
IGEN, IGEN, EZ A LEGMENOBB 5LET. AZ EN FIXIMET IS OK CSINALTATTAK, ES 100%-S LETT.
UDV.

you will never walk alone

Előzmény: amaz (11)
Kükü Creative Commons License 2001.06.11 0 0 12
HELLO AMAZE!

JÚNIUS 8-ÁN A HAJTÁS PAJTÁS SZERVÍZE PUBLIC LETT, NÉZZ BE HOZZÁNK, ÉS KERESD LAJOST, BLAHESZT, VAGY FUELT. IX. LÓNYAY U. 20. (A HP IRODÁK MELLETT)
?K NEM HEGESZTENEK VÁZAT, DE ISMERNEK VÁZÉPÍT?KET...
KERESD ?KET!

KÜKÜ

Előzmény: amaz (11)
amaz Creative Commons License 2001.06.09 0 0 11
Sziasztok,

Tudna vmelyikőtök segíteni, hogy hol foglalkoznak vázépítéssel ? (bp)
Egy régi vázra szeretnék bowdentartó
papucsokat felrakatni.
Az infóért előzetes köszönettel, Amaze

sinya Creative Commons License 2001.06.08 0 0 10
ez az EB volt kb 400 induloval, a budapesti VB-re viszont tobb mint 1000 futart varunk.
csok.
FiXiSinya
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.07 0 0 9
Ja, ha programozó, akkor már értem a "hosszan elengedett kézzel egyhelybenállást" .-)

Ez most VB volt?

Előzmény: Kükü (7)
Kükü Creative Commons License 2001.06.07 0 0 8
a hosszan elengedett kézzel egyhelybenállók a legnagyobb menők, de főleg az amcsik a profik benne, mert ott nagyobb divat a fixi...
Perszehogynicosisfixis... :)
Előzmény: Törölt nick (6)
Kükü Creative Commons License 2001.06.07 0 0 7
Hát Nicos ex Hajtás Pajtás, mert most a konkurens-barát CCB-nél dolgozik, de közben mégis Hajtás Pajtás, mert a programozónk... :)
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.07 0 0 6
"egyhelybenállásban Nicos ezüstérmes lett. "
Gratulálok :-) Bár hozzánk nem jár.
Azért az "egy helyben állás" nem ciki kissé egy gyorsan pedálozó futárnak :-))) Csak vicceltem .-)
Előzmény: Kükü (5)
Kükü Creative Commons License 2001.06.07 0 0 5
nocsak...
orkán, szakadó eső, sár...
egyhelybenállásban Nicos ezüstérmes lett.
a főversenyen leszereplés
de ez az első magyar érem, és majdnem arany lett. :)
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.07 0 0 4
De most hétvégén is volt valami megmozdulás (Rotterdam?), mert pénteken nem volt olyan sok Hajti szolgálatban :-) Ha volt, eredmény?
Előzmény: Kükü (-)
Zsoldos Creative Commons License 2001.06.07 0 0 3
De ez a szám most nem változott. :-))))
Előzmény: tigercat (1)
Kükü Creative Commons License 2001.06.07 0 0 2
de most 0szor
Előzmény: tigercat (1)
tigercat Creative Commons License 2001.06.07 0 0 1
Eddig nem 0 szor nulláztam. :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!