valahol láttam egy karikatúrát ...
a lényeg:
a kép címe: Y0K problem
a kép alcíme: krisztus előtt 4-ben
a kép: néhány korabeli öltözetű alak tanácskozik
képaláírás: uram, még pár év, és kifogyunk a számokból!
minden 4. év szökőév, de minden századik nem az, de minden ezredik mégiscsak szökőév Ez így persze nem igaz, tessék utánanézni. A lényeg, hogy 2000 természetesen szökőév volt, és nagy műveletlenségről tett tanúbizonyságot, aki ezt a programozásnál nem vette figyelembe.
A Gergely-szabály egyébként 419 éve létezik, most már ideje megtanulni. :-)
minden 4. év szökőév, de minden századik nem az, de minden ezredik
mégiscsak szökőév) Minden 400. ev szokoev! (Vagyis az elozo ezredfordulon nem voltak ilyen problemak a szamitogepekkel!) :oDDD
Tavaly "rendhagyó" szökőév volt (minden 4. év szökőév, de minden századik nem az, de minden ezredik mégiscsak szökőév) Az y2k probléma nem csak az évezredváltás (2 számjegy 4 számjegy) problémáját jelenti, hanem azt is, hogy sok szoftverben/BIOS-ban nem vették figyelembe a szökőévszámítás ezen sajátosságait. Ebből következően 200. február 29 után a dátumok elcsúsznak a hét napjaitól, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja. A ciki az, hogy MÁV 99 novemberében bejelentette, hogy minden rendszerét tüzetesen átvizsgálta és javította a szükséges dolgokat, ennek ellenére fél évvel később még ilyen szarvashiba előfordulhat.
Régóta olvaslak benneteket, de csak most jutott eszembe egy MÁV ciki. Tavaly nyáron volt szerencsém rendszeresen igénybe venni szeretett vasúttársaságunk ügyfélközpontú szolgáltatásait. Általában retúrjegyet váltottam, ami ugye odaútra aznap, visszaútra pedig a következő 3 napon belül használható fel. Tisztán emlékeztem, hogy azon a héten hétfőn kocsival mentem, kedden reggel pedig vonattal és rendesen meg is váltottam oda-vissza a jegyemet. Pénteken hazafelé ismét vonattal utaztam, és eszembe jutott, hogy van nekem még egy visszaútra érvényes jegyem, tehát nem váltottam. Valahol félúton jött a kaller kéri a jegyet és mondá, hogy nem jó lejárt. De mondom 3 napig érvényes visszaútra. Azt mondja igen, de ezt hétfőn vette és csütörtökön lejárt. Mondom nem lehet kedden vettem és péntekig jó. Mutatja a jegyet rá van írva hogy hétfő. Nem értettem a dolgot egy darabig még vitatkoztunk aztán végül is nem büntetett meg. Otthon nem hagyott nyugodni a dolog elővettem újra a jegyet aztán leesett (az állam is)
Egy naptárral tessék utánaellenőrizni. Magyarország, 2000 június, yk2 rulez...
Levágattuk a fióka haját. Egészen rövidre kérte. Ennek következtében a múlt hétvégén leégett szegénynek a füle és már le is hámlott! Érdekes jelenség volt azzal a piros felső ívvel, szerencsére nem fájt neki. :-)
Ilyen nekem is volt. Hazajottem valami hetvegi kilengesrol (par nap kirandulas, persze furdes nelkul), es elso utam a kadba vezetett. Szulokkel egyszere erkeztem, akik lattak, hogy sok a cuccom, hat elozekenyen kinyitottak nekem a lakasomat a sajat kulcsukkal. (Szemben lakom veluk, de masik lakasban.) Szoval epp bekesen elmerulnek, mire csongetnek. Gondoltam anyamek azok, mert ilyenkor szoktak hozni valami nyomorenyhito maradekot, hogy ne kelljen rogton kajat foznom magamnak. Ki is uvoltottem, hogy gyere be, nyitva van. Erre ujra csengetnek. Akkor mar torkom szakadtabol uvoltok, hogy "Nyitvaaaaa!". Megint csengetnek. Nagy karomkodasok kozepette kikaszalodok a jo, meleg furdovizbol, es biztos ami biztos magam kore tekerem a torolkozot, hatha epp jon valaki a lepcsohazban. Ez volt a makom, mert a foldszinten lako no allt kint, hogy a kulcsomat bentfelejtettem a postalada zarjaban, gondolta jobb, ha felhozza. Es kozben vigyorog veszettul, hogy "Gondolom nem ram szamitottal, de azert inkabb nem jottem be."
A szomszéd tegnap benne felejtette a zárba a kulcsot kívülről! Azt hittem először, hogy épp jön ki, de az ajtó nem mozdult. Bekopogtam, mondom a kulcs... Lefehéredett rendesen..:)
Húúúhhhh.
A lutri.hu csak ma ezer tippet ad a szokásos 100 helyett. Az azt jelenti, hogy kábé 7 órába telik a tippek megtétele... Elleszek vele egy darabig, na de hét óra kattintgatás... Azér mindennek van határa!
Figyelek, figyelek. :-) De nem az SMS érdekel. :-) Főleg, ha előre tudom, hogy téves. Kimegyek, bekísértetem magam a nagyapáddal, megszerelem a vízcsapot, és még a végén pénzt is kérek érte tőled. Így szép. Pénzt adni az ilyesmiért? Piha! Kérni, az a virtus! :-))
Nem, nem figyelsz rendesen....:)))
Az en smseim nem vizcsapokrol szolnak, hanem...lasd lentebb. En olyanra gondoltam, mint amilyent Bela kapott a cimzett helyett! De ha nem, hat nem:)))))
Kedves caixa, ez így kevés, ennyivel még este 11-kor sem veszel le a lábamról. :-) Mit érek vele, ha megjelenik a mobilomon, hogy "Jöjjön azonnal, úszik a fürdőszoba!"? Különben is jól tudom, hogy nálad reggel kell szerelni. Figyeltem ám! :-)))) De a csapoknál is jobban értek az indexes beírásokhoz, és kiválóan gépelek. Megyek, segítek, ha kell. :-)) Ha nem kell, majd kitalálunk valami mást. ;-)
Magántanulőként fejeztem be a gimit, persze semmit sem tanultam az osztályozó vizsgára. Magyar tanár kérdezi: mondjak valamit Tonio Krögerről. Mondom: nem ismerek egy regényét sem.
A vizsgabizottság arca leirhatatlan volt :)))