Lehet, hogy egy dízelszaki veszett el benned :-)
De csöndben megjegyzem, hogy a hűtővel kapcs. probléma csak az utóbbi időben jött elő (29).
Egyébként olykor nagy szükség van a remotra, és be is válhat az ilyen akció; pl. M47,12xx, M44,4xx, bár a Bobó eredeti motorja is jó volt, csak hát az alkatrészek és a fogyasztás... Ez utóbbi egyébként a Csörinél is elég magas sajnos.
Nem kell árok és őrök, sőt szivattyúzni sem kell, mert szifonos módszerrel rendes felsővezetékkel megoldható. A vályúba 25 kV kell, hogy villanygépek is használhassák, és a tolvajok sem mernek olyan közel menni. :-)
Köszönöm az elismerést.
Vajon miért nekem jutott ez eszembe?
Egy tulajdonképpen kívülállónak? (hályoggal ugye)
Azok, akik közel húsz éve szívnak a csörgovel, azoknak miért nem? Akik tudnak róla, miért nem?
És ehhez képest kinek jutott eszébe azonnal a remot?
Azoknak, akik a témában nem megoldást, hanem pénzt akarnak keresni.
M62 3xx esetében is ezt látom.
Megfefelő vonatsűrűség esetén elegendő lőrésekkel felszerelt kocsit közlekedtetni a vonatban. A lőréseken benézve elszánt tekintetű fegyvereseket fognak látni a tolvajok, s így garantáltan elmegy a kedvük az akciótól. További költségcsökkentést jelenthet a fegyveres őrök kartonpapírból készült bábukkal való helyettesítése.
Én NEM mondtam, hogy emelni kell a jegyárakat, vagy azok alacsonyak lennének!
A jegyárak függetlenek a költségektől a jelen esetben, ugyanis azokat jogszabály határozza meg.
Az 1 utaskm teljesítmény árát kell meghatározni, és az eközötti és az állam által meghatározott ár közötti különbözetet kell megfizetnie az árak előírójának, jelen esetben az államnak.
Az, hogy mennyibe kerül a szolgáltatás, lehet szociális kérdés, de a szolgáltató nem jótékonysági intézmény, így joggal elvárja, hogy, ha korlátozzák az árakat, akkor megkapja a különbözetet. (Erre egyébként törvény is lehetőséget biztosít számára.)
A ~165 milliárdból a személyszállítás bevétele ~89 milliárd, az árufuvarozás bevétele ~63,7 milliárd, egyéb tevékenység ~3 milliárd, melléktevékenység: ~9 milliárd.
A rehűtő remek ötlet, csak valósuljon meg, és legyen valóban sikeres! Egyébként mibe kerülhet egy ilyen akció? És mennyire nehéz (vagy könnyű :-)) megvalósítani?
A vezeték már megvan "Barátság", vagy "Testvériség", vagy vmi ilyesmi néven a "Nagy Testvér" felôl. Már csak azt kéne megoldani, hogy a vonat elférjen alatta. :))))))
gs.
"Nezzuk meg ugyanezt a MAV-nal:
Dij- es egyeb bevetel: 19,7 Md forint"
Az összeg egy kicsit meglepett, többre gondoltam volna. A MÁV honlapja szerint a társaság teljes értékesítési bevétele 170 Md körül van, ehhez képest nagyon csekélynek tűnik a 20 milliárdos személyszállítási menetdíjbevétel (+15 Md árkiegészítés). A többi mind a teherfuvarozásból származik?
Más ágazatból vett összehasonlítással, a MÁV-hoz nagyságrendileg hozzámérhető infrastruktúrával rendelkező MATÁV Rt. bevétele tavaly 450 milliárd forint volt.
Ezek alapján kezdek egyetérteni kkalmival, hogy a vonatjegyek árát emelni kell, mert egy leendő magasabb szinvonalú vasúti szolgáltatásnak a bevételi oldalát is meg kell teremteni. Szociális szintű árért sajnos nem lehet versenyképes minőségű szolgáltatást adni.
Kiépíthetnénk a gázolaj felsővezetéket, így is könnyebb lenne a mozdony, ráadásul kevesebbszer kellene bemennie a fűtőházba, így nem tudnánk elrontani:-))
"Érdekesség: A bartókon bringázva, a vasúti hídon 3 (három) sziliből álló gépmenetet láttam. Én még ilyet előtte soha... :-)"
Én tavaly közvetlenül a Sztrájk után láttam ilyet.Sorba mentek fel a gépek Pestre.
V43 1268,1196,1245
Utána kettő gép magában:
V43 1291 Ez már Papagáj
V43 1239 Ő most nincsen forgalomban
Mindet lefotóztam.Be is adtam őket másolni,hogy elvigyem őket a következő Szombaton a börzére.
A tekercses filmet pillanatnyilag nem kaptam vissza a labortól (2000 Januárjában adtam be).A tekercs árát kifizették,ebből a szempontból minden rendben van.Nekem nem ez a fontos.A mozdonyokat hozzák vissza ugyanilyen összeállításban :-)).
Ha jól tévedek, azért "postavonat", mert olyan, mint a postás vagonok, nem pedig azért, mert postát visz. Vagy mégis? :) Hány ilyen szerelvény van?
gs.
Most elbizonytalanitottal. Utolag ugy emlékeztem, hogy a fövonal felett, de ha akkor azt irtam, akkor biztosan alatt. Emlékezetböl mar meg nem mondom, mert nem ablak mellett ültem, igy nem maradt meg bennem maradandó emlékkép.
Tehervonatot nem sokat lattam, de volt Minszk környékén egy igen hosszu. Aminek konkrétanlattama gepet, az Szergej volt, a viliket meg nem ismerem annyira, hogy ranezesre megmondjam.
Itt Tallinban a tartalyvonatok elég hosszuak lehetnek, mert éjjel hallom öket. Majd hétfön kimegyek kukkolni a palya mellé, akkor mar nemleszmiting.
OFF
Naja, de Pétervar szebb is lehetne, ha jobban karban lenne tartva. Azert igy sem rossz. Viszont a Péter-Pal eröd ismertetö tablajan azt olvastam, hogy addig nem is kapott nevet az eröd, amig a templom meg nem épült benne. Akkor is a templomrol kapta a nevét!
Tegnapi körutam során ismét volt alkalmam találkozni egy jó nagy adag Szilivel + a 20-as és 22-es Giganttal, de amiért most mégis megosztom ezt veletek, az egy számomra új látvány. Újszászon V43 2309 hozta a 3324-es vonatot, ami Bhv kocsikból állt, de a Bhv-knak elektromos ajtói voltak és egy vízszintes piros csík futott rajtuk végig. Ami még feltűnt, hogy csak(?) nemdohányzó kocsik voltak rajta. Sajna miután lekaptam a Papagáj szilit, végetért a film, így a csíkos Bhv-k elmentek fotó nélkül. :(((
Milyen kocsik voltak ezek?
gs.
V63.041+1142.006, Fradi felől, utóbbi volt hátul és neki volt fenn a szedője. Megálltak, szedő le, szedőK fel, kicsit vártak, majd a 006 ismét felengedte a szedőt és elhúztak a Fradi felé.
V63.011 teherrel Fradi felé,
V43.1026 ácsorgott, teherre várt.
V43.1189.
V63.006 teherrel Fradi felől,
V63.009.
V63.036.
V43.1059.
V43.1003.
Érdekesség: A bartókon bringázva, a vasúti hídon 3 (három) sziliből álló gépmenetet láttam. Én még ilyet előtte soha... :-)