Én most cseréltem át a motyómat...
Eladtam az autót, oszt macerás volt cipelni a racket...
Vettem egy GT-3 -ast,(persze a hülyeséget elkerülendő, megelőzző nyaggatás után, és hát teljesen megvagyok elégedve...).
4 kg a súlya és jól is szól...
egy torzított hangzásnál a gain mértéke a meghatározó (szerintem sosem elég belőle)...
én spec kiséretnél a középtartományt erősen vágom, azt szeretem ha harap a gitár, adok neki magasat rendesen, az üveghangok miatt..
szólónál viszont kevesebb magas, több közép, hogy olyan "búgós" hangja legyen (olyan Gary Moore -os), meg hát az arpeggiok is jobban szólnak...
szerintem ahhoz, hogy állat módon szóljon a cucc, ahhoz teljesítményre és felületre van szükség...
4x12 RULEZ!!!
Kedves pele! Lehet hogy mégiscsak arra válaszoltál, amit kérdeztem . Köszi a tippeket,ki is próbálom :)
Bár a multieffektem úgy érzem, hogy digitális volta miatt kiszőrözi a hangokat. De lehet az oka, hogy 2x12"-os szélessávú hangszóróim vannak. Ha nem ezek, akkor marad a csöves cucc...
Süket piPi:
Szerintem a gain mértékén múlik. És ne tóld ki a magas taromány. A közepet meg ne vedd le nagyon (de ez csak általános tipp).
Nem feltétlenül a csövességen múlik,de ha már az akkor sem mindegy modjuk Maschal 8900 -asból nehezen szede elő a csepfolyós hangot! Viszont itt jön Szabó Sanyi! Egy ilyen szőrős típusú csöves erősítő elé berak egy picit torzított előfokot! a kettő összeadódik és olyan krémes hangzés lesz, hogy ihaj. A tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemes próbálgatni, mert nem minden passzol össze és néhány viszont nem csak jó, de egyedi hangzás is produkál.
Visszatérve a tranyós előfokhoz, szerintem abból is ki lehet csalni.
Ja, nagy hangerőnél megfelelő hangszóró felület nél (4x12 vagy 2x4x12) kisebb torzításnál is létrejön a csepfolyóság. Ez azért jó mert mégiscsak értehtőbb a hang.
Amit én keresnék hangzásban, az egy "cseppfolyós", nem "szőrözött" lágy gitárhang. A gityómban van egy DiMarzio Steve's Special és egy Air Norton, amelyek véleményem szerint alkalmasak gyönyőrű tiszta hangok kiadására (főleg torzított hangokra gondolok:). Ha kell konkrét, ha kell lágy, ha kell tiszta. Csak épp nem tudom kihozni, mert (szerintem) minimum egy csöves előfok kellene. Az Engl-ről meg olvastam valami olyat is, hogy Ritchie Blakmore játszott még Engl-en.
Az öcsém használ Engl végfokot meg Engl előfokot, ő nagyon szereti, nekem speciel nem jönnek be egy egészen kicsit sem.
Melegebb tónusú gitárhangban nagyon jó, riffekre és szólókra is, de én nem szeretem azokat a cuccokat, amikben érzek egy általam "hardrock-íz"-nek nevezett akármit.
Hát ez ügyben csak annyit tudok mondani, hogy vagy 10 éve járt nálunk a VICTORY (német banda), és ők használtak ENGL motyót, de csak ládákat, meg végfokokat...
Hál istennek volt alkalmam megsasolni a cájgot, sőt még ki is próbálhattam egy JACKSON Soloist-el...
Ha jól emlékszem ROCKTRON preampjuk volt, az viszont biztos, hogy a zajzár egy ROCKTRON HUSH IIC volt...
ezen nagyon ki voltunk akadva, no zaj(!)...
Az akkori tudásomhoz, tapasztalatomhoz mérten qrva jól szólt...
Persze el voltunk ájulva a rack hegytől...
Hogy most mit mondanék róla?
Hát hallani kéne...
Isten vagy Pyramyd! :) Az utóbbi hozzászólásod nagyon jólesett. Nézelődtem még a neten, és olyannal találkoztam hogy Engl Tube toner. Hallottatok már róla? ( neten nagyon kevés infót találtam ... )
Ja, és ha valakit nagyon érdekel egy másik Fibenare, az is jelentkezhet. A dolog abszolút nem konkurenciája Tomci által kínált darabnak, ez egy tipikus hard-rock gitár elég markáns vonalvezetéssel, nagyon vékony nyakkal. (ötrétegű juhar-mahagóni rakott nyak ragasztva, ében fogólappal, 26 bunddal, jávor test, szemesjávor fedlap, mézsárga szín, hátul egy SD Alnico Pro-II pickup, Floyd-Rose Unlicensed trem,) Ez egy régi darab, az első normálisabb hangszereik között van, és persze emiatt vannak hibák a kidolgozottságban. De nagyon kényelmes, jól szól, és ki..szott olcsó. Tokkal együtt mongyuk egy százas.
(Meg vagyok rogyva egy kicsit anyagilag, és különben sem játszom annyit, mint régen, de azért imádom a gitárokat, nomeg a zenét...)
Csere iránt érdeklődők a filip@funkymonx.hu címre írjanak a továbbiakban. (Ja, azt ugye senkinek nem kell mondani, hogy a Fibenare = egyedi, kézzel készített mestergitár.)
Paul Gilbert,
Alex Skolnick,
Zakk Wylde,
George Lynch,
Skid Row,
Akira Takasaki,
Ja és én is felgitároztam már egy lemezt MP-1 el...
Ha kell, 90% hogy tudok neked szerezni...
Hát a cucc király, és meg is lehet vadítani, hogy a két db 12AX7 helyett ECC83 -at rax bele.
Ha meg kettőt összefűzöl... (atom).
/az sem nem véletlen hogy a MARSHALL preapja J(MP-1) névre hallgat.../
Köszi a tippet, de itt Debrecenben azt mondták, hogy ez nem kapható. ( használtan se láttak még )
+ az ADA MP1-el kapcsolatban : hallottál már ilyet szólni? ( és jó ? :)
Egy barátom elcserélné (a reményem szerint itt látható) Fibenare gitárját egy Fender stratóra. Legjobb egy 15-20 év körüli strat lenne, amin semmi módosítás sincs, de esetleg egy mostanában készült mexikói is szóba jöhet. Érdeklődők mail.
Hello mindenkinek! Üdvözlöm azz összes gitárost itt a fórumon (mint új hozzászóló) :)
Lenne egy kérdésem, amire mifelénk senki nem adott kielégítő választ :
Van-e 100 ezer pénz körül csöves, midizhető gitárelőfok, ami hazánkban kapható??