Keresés

Részletes keresés

vince Creative Commons License 2001.04.24 0 0 1529
A húrokkal nagy valószínűség szerint nincs baj. A fémhúrok úgy 2 hét alatt véglegesre beállnak, ha húzogatod még hamarabb. Az elhangolódást talán a kulcsok, de az esetek 90 százalékában a nyeregnek nevezett húrvezető feszülése, súrlódása okozza. A dolog úgy néz ki: amikor hangot nyújtasz, nem csak a nyakon, hanem a nyereg és a húr között is megnyúlik a húr, amikor elereszted, annak a kis szakasznak (nyereg és kulcs között, a nagy súrlódás miatt nincs elég ereje, hogy az egész húrt vissza rántsa tónusba. Eredmény a nyakon lazább marad, a nyreg és a kulcs között meg cefet feszes. Ez némi nyereg körüli maszír vagy huzamosabb akkordozás után vissza áll. Természetessen egy jó gitáron a lehető legyorsabban vissza áll. Tehát én egy hangszerésszel a nyerget nézetném meg.

Különben pontosan ezért találták ki a satut. Mert igazán tökéletes nyereg nincs. Ötlet: mi lenne ha ott lesatuznánk a húrt és akkor tényleg csak a nyakon nyúlik, ami aztán szépen vissza is áll.

Előzmény: Joxy (1524)
Blue_s Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1528
Üdv Mindenkinek !

Én egy vastag üreges testű jazz-gitárt szeretnék vásárolni. Milyen márkát javasoltok ?

Hello Neon !

Mellesleg van eladó régi Ibanez OD-855 Overdrive-m /ez jobb mint a Tubesc/ és régi Fl-9 Flangerem is -ha érdekel Téged vagy valakit.

Bls

neon Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1527
bocs, hogy teleszemetelem a helyet, de közben eszembe jutott 2 dolog, ennél jobb helyet nem is találhatnék a közlésükre. 1. nekem volt egy hohner rockwood (ha jól emlékszem) lg25x les paul formájú gitárom, amit egy volt zenekari társam lenyúlt tőlem, és eltűnt vele nyomtalan. barna volt, rajta egy '96-os Pearl Jam VIP-koncertbelépő, J.Ament aláírással. azóta is keresem. ha valaki látta, birtokába került, tud róla valamit, legyen szíves írni nekem egy mailt, nem egy nagy gitár, de eszmei értéke jelentős számomra. megköszönném, visszavásárolnám, stb. 2. keresnék régi ibanez ts9-es, vagy ibanez sonic distortiont. ha lenne eladó.
neon Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1526
meg aztán, ha új húrok vannak, az egy ideig hangolódik.
Előzmény: neon (1525)
neon Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1525
szia! ismerő nekem is ez probléma a Rockwooddal...szerintem nem húr hibája, hanem inkább a hangolókulcsokat kellene megnézetned, pl a Tátra utcai Vintage-ben (nem reklám, semmi közöm hozzájuk, csak szerintem ngyon segítőkészek és értenek a hangszerhez:)).
Előzmény: Joxy (1524)
Joxy Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1524
Hellósztok!

Egy(-két) kérdésem lenne...
Nemrég (Karácsonykor :) ) vettem egy Hohner Rockwood Pro szólógitárt.
A problémám az, hogy amikor nyújtom a fenti húrokat, akkor elhangolódik mindig... (leereszt).
Ez a húrok hibája, vagy gitáré?
Régebben volt egy másik szólógitárom is, ott nem találkoztam ezzel a problémával.
Viszont ezen az újon (amit mellesleg használtan vettem) új húrok voltak, és még nem volt szükséges lecserélni. Így nem tudom, hogy csak ezek a húrok a rosszak, vagy az összes elhangolódik.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha veszek új húrt, akkor milyet vegyek?
Mit számít a vastagsága, illetve milyen márkát javasoltok?
Lehet, hogy azért nyúlik (ereszt) a húr, mert túl vékony?
Köszi szépen!

Jumu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1523
mind a kettőt olyan 40.000 körül gondoltam.
Előzmény: ControlDenied (1521)
sztyepp Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1522
Köszi, az nem érdekel.
Előzmény: Jumu (1520)
ControlDenied Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1521
Mennyiert gondolod azt a Peaveyt?
Előzmény: Jumu (1520)
Jumu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1520
Egy Peavey 35 Wattos kis Combo, a típusa szám szerint most nem jut eszembe, de meg fogom nézni. Jó volt nagyon, de most veszek egy nagyobbat, így fájó szívvel megválnék tőle... Van egy sima, meg egy torzított csatornája (meglepően jó torzítása van, nem metálos, inkább deeppurple-blacksabbath-rainbow, szóval hardrock stílusú). Kb 10-15 éves. Van benne zengető is, na, az nem annyira tetszett...

A gitár meg, ha valakit érdekel egy Craftsman (ha így írják) IbanezMetálGitár szerű, Dupla-Szimpla-Dupla pickupos 24 bundos, tremolós (de nem floydrose-os, hanem valami egyszerűbb a HQ(ha van ilyen)-nál kicsit jobb) fekete gitár, fehér előlappal, megkímélt (alig használtam ezt) állapotban én kb 2 éve vettem.

Előzmény: ControlDenied (1518)
sztyepp Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1519
És milyen gitárod?
Előzmény: Jumu (1517)
ControlDenied Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1518
itt, es www.apronet.hu
Milyen erositod van?
Előzmény: Jumu (1517)
Jumu Creative Commons License 2001.04.23 0 0 1517
Szerintetek hol lenne a neten érdemes meghírdetnem eladásra az egyik gitárom és az erősítőm?
AORBandi Creative Commons License 2001.04.20 0 0 1516
Az asszony is mindig ezt mondja... :-)
Előzmény: gudella (1515)
gudella Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1515
Tényleg az! Legalább kissebben tetted volna be.
Előzmény: AORBandi (1514)
AORBandi Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1514
Pfúj, de randa! :-)))
Előzmény: Jaque Brizar (1512)
consono Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1513
Szia Krég!

Hááát, olyan 85-90000 Forint körül gondoltam. Ennél olcsóbban nem akarom eladni...

Előzmény: krég (1505)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1512
jaj gyerekek nézzetek má oda a
www.valveamps.com/mindex.htm -re, k.jó képek (erőlködők belseje is) régi jó gyártmányok, olyanok, mint ez (jobbak) alant

+ Fender, Vox, Orange is van.

Jaque Brizar Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1511
há azér' Samick és Samick között is van különbözet, he :))
Még jó, hogy a csúcsmodell az csúcsmodell!
sarg Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1510
vitába kell szállnom veled kedves sztyepp,
huzamosabb ideje használok samick hangszert, és abszolút nem okozott eddig csalódást (persze lehet hogy itt is vannak kategóriák, az egybenyakú csúcsmodellt használom).
A nyak kiképzése elképesztően kényelmes, az Ibanez felső kategóriájához hasonlóan vékonyított, nagyon kényelmes rajta játszani. Ami fából van, az hibátlan, a nyak illesztése halál pontos (kétoldalról van ráillesztve a gitártest), és 3 év alatt sem észleltem rajta semmilyen vetemedést vagy elváltozást.
Persze tudomásul kell venni, hogy ebben az árkategóriában nem lehet hibátlan hangszert kapni, a Samick tulajdonosok az elektronikában és szerelvényezésben fizetik meg ennek az árát. Ebből már semmi sem a régi, a humbucker helyére egy evolution került, a potik szintén mentek a kukába és DiMarziok kerültek a helyükre.
A gyárilag szerelt tremolo szintén nem csúcskategória, de teljesen kompatibilis minden más feljett floyd rose-al, és nyugodtan használható azokon a kereteken belül, amire tervezték.
Összességében úgy gondolom, hogy a -kevés- pénzért egy kifogástalan gitárt vehetsz középkategóriás szerelvényekkel, amiket viszont már használat közben upgrade-elhetsz a szabad pénzeid függvényében. Addig is viszont van mivel játszanod, és nem kell hosszú távon sem gitárt cserélned.
Természetesen minden ellenvélemény érdekel.
Előzmény: sztyepp (1508)
krég Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1509
egy húron pendülünk, stílusosan
Előzmény: sztyepp (1508)
sztyepp Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1508
NEEEEEEEEEEEEEE! Samick-et semmi esetre sem! Inkább vegyél egy Squire-t.
Előzmény: PinkFloydian (1507)
PinkFloydian Creative Commons License 2001.04.19 0 0 1507
Egy kérdés: kezdő szólógitáros-hallgatónak akkor most érdemes Samick gitárt venni (az Elodrádóban), avagy annyira szar ennek a márkának minden típusa, hogy inkább ne?

Köszi előre is az útmutatást!

jimithebest Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1506
A blues driveres kérdésre válaszolva, nekem ilyen van. Már 2 éve hűséges társam. Szerintem gyönyörű a hangja, bár ez az erősítőtől is függ.Én egy régi HH erősítővel használom. Úgy vettem észre, hogy nagyobb torzítási szintnél (fél felett) elég kásás a hang ezért én csak 1/4-ig tekerem ki a gaint. Igy nagyon szép meleg, csilingelő hangzást érek el vele. Szólókhoz pedig még bekapcsolok egy szintén BOSS comressort. Vauval is kitűnően szól. Szerintem megéri a pénzét.
krég Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1505
és csak úgy érdeklődésképp mi lenne az a tisztességet ár?
érdeklődésképp
Előzmény: consono (1504)
consono Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1504
Figyusz! Konkrét tapasztalatom nincs az említett effektről, de a www.harmony-central.org siteon nagyon jó effekt adatbázis van. Gyártók szerint vannak felsorolva a cuccok és mindegyikhez sok a felhasználói tapasztalat.

Másik kérdésedre válaszolva az én összes motyóm egy Hohner Professional SA 35-ös. Ez egy nagytestű, üreges, ragasztott nyakú, 2 humbuckeres gitár, a Gibson SE 335 vagy mi koppintása. Nagyon szeretem, de ha valaki tisztességet árat adna érte akkor túladnék rajta, mert nem igazán passzol ahhoz a stílushoz, amit mostanában játszo(gato)k. Ez elsősorban bluesra/jazzre való. Amúgy én teljesen autodidakta módon tanultam "meg" gitározni érzrm is gyakran a hátrányát, de sajna mostanában nem is nagyon lesz időm tanárhoz járni :(

Előzmény: Figyusz (1503)
Figyusz Creative Commons License 2001.04.18 0 0 1503
Sziasztok!

Van valakinek olyan ismerőse, aki látott olyat, aki hallott már BOSS Blues Driver-t? Osszátok meg élményeiteket velünk!

Úgy általában, mesélhetnétek a cuccotokról, erősítőkkel, effektekkel kapcsolatos tapasztalaitokról! Egyrészt.

Másrészt: arról is lehetne szó, hogy zenei tanulmányaitokban milyen hatások értek benneteket, akár zenész, zenekar, akármi. Miért kezdtél el jazz-t tanulni? Vagy miért álltál neki a tappinggel foglalkozni? Hármas-, négyeshangzatok, klasszikus zeneelmélet? Vagy ösztönösen, ahogy sikerül?

Pl. nagyon tetszett, ahogy a múltkor BIBIKE mesélt egykori cuccáról, a handmade gitár-GeorgeDennis-Laney kombinációról, ilyesmire gondoltam. Milyen hangzást szeretnétek magvalósítani, ehhez milyen eszközöket használtatok, és mire jutottatok?

dimulgarr: Annyit segítek, hogy (szerintem) Em-ban van a nóta, ennek megfelelően van még benne Am a refrénben, meg egy H7-es a verzében+refrénben is. Kísérni legegyszerűbben a hetedik fekvésből kiindulva lehet, barre-s akkordokkal. Szerintem a zenei rész nem olyan vészes, inkább a ritmikája miatt fogod tökönszúrni magad! Sok sikert!

Ennyi nyálverés elég mára, további kellemes húrtépést mindenkinek!!!

jimithebest Creative Commons License 2001.04.17 0 0 1502
Sziasztok' Érdekelne ismeritek e az UNIVIBE nevű effektet.
dimulgarr Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1501
tud valaki segíteni? a desperado kezdő dalának a kottáját (tab) keresem (Banderas gitározza a film elején). tudom! ez nem lehet valami nehéz ha ő is el tudja játszani de mégis szükségem lenne rá. előre is kösz. (zenesz@yahoo.com)
t64 Creative Commons License 2001.04.16 0 0 1500
Kellemes húsvét hétfőt!
Mindenki locsolkodik?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!