Ez az elkerített rész kb. 20x15 méteres rész, ami a víz felé nyitott kb. 10 méteres szakaszon. Egy lépcsőn lehet a vízbe jutni. De itt is, mint a Balaton déli részén a többi strandon, a víz térd alattig ér és lehet gyalogolni a mélyebb részek felé.
Ráadásul az elkerített rész két oldalán szintén be lehet menni a vízbe, ami azt jelenti, hogy ott a textilesek és a nudisták akaratlanul is vegyülni tudnak, illetve a nézelődőknek biztos terepet nyújt az alacsony vízszint miatt. Oda igazán nem érdemes elsőbálos naturistát elvinni. Csak a fanatikusoknak ajánlott!
A siofoki naturista lehetoségrol egy ismerosom nemrég azt mesélte, hogy 10-én még le volt takarva egy műanyaggal a felirat, de a hely létezik..
A keleti beköto útnál van egy kemping -- tábla kint az úton --, aminek van
egy elkerített naturista része. A hirek szerint egy kicsit omszkis, de tobb a semminél.
ldy
Eriot, ne hallgass Fotira!
Csak oda ne vidd!!!!!
Ha az úgymond vegyes helyre viszed először a barátnődet, látja az ottani textileseket és mitől jönne meg a kedve? Téged már látott meztelenül. :-)
Javaslom kizárólag olyan helyre vinni, ahol csak naturisták vannak, ahol rögtön beleszeret a helyszín szépségébe és az ottani közvetlen és barátságos társaságba.
Ilyenek SZIKI, Délegyháza, Balatonberény és Akarattya.
Többet le sem beszéled róla, olyan jól fogja magát érezni!
A kisértés ellen pedig a fürdőruhát eleve otthon kell hagyni. A bikinialsót különösen.
ldy
Hááát nemtom... szvsz az ilyen "vegyes" helyeken jónéhány Kukken Lajos kóborol eléggé feltünően, és ha valaki nincs teljesen kibékülve a testével, meg lesz róla győződve, hogy erősen kritizáló a nézése, és az egész naturizmustól egy életre elmegy a kedve.
Én inkább a kis forgalmú helyeket ajánlanám. meg lehetne próbálni Agárdot, ott van egy kijelölt naturista szakasz és még a tomboló nyárban sincsenek 10-15-nél többen. Igaz se WC, se büfé se semmi.
Tud valaki Siófok környékén textilmentes fürdési és napozási lehetőséget? (Piroska Camping kivételével) Olvastam, hogy a Strand kemping (Siófok) területén van ilyenre lehetőség, ismeri valaki a helyet? Alkalmas a fent említett tevékenységek végzésére? Várom segítségeteket!
Sziasztok!
Ahogy elvonultak a hófelhők kiszabadultam a természetbe. Rámtört egy új életérzés, ledobáltam ruháimat,olvasgattam, napoztam... gondolom ismeritek a fílinget. Sosem gondoltam eddig,hogy ilyen kellemes csiktalanná válni. Persze egyedül nem az igazi. A körülöttem levő emberek eltérő beállítottságúak, vagy azt mutatják. Barátném családjában a hasonló témák mindig is tabuk voltak(szörnyű struccpolitika). Pedig jó volna leruccani Akarattyára.
Ha valaki van(volt) hasonló helyzetben ossza meg velem tapasztalatait.Hogyan győzzem meg kedvesemet, hogy a strandon az emeberek nem az ő pucér popsiját fogják bámulni?!
A széksósi naturista kemping meg tényleg létező dolog. Én magam is jártam ott. (Igaz, hogy csaka főnökkel volt dolgunk, tizensok éve, mikor bátyámék az előző lakásukat vették, mert a Natours KFT(a terület üzemeltetője) tulajdonosának valami rokonától vették, és ezzel kapcsolatban jártunk ott anno.)
Sziksós-tó valójában, csak régen hívták "szögedi" tájszólásban Széksósnak. Valóban van ilyen helység, Kiskundorozsnma mellett, tlkp. a sziksósi hobbikertekből nőtte ki magát. Kisgyerekkoromban még csak a tényleges Széksós-tó létezett, még nem volt meg az a nagy elárasztott terület, ahol a horgásztavat, meg a fürdőt és a naturista kempinget kialakították. Ott még akkor tehenek legeltek, és magamfajta 4-6 éves kölykök játszottak. (Szegeden nőttem fel)
Először is köszönöm a sok hozzászólást, de én pont ezeket (naturizmus.cjb.net-en található strandok listája) ismerem és ezeken kívül szerettem volna egy két új helyet megismerni, mint pl.: Szalkszentmártoni bánytó, Baja mellett a Sugovicán.... Amennyiben valaki ismer még ilyen helyeket azokat kérem, hogy tájékotassanak engem és a többi fórumlátogatót. Köszönöm!
Keller Antal naturista pincéje
Óbudavár, Írtás dűlő.
Levél cím: Keller Antal 8200 Veszprém, László u. 2.
Telefon: +36 88 324 493
Strandok:
Csillaghegyi Strandfürdő
1038 Budapest III., Pusztakúti u. 3. Telefon: +36 1 250 1533
Gellért Gyógyfürdő
1118 Budapest, XI., Kelenhegyi u. 2-4. Telefon +36 1 166 6166
Szabadstrandok:
Naturista gyógyforrás - Egerszalók *
Budakalászi (Omszki) tó I.
Budakalászi (Omszki) tó II. *
Gólyák Szigete Újmohács Szabadstrandja
Velencei tó- Gárdony II. sz. Csónakkikötő *
Debrecen- Látóképi I. sz. tó
Miskolc- Nyékládházi tavak *
Szolnoki Naturista Egyesület strandja
Győrben az Aranypart nevű szabadstrandtól 100 m-re északra a Duna-parton van a győri naturisták törzshelye. Az Aranypart a Széchenyi István Főiskola Kollégiuma mellett van.
A naturista területet tábla jelzi.
A *-gal megjelölt helyek tolerált naturista szabadstrandok!
Almássy Téri Szabadidőközpont uszodája. Cím: 1077 Budapest VII., Almássy tér 6.
Mea culpa! Nyertél, az tényleg nem a Szelidi-tó, mert az valóban ott van, ahol írtad.
Szeged mellett valóban más tó van, amit nem látni az én térképemen, és a nevét sem tudom. Te biztos vagy benne? Mert ott van egy Sziksósfürdő nevű helység. A tónak nem Sziksós a neve?
Az viszont tuti, hogy ott van naturista terület, határozottan emlékszem, hogy láttam a táblát az 5-ös úton, Szegedről jövet.
Dulifuli, Tolem, mint a tagadas osi orok szellemetol renmelem elfogadod, ha megcafolom amit irtal: Szeged mellett nem a Szelidi-to van, hanem Kiskundorozsma utan a Szeksos-to. A Szelidi-to Dunapataj mellett van.
Nem tudom, hogy hányat ismersz, én csak néhányat. Ebben a topicban is említettek már párat. Amikről én tudok, az Délegyháza, Balatonberény, Balatonaliga, Szeged mellett a Szelidi-tónál, Mohács mellett a Dunánál. Ha jól emléxem, Budakalászt említették még ebben a topicban, de arról nem írtak sok jót. Egyszer voltam Nagymaroson, és úgy rémlik, hogy ott is volt ilyen hely. Nyilván vannak más naturista helyek is, és biztosan vannak még olyanok, ahol ezt jól tolerálják, de én nem tudok ilyet. A topicot végigolvasva talán lenne még néhány.
Erdeklődni szeretnék az itt megforduló tapasztal látogatóktól, hogy magyarország területén merre találhatóak naturista, vagy tolerált strandok. Az ismertebb helyeket már ismerem, de szeretnék újabbakat is kipróbálni, ezért várom a segítségeteket. Előre is köszönök minden segítő hozzászólást
Egerszalók 2001.03.16. 21:30.
Annyian vannak mint a bucsuban (gatyásék), viszont a fürdőzéshez kapcsolódó egyéb szolgáltatások hagynak maguk után némi kvánnivalót. Pl a ruhádat nincs hová tenni :-((( Igaz öltözö sincs nagyon, úgyhogy van aki a placcon levetközik, majd felveszi a fürdőruháját. Aranyos nem?
Szóval mi kb 15-en egy gyengébb pillanatunkban szántuk rá magunkat ere az éjszakai kalandra (felnött 220 péz, 10év alatt free). A naturista "medence" egy nagyobb bemélyedés, amiben térdig ér a viz, és iszapos az alja. Viszont semmit sem látni mert tök sötét van.Csak egy marha volt aki belement (Én) "ha már itt vagyunk" jelszóval. A viz tényleg nagyon jó lehetne, de a "körítés"... Ja!! eső után szügyig ér a sár.
Szóval menjetek inkább sörözni;-)) (Mint mi)
Egerszalókról van-e valakinek _aktuális_ információja? A másik nudista/naturista topicban olvastam egy tavaly májusi hozzászólást, miszerint a "tolerált" medencében nincs víz, a többiben meg nagyon "belterjes" a társaság. Április végén mennénk, kisebb baráti társasággal, és szeretnénk tudni, hogy érdemes-e?
Szia Pomárius!
Látom ismét a régi vagy. A nőt nem keverted össze a Margit-szigeti sellőszoborral? Nézz el arra, nehogy még mindig ott üljön. Sajnos nagyon őszre fordult az idő. Érdekes módon mintha a nyáron nagyobb lett volna a forgalom, pedig akkor ugye mindenkinek vízparton kellett volna lennie. Most meg már a szakadék mélyéről kellett felhoznom a topikot. Görögországban tapasztaltam hasonlót tavaj, az idén meg a Velencei tónál, az agárdi szabadstrandon. (igaz nem nudit, csak monót sajnos.) Gárdonyi naturista rész sajnos nagyon mély, gyerekkel nem lehet biztonsággal látogatni. Sajnos csak az Omszki jutott erre az évre 1-1 nap.
Eltelt a nyár! Beköszöntött az elmélkedések ideje. Úgy „véletlenül” bekukkantottam megint ide és felmerült bennem, hogy a nyári élményeimet meg kellene osszam, talán lesz, aki hasznát veszi. Én különben ilyen vagyok, ha ki kell dobni valamit és úgy gondolom, hogy az még használható, elteszem valahová „majd valaki még hasznát veszi” meggondolással. (A nyáron például az egyik szomszédunk a funyírónak örült meg, a másik a kapucsengonek, én meg a sok zárnak, kilincsnek, amit a harmadik szomszéd bontásából kaptam ajándékba.)
Ez, amit alább olvashattok – már akinek kedve van hozzá – kicsit más, mint amiket alább eddig írtam. Sot, annyira másnak fog tunni, hogy néhány naturista meg is haragudhat rám érte. De – ha van kedvetek – olvassátok csak el figyelmesen. Egy költoi kérdést tartalmaz, amire nem várok és nem is ígérek választ. Azt megtartom magamnak. Ti meg csak olvassátok el és váljon egészségetekre!
Szóval, hogy végre a tárgyra térjek: megváltoztam a nyáron. Ismeritek ugye a naturista honlapok bevezetoit? Ott rendszeresen elofordul egy-egy ilyen mondat: „Miben mások a naturisták?” és/vagy: „A naturisták épp olyan emberek, mint a többi.” És ettol rögtön kialakul benned egy benyomás: itt most olyan emberekrol van szó, akik magukat másoknak tartják, mint a többi. Bevallom, én is így voltam (vagyok?) ezzel, mármint amióta „naturista” lettem, másnak tartottam magamat a többinél. Hogy miben? Hát ez jó kérdés… Na de a lényeg: már nem tartom magam naturistának! Elmesélem:
Az egyetlen rövid, hat napos szabadság után nem volt több lehetoségünk üdülo helyekre járni. Itthon töltöttük a nyarat. Folyóközelben lakunk. A homokos-kavicsos Duna-partnak van itten egy szélesebb része, ahol napozni, fürdeni lehet. Egy estefelé, nyár elején sétálgatunk ott kint. Voltak még egy páran, úgy 15-20 sétálót, beszélgetot, kavicsot dobálót, magányosan vagy csoportosan üldögélot lehetett látni. Egyszer csak azt látom, hogy két férfi vidám hangulatban meztelenre vetkozik egy fa alatt, majd uzsgyé, bele a vízbe! Úszkálnak egyet, majd szépen kisétálnak, felöltöznek és továbbállnak.
Én meg közben nagyon figyeltem az embereket és kissé meglepodve vettem észre, hogy ez látszólag egyáltalán nem okozott feltunést. Nyár van, nyaralás, a széles nagy Duna, a kavicsos part, minden természetes, az emberek ha odafigyeltek is, azt láttam, a két férfi jókedve, élet-öröme az, ami érdeklodésüket felkelti. És akkor elgondoltam: milyen nagy szamár vagyok én! Mi az hogy naturizmus? Egy nagy marhaság! Ha kezet mosok „…ista” vagyok? Ha tusolok „…ista” vagyok? Ha úszok és napozok „…ista” vagyok? Könyörgöm! Milyen nagy szamár vagyok én!… Mi az, hogy „naturizmus”?
A kavicsos partnak van a folyó fennebbi szakaszán egy félreeso vége. Oda szoktunk mi kijárni. Ott még elofordulnak mások is amúgy „naturálisan”.
Nyár eleje van, eloször vagyok kint, egyedül. Hasamon fekszem, jólesik fenekemen a napsütés. Egyszer csak vidám hangokat hallok, távolabb fiatalok evezos túráznak. Egyszer csak felcsendül egy jópofa kamaszhang: „Pucér pacááák! Leég a seggeeed!” Nagy folyó, hatalmas fákkal a parton és ott kint a nagy természetben, amint a víztukör tisztán elhozza hozzám a hangot érdekes érzésem támad: szeretném megölelni ezt a gyereket! Itt a nyár! A folyó, a part, a napsütés, a természet mindenkié!!!… Értitek mire gondolok? MINDENKIÉ!… Itt a nyár…
Az idén arra figyeltem fel, hogy ahányszor ide kimegyünk, mindig akad „követonk”. Hacsak elobb már nem volt ott valaki. Alighogy letelepedtünk, nem telt bele tíz perc máris lett „társaságunk”. Kajakosok, csónakázók eveznek el ott idonként. Ahogy észrevesznek, néhányan mindjárt kikötnek és levetkoznek.
Elso alkalommal is így történt a nyáron. Egy középkorú házaspár kanyarodik oda. Egy pici bosszúsággal nézem, mit akarnak, de látom, hogy a férfi levetkozik. A no fürdoruhában. Kevés ido múlva noi hangoskodást hallunk a bokrok közül. 5 no jelenik meg nagy hangulatban. Letelepednek. Vegyesen. Van aki ruhában, van aki fürdoruhában, van akin csak fél fürdoruha van, vannak akiken az nincs. Középkorúak mind. Termetre változóak. A legtöbben azt a kis oskori szobrocskát, a „willendorfi Vénusz”-t juttatják eszembe. És az életkedvüket is ez jellemzi. Ilyen kedélyes társaságot még nem láttam! Akkorákat nyerítenek ott a part alatt, hogy nekünk is nevetnünk kell, mintha csiklandoznának. Egy idosebb pasas tunik fel, fürdonadrágban evez fölfele. Mellettünk egy pár méterre partra vonszolja csónakját. Megint nézem, hogy ez má meg megint mit akar? De o is levetkozik. Egy darabig figyeli hogy szórakozik ott a vidám noi társaság, locsolják egymást, kurjongatva integetnek a távolba, a túlsó part fele igyekvo kishajónak. Majd o is odaoldalog. Beszélgetnek. Csak annyit hallok, hogy arról van szó: ugye, hogy a meztelenségben nincs semmi szégyelnivaló? A Jóisten is így teremtett bennünket, nem? Majd csónakba száll az öregúr megint és továbbevez. Követjük a tekintetünkkel, míg apró pont lesz, majd eltunik ott fönt a fák alatt a kanyarban. Elfelejtette a fürdonadrágot magára húzni… Vagy már nem is akarta?…
Ez után a nap után megint meggyozodtem butaságomról. Azoknak a noknek a jókedve nagyon megmaradt bennem. Úgy éreztem, hogy eddig megfosztottam magamat valamitol. Egy újabb tanulság, hogy milyen szamár vagyok én. Méghogy naturizmus!
Nyár közepe. Kint vagyok egyedül. Illetve még van ott valaki lennebb. Egy férfi. A sátor a parton. O fürdoruhában a kavicson. De nem sokáig, egy kis ido múlva ugyanis már o is napoztatja a sápadt fenekét. Még ott láttam egy pár napig, lassan beleolvadva a környezetébe…
Már vége fele tart a nyár. Másodszor vagyunk kint kettesben a nejemmel. Tolünk 25-30 méterre egy középkorú no fürdoruhában, elmerülten olvas kenuja mellett a napon. Csak néha néz szét… Lennebb, úgy 50-60 méterre egy másik no. Szintén fürdoruhában, szintén olvas. Tole távolabb egy férfi és egy gyerek horgászik. Sütkérezünk a nyárutói napfényben… Egyszer azt látom, hogy azon a távolabbi non már nincsen melltartó. Mosolygok a nejemnek: na né látod, úgy tunik megint „jó hatással” vagyunk! Eltelik egy kis ido. Odapillantok. Valamit nem látok jól. A párom megerosíti: az a no pucér feneke, nem egy másik fürdoruha. A fürdoruha alsó része még ott van rajta, a fehér feneke alá tolva. A fenekénél a haja ami fehérebb…
Egy felismerés kezdett derengeni bennem: valahol, tudatosan vagy nem, de mindenkinek elege van a fürdoruhából. És csak a megfelelo hely, alkalom, hangulat kell, hogy megszabaduljon tole…
Következo hétvégén megint kint voltunk. Ott a no is, szépen lebarnulva. Hazafele ott mentünk el mellette. Fel sem emelte a fejét a könyvébol. A sátrak a parton. (Ma sétáltam egyet a dunaparton, és ha hiszitek, ha nem, az a no még mindig ott van. Nincs már túl hideg a sátorozáshoz?)