Anno pengetőt vadostam ki ebbő-abból, de nem találtam igazán jó alapanyagot. Egyébként ha már pengető: ki milyet szeret?
Én jó ideig a klasszikus formájó D'Addarió Heavyt használtam. A kedvencem azonbamn már jó ideje egy
egy olyan pengető, amin egy teknős volt, ha jól emlékszem (Ez melyik márka lehet? Ernie Ball?) Ezer éve vettem, a felirat, meg a rajzolt teknős rég lekopott, viszont a pengető maga alig kopott és az én relatív megítélésem szerint a gitár is szebben szól ezt használva. Ráadásul még kényelmesebb is mint a D1Addario, bár az alakja ugyanolyan.
A Supernatural egy csaknem tökéletes lemez. Nem azért jó, mert 58 kiló díjat adtak érte Santana papának, de nehogy már ezért legyen rossz...
"Miért, ennek az MTV-lemeznek van valami köze ahhoz a latin-amerikai hangulatokkal játszó gitároshoz, aki 20-30 éve volt?"
Santana az elmúl 20-30 évben is koncertezett, adott ki lemezeket, mindvégig a latin zene hatása alatt, de természetesen, sőt szerencsére mindig változott egy picit a stílusa. Valószínűleg elég felületesen ismered a Santana-életművet, ezért engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljam a Sacred Fire c. koncertlemezét, ahol már nagyon ott vannak a Supernatural-os hangulatok, megoldások, de az oye como va jellegű klasszikusok is ütnek.
úgyhogy gyorsan témát váltok. Tegnap kivágtam egy pengetőt egy műanyag hulladékanyagból. Jobb, mint a gyári.
Ti szoktatok home-made eszközt használni? (pl. slide csaptelep-csőből..:)
László Attila nekem is a kedvenceim közé tartozik (Műcsarnokban szép koncerteket ad), a perkás is nagyon tud. Bár szerintam L.A. kicsit a kommerszebb vonulatot játssza, ha így visszagondolok, de mindenképpen az egyik legszimpatikusabb gitáros. Ha nincs közelében a gitár, akár agysebésznek is nézhetnénk...:)
László Attila alegjobb magyar gitáros (legalábbis nekem ő a kedvencem). Kár, hogy azzal a gyík Kőszegivel játszik, aki csak egy dolgot tud, bebopot, azt is szarul.
Steve Vai, ki más? perfekt technikával sokan, de annyira irracionálisan játszani mint ő..., sose tudod mikor vált hangnemet, hol fejez be egy arpeggiot, mikor játszik direktben hamis hangot, idegbeteg hangzású nyújtásokkal, minden hitech sound maximális kihasználásával, disznóröfögésre játszott szólóval, alkarral játék közben rángatott tremolóval, fantasztikusan nagyívű dallamok közé ékelt ufóhangzású lickekkel, szóval azokat senki sem....
most szenvedek a for the love of goddal, de hát nem lehet ÚGY, senkinek, sajnos (vagy nem).
a földön járó gitárosok közül Petrucci, hibátlan ő is, kivételes fantáziával, és minden stílusban, bármikor, amikor tangót játszanak az LTE lemezen, azért az nagyon durva...
vince, jó hogy észrevetted, mert én nem vettem észre és épp készültem "kedvesen" reagálni!
"űrsüti"
Nem lehet!
Vai, Satriani, Bettencourt, Z. Wylde, Kotzen, Knopfler, Joe Walsh, Robben Ford, Jeff Healey, Sipeki Z., Tátrai, Mohai stb. stb. stb. ... :o)
... szerintem a klasszikus alapokra építő és a tökéletesre fejlesztett, kifinomult technikát alkalmazók, úgy mint Ritchie Blackmoore és Yngwie Malmsteen ...
Jó, valljuk be őszintén, elég hülye kérdés volt... :))
Módosítok: Ki a legjobb rockgitáros? Jó, ez sem sokkal szűkíti a kört, de mégiscsak valami.
Egyébént szerintem ezt is lehet objektíven nézni.
Próbáljátok meg :)
köszi
Mik a szempontjai a legjobbnak? Vagy a nagyon jónak? Persze: legyen pontos. de ettől még lehet csak jó iparos. A kérdés kb. olyan, mintha azt kérdeznéd: ki a legjobb költő vagy melyik a legjobb vers? Mindenkinek megvan a maga kedvence, kedvencei. Az alapvető ismérveken túl úgyis csak a szubjektív vélemény számít. Nincs objektív válasz!
No, micsoda kis esszé, he-he! Kérdezzetek bátran! :o))))))))
Webring? H-H hangolás?
Blue_s
Érdemes benézni a mélyhangú kollégákhoz a Bass Fanclubba - ők többségükben jazz irányultságúak.
Ha van időd nyálazd át a fórumot - csekély 5 és fél ezer hozzászólás! :o) -, vagy keresd (ugyanott) Vitézlejszló urat, ő a fő link! Izé: linkmester! ;o)