Keresés

Részletes keresés

Efreet Creative Commons License 2001.03.19 0 0 315
Azért örülök hogy nem lett belőle morgás. Bocs The Evil, csak volt már részem hasonlóban, és kicsit előítéletes lettem. Mea Culpa
The Evil Creative Commons License 2001.03.18 0 0 314
OK! :)
Előzmény: Aarpi (313)
Aarpi Creative Commons License 2001.03.18 0 0 313
Ízlések és pofonok. Mindenkinek vannak hülyeségei, rigojái, elhamarkodott döntései. De ettől még az illető nem hülye és nem korlátolt. Vigyázzunk a sarkítással!
Előzmény: The Evil (312)
The Evil Creative Commons License 2001.03.18 0 0 312
Mellesleg, a lemez 2.000.000+ példányban kelt el, hát hülye ez hogy... na mindegy. Ha nem is keres reklámhordozót, nem tökmindegy neki?
Előzmény: Aarpi (310)
The Evil Creative Commons License 2001.03.18 0 0 311
Tán meg is kéne hallgatni, mester.
Előzmény: Aarpi (310)
Aarpi Creative Commons License 2001.03.18 0 0 310
Nem hiszem, hogy FH valaha is "reklámhordozót" keresett volna a Dűnének. Főleg nem 1983-ban. Amúgy elolvastam a dal szövegét (http://www.truemetal.org/ironmaiden/lyrics/m_lyrics3.html) és szerintem borzasztó primitív. Erről ennyit.
Előzmény: The Evil (309)
The Evil Creative Commons License 2001.03.16 0 0 309
Na, szóval úgy értettem, hogy F.H. korlátolt. Az Iron Maiden még 1983-ban a Peice of Mind albumra írt egy hosszú (és nagyon jó) számot a Dune könyv alapján/ről. A címe "Dune" lett volna, HA sötét Herbert nem tiltja meg, mondván, hogy nem szereti a heavy metal zenét. A szám címe így "To Tame A Land" lett. Szóval igen korlátolt volt Frankie. Főképp, hogy minden létező eladási listán több, mint fél évig fönt volt a Maiden ezzel az albummal, neki meg nem kellett a reklám. Na mindegy, az ő baja.

Halottakról vagy jót vagy semmit: ez baromság. Ne mondjunk semmit Hitlerről, ollé.

Efreet: nincs olyan, hogy "lereagálni". Nem "hányan reagálják LE", hanem "hányan reagálnak RÁ". :p

Ilmarinen Creative Commons License 2001.03.16 0 0 308
Az új Düne-minisorozat is elég csalódás volt nekem. Valamiért az amerikai forgatókönyvírók utálják a pajzsot. Mindenki géppisztollyal rohangászik.

Nagyon idegesítö volt, hogy Paulon kívül mindenkit hóthülyének állított be. Ha a könyvben mondott valaki valami okosat, akkor a sorozatban azt átírták olyanra, hogy azt pont Paul mondja.

Egy személyes mániám, hogy a navitátorok miért nem normális embernek néznek ki sehol (kontaktlencsével, hogy eltakarják az ibadszemeket)? Mindegy, a filmen a navitágor jól nézett ki :-)

A sardaurkarok meg csak berettsapkás szekrények voltak. A fremenek meg egyszerüen bénák. A Hang soha semmire nem volt jó, mert mindig mindenki ellenállt neki.

Na, abbahagyom :-)

Ilmarinen

Efreet Creative Commons License 2001.03.16 0 0 307
Nem kedvelem azokat, akik benéznek hangulatot kelteni, aztán röhögnek a markukba, hogy hányan reagálják le...
muad-dib (az ugroeger) Creative Commons License 2001.03.16 0 0 306
Gondolom, jóban voltatok a halála elött, ezért ez a jól megalapozott vélemény...

Pápá!
muad-dib (aki nem a nagybetüs Próféta! :)

Előzmény: The Evil (304)
Ghanima Creative Commons License 2001.03.16 0 0 305
Ezt a meglehetősen sommás véleményt vajh' mire is alapozod??? :-ooo
És akkor még azt sem említettem, miszerint: halottakról vagy jót, vagy semmit...
üdv,
Ghanima
Előzmény: The Evil (304)
The Evil Creative Commons License 2001.03.15 0 0 304
Hi!
A Dűne nagyon király ennek ellenére a Frank Herbert az 1 fasz.
Rokakoma Creative Commons License 2001.03.15 0 0 303
A valasz sajnos igen. :-(
Előzmény: Aarpi (299)
Ghanima Creative Commons License 2001.03.15 0 0 302
Könyv-ügyben próbálkozhattok az Asbóth utcai Atticus antikváriumban is, ott is erős az SF-vonal.
Asbóth utca: Bp.A Madách téri vörös téglás házak mögött, párhuzamosan a Kiskörúttal, avagy bemenni a Király utcán és az első sarkon jobbra.
Sok szerencsét!
üdv,
Ghanima
Efreet Creative Commons License 2001.03.15 0 0 301
AAAaaaaaa.... az a hatórás? Nincs egy gyorstalpaló némettanfolyam valahol? bár azt hiszem eléggé ismerem a dolgot hogy ne okozzon gondot a német nyelv. Apropó: DVD-n mikor gyün ki? mert már rendelném is meg...
Előzmény: Weyland_Yutani (300)
Weyland_Yutani Creative Commons License 2001.03.14 0 0 300
DUNE Mini Series ÁPRILIS 22 20:15 PRO7

Aarpi Creative Commons License 2001.03.14 0 0 299
Jól sejtem, hogy ez ilyen magyar sajátosság? Nyugaton biztos vagyok benne, hogy az ilyen könyvekhez folyamatosan hozzá lehet jutni!
Aarpi Creative Commons License 2001.03.14 0 0 298
A Kruspér utcában megtudtam, hogy "a Dűnét mostanában nagyon viszik", meg hogy a Káptalanház a második legritkább darab, szóval össze-vissza vagyok törve. Mikor adják már ki újra a sorozatot??!!
Előzmény: Rokakoma (297)
Rokakoma Creative Commons License 2001.02.20 0 0 297
Igy van a Krusper utca eleg jo hely. Az oreg ficko mindent tud, oda jo erzes bemenni ,en otthon erzem magam ott altalaban.
Előzmény: Efreet (296)
Efreet Creative Commons License 2001.02.20 0 0 296
Ha pesti vagy budai vagy a Messiását elég egyszerűen meg lehet fogni egy antikváriumban, főleg egy szakosodottban (szabad reklámozni? Kruspér utca a BME közelében Univerzum könyvesbolt). A Messiás a múlt héten éppen volt, a Gyermekei szerintem kicsit nehezebb játék, de néha az is van. Én ott csíptem meg tavaj év vége felé az Istencsászárt és a Káptalanházat. Nem volt olcsó, sőt...
Előzmény: Hwb (295)
Hwb Creative Commons License 2001.02.19 0 0 295
Én csak szerényen azt szeretném kérdezni, hogy nincs-e ötlete valakinek, miként tudnám beszerezni a Dűne gyermekeit és a Dűne Messiását.

Még egy fohászom lenne: valaki vegye meg a jogokat a valhallától, fordítassa újra le a Dűne folytatásokat és adják ki ismét!!! Sajnos az a helyzet hogy a valhallás cuccok nem csak a nyomdahibák miatt problémásak. Nem tudok most hirtelen konkrétumokkal szolgálni, de egyszerűen sokkal jobb volt a Békés fordítás mint amit a Hoppán művelt.

Rokakoma Creative Commons License 2001.02.13 0 0 294
Ez tetszett:-)))))))0
De komolyan messze vagyun mi meg "az emberi elme hasonlatossagara keszitett gepektol".
Előzmény: wins (293)
wins Creative Commons License 2001.02.08 0 0 293
dehogyisnem! Windows ME. :]]]
Előzmény: Rokakoma (292)
Rokakoma Creative Commons License 2001.02.08 0 0 292
szia!

A Butleri Dzsihad a mesterséges intelligenciát tiltotta, és egy űrhajó irányításához nem kell M E .Hisz most is működnek ilyenek és tudtommal még nem fejlesztették ki a M E -t.
R

Előzmény: Aarpi (287)
baalat Creative Commons License 2001.02.06 0 0 291
Én ugyan nem olvastam az új könyvet, de szerintem teljesen jogos. Idáig csak rosszat hallottam róla. Amúgy meg nem tudom, hogy jut eszébe valakinek egy másik író művét folytatni, még ha az apja is az illető.
Előzmény: Efreet (290)
Efreet Creative Commons License 2001.02.06 0 0 290
Sziasztok.

Én most fejeztem be az A. házat (kb. 5 perce), és hát izé... Szóval nekem egy kicsit nagyon Kevinjandersonosra sikerült... Az alap 6 kötetet rengetegszer kiolvastam már, az első kivételével angolul is, de ez az új kötet... mindenhol válszokat ad, és nem kérdéseket vet fel. A Tleilaxiakról fél oldal alatt többet ír le, mint a sima Dűne 4 kötet alatt. Na bocsi a morgásért, ez úgy kikívánkozott belőlem. Majd megpróbálok belerázódni a topicba.

fremen3 Creative Commons License 2001.02.05 0 0 289
Az első "klasszikus" Dűne könyvet filmesítették meg újra három részben.
Gofry Creative Commons License 2001.02.05 0 0 288
A Káptalanházban azt hiszem leírják, hogy a Bene Gesserit Archívum sok szempontból kibújt a Dzsihad előírásai alól.
Az űrhajóknál pedig a gondolkodó gépeket (az ixi navigációs gépekig) a Liga navigátorok jövőbelátása helyettesítette. A fedélzeti elektronika, stb. úgy tűnik nem számított "gondolkodónak". Persze teljesen logikusan és hézagmentesen nincs felépítve a sorozatban ez a Dzsihad ügy. Ha minden igaz, fog készülni a néhai Herbert hagyatékából egy, a Butleri Dzsihaddal kapcsolatos trilógia is.
Előzmény: Aarpi (287)
Aarpi Creative Commons License 2001.02.05 0 0 287
Hello!

Remélem, sikerül helyet találnod!
Egy kérdés: a történet melyik részét filmesítették most éppen meg?

Egy felvetés: most olvastam újra az Eretnekeit és elgondolkodtam. Mit tilt tulajdonképpen a Butleri Dzsihad? Ilyen hatalmas űrhajókba, főleg harci szerkezetekbe azért igenis komoly vezérlőrendszer - elektronika - kell! És ezek bizonyos szintű intelligenciát sem nélkülözhetnek! Na meg ott van a könyvtár a gammui erősségben: _válaszol_ Duncan kérdéseire. Ehhez igenis az emberi elme hasonlatosságára kell gépet készíteni! Szóval hogy is van ez?

FLAME ON!

Előzmény: fremen3 (286)
fremen3 Creative Commons License 2001.02.05 0 0 286

Sikerült megszereznem a múlt év végén az USA-ban játszott Dune TV-filmet. Ha valakit érdekel és tud biztosítani 2 GByte FTP területet valahol, fel tudom tölteni.

Paraméterek:
Méret: 3x600 MByte (3x90 perc)
Kép: DivX 352x288
Hang: MP3 128kb/s stereo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!