Persze a Szigorúan Bizalmas is 10, még most is emlékszem, milyen volt miután kiléptem a moziból. A havernak meg egyértelműen élete filmje. Rongyá nézte még videón is.
A helyzet egy kicsit komplikáltabb, ez egy félig gépelt félig kézzel írott tábla 'szal kéne egy kis idő, hogy összeszedjem.
Egyébként amikor elkezdtük, mink is 1-10-ig pontoztunk aztán rájöttünk, hogy vannak átfedések, így áttértünk az 1-5-ig tartó pontozásra. Sokkal határozattabbak a határok. Például az Alul semmi nálam 8-9 de biztos nem tíz, viszont az 5 skálán pontosan 4 azaz 80% ami szerintem jó.
A lényeg, hogy az ötös tényleg csak a maradandó film ami nyolc év múlva is szinte ugyanúgy megvan a fejemben.
Most hazamegyek oszt átnézem mi van, -még jövök.
UI: 12 majom, Ryan.., Csillagközi invázió ezek is mind 10-esek nálam
Már nagyon lecsúsztak a szempontok, hát lássuk mégegyszer:
10 pont - zseniális
8-9 pont - nagyon jó
7 pont - jó, egyedi
6 pont - átlagon felüli
5 pont - abszolút átlagos
4 pont - átlagon aluli, sablonos
2-3 pont - gyenge
0-1 pont - ultragyenge, s még értelme sincs.
Laslow: azért én nem csak öt olyan filmet láttam, melyek életem legjobb filmjei közé tartoznak, s valóban csak a minden szempontból tökéletesen zseniális alkotások érhetnek 10-et.
S miért ne lehetnének ezek a kedvenc filmjeink.
Pl. az abszolút kedvenceim: A rettenthetetlen, Szigorúan bizalmas, 12 majom, Az élet mindig drága, Ryan közlegény megmentése.
De ezeken kívül még annyi tökéletes alkotás van, ami nem érhet mást, csak 10-est, vajon miért ne?
Nem lehet, hogy túl könnyen adjátok a 10 pontokat? Azt a kiinduló megfeleltetési táblázatot át kéne írni, mert nem igazán átgondolt szerintem, nem is ahhoz viszonyítok sose, csak a filmeket viszonyítom egymáshoz. A 10 pont pl lehetne ezzel a kategóriával egyenlő: Életem 5 legjobb filmje között van. És akkor így máris csak a valami miatt igazán különleges filmek kapnának 10 pontot és szerintem sokkal objektívabban tudna értékelni aki ide ír. speedz, mit gondolsz?
Hali!
Most csak egy pár tizes filmet az emlékeimből:
Forrest Gump
Ponyvaregény
A mélység titka
Fargo, A nagy Lebowski
Hetedik
Amerikai história X
Rettenthetetlen
Leon, a profi
Utóbbi idők:
Viharzóna
Billy Elliot
Táncos a sötétben
Egyébként egy barátommal minden film után pontozunk és Excel táblát vezetünk róluk. Beteg?!!
Nem, én csak kevés színészt ismerek és Demi Moore nem tartozik közéjük. Megnézem a filmeket, de nem jegyzem meg a színészek neveit, sem a rendezőét, sem semmi ilyesmit.
Nem tudom miért nem írnak ide mások, pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy mások is olvassák ezt a topicot. Lehet, hogy mások nem szeretik egy 1-től 10-ig levő pontszámmal illetni a filmeket. És igen, sajnos kevesebb filmet nézek mostanában, nem tudom őket honnan letölteni, moziba meg nem sokat járok. De azért minden elém kerülő filmet megemlítek a jövőben is itt, nem hagyom agára ezt a topicot, hisz ez a kedvencem a Segítség! Megsértődött a macskám!!! című után:)
Laslow,
akinek fogalma sincs, mit fog csinálni egész hétvégén filmek hiányában
Laslow: mostanában mintha kevesebb filmet néznél? Csak nem gondjaid vannak? De amiket írsz, azok nagyon "értékesek" :)
Szerinted miért nem ír ide más rajtunk kívül?