Infomaker!
Én még nem hallottam olyat, hogy valaki durr(durh?) defektet kapott volna utcai motoron, kivéve blow-out esetén :))
Átfutó kutya-macska, valamint "egyéb műszaki hibák" lehetségesek, de motorozás közben nemigen fogsz erre gondolni szerintem, hanem élvezni kell a dolgot.
Szerintem is jobb, ha elsőre kisebbel kezded, bár a nagy sem gond szerintem, ha már van motoros tapasztalatod, csak figyelni kell és nem szabad eleinte "állatkodni". Pl.. egyik haverom szimo után pár év kihagyással CBR1000-re ült, ráadásul úgy 55-60 kiló a srác. Azóta sem adja alább 1000 cm3-nél.
Egyébként mindenképpen ajánlom, hogy vásárlás esetén vigyél magaddal valakit, aki ott van a "szeren" motor ügyben, mert könnyen rád sózhatnak hulladékot.
e30m3, hol láttál te 92-es GSX-R 1100-et 700 ezerért? Most rögtön megveszem :)
Ha alapban fosol, akkor nem motorozz! Tényleg ne, mert akkor nem fogsz tudni ellazulni, és görcsös-kormányszorítva egy kínszenvedés lesz egy hosszabb túra.
Komolyan: Ha normális állapotú a gumid akkor kicsi az esélye, hogy durrdefektet kapsz.
De ilyen alapon, ha ennyire félsz, akkor nem menj ki az utcára, ne autózz, ne síelj, még csak ne is biciklizz! Egyszerűen csak feküdj az ágyban, és figyelj arra, hogy ott se mozogj hirtlen, mert meghúzódhat a derekad, és ne is aludj el, mert ha álmodban leesel az ágyról és bevered a fejed, meg is halhatsz :-)
Nem hinném, hogy van lényeges különbség a japán mocigyártók által felhasznált anyagok minőségei között. Persze ideológiákat lehet gyártani.
Én évente több, mint 20 ezer km-t mocizok!
Egy éves a Drag Starom de 21000 van benne.)
A baráti köröm szintén ennyit megy, és köztünk (5-6 ember között),szinte minden típus már előfurdolt. A kőkemény sportmotrok kivételével.
Én is használom a motorjaimat elég rendesen, de ezek mellett kínossan ügyelek arra, hogy esztelenül ne gyilkoljam. & Szinte minden motoros újságot olvasok (legyen az külföldi is) ezek alapján tartom fenn, hogy nincs lényeges különbség melyik gyártónak veszed a darabját.
Abban már van különbség, hogy egyazon gyártó mennyire kiforrott darabját veszed...
Köszönöm a leírást, megszívlelem!
Jajj, de még kérdeznék!
Én félek nagymotoron. De most komolyan:
Mi az esély arra, hogy jó úton menve, nem más hibájából elesek nagy tempóban?
Pl. ha defektet kapok, vagy mikor? És ha 120nál elesek, meghalok, mi?
Én sosem állítottam, hogy tökéletes a Suzy.
De a legtöbb típusnak vannak típushibái, legyen az Honda-Yamaha-Suzuki-Kawa. Nincs értelme kiemelni egy-egy darabot.
Egyébként minden idők egyik legstrapabírobb blokkja az 1200-as soros négyes Suzuki. Az amelyik a 70-es évek végén debütált a GS-ben (igaz 1000ccm-el) de ennek az utódai vannak a mai napig a Bandit / GSX stb. mocikban.
10 streefighter küzöl nem véletlenül 9 ezt használja. Ez az a blokk, amely (persze sok módosítással) de még a nitrót is bírja. Lsd épített Dragok...
Infomaker,
Furcsa, de olyanokat kérdezel, mintha sosem láttál volna még mocikat. :-)
Azt javaslom, hogy vegyél (vagy kérjél kölcsön) egy motorkatalógust. Azt gondosan tanulmányozd át, és akkor már egy kicsit jobban képben leszel. Talán valamelyest még ki is kristályosodik, hogy mit is szeretnél. Utána, miután kitalálod, hogy milyen fajtát szeretnél (sport-enduró-túra-chopper) akkor már csak néhány típus fog fennt maradni mint lehetséges jövendőbelid. Ezután járj utána (időt/fáradtságot nem kímélve!), hogy melyik típusnak milyen jellemzői, típushibái stb. vannak. ( A motorrevűben szinte minden gyakori típusnak már volt tesztje. És a szerkeztőség szívesen segít előkotorni egy pár évvel ez előti cikket). Miután utánajártál ezeknek kezd el nézni a hírdetéseket. (Azért, hogy képben legyél a reális árakkal). ÉS NE KAPKODD EL A VÁSÁRLÁST!!!
Sanjnos a motorpiacon még nagyobb átb@szások vannak, mint autópiacon. Magyarország tömve van olyan suttyókkal, akik egy idényre vesznek egy mocit, hideg motorral végigegykerekezik / madmaxezik a nyarat, "megmutatják" magukat 3 motorostalálkozón és utána egy gallyravágott mocit eladnak egy olyanfajta srácnak mint Te, és utána, mint "tapasztalt öreg motorosok", magabiztosan állíták, hogy a motor nem bírta a gyűrődést....Folytathatnám de minek...
Srácok nekem volt két(250,400) suzukim is és mindegyik strapa bíró kis gép volt. Igaz én nem egykerekeztem velük, de hajtani mindig is hajtottam őket rendesen.
Az egyiket a R-baroon-ba vettem: GSX-400SS Katana 1994-es volt 27e km-rel(óra szerint) Lánc-lánckerék, gumik jók voltak, 3000-et mentem vele, de szinte csak hajtva (10 körül evett szinte mindig, igaz a fúvókákat nagyobbra cseréltem).
Mikor eladtam: szar gumik, kissé kopott hátsó fékbetét(már így vettem, nem igen használom a hátsót) és már kicsit zörgött a kuplungja.
Én 350-ért vettem és 370-ér adtam el.Szerintem, ha tetszik(mer nem valami szép) akkor vehetsz, nyugodtan ilyet, mert olcsó és nincs sok gond vele.Az enyémnek 185-190 körül volt óra szerint a vége(kétszeméllyel is ment 180-at).120-al ez is bírja a kétszemélyt.
Szóval olyan 200-300 ezer az értéksáv.
Ja, és nem igazán superbike érdekelne, hanem olyan "kényelmes" motor. Nem tom azokat hoggy híják, talán "országúti", vagy "chopper"?
Szóval, a lényeg lenne, hogy üzembiztosan lehessen ketten motorozgatni 120 -al kb, de közben ne erőlködjön, mint állat, csak kényelmesen.
Ja, az nem baj, ha kicsit még rá kell költeni vétel után, mert hát ez mindig így van, gyakorlatom meg már van, meg van, aki segít.
Ne hallgass rá Infomaker!!!
Bocs e30m3! ;-)
Nekem is két suzim volt egymás után és pöpecek voltak! No problem.
Egy két jól bevált típus közül válassz, amivel nagyot nem lehet koppanni. Ilyen pl. a Honda vfr 400-a. Állítólag a V motort lehetetlen széthajtani.
Persze nagyban megkönnyítenéd a "tanácsadást" ha csak saccra belőnéd a tól-ig határt forintilag, amennyit rá akarsz szánni.
Üdv!
Isten ez a kep!...ja a negydecisek hibatlanok. Turazni meg mint az alom. A Kawat kettohatvaner vettem anno.Teljesen gyari allapotban volt jol karbantartva. Radobtam egy lancszettet, olaj, szurok, fekbetetek kijott minden egy masik hatvanbol. Az aruk erosen fugg az allapottol.
Jol nezz korul a piacon mielott veszel valamit, ne kapkodd el!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz, én is egy néccázasat javasolnék Neked. Azokból vannak elég olcsóak is (kicsit régebbiek)és mindenféle stílust megtalálsz köztük. Szerintem túrázásra egy kis, 10-15 cm-es plexivel különösen alkalmasak az általam "országúti" kategóriának nevezett naked bike-ok (Honda CB 400, Suzuki Bandit stb.). Ezek nevetve bírják tartósan a két személyes 120-at. Egy haverom vett télen egy CB 400-at lepusztult állapotban, télen délutánonként hobbi szinten fel tudta újítani (szaktudás az volt) szinte semmi pénzből (kb. 50e Ft.)
üdv
dömpergéza
En 17 evesen kaptam meg a szimomat, amivel eleg sokat (evi 10.000 km-t) nyomtam. Volt benne Miskolc-Balatonfured tav is. Ezutan atnyergeltem egy Pannonia P-10 re,mikor megkaptam az A-s jogsimat. Ezzel motoroztam tiz evet, nagyon huseges volt hozzam. Igazan ezzel jartam be az orszagot, 3.5-4 litert evett szazon, igy olcson lehetett vele turazni. Harom eve egy 750-es Kawasaki-t vettem, nem volt rossz megismerni a nagyobb gepeket. Azert ez mar beverte a 6-7 litert is, igaz keveset motoroztam vele 120 alatt. Hamar kinottem, most nincs motorom, de vannak elkepzeleseim. Azt javaslom, jard vegig a lepcsoket kisebbtol-nagyobbig, mivel igy lesz tapasztalatod. A nagyobb gepeket hidd el meg kell szokni, ami nem megy egyik naprol a masikra. En szivem szerint egy 400-assal lepnek tovabb, azok nagyon kezesek, es egy ideig nem fogod lecserelni.Viszont eloszor el kell dontened milyen kategoria erdekel.
Hello!
Ajánlhatok egy funbike-ot. '92-es Gilera Nordwest 600. Két személlyel is kényelmes, erős. Ha érdekel, keress meg!
Ja, van hirdetés is feladva az aproneten.
Mentol.
én mindenképpen egy cruisert vagy choppert javasolnék ahhoz, amit leírtál
"ha az ember nyáron hobbi célból szeretne motorozgatni, általában két személlyel, ilyen magyarországi távokon. " , mivel az endurók nem igazán kényelmesek - szerintem - keskenyebb üléseikkel, a speeden pedig a testhelyzet nem a legideálisabb hosszú távú cirkálásra.
viszont az én mániámból itthon nem kapsz olyan árú és korú motort, amit szeretnél.
nekem amúgy a honda shadow vagy a yamaha drag ami tetszik és ezekből vannak már használtak is.
johnblownak igaza van a motor revűvel kapcsolatban. bár ezek a téli számok eléggé elkeskenyedtek.
üdv
szelez (remélem egy héten belül:motoguzzi- california jackal)
Én azt gondolom, hogy ehhez legalább egy ötszáz körüli köbcenti kellene.
Nem tudom, hogy veszed-e pl. a motorrevüt ( És katalógust ) de ezekben elég használhato használt-motortesztek vannak.
Nekem az első mocim egy XS 4OO Yamaha volt.
És azt már tudod, hogy milyen jellegű mocit akarsz? Chopper, túra, enduro, sport, stb?
Sziasztok!
A motoros kollégák talán már ismernek a 70es szimómról.. :DDD
Na, de komolyan.
Szeretnék venni egy nagymotort. Nem most, talán fél év múlva vagy 1 év.
A problémám végül is az lenne, hogy mi mennyi, azaz milyen motort érdemes venni, ha az ember nyáron hobbi célból szeretne motorozgatni, általában két személlyel, ilyen magyarországi távokon. Most nem az ilyen MZ-k, Jawa-k érdekelnének, hanem, hogy mondjuk teszem azt olyan infók, hogy pl. egy 500-as négyütemű Yamaha kicsit strapáltan, de max 40 ezerből felújíthatóan 350 ezer forint.
Szóval mit érdemes venni, és mennyi ezeknek az áruk manapság.
Jogsim az még csak csak lesz rá.. :-)))
De hogy ezek mennyit esznek, mennyi az alkatrészigényük, és főleg mi mennnyi?
Más világ ez, mint az én kis simsonos világom, ahl egy főtengely 6000 ft.
Egyszóval meséljetek nekem.
Kössz,
Infomaker.
U.i: MOst itt azért is lenullásozom magam: 0.
Na pá!