Keresés

Részletes keresés

Vérfarkas Creative Commons License 2001.03.01 0 0 339
Van meg egy jo hely keszuloben:
http://www.nexus.hu/felazso/oktbelyegzok.htm
ezen frissebbek a meglevo adatok.

En a teljesitmenyturazast nem szoktam osszekotni a kekturazassal, foleg ugy nem hogy csak pecsetelek es a ttura nem is arra megy csak erinti a pecsetelohelyet. Ilyen alapon kocsival is vegig lehetne jarni. Bejartam mar egy parszor kektura szakaszt ttura alkalmaval (Matraberc, Kinizsi) de vegigmegyek majd megegyszer mint kekturazo es pecsetelek. Legalabb van rola terepismeret.
Azokkal sem ertek egyet akik csak vegigfutjak. Szerintem a Kektura nem arra valo.

vf

Előzmény: Törölt nick (337)
Vérfarkas Creative Commons License 2001.03.01 0 0 338
Es hol marad az ismerjuk meg hazank szep tajait es nevezetessegeit? Vagy az mar lejart lemez?

Előzmény: Egy úr az űrből (336)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.01 0 0 337
Az utóbbi időben több kiránduláson találkoztam bélyegzőhelyekkel. Elolvastam néhány, a topicban ajánlott webhelyet:

http://www.fsz.bme.hu/mtsz/jelvszer/okt.htm
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/utleiras/kekbely.htm

A szabályok alapján
"A túra teljesítése: történhet csoportosan ... bármely irányban, bármilyen szakaszokra bontva, gyalog ..."
"A túraszakasz megszakításakor és újrakezdésekor is kell pecsételni."

A kérdésem, hogy ez alapján elfogadható teljesítés lesz-e, ha egyes szakaszokat teljesítménytúrák, kisvasút-nyomvonaltúrák stb. alkalmával keresek fel. Ilyen esetekben legalább 2 bélyegzőhelyet érinteni kell és a közöttük húzódó szakasz számít teljesítettnek. A szomszédos szakasz bejárásakor a "határponton" ismételten bélyegezni és dátumozni kell.

Igazolófüzet a Bp. 6. kerület Bajcsy 31 alatt kapható 400 Ft-ért, ha jól emlékszem. Postán stb. kérhető?

Más:
Közben rátaláltam erre a lapra:

http://www.fsz.bme.hu/mtsz/utleiras/jelzes01.htm

Itt a jelzések, útvonalak módosításáról, felújításáról találhatók a térképnél frissebb információk. Ehhez a kérdésem, hogy hol találhatók meg ezek területi bontásban, a legújabb állapotokat tükrözve?

Macibb
aki fontolgatja, hogy teljesíti, ha belekékül is :-)

Egy úr az űrből Creative Commons License 2001.02.26 0 0 336
Idemásolom, amit tudok róla: (forrás: www.sporthirek.hu)

Amint arról korábban már beszámoltunk Németh Csaba miskolci hosszútávfutó február 14-én, Hollóházán nekivágott az 1100 kilométer hosszú Kék Túra útvonalnak, hogy vállalásának megfelelően 18 nap alatt teljesítse a távot. Németh Csaba túl van rekordkísérletének első hetén, ez idő alatt 450 kilométert tett meg a több mint tízezer méter szintkülönbséggel nehezített szakaszon.

Németh Csaba igen jókedvűen vágott bele vállalkozásába a múlt héten, amin az első nap kisebb útvonaltévesztése és az enyhe nátha sem tudott változtatni. Egyébként mókás közjátékkal kezdődött a túra; rögtön, ahogy Csaba elindult Hollóházáról, mellé szegődött egy kóbor kiskutya, aki kb. 15 kilométeren kísérte a magányos futót.

A második napon könnyedén vette a közel 60 kilométeres távot, amelynek egy részét egy sporttársa kíséretében tett meg. A Zemplént elhagyva még arra is maradt energiája, hogy segítsen az erdészeknek kiszabadítani a sárba rekedt terepjárójukat.

Ezután következett az első igazán nehéz nap. A csereháti szakasz nagyon nedves volt és a sár igencsak megnehezítette a sportember dolgát. Negyedóránként meg kellett állnia letakarítani a cipőjére ragadt sarat, ezáltal jóval lassabban tudott haladni a tervezettnél, ráadásul párszor el is tévedt. A nap végén kétségek merültek fel benne, hogy tudja-e a továbbiakban is teljesíteni a napi átlag 65 kilométeres távot.

A következő napon Csaba túljutott az első holtponton és sokkal könnyebben ment neki a futás.

Az ötödik nap is igen kellemes volt számára, aki szinte hazai pályán futott Bánkúton és a Bükkben, mivel sok ismerőse, tájfutó és hosszútávfutó barátja kísérte ezen a szakaszon.

De az első napok tapasztalatai alapján be kellett látnia, hogy ha napi 65 kilométer körül teljesít, nem tud másnapra regenerálódni.

- Az biztos, hogy mindig maratoni táv felett fogok teljesíteni, de az utolsó öt kilométer veszi ki legjobban az erőmet. Ha a kezdeti szakaszokon elhagyok néhány kilométert, az azt is jelenti, hogy a végén többet kell majd futnom. Az is előfordulhat, hogy 2-3 nappal többet töltök a kéktúra útvonalán, mint terveztem – nyilatkozta Németh Csaba ekkor.

A hatodik nap hét órát futást és -2, -4 fokos hideget hozott fenn a Mátrában a sportember számára. A legnagyobb gondot a szeles időben letört ágak kerülgetése jelentette; szinte dzsungeljárásra kényszerült, annyit kellett másznia, hajlongania.

A rekordkísérlet hetedik napján a sáros talaj ismét kisebb gondot okozott, de Hollókő és környékének szépsége, az ott élő emberek kedvessége erőt öntött a miskolci fiatalemberbe.

Amikor a helyiek megtudták, hogy mire vállalkozott csak csóválták a fejüket, és azt tanácsolták neki, hogy pihenjen és ne rohangáljon annyit, mert fő a nyugalom.

Azonban Németh Csaba még közel két hétig nem szándékozik pihenni...

Előzmény: Syd Barrett (334)
Hiver Creative Commons License 2001.02.26 0 0 335
Nem tudok róla semmit, de nem hangzik rosszul :o)
Mi - az első tt után - éppen most találtuk ki, hogy meg kéne csinálni az OKT-t. Meg futni is szoktunk. Kellemest a hasznossal?!? :o)))
Előzmény: Syd Barrett (334)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.02.24 0 0 334
Éppen a napokban néztem meg ismét a Másfélmillió lépés M.o.-n kazetta Vértesben készített részét, ahol Monspart Sarolta arról beszélt, hogy egyszer végig kellene futni az Országos Kék Túrát. Rádióban hallottam, hogy valaki nekifogott, ha jól értettem a nevét Németh Csabának hívják. Ti mit tudtok róla?
kivi Creative Commons License 2001.02.22 0 0 333
SK,
neked már válaszoltam. A többieknek: lásd a Teljesítménytúra topic ide vonatkozó részét.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (332)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.02.22 0 0 332
Az éjszakai ponthu műsorban (kb. húsz perce) láttam egy tudósítást a Bükk honlapjáról. Sajnos a webcímről lemaradtam. Nem www.bukk.hu, mert az üres. A műsor Real-ben megnézhető a www.irisz.hu/ponthu címen, de nekem innen a modemen nem fog összejönni. Ismeri valaki a helyes URL-t? A lap tévén át értelmesnek tűnt.
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.02.21 0 0 331
A OKT-n is van egy vízesés Bakonynána közelében; a Római-fürdő. Amikor ott jártam, a szárazság miatt egyáltalán nem úgy nézett ki, mint egy vízesés. Csak imitt-amott csillogott egy kevés víz a sziklák között.
Lehet, hogy oda is olvadás után kellett volna ellátogatnom, bár az is igaz, hogy az egy száraz év volt. Csapadékos években az Ilona-völgyi vízesés is "működhet" nyáron.
Előzmény: burnie (330)
burnie Creative Commons License 2001.02.19 0 0 330
Hétvégén a Mátrában voltunk. Az elso nap Markazról felmásztunk a Markazi-vár
romjához (ZL), ahonnan gyönyöru kilátás nyílt a környezö völgyekre,majd a ZL ill. Z
jelzésen értük el a Markazi-kaput. Itt metszettük az Országos Kéket (hogy kapcsolodjak
a topic témájához), majd a Z ill ZO jeleken jutottunk el az Ilona-völgy vízeséshez.
Itt az olvadástól megáradt patak több mint 7 méter magasról zuhan le : nagyon látványos.
Innen a Veresagyag-bérc érintésével (Z,P+,P) gyalogoltunk be Parádfürdore.
Tovább a viszonylag új S ill. SL jelen jutottunk el a Kanázsvár-romjához,majd jelzés
nélkül begyalogoltunk Recskre, ahol a szállásunk volt.
Vasárnap Parádfürdorol indultunk a Vörösmarty th. felé (S,P+), ahol újra érintettük
az OKT-t, majd a P jelzésen lementünk Parádsasvárra. Az ebéd elköltése után eroink
végso megfeszítésével felmásztunk a Galyatetore (P+), ahonnan -egy tea elfogyasztása
után- hazabuszoztunk.
A jelzések nagyon kevés kivételtol eltekintve jók voltak, az idojárással is szerencsénk volt.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.02.14 0 0 329
Köszönöm, a hétvégén abszolváltuk. :-) Nagy előnye, hogy 5 percre van a Dögölj meg ttúra rajtjától. Bajom csak annyi volt, hogy meglehetősen borsos árakért félelmetesen kis adag kajákat tenyésztenek, egyébként nem volt rossz.
Előzmény: snejderfáni (328)
snejderfáni Creative Commons License 2001.02.14 0 0 328
Sánta Kutya (SK)!
Esedékes ez még?
A hely átlagos egy-két éjszakát ki lehet bírni. Az alapszobában 2-3-4 ágy + zuhanyzó + WC, hiányos tisztasággal. Ha kell pontos telefonszám, holnapra megírom.
Üdv: sf
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (278)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.02.14 0 0 327
Váci!

Nem csak túrázó vagyok, még a régi autók-motorok és a buszok is érdekelnek. Úgyhogy ilyen témáju topicban is jelen vagyok.

Előzmény: Váci (321)
kvte Creative Commons License 2001.02.13 0 0 326
off

Az alábbi cikken kívül további frissítést is raktam a KVTE weblapra: az 5 évvel ezelőtti Mont Blanc mászás cikke talán másokat is érdekel.

ITT

(tudok a "Hegyek", topikról, de inkább túrázók vagyunk)

Valamint:

Túra - Leányfalu - Vöröskő - Paprét 2001.02.11

on

kvte Creative Commons License 2001.02.13 0 0 325
Békés megyei túrák kalauza 2000 - (Alföldi Kék Békés megyei igazolófüzet)


„Valami van, de nem az igazi”

A 2000. év második felében jelent meg egy Békés megyei túrákat bemutató füzet. Az összeállítás címe a címlap szerint "Békés megyei túrák kalauza 2000", míg a belső lapon a "Békés megyei túrák A Körösök vidékén" megnevezés szerepel. A kiadványt a Körös Klub Kazinczy Ifjúsági Csoportja adta ki, szerkesztésében Boross László, Varga Judit, Szucharda Gyula és Váradi László vett részt.

A kiadvány a fotókkal díszített színes borítón kívül 84 szöveges oldalt és 24 térképvázlatot tartalmaz. Az első rész Békés megyét mutatja be, részletezi a megye földrajzát és történelmét, valamint a természetjárás történetét. Ez utóbbi rész számomra kissé csalódást keltő volt. Szívesen olvastam volna szűkebb hazám turistatörténetéről – hiszen a cím ezt ígérte-, mégis egy rövid tájismertető lett az írásból. Talán némi kutatómunkával, utánajárással komolyabb kis összefoglalás is lehetett volna a végeredmény.

A következő nagyobb egység a Körös-vidéki túrák ismertetője. A bajom itt is ugyanaz, mint az előbb: nem teljesen arról szól, amit a cím ígér. A túrák ismertetése szerintem nem egyenlő a különféle útikönyvekből történő ollózással. A végeredmény ugyanis csak a települések, illetve néhány turisztikai célpont leírása lett, magukról a túrákról nem sok szó esik. Remélem nem azért, mert a készítők sem járták be az ajánlott útvonalak egy részét… De menjünk sorban!

Az Alföldi Kéktúra békés megyei szakaszának ismertetése és igazolófüzete már úgy hiányzott, mint sivatagban a víz. Sajnos itt is csalódni kell: egyetlen konkrét útbaigazító tanács sincs a szakaszok útvonalának néhány soros leírásain kívül - pedig igazán erre lenne szükség, főleg a jelzések „sűrűségét” ismerve. Röviden annyit: a bejárás alkalmával volt olyan 16 km-es szakasz, ahol a legkopottabbat is beleszámítva 4, azaz négy jelet találtunk… Ne értse félre senki: nekem semmi bajom a települések leírásaival, sőt. De a konkrét leírások nagyon hiányoznak.

Következik a Mályvádtól-Fokközig túra leírása. Ez egy igen jól megtervezett túraútvonal, amely
tapasztalatom szerint a megye legszebb részein vezetne. Ha létezne. A turistajelzések többnyire fel vannak festve, de a túra egyik kitalálója mondta nekem, hogy ez még csak terv - erre a füzetben semmi sem utal. Remélem egyszer majd megvalósul a túramozgalom, és az első teljesítők között lehetek magam is.

Szintén „szellemút” a Tisza István Emléktúra – legalábbis szerintem. A füzet ugyan nem utal rá hogy még ez az útvonal sem létezik, de legutóbb arra tett egyik kerékpáros túránkon a feltüntetett útvonalat négy alkalommal is érintettük, de a zöld jelzéssel egyszer sem találkoztunk… Lehet hogy bennünk van a hiba. Sebaj, valószínűleg az Alföldi Kéktúra ezen szakaszának közeljövőbeli teljesítésekor (2001 tavasza) a sűrű kék jelzés (…) mellett frissen festett vadonatúj zöld jelzéseket is találunk nagy számban (…), ahogy a füzet jelzi.

Ennél a túraleírásnál viszont részletes instrukciókat kapunk az útvonalról, hol merre kell fordulni. Az örömbe némi üröm is vegyülhet, ha az embernek jó a memóriája. Sajnos a balsejtelmem beigazolódott: ez a túraleírás betű szerint megtalálható a 17 éve megjelent Körös-Sárréti Útikalauzban, kék sáv jelzésként a 173. oldaltól. Ez nem baj, csak attól tartok, hogy a leírt útvonal mára igencsak megváltozhatott. Néhol ugyan még fel lehet fedezni a sarkadkeresztúri vasútállomás környékén az akkori kék jelet (semmiképp sem a zöldet), de az erdei szakaszok járhatóságával szemben komoly kétségeim vannak.

Békéscsaba környékére kalauzol el a Kígyóspusztai túra nevű rész. A leírás egész jó, csak annyit érdemes hozzátenni, hogy a Bányatavak és kígyósi kastély közötti szakaszon létezik a zöld sáv jelzés is (a készítőknek vajon miért nem tűnt fel?). Az utolsó leírás a Két keréken Békésben elnevezésű kerékpáros körtúráé. Gyakorlatilag a korábbi füzet kapott itt helyet az igazolólappal együtt.

A füzetet a térképvázlatok zárják, ide lehet bélyegezni a az Alföldi Kéktúra által érintett helyeken. A rajzok tényleg csak tájékoztatásul szolgálnak, az útnak induló nem mellőzhet valamely komolyabb térképet. Sajnos a jelzett útvonalak rajza több helyen kifejezetten hibás. Ilyen eltéréseket a következő helyeken találtam az Alföldi Kéktúra esetén:

Gádoros – Eperjes (I. térkép),
Komp – Vasútvonal (IV. térkép)
Peresi Holt-Körös – Mezőtúr (V. térkép)
Ballai híd – Ecsegfalva (VII-VIII. térkép)
Felső Réhelyi csatorna – Körtvélyes (IX-X. térkép)
Zsadány és környéke (XIV. térkép)
Begécsi víztározó – Biharugra (XV-XVI. térkép)

Nem rossz ugye? Ezeken a szakaszokon biztosan tudok olyan helyeket mutatni a terepen, ahol a jelzés eltér a füzetben berajzolt útvonaltól. Kisebb térképen szerepelnek még az alábbi útvonalak:

Petőfi Sándor emléktúra
Körös 30 teljesítménytúra
Körös 50 teljesítménytúra
Mályvád 55 teljesítménytúra
Mályvádtól Fokközig túra
Tisza István emléktúra
Szabadkígyósi túra
Két keréken Békésben túra.

Összegezve: mindenképpen örülni lehet, hogy e kötet végre megjelent, legfeljebb azon kesereghet a magamfajta örök elégedetlen, hogy így jelent meg. Hiányolom a kiérleltebb turistatörténemet bemutató szakaszt, a részletes, ellenőrzött útleírásokat, és a pontosabb térképeket. Nagy hiányossága a könyvnek, hogy egyáltalán nem tartalmaz egy teljeskörű listát a megyében található jelzett turistautakról.

Ami utólag tűnt fel: egy kivételével (a mezőberényiek címe a Két keréken... túránál) nincs a kötetben egyetlen cím vagy elérhetőség sem! Aki bejárta az Alföldi Kéktúrát, hova küldje? Milyen turistaszervezetek működnek a megyében és hol lehet őket elérni? Szerintem ez nem csak nekem fog hiányozni. Ahogy a régi kabarétréfa mondja: „Valami van, de nem az igazi…”

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Békés megyei túrák kalauza 2000 megrendelhető:

Ifj. Boross László

Levélcím: 5600 Békéscsaba - Derkovits sor 6 IV. em.13.
Telefon: 06-30 249-11-66 vagy esténként a 06-66 453-229
A kötet ára: 500 Ft + postaköltség

kvte Creative Commons License 2001.02.13 0 0 324
felazso, többiek:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

OKT bélyegző a Pap-réti eh.-nál, 2001.02.11

Az utolsó kép az elemek lemerülése előtt... Amúgy rengetegen voltak az erdőben! Szép hétvége volt!

Üdv: VZsolt

Előzmény: felazso (314)
kvte Creative Commons License 2001.02.13 0 0 323
burnie

"Pl. az Alföldi Kék-túra felíratú jelvényt honnan tudtátok beszerezni?"

Az még nem a jelvény, a CSMTSZ honlapról "szereztem be". Még a Berettyóújfalu - Vésztő szakaszunk hiányzik, ezért nincs Békés megyei, HB megyei és teljes AK jelvényünk.

V.Zsolt

Előzmény: burnie (318)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 322
Üdvözöllek itt (is)!

Nyár előtt még lesz tavasz is. Ebből főleg a március 9-29 közötti időszak érdekes, amikor Carpy itthon lesz. Ebben az időszakban két túrát terveznék:
- Drávavölgyi vasút meglátogatása
- Bükk-fennsík a volt és meglévő kisvasúti nyomvonalakat felkeresve (Diósgyőr-Lillafüred-Garadna-Bánkút-Szalajka-völgy-Szilvásvárad)
A részleteket szerintem főleg a Kisvasutak topicban fogjuk megvitatni.

Macibb

Előzmény: Váci (321)
Váci Creative Commons License 2001.02.13 0 0 321
Sziasztok!

Csak bekukkantottam ide, és meglepődve látom, hogy tele van "vasutas" ismerősökkel. Vaskalap, Macibb, Carpy, V42... Nem volt időm végigolvasni, lehet, hogy volt már róla szó. Nem terveztek nyárra valami "speci" (vasuttal kapcsolatos) kéktúrát? Ha igen, akkor szóljatok!!! Kösz!
(Vaskalap! A múltkor nem is mondtad, hogy túrázó is vagy.)
VT

Előzmény: Vaskalap kartárs (312)
Ermak Creative Commons License 2001.02.12 0 0 320
Mintha Gödény járt volna arra. Megtalálod a Kinizsi Százas, Teljesítménytúra stb. topic-okban.
Előzmény: Törölt nick (316)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.02.12 0 0 319
Kidőlt fákra egyes útvonalakon biztosan számítanod kell, azok nem olvadtak el. Két hete locspocs, kásás hó volt a Mátrában, múlt szombaton elég nagy friss hó, most ebből következtess. Most szombaton a Börzsönyben voltam, itt ezt láttam: többnyire járhatóan, de kicsit kellemetlenül sáros, néha nagyon sáros utak, megáradt patakok, amelyeken a segítségünkre kialakított alkalmi átjárókon közlekedhettünk, de volt, ahol úgy sem, és egyes lejtőkön hó vagy hófoltok, a turistautakon jéggé taposva, ezért helyenként csak az út mellett járhattunk. Összességében az alacsonyabban fekvő részek a patakátkelésektől eltekintve jól járhatók voltak, a magasabb részeken húzósabb a helyzet, de közlekedni mindenhol lehet.
Előzmény: burnie (317)
burnie Creative Commons License 2001.02.12 0 0 318
KVTE

Megnéztem a honlapotokon az Alföldi kék jelvényeit. Én 1998-ban fejeztem be a bejárását, de akkor még nem volt mindenhol jelvény (vagy én nem tudtam róla). Pl. az Alföldi Kék-túra felíratú
jelvényt honnan tudtátok beszerezni?

Előzmény: kvte (261)
burnie Creative Commons License 2001.02.12 0 0 317
Amikor én jártam arra, minden féle kerítések voltak az út mellett, szóval nem biztos, hogy a csúcsra csak úgy fel lehet menni. Gondolom ezért kerüli el a jelzés is olyan látványosan.

Más. Járt valaki a hétvégén a Mátrában (vagy esetleg a Bükkben)? Milyenek az utak? Van még hó vagy csak sár (vagy az sincs)? Hogyan készüljek?

Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.11 0 0 316
Itt is megkérdezem:

A Gerecsében Tardos és Pusztamarót között vezet a K jelzés a Nagy-Gerecsét (634 m) megkerülve. Ki tudja, milyen lehetőségek vannak a két említett hely között, ha fel akarok mászni a csúcsra? Van jelölt út? Mennyire lehet kevésbé rutinos túrázókat odavinni? Milyen a kilátás?

Köszi előre is

Macibb

felazso Creative Commons License 2001.02.09 0 0 315
Ismét én jelentkezem...

Arra gondoltam, hogy ahelyett, hogy ide írogatom a szálláshelyekkel kapcsolatos infókat, ezeknek is létrehozok egy külön oldalt. Ha valaki tehát szállásokat keres, érdemes itt is körülnéznie:
http://www.nexus.hu/felazso/turistaszallas.htm

...és a link-próba:
Túristaszállások

FeLaZso

felazso Creative Commons License 2001.02.09 0 0 314
Túratársaim!

Az OKT bélyegzők helyével/állapotával kapcsolatos tapasztalataimat az alábbi oldalon tettem közkinccsé:

http://www.nexus.hu/felazso/oktbelyegzok.htm

és ha sikerül, akkor itt van link-esítve is:
OKT bélyegzők helye/állapota lista

FeLaZso

larzen Creative Commons License 2001.02.07 0 0 313
Ez nagyon fontos infó volt!
Mostanában akarom elintézni a Hűvösvölgy-Dorog szakaszt, de az egyik, ami miatt minidg húzom, hogy Hűvösvölgytől Piliscsabáig 20km és nincs bélyegző. Hát most akkor lesz.
Előzmény: Vaskalap kartárs (312)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.02.07 0 0 312
A történet a következő:
Amikor 1988-ben megjelent az új füzet, még tartalmazta a zsíroshehyi bélyegzőhelyet, de úgy tudom már bélyegző nem is volt ott. Ezért a később megjelenő füzetek már nem tartalmazták ezt a kis négyzetet, mivel rom az egész és béyegző sincs.
Mostanában nyílhatott a "Muflon itató" nevű kocsma -ahol forralt bort is lehet kapni- és a tulajdonos úgy gondolta, fellendítheti a forgalmát, ha a zsíroshegyi bélyegzőt magához veszi. Azt nem tudom ki kezdeményezte a megszűnt bélyegző felújítását (MTSZ vagy kocsmáros), de tény, hogy létezik.
A szóban forgó kocsma helye: Piliscsaba felől érkezve, ha a rommal szemben állunk (ugye az út jobbra fordul!), akkor 40-50 méterre jobb kéz felé esik és a kerítésen szokások "Kék túra bélyegzőhely" táblácskát vehetsz észre.

Végső következtetés: a bélyegzőhelyet valóban kivették, DE MOST ÚJRA LÉTEZIK.

Előzmény: Vérfarkas (311)
Vérfarkas Creative Commons License 2001.02.07 0 0 311
Ez most csakugyan uj nekem. Elo is banyasztam a fuzetet, hogy megnezzem. Az enyem 1996-os fuzet, es az a bizonyos pecsethely mar nincs benne. De igy hogy felhivtad a figyelmem, csakugyan gyanus, hogy mintha kitoroltek volna egy pecsethelyet a Piliscsaba es Huvosvolgy kozotti reszben. A menetidokben leirt szakaszok is erre utalnak, mert szakaszpont a Zsiroshegyi turistahaz. Ezek szerint a pecset letezik, de mar kivettek a Kektura belyegzohelyei kozul, hiszen a Kektura honlapjan levo belyegzohelyek kozott sem szerepel. Viszont ha mar letezik szivesen belyegeznek vele ha arra jarok. Hol is talalhato pontosan? A terkepen csak egy rom van feltuntetve.

vf

Előzmény: Vaskalap kartárs (310)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2001.02.05 0 0 310
Kedves Vérfarkas!

Ezekszerint elmentél a "Zsíros-hegy th." bélyegző mellett. Nekem 1988-as füzetem volt, amelyen még szerepelt, de akivel mentem, annak egy friss változat és azon már nem.
Mindkettőnk meglepetésére a "Mufflon itató" nevű kocsmánál találtunk bélyegzőt. Mondanom sem kell, örömmel elégítettem ki, a bélyegző után 12 éve sóvárogva epekedő, kis négyzet vágyait a füzetemben. Túratársam is odatette az üres helyre a Zsíroshegyi th-t.

Előzmény: Vérfarkas (309)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!