AOTD - Album of the day
EFB - Első felületes benyomás
NFR - Nice fucking refrén (azaz épp nem tudod kitörölni az adott refrént, dallamot a füledből)
MM - Most megy (azaz most épp ezt hallgatod)
Workhorse Movement, Raging Speedhorn, Disturbed, Earthtone 9 - csak hogy a listából válogassak. De most hiába kezdem sorolni, mert aztán úgyis azzal jössz, hogy az a banda már szerepelt, a forró drótban, írtunk róla két sort.
A fanzine-t nem is degradálásnak szántam, nem baj az ha egy újság csak egy szűk zenei réteggel foglalkozik, csak akkor ne hívják magazinnak.
Amúgy meg igazad van tényleg nem foglalkoznak az általad hiányolt zenékkel, ugyanúgy (ez talán dúrva, de lényeget-tükröző) ahogy a Bravó sem foglalkozik a komoly-klasszikus zenékkel.
Mellesleg ti is ugyanúgy szemet hunytok bizonyos - elég tág és népszerű, de ugyanúgy kemény - zenei irányzatokra, úgyhogy kvittek vagytok.
Amerikában meg azért vannak a multiknál a tehetségek, mert ott jól működik a tehetségfelismerő-befuttató mechanizmus. Persze nem britnire, meg Durstre gondolok - azok csak a pénzt hozzák a bizniszbe.
Itt egy másik szerkesztőségi 2000-es lista is, ez az amerikai Metal Maniacs magaziné, az egyetlen rendes terjesztésű ottani lap, ahol az underground metalt támogatják
1. In Flames
2. Iron Maiden
3. Borknagar
4. Halford
5. Cave In
6. Haunted
7. Nile
8. Enslaved
9. Spiral Architect
10. Deceased
11. Pantera
12. Immortal
13. Nocturnal Rites
14. Deftones
15. Isis
a my ruin egyébként nem olyan jó! pedig imádom a manhole - all is not well-t, azért is szereztem be a my ruin-t is, de sajnos nem elég változatos és túl brutál, főleg az ének. nem olyan szexi így...
Saturn, azért nem gondolhatod komolyan, hogy származás alapján választottuk ki a bandákat...
Csak elgondolkodtató, hogy valóban nincsenek a kontinensen jó bandák?
Vagy pl. Amerikában csak a multiknál és a Roadrucinál vannak tehetségek?
OK, szerinted többféle zene van az angol listán. Hol van a heavy, death, power, szimfonikus, prog. metal? Na hol? Sehol.
Amúgy amikor nekiszaladtak egy férc In Flames cikknek, akkor is jól le gótikusmetalozták őket...
Az én értékrendem szerint a fanzine kifejezés nem degradáló. Mi mindig is fanzine-t akartunk csinálni, mivel fanok vagyunk :-)
1. HIM
Razorblade Romance
2. NIGHTWISH
Wishmaster
3. NEVERMORE
Dead Heart In A Dead World
4. PANTERA
Reinventing The Steel
5. IN FLAMES
Clayman
6. SPIRAL ARCHITECT
A Sceptic’s Universe
7. HALFORD
Resurrection
8. MORBID ANGEL
Gateway To Annihilation
9. RHAPSODY
Dawn Of Victory
10. TEN
Babylon
11. MONSTER MAGNET
God Says No
12. PAPA ROACH
Infest
13. STRATOVARIUS
Infinite
14. AYREON
Universal Migrator I-II
15. PRIMORDIAL
Spirit The Earth Aflame
16. SKYCLAD
Folkemon
17. BOY SETS FIRE
After The Eulogy
18. PAIN OF SALVATION
The Perfect Element I.
19. THERION
Deggial
20. BORKNAGAR
Quintessence
Lehet hogy itt a zenekarok földrajzi elhelyezkedésben elég nagy spektrumot takarnak, de szerintem ne ez legyen a meghatározó, hogy mennyire egysíkú-e egy magazin vagy sem, mert azért a -
1. Queens Of The Stone Age
2. Amen
3. Monster Magnet
4. Workhorse Movement
5. A Perfect Circle
6. Disturbed
7. Raging Speedhorn
8. Pitch Shifter
9. Manson
10. At The Drive-In
11. One Minute Silence
12. Deftones
13. My Ruin
14. Offspring
15. Soulfly
16. Earthtone 9
17. AC/DC
18. Spiritual Beggars
19. COC
20. Limp Bizkit
- lista véleményem szerint sokkal "többféle" zenét tartalmaz. Van itt ilyen metál, olyan metál, persze leginkább nu-, de ugyanúgy van grunge, stoner, ipar, kategorizálhatatlan, punk, rockandroll, southern, amíg az előző listán, hát - talán volt 1 HC, meg 19 metál - leginkább klasszikus - persze enyhén sarkítva (csak hogy nehogy nekiálljon megint valaki stíluselemzésbe).
Szóval azért elgondolkodtatók a listák. Elég jól tükrözik a két lap "befogadóképességét". Szerintem ez alapján a magyar hammer simán leértékelheti magát fanzinné!
"..és ezek közül talán a Pitchshifter ér valamit... "
Ezek kozott sok jo lemez van, meg jonehany szar is. Csak tenyleg az a bosszanto, hogy csak ezeket nyomjak. Az meg kulon gaz , hogy a Hammer foszerkesztojenel a Disturbed volt az ev lemeze.
Most adtam kolcson egy angol sracnak az Engine lemezet, (jo fej amugy, csak hat neki sincs fogalma egy csomo jo zenerol - hala a helyi sajtonak..), par nap mulva lelkendezve mondta, mennyire kiraly, es hogy kik ezek, meg soha nem is hallott roluk. Na, mondom, tudod, van egy ilyen Fates Warning nevezetu zenekar.. na,tudod mit, majd inkabb kolcsonadom a Disconnected-et, hatha az is bejon..:-)
Inkább hagyjatok, könyörgöm!!!
Most a hülyeség kategória volt. :-)) Bevettem a szokásos esti agyserkentő adagomat, és rájöttem valamire: Buttercup nem hím.
Találkozunk 2002-ben, akkor egy offtopiccal jövök. Bár lehet, hogy csak 2003-ban, ugyanis ez végülis vehető offtopicnak.
sziasztok!
Van egy fölös új Type o negative kazettám, mert megvettem a barátnőmnek karácsonyra. csak hát a barátja is éppen így tett. Túl későn vittem vissza a boltba és nem cserélik be/ki. Original, felbontatlan, blokkal együtt. Szóval eladnám, ha kell valakinek.
Írj ide: katagalambos@freemail.hu
akit erdekelnek mtal vagy barmilyen mas CD es bakelit ritkasagok....
az irjon nekem emailt egy listaval utana tudok nezni
mindekeppen $ ban kell fizetni
2000 albumai a brit Hammer szerkesztősége szerint:
1. Queens Of The Stone Age
2. Amen
3. Monster Magnet
4. Workhorse Movement
5. A Perfect Circle
6. Disturbed
7. Raging Speedhorn
8. Pitch Shifter
9. Manson
10. At The Drive-In
11. One Minute Silence
12. Deftones
13. My Ruin
14. Offspring
15. Soulfly
16. Earthtone 9
17. AC/DC
18. Spiritual Beggars
19. COC
20. Limp Bizkit
Azt hiszem, gratulálhatunk a 18. helyezett Spiritual Beggarsnak, mint a kontinens egyetlen csapatának!
Ez a lista újabb bizonyíték arra, hogy csakis Angliában és az USA-ban vannak jó "metal" bandák, (de ott is jobbára csak a multik kiadásában...)
A Sztárvendég a halált olvastam.2 nap kellett hozzá. Nem lenne rossz, csak én Stephen Kinget szeretem...
Elég gyenge a sztori, egy menő zenekar turnéja közben elkezd kipusztulni a stáb...
A könyv tele van klisékkel, meg nem túl érdekfeszítő. Kapunk ízelítőt Endrénk költészetéből, vicceiből is.
De ezt nem mondom el, mer' le leszek anyázva.
Szar viccek.