Úgy veszem észre, hogy csak a 2 lemez anyagát ismeritek. Van másfél órányi Bizottság-anyagom, meg voltam egy koncerten is régen, onnan maradt felvételünk. Ki ismeri pl. ezeket a számokat?
Heringesdobozi kékek
Talaj-keringő
Korrupt vagyok és hazudok
Mária benzin
Nem vagyok én apáca (őrjöngő punk-feldolgozás)
Kicsit szomorkás a hangulatom (őrjöngő punk-feldolgozás)
Tévé
Ámor-vudu (?)
Elvette az eszemet a pia
De Sade zokni zsabó
Arcképrezsim
Barkácskutya
Jaj de szép a cápa foga
Kisnyuszikám összegyűjtött rengeteg sok mütyürkét
Megbolondít engem a szexuális élet
Raszkolnyikov-blues
stb. nem is jut mind az eszembe...
vurugya
ja, beempéhármaztam a lemezeken nem szerepelt számok koncertfelvételeiből kb. másfél órányit, de iszonyú a minősége... De a netre nem tudom feltenni, én csak egy büdöslábú júzer vagyok, az itteni LAN-ban nulla jogokkal...
Az A.E. Bizottság szabadidő és tánczenekart kb. 12 éve hallottam először, egy valaki által ottfelejtett kazettán :) és egyből éreztem, hogy ez már valami. Ezután jöttek a többiek: Európa kiadó, URH, Sziámi, Trabant, Balaton, Neurotic ...
A zeneiség egyszerűsége, az érdekes, sokszor semmit sem jelentő szövegek, a rossz minőség mind hozzájárult a varázslathoz.
Sajnos ez a stílus valahogy tipikusan a szocreál kultúra szorítása alatt tudott csak igazán tündökölni. Ma a legtöbb embert teljesen elvakítja a nyugati "médiakultúra". Azért remélhetőleg ezen a talajon is megjelennek (és már meg is jelentek) ennek a kornak az undorgrund cspatai, akik igazán maradandót tudnak alkotni.
Néhányszor megnéztem a zanzibárt az m1-en mostanában. Szerintem elég szinvonalas műsor a mai TV szinvonalához képest.
Egyébként még hébe hóba fellép a Balaton zenekar, és ef. Zámbó is nyomja a régi dolgokat jazzes stílusban.
Üdv:
Pik
egyébként pár éve én is így lettem egy időre bizottság rajongó, hogy buli után ittfelejtette vki a kazit. most is megvan. néha előveszem és örülök neki. ugyanígy vagyok az európa kiadóval is. bár ezekbe valahogy mindig belebotlik az ember. nem? általában gimiben van az alteros korszak:), és akkor az ember begyűjti ezeket a kazikat, mert tudja, hogy ezeket ismerni kell azért, vagy legalábbis illik, megtanul egy-két számot kívülről, mert azt is kell, és tök jó.
Véletlenül nálam maradt egy buli után egy Bizottság - kazi. Előzőleg is hallottam már őket (haverok hallgatták), de akkor nem igazán tetszett.
De most lecsaptam rá, mivel a Kutya éji dala c. filmben a Grandpierrékkel együtt szerepeltek egy bevágásnyi időre, és a Szerelem című számot játszották, szerintem nagyon király zene.