OFF Egyébként röhejes, hogy a ZM honlapján kb. júl - aug. óta az van kiírva, hogy "Szeptemberig fejlesztés alatt" Biztos 2001. 09-re gondoltak. Ahelyett, hogy rég fent lennének pl. a tesztek meg a leckék hanganyagai. (Ha már CD melléklete nincs az újságnak.) Nem szakadnának bele!
Medgyesi is hónapok óta odaírja a reklámokhoz a WEB címét, ahol viszont csak a ... üzenete fogad, hogy a honlap még nem készült el.
Te hanu! Mé' nem gyönnek le a dallok (az egyébként igényes, szép) honlapodról? (Kíváncsi vagyok hogy szóla Fender+Fender cuccod!) Vagy netán én vagyok bénna?? :o)))
Pele, ugye te is szólsz ha fent vannak az új változatok. (Egyébként tőled se nagyon akartak jönni a korábbiak. Félbe is hagytam. Lehet, hogy tényleg az "én készülékemben van a hiba"?)
SimA OFF Látod, nálam fordítva van. Otthon nincs net. Még gép se. Sajna. Ezért szeretném itt kiélni magam. Csak vhogy kifelejtették a munkaköri leírásomból. Egyébként pedig a TTDBB télleg királyos! És ez már ON:
A TTDBB-ben is gitár+kábel+erőlködő felépítést használnak főleg, ugye? (Én így hallom.) Mert ahogy náluk szól(nak) a gitár(ok) az nekem igen-igen bejön!!!
akartam regisztrálni az swi-n a gitarmania oldalt, gondoltam, fel lehetne rá pakolni dokumentumokat, kapcs. rajzokat, stb., ötször visszadobott, de egy szót nem szólt volna, hogy mi a baj... halvány gyanú után megnéztem, hát a Szekeres oldala van ott... majd holnap megnézem az extrát.
látom, mire ideértem, a tremoló-para megoldódott, thx 2 pele :)
a Medgyesi (meggyesi, medjessy, mittomén!) a Luther utcában található (a finkeytől elindulsz a keleti felé, eccercsak a nemtommijjen mozi után nagy irodaházépítkezés a volt kis terecske/parkoló hejjén, oszt ottan átnézel a Rákóczi út túloldalára, pont ott kezdődik egy ucca, ami az Rkel színházhoz vezet, na annak a jobb oldalán, a saroktól kb. 40 méterre
uff.
pár napja a Tátra utcában láttam (egyéb szépségek mellett) két szép régi Squiert, igaz 130, ill. 140k HUF-ért. De akinek jó, vintage jellegű strato köll, nem drágáért, akkor próbálja ki! Én nem próbáltam, mert siettem, de ránézésre nem rosszak!
Huuu ez egy kicsit nem helyes javítok!Hali!
Megnézném már ezt a Meggyesi féle boltot, merre találom? Csak úgy kiváncsiságból.
A triál bolt tényleg felér egy idöutazással.
Napá!
Jaque Brizar:
Tremoló effekt pedál formában is kapható!
Régi erősítők tartozéka volt (SHADOWS-együttes is használta).
Effekt-procikban ma már ritkábban, de a POD-ban van! :o)))
Néhány megjegyzés a TREMOLO név használatához, mert a gitár körül sok helyen szóba kerül és több jelentése is van:
- 'billegő' húrláb a gitáron, amivel a hangmagasság változtatható egy karral :o)
- A húrnyújtást(ujjal) és visszaengedést egymás útán sokszor és gyorsan
- a gyors legato-zást is így hívják pl. az 1-es ujjal lefogsz egy hangot és a 2-sel egy félhanggal (lehet egész hang is) feljebb ráütsz (hammer-on) majd ugyanezzel az ujjal (2-es ujj) elpengeted (pull-off) és ezt gyorsan ismétled egymás után.
- a klasszikus gitárban a tremolo-t a pengetős kéz végzi, általában 3 ujjal,de nincs megszabva (azt hiszem). Általában a P,I,M és I,M,A kombinációk az általánosak.
na ma vótam a Medgyesinél és a Finkeynél, meg a Triálba is unalmamban, hát csalódtam minden irányban.
1 Medgyesi: pinceszintet nyitott meg, ma voltam lenn eloször. Nagyot néztem: odalett 1000gitár, minden.. Aztán észrevettem, hogy tele van ezzel a Craftman nevu gitárokkal, amik gyakorlatilag Fender, Gibson és Rickenbacker utánzatok. Medgyesi mesélte multkor, hogy o készitteti Hollandiában, képzeljem, milyen gitárok ezek (!!) hogy még onnan behozva is 30rugóért megéri neki eladni. Hát ez volt a negativ csalódás.
Na de észrevettem, hogy vett pár JTM60-as combót, közelebb is léptem. Mit látok? Mind a 3-4 db hibás. Potik nincsenek a helyükön, panel repedt, törött (!!!!), kapcsológomb beesve. (az egyiknél, a többinél is v.mi gond van velük)
Nem tértem magamhoz. Láttátok Ti ezt?
Medgyesi volt eddig a kedvenc üzletem, de hát ezt a minoségromlást nemtom hova tenni. :(
2. Finkeynél, akit nem nagyon szeretek (hangszerek elbarikádozva, kamerák, elektromos beengedés, mintha az MNB-be mennék) viszont láttam egy Gibson jazzgitárt 600.000ért... (csak hogy észre térjek a Medgyesi után)
3. Triál, a kellemes punnyadtság üzlete. (Finkey udvarában). Mintha idogépbe kerültem volna, kb 1980 körülre, mekkora feeling!!:))
helló mindenki,
klasszikus gitárt tanulok több mint egy éve. szívesen cserélgetnék kottákat, cd-ket, mp3-at, eszméket stb. egyébként a gitár csodás dolog, főleg az akusztikus ragadott meg, de egyszer szívesen kipróbálnék egy elektromos gitárt is.
Vodku v Glotku: orosz kocsmazene enyhe zsidó beütéssel. Legjobb bulizene, csak pörgos számaik vannak. A Benczúr Klubban láttam oket, amugy is szeretem azt a helyet. Ajánlom Nektek a zenekart iddogálós-mulatós programnak.
Zenekar áll: gitár (félakusztik), bass, tangóharmónika-ének, fúvós, vokál/ének (lány).
Persze oroszul énekelnek, a srácnak iszonyú jó, karcos hangja van. Nekem nagyon bejött a dolog. Legközelebb febr.3. a Fonóban játszanak.
Hélo.
Segitsetek má légyszi,kéne nekem egy effekt, létezik ilyen?:
Egy olyanra lenne szükségem, ami megszakitja a hang folyamatosságát. Nem alakitja át a hangot, csak szüneteket vág be. Állithatónak kéne lennie a szünetek suruségének, és a hosszának.
OFF!!!
Hali !
Van 1 haverom aki dixilend zenekarban játszik, bendzsón. Ha esetleg tudjátok valakirol hogy van eladó bendzsója, vagy valamelyik hangszerboltban láttatok bendzsót, szóljatok légyszi. A mostani hangszere nem a legprofibb és ezért mindenképpen szeretne venni 1 jobbat.
Köszi bocs az offért!
nafigyu,,, oszinte kritikákat kérek a boss gt-3 asról,,, mert lehet, hogy most olyanom lesz, ha megdícséritek tik is! de télleg!! meg szerintetek mennyiért lehet eladni egy zoom 3030-ast?
no
A húrosok, miért nem olvasnak át egymáshoz ??
Felmerülnek itt olyan kérdések amit a Basszerek már rég kitárgyaltak. A minap meg ott merült fel egy kérdés amit itt már vagy egy éve kitárgyaltatok.
Szóval a fáról oda át is volt szó. Az is a rezgés része. A nyak csatlakozás is a lengő rendszer része, és nem mindegy hogy visz át, milyen tömegek hol helyezkednek el. Ha egy gityó nem szól jól csak úgy magában (erősítő OFF) akkor pick up meg az effekt, csak kozmetikázni tudja, megjavítani nem.
Reverb (zengetés) nagyon kis időkésleltetéssel visszanyomja a jelet. Ettől dúsabb hosszabban szól, "teret" kap.
delay = késleltetés. Beállítható késéssel egy az egyben vissza nyomja a jelet, ismétlődően. Ennek van olyan PAMM...pamm...pamm hangaj. Igen találó elnevezés egy igen hülye hangzású effektre, a ping-pong delay amikor is a két füled között pontosan fele idővel eltolva adja vissza a jelet, és ezért olyan mintha ide oda pattogna mint egy ping-pong labda.
Exile Gratulálok Neked jobban megy ! Ha megöltök akkor is meg probálom mégegyszer.
e-----------------
b------3---3------
g------0---0------
d-----------------
a-0---3---2-------
e-----------------
Most direkt balra írtam ey kicsit:-)