Hélo.
Segitsetek má légyszi,kéne nekem egy effekt, létezik ilyen?:
Egy olyanra lenne szükségem, ami megszakitja a hang folyamatosságát. Nem alakitja át a hangot, csak szüneteket vág be. Állithatónak kéne lennie a szünetek suruségének, és a hosszának.
OFF!!!
Hali !
Van 1 haverom aki dixilend zenekarban játszik, bendzsón. Ha esetleg tudjátok valakirol hogy van eladó bendzsója, vagy valamelyik hangszerboltban láttatok bendzsót, szóljatok légyszi. A mostani hangszere nem a legprofibb és ezért mindenképpen szeretne venni 1 jobbat.
Köszi bocs az offért!
nafigyu,,, oszinte kritikákat kérek a boss gt-3 asról,,, mert lehet, hogy most olyanom lesz, ha megdícséritek tik is! de télleg!! meg szerintetek mennyiért lehet eladni egy zoom 3030-ast?
no
A húrosok, miért nem olvasnak át egymáshoz ??
Felmerülnek itt olyan kérdések amit a Basszerek már rég kitárgyaltak. A minap meg ott merült fel egy kérdés amit itt már vagy egy éve kitárgyaltatok.
Szóval a fáról oda át is volt szó. Az is a rezgés része. A nyak csatlakozás is a lengő rendszer része, és nem mindegy hogy visz át, milyen tömegek hol helyezkednek el. Ha egy gityó nem szól jól csak úgy magában (erősítő OFF) akkor pick up meg az effekt, csak kozmetikázni tudja, megjavítani nem.
Reverb (zengetés) nagyon kis időkésleltetéssel visszanyomja a jelet. Ettől dúsabb hosszabban szól, "teret" kap.
delay = késleltetés. Beállítható késéssel egy az egyben vissza nyomja a jelet, ismétlődően. Ennek van olyan PAMM...pamm...pamm hangaj. Igen találó elnevezés egy igen hülye hangzású effektre, a ping-pong delay amikor is a két füled között pontosan fele idővel eltolva adja vissza a jelet, és ezért olyan mintha ide oda pattogna mint egy ping-pong labda.
Exile Gratulálok Neked jobban megy ! Ha megöltök akkor is meg probálom mégegyszer.
e-----------------
b------3---3------
g------0---0------
d-----------------
a-0---3---2-------
e-----------------
Most direkt balra írtam ey kicsit:-)
e-----------------
b-----3----3------
g-----0----0------
d-----------------
a-0---3----2------
e-----------------
Talán a nagybetük miatt csúszott el az elözo ketto?
Jafvítás! Az "A "húron elcsúsztak a számok.
e---------------
b----3----3-----
g----0----0-----
D---------------
A-0--3----2-----
E---------------
Remélem mostmár úgy sikerult ahogy szerettem volna már elsöre is!
Apropó! Van jelentosége annak, hogy hány "-" van a hangok között?
Csak lesek és ámulok! Ennyi hozzászolást? Néha 1honap alatt sincs ekkora forgalom.
Hali Mindekinek!
Amíg átolvastam az utobbi napok termését néhány kérdés felmerult bennem, bár némelyikre megkaptam a választ is: (Ragasztott vagy csavarozott nyak a jobb? Miért fontos az elektromos gitárnál a test anyaga?)
Remek ötletnek tartom, hogy többen felsorojtátok az eddig birtokolt motyoitokat,és persze irgykedve figyelem az értékes teszt eredményeke. Mikor szerzek én ennyi tapasztalatot?
OFF (Dekurvajo ez a zene: T.T.D.B.B. Megöl a vágy )
BIBIKÉnek szintén gratulálok, bár nem láttam (ritkán nézem a butíto dobozt)de azért eljutni a 800000-ig nem semmi!
Hanu!
Köszi a kotta linkeket Az olga.net jött be.
Rögtön adódott is 1 kis proplémám az álábiakban beirt kotta részlet miatt. (AC/DC Hells Bells) Angus Yung pengetovel játsza ezt a dalt vagy ujjal penget? Ha ujjal kell játszani akkor minden oké,de ha pengetovel akkor hogy csinálja, hogy a"D" hur nem szólal meg? Vagy az elso probálkozásnál belenyúltam 1 nem korrekt kottába?
Eddig meg voltam rólla gyozodve,hogy pengetovel játszik.
e-------------------
b------3----3-------
g------0----0-------
D-------------------
A--0---3----2-------
E-------------------
Nem is tudom, hogy lemerjem-e írni hogyan vettem meg az elso gitáromat? Leírom legfeljebb meg vesszoztök.:-)))
Megyek ki a melóhelyemrol, 1 faszi odalép hozzám.
-Benéztem az ablakon és láttam ott egy álló ruhafogast azt szerezd meg nekem nem leszek hálátlan!
-Én? Lopjam el? Nem vagyok én hülye!
-ÁÁÁ nem csak szerezd meg!
Kimentem a Verseny utcai zsibi piacra vettem egy hasonló fogast, (3000Ft) meg egy discmant (Sony 5000Ft) Akkor még nem tudtam, hogy ezekbol gitár lesz.A fogast kicseréltem, darab-darab akutya se veszi észre.A faszi a fogasért adott egy akkor meno telefont. A telefon+discman+5000FT-ért kaptam egy Legend gityót, Korulnztem a boltokban, 45000-55000 között láttam ezeket kaliberu hangszerket.Azota volt a kezembe Jolana hát nem sírtam agyönyöruségtol, orülük hogy kihagytam ezt a "lépcsofokot", lehet hogy a kedvem is elment volna gitározástól
:-))
Az erölködomet már említettem.:-))Bár arrol meg kiderult hogy az amcsik meg ráírták: Made in China :-(( Pedig az eladó kihangsujozta hogy amerikai gyártmány.Korrekt ugye ???
Tomci!
Úgy sajnállak. Nem hagynak a melóhelyeden nyugottan netezni? Ez pofátlanság!:-)) Nálunk nem problémáznak ilyen apróságokon egyszeruen nincs net. :-(
Mi az a reverb, meg delay?
Na Pá !Bocs ha egy kicsit hosszú voltam!
(Tanulva a korábbikaból most már inkább kiírom:)
Más:
A csavarozott és a ragasztott nyakú gitárok története a 'múlt' század első feléből való azt hiszem! Akkoriban még a Fendernek is ragasztott volt a nyaka! Egyszer aztán az ország (USA ) túlsó feléből egy igen nagy tételt rendeltek a Fender-től ,amit nem akartak visszautasítani, viszont a több tíz (vagy száz, pontosan nem tudom) gitárt féltették a vasút szállítástól, mégpedig, hogy a nyak a testől 'külön' fog megérkezni! Ezért aztán eleve külön külön csomagolták majd a megérkezés után összecsavarozták öket, számítva arra, hogy a mélyen tisztelt vásárlónak úgyis mindegy, nem fogja zavarni (észrevenni) a különbség.A hangkitartása és a hangszíne úgyan megváltozott,de mint Szabó Sándor barátom szokta mondani valami ilyesmit hogy, nem biztos, hogy rossz csak más, és ez a másság lehet érdekes, akkor meg már jó!
Dönts el melyik hangzás tetszik!
A tagaszott nyak hangkitartása sokkal jobb, a hagszínben kicsit kevesebb a középtartomány amitől az összkép viszont csilingelőbb hangot ad, a ragsztott nyak viszont vastag,testes!
Persze előfordul, hogy pont az ellentétes tulajdonságokat szeretnéd egyben hallani. Ezt azért egyéb tényezőkkel: fa anyaga,pick-up,effektek, erősítők, stb. lehet kompenzálni!
Ha pesti vagy (de ha nem akkor is), felajánlom, hogy kipróbálhatsz nálam egy Gibson Les Paul Studio-t (ragasztott nyak, fix húrláb) és egy Ibanez S540LTD SOL-t (csavarozott nyak, Lo-pro edge tremoló)!
Ja és egy POD-ot! :o))))))
Sziasztok!
A gratulációk köszi szépen mindenkinek!
Azért nem szóltam, mert nem voltam biztos az adásbakerülés időpontjával kapcs. (A forgatás még karácsony előtt volt)
A 800 rugó (ami nettó 512, mert levonnak adót belőle) nem gitárra fog elmenni, mert aktívan, zenekerban nem játszom már. Az éneklés sokkal jobban tetszik: kevés igazán jó van itthon (magamat persze nem tartom annak, de mindenképpen könnyebb a verseny, mint gitárosként szembeszállni azzal a kb 10 ezer emberrel, aki játszva lepipál a 8 évi napi 2-3 néha 6 órás gyakorlásom után)
Imádom a gitárt, és mindent, ami kapcsolatos vele...de alapvetően a zenét szeretem, és talán énekesként többet tehetek érte! A Mezey egyébként egyből felhívott és megpróbált eladni nekem egy VOX-ot:)))
A Laney fejet emiatt nem adom el, ha kapnék is érte mondjuk nagy mázlival 60-at, akkor is ennyit megér nekem is, hátha egyszer elkezdet ismét játszani...
A DOD VGS50-ről: mint írta Deepfreeze barátom: eladtam neki, és nem is járt vele rosszul. Meleg hang, az biztos, bizonyos szinten sokoldalú is. De az effekt része engedhetne több paramétert piszkálni, számomra túl egyszerűre sikerült pl a kompresszor, vagy a reverb.
Az etalon számomra pl az ART SGX 2000, de jelenleg nincs semmi effektem, csak egy gitár (pickupok nélkül) meg a Laney fej.
A zsozsó talán a lagzira megy, meg a kocsimra, ilyesmi.
pele barátom írása kapcsán felmerült éles ellentétek miatt maradtam tovább távol, azonban bevallom: sok pontban igaza van. Olyan szinten egészíteném ki, hogy nyilván építően gondolta: ha magukra ismernek azok, akik ellen szólt, esetleg elgondolkodhatnak, és változhatnak nagyon pozitív irányban. A ZENE létezik, szeretni kell, játszani kell, alá kell vetned magad, és ha nem így gondolod, sose lesz semmi közöd hozzá az ég világon. Ez persze nem baj, de akkor ne is tituláld magad zenésznek.
Na abbahagyom, még mielőtt megbántanék valakit. Az egyetlen célom, hogy itthon ebben a kis országban, ahol rengeteg nagyon tehetséges zenész él, legyen végre igényes zenei élet, ne csak elfolytott próbálkozások. Várom a magyar zenekarok felemelkedését, ami nem a nyugat majmolásából, hanem kreatív egyéni ötletekből áll.
A fórum olvasói, hozzászólói közt biztosan vannak néhányan, akik nagyon sokat tesznek ezért, hát sikerüljön is: egy malomban őrlünk, srácok! Egymást felemelni kéne, segíteni, nem veszekedni, mint sokszor itt a fórumban!!!
Én abszolút nem vagyok szakértője a témának, de józan paraszti ésszel ezt tudom mondani:
Ha megpengeted a húrokat a test is rezonál. A különböző fák sűrűségüktől, erezetüktől függően másképpen rezonálnak, ezt tapasztalhatod, ha erősítő nélkül, üresben játszol. A szedők, mivel a tesben vannak nem kizárólag a húr rezonanciáját veszik, hanem a testét is, ezért más-más a sound.
Gondolom én.
a dolog fizikai részét még most sem értem...! miért szebb a hangzás? mit szól bele, mikor a jel egyértelműen csak a szedőkből jön..., egy akusztikus hangszernél megértem hogy döntően a faanyag befolyásol, itt viszont, fel nem fogom...! a húr minősége ok, a szedők minősége ok, dehogy a fa? nemértem...
esküszöm csinálok egy műanyaktestet, osz tesztelem (hehe)
a ragasztott nyak szebb, a hangzásban is van különbség, de nem biztos, hogy annyit megér, tillik:
- ha elcsavarodik a nyak, nem bírod lecserélni (láttam már sajnos ilyen Ibanez Artistot)
- a bundozás sokkal körülményesebb, könnyebben sérülhet a gityó a művelet során
- több nem jut eszembe
figyi, shine!
Ha valahol tudnál szerezni egy bizonyos cseh, Jantar nevű gitárt, az cool lenne. Az is 6-7 ezer volt anno, és csúcsszupi olcsóért. Többiek?
Hát tekknikailag én béna vagyok az ijesmihez uhhogy mindenféle paramétereket ne várjatok tőlem.
Egyébként itt megtekkinthető a kicsike : http://www.dod.com/multieffects/vgs50.htm
Innen letölthető a leírása is - ha valakit bővebben érdekel a dolog.
Én mekk vagyok vele elégedve. A minap hallottam egy Korg multi-t, na annak elég műanyag hangja vót ehez képest ezért aztán gyorsan úgy döntöttem, hogy nem bántam meg a vásárlást :))
A meleg tónus télleg igaz. A pedál részét érzem kissé gyengébbnek, de lehet, hogy csak kalibrálnom kéne rajta egyet :)) Szóval ojjan érzésem van mintha túl hirtelen kezdene "fogni".
Ez az egyetlen, amin változtanék rajta.
A ragasztott nyak, meg csavarozott nyak hangzáskülönbsége engem is érdekelt, amíg egy hangszerész fel nem világosított, hogy hangzásban nincs semmi különbség, vagy gyakorlatilag elhanyagolható, a ragasztott nyak egyszerűen szebb.