Keresés

Részletes keresés

SimA Creative Commons License 2001.01.20 0 0 1172
e-----------------
b-----3----3------
g-----0----0------
d-----------------
a-0---3----2------
e-----------------
Talán a nagybetük miatt csúszott el az elözo ketto?
üVegpohár Creative Commons License 2001.01.20 0 0 1171
" hogy csinálja, hogy a"D" hur nem szólal meg? "

ugy csinálja mint ahogy bárki más is
amikor a
-3-
-0-
---
-3-

játszod akkor a KÖZÉPSŐujjaddal (amivel az A huron a 3-at nyomod le) ugy érsz hozzá a D hurhoz hogy ne szoljon

amikor meg a következő kordot játszod(3,0,2)akkor meg a MUTATÓujjaddal (amivel az A huron a 2-est nyomod le) érsz hozzá a D hurhoz hogy ne szolaljon

SimA Creative Commons License 2001.01.20 0 0 1170
Jafvítás! Az "A "húron elcsúsztak a számok.
e---------------
b----3----3-----
g----0----0-----
D---------------
A-0--3----2-----
E---------------
Remélem mostmár úgy sikerult ahogy szerettem volna már elsöre is!
Apropó! Van jelentosége annak, hogy hány "-" van a hangok között?
SimA Creative Commons License 2001.01.20 0 0 1169
Csak lesek és ámulok! Ennyi hozzászolást? Néha 1honap alatt sincs ekkora forgalom.
Hali Mindekinek!
Amíg átolvastam az utobbi napok termését néhány kérdés felmerult bennem, bár némelyikre megkaptam a választ is: (Ragasztott vagy csavarozott nyak a jobb? Miért fontos az elektromos gitárnál a test anyaga?)
Remek ötletnek tartom, hogy többen felsorojtátok az eddig birtokolt motyoitokat,és persze irgykedve figyelem az értékes teszt eredményeke. Mikor szerzek én ennyi tapasztalatot?
OFF (Dekurvajo ez a zene: T.T.D.B.B. Megöl a vágy )
BIBIKÉnek szintén gratulálok, bár nem láttam (ritkán nézem a butíto dobozt)de azért eljutni a 800000-ig nem semmi!
Hanu!
Köszi a kotta linkeket Az olga.net jött be.
Rögtön adódott is 1 kis proplémám az álábiakban beirt kotta részlet miatt. (AC/DC Hells Bells) Angus Yung pengetovel játsza ezt a dalt vagy ujjal penget? Ha ujjal kell játszani akkor minden oké,de ha pengetovel akkor hogy csinálja, hogy a"D" hur nem szólal meg? Vagy az elso probálkozásnál belenyúltam 1 nem korrekt kottába?
Eddig meg voltam rólla gyozodve,hogy pengetovel játszik.
e-------------------
b------3----3-------
g------0----0-------
D-------------------
A--0---3----2-------
E-------------------

Nem is tudom, hogy lemerjem-e írni hogyan vettem meg az elso gitáromat? Leírom legfeljebb meg vesszoztök.:-)))
Megyek ki a melóhelyemrol, 1 faszi odalép hozzám.
-Benéztem az ablakon és láttam ott egy álló ruhafogast azt szerezd meg nekem nem leszek hálátlan!
-Én? Lopjam el? Nem vagyok én hülye!
-ÁÁÁ nem csak szerezd meg!
Kimentem a Verseny utcai zsibi piacra vettem egy hasonló fogast, (3000Ft) meg egy discmant (Sony 5000Ft) Akkor még nem tudtam, hogy ezekbol gitár lesz.A fogast kicseréltem, darab-darab akutya se veszi észre.A faszi a fogasért adott egy akkor meno telefont. A telefon+discman+5000FT-ért kaptam egy Legend gityót, Korulnztem a boltokban, 45000-55000 között láttam ezeket kaliberu hangszerket.Azota volt a kezembe Jolana hát nem sírtam agyönyöruségtol, orülük hogy kihagytam ezt a "lépcsofokot", lehet hogy a kedvem is elment volna gitározástól
:-))
Az erölködomet már említettem.:-))Bár arrol meg kiderult hogy az amcsik meg ráírták: Made in China :-(( Pedig az eladó kihangsujozta hogy amerikai gyártmány.Korrekt ugye ???
Tomci!
Úgy sajnállak. Nem hagynak a melóhelyeden nyugottan netezni? Ez pofátlanság!:-)) Nálunk nem problémáznak ilyen apróságokon egyszeruen nincs net. :-(

Mi az a reverb, meg delay?
Na Pá !Bocs ha egy kicsit hosszú voltam!

pele_ Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1168
Ajaj!
Most látom , milyen zöldségeket írtam!

Tehát:

Ragasztott nyak:
A tagaszott nyak hangkitartása sokkal jobb
hangja vastag,testes!

Csavarozott nyak:
a hagszínben kicsit kevesebb a középtartomány amitől az összkép viszont csilingelőbb hangot ad

pele_ Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1167
Bibike !
Gartula az ügyességerdért!

(Tanulva a korábbikaból most már inkább kiírom:)
Más:
A csavarozott és a ragasztott nyakú gitárok története a 'múlt' század első feléből való azt hiszem! Akkoriban még a Fendernek is ragasztott volt a nyaka! Egyszer aztán az ország (USA ) túlsó feléből egy igen nagy tételt rendeltek a Fender-től ,amit nem akartak visszautasítani, viszont a több tíz (vagy száz, pontosan nem tudom) gitárt féltették a vasút szállítástól, mégpedig, hogy a nyak a testől 'külön' fog megérkezni! Ezért aztán eleve külön külön csomagolták majd a megérkezés után összecsavarozták öket, számítva arra, hogy a mélyen tisztelt vásárlónak úgyis mindegy, nem fogja zavarni (észrevenni) a különbség.A hangkitartása és a hangszíne úgyan megváltozott,de mint Szabó Sándor barátom szokta mondani valami ilyesmit hogy, nem biztos, hogy rossz csak más, és ez a másság lehet érdekes, akkor meg már jó!
Dönts el melyik hangzás tetszik!
A tagaszott nyak hangkitartása sokkal jobb, a hagszínben kicsit kevesebb a középtartomány amitől az összkép viszont csilingelőbb hangot ad, a ragsztott nyak viszont vastag,testes!
Persze előfordul, hogy pont az ellentétes tulajdonságokat szeretnéd egyben hallani. Ezt azért egyéb tényezőkkel: fa anyaga,pick-up,effektek, erősítők, stb. lehet kompenzálni!

Ha pesti vagy (de ha nem akkor is), felajánlom, hogy kipróbálhatsz nálam egy Gibson Les Paul Studio-t (ragasztott nyak, fix húrláb) és egy Ibanez S540LTD SOL-t (csavarozott nyak, Lo-pro edge tremoló)!
Ja és egy POD-ot! :o))))))

BIBIKE Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1166
Sziasztok!
A gratulációk köszi szépen mindenkinek!
Azért nem szóltam, mert nem voltam biztos az adásbakerülés időpontjával kapcs. (A forgatás még karácsony előtt volt)
A 800 rugó (ami nettó 512, mert levonnak adót belőle) nem gitárra fog elmenni, mert aktívan, zenekerban nem játszom már. Az éneklés sokkal jobban tetszik: kevés igazán jó van itthon (magamat persze nem tartom annak, de mindenképpen könnyebb a verseny, mint gitárosként szembeszállni azzal a kb 10 ezer emberrel, aki játszva lepipál a 8 évi napi 2-3 néha 6 órás gyakorlásom után)
Imádom a gitárt, és mindent, ami kapcsolatos vele...de alapvetően a zenét szeretem, és talán énekesként többet tehetek érte! A Mezey egyébként egyből felhívott és megpróbált eladni nekem egy VOX-ot:)))
A Laney fejet emiatt nem adom el, ha kapnék is érte mondjuk nagy mázlival 60-at, akkor is ennyit megér nekem is, hátha egyszer elkezdet ismét játszani...
A DOD VGS50-ről: mint írta Deepfreeze barátom: eladtam neki, és nem is járt vele rosszul. Meleg hang, az biztos, bizonyos szinten sokoldalú is. De az effekt része engedhetne több paramétert piszkálni, számomra túl egyszerűre sikerült pl a kompresszor, vagy a reverb.
Az etalon számomra pl az ART SGX 2000, de jelenleg nincs semmi effektem, csak egy gitár (pickupok nélkül) meg a Laney fej.
A zsozsó talán a lagzira megy, meg a kocsimra, ilyesmi.

pele barátom írása kapcsán felmerült éles ellentétek miatt maradtam tovább távol, azonban bevallom: sok pontban igaza van. Olyan szinten egészíteném ki, hogy nyilván építően gondolta: ha magukra ismernek azok, akik ellen szólt, esetleg elgondolkodhatnak, és változhatnak nagyon pozitív irányban. A ZENE létezik, szeretni kell, játszani kell, alá kell vetned magad, és ha nem így gondolod, sose lesz semmi közöd hozzá az ég világon. Ez persze nem baj, de akkor ne is tituláld magad zenésznek.
Na abbahagyom, még mielőtt megbántanék valakit. Az egyetlen célom, hogy itthon ebben a kis országban, ahol rengeteg nagyon tehetséges zenész él, legyen végre igényes zenei élet, ne csak elfolytott próbálkozások. Várom a magyar zenekarok felemelkedését, ami nem a nyugat majmolásából, hanem kreatív egyéni ötletekből áll.
A fórum olvasói, hozzászólói közt biztosan vannak néhányan, akik nagyon sokat tesznek ezért, hát sikerüljön is: egy malomban őrlünk, srácok! Egymást felemelni kéne, segíteni, nem veszekedni, mint sokszor itt a fórumban!!!

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1165
sztyepp, a fele igaz. a másik fele nem,

tllik fémhúr kell feltétlenül az elektromágneses indukcióhoz.. ennyire emlékszem fizikából. Csak a piezzo hangszedők vagy mik működnek más elven.

Előzmény: sztyepp (1164)
sztyepp Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1164
Én abszolút nem vagyok szakértője a témának, de józan paraszti ésszel ezt tudom mondani:
Ha megpengeted a húrokat a test is rezonál. A különböző fák sűrűségüktől, erezetüktől függően másképpen rezonálnak, ezt tapasztalhatod, ha erősítő nélkül, üresben játszol. A szedők, mivel a tesben vannak nem kizárólag a húr rezonanciáját veszik, hanem a testét is, ezért más-más a sound.
Gondolom én.
Előzmény: shine (1162)
shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1163
megyek hétvégni, nektek is jót!!, oszt majmég visszanézek, mert ez a téma télleg érdekel.s
shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1162
rajta leszek a jantaron, ma utána is nézek...

a dolog fizikai részét még most sem értem...! miért szebb a hangzás? mit szól bele, mikor a jel egyértelműen csak a szedőkből jön..., egy akusztikus hangszernél megértem hogy döntően a faanyag befolyásol, itt viszont, fel nem fogom...! a húr minősége ok, a szedők minősége ok, dehogy a fa? nemértem...
esküszöm csinálok egy műanyaktestet, osz tesztelem (hehe)

Előzmény: Törölt nick (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1161
a ragasztott nyak szebb, a hangzásban is van különbség, de nem biztos, hogy annyit megér, tillik:

- ha elcsavarodik a nyak, nem bírod lecserélni (láttam már sajnos ilyen Ibanez Artistot)
- a bundozás sokkal körülményesebb, könnyebben sérülhet a gityó a művelet során
- több nem jut eszembe

figyi, shine!

Ha valahol tudnál szerezni egy bizonyos cseh, Jantar nevű gitárt, az cool lenne. Az is 6-7 ezer volt anno, és csúcsszupi olcsóért. Többiek?

Előzmény: sztyepp (1159)
Deepfreeze Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1160
Hát tekknikailag én béna vagyok az ijesmihez uhhogy mindenféle paramétereket ne várjatok tőlem.
Egyébként itt megtekkinthető a kicsike : http://www.dod.com/multieffects/vgs50.htm
Innen letölthető a leírása is - ha valakit bővebben érdekel a dolog.
Én mekk vagyok vele elégedve. A minap hallottam egy Korg multi-t, na annak elég műanyag hangja vót ehez képest ezért aztán gyorsan úgy döntöttem, hogy nem bántam meg a vásárlást :))
A meleg tónus télleg igaz. A pedál részét érzem kissé gyengébbnek, de lehet, hogy csak kalibrálnom kéne rajta egyet :)) Szóval ojjan érzésem van mintha túl hirtelen kezdene "fogni".
Ez az egyetlen, amin változtanék rajta.
sztyepp Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1159
A ragasztott nyak, meg csavarozott nyak hangzáskülönbsége engem is érdekelt, amíg egy hangszerész fel nem világosított, hogy hangzásban nincs semmi különbség, vagy gyakorlatilag elhanyagolható, a ragasztott nyak egyszerűen szebb.
Előzmény: shine (1158)
shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1158
francba..., akkoszerezzetek nekem vmi hasonló jót...! csak úgy, mert szerettek...! jó? ja, a bigsound pozdorja..., hát evvan, eddig engem hűen szolgál...! figyu, arról vmi okos írhatna, hogy végülis az elektromos gitár hangját, hangzását, milyen fizikai elven befolyásolja a test faanyaga...? mer én ezen sokat gondolkodtam... és nem jöttem rá (most ne nézzetek hülyének, de tényleg), ha itt tartunk a ragasztott/csavarozott nyak hangzáskülönbség okkai is érdekelnek!! csak hogy menőzhessek, hogy tudom.s
Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1157
Idoközben lemaradtam.

Deepfreeze cimbora írhatnál a kicsi DOD-ról valamit! Biztos sokunkat érdekelne!
:)

Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1156
Errol spec túl sokat nem tudok, csak annyit, hogy ugyebár a DOD cég a DigiTech tulajdonában van, fejlesztéseiben is követi annak irányelveit. Ez a vgs50-es azt a procit képviseli mint a Digetch RP7-es, ami szintén csöves elofokkal készült. A két cucc közel azonos dolgokat tud, bár a DOD hangját sokan melegebb tónusúnak tartják. Nekem RP7-esem van, és max elégedett vagyok vele. Az tuti, hogy RP7-est 80-ért nem veszel, csak ha marha nagy mázlid van. Ki kell próbálni! Bele kell menni a lelkébe, és ha tetszik, akkor nosza.
Előzmény: shine (1153)
Deepfreeze Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1155
Arra DOD-re nem érdemes ráhajtani, mert dögevő hiénaként csaptam le rá és addig csavrgattam BIBIKE orrát meg fülét, amíg el nem adta nekem. :))))))
Én pedig nem akarom eladni :))))
Előzmény: Patkó (1151)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1154
kicst lemaradtam
ki hogy kezdte:

nekem is sokminden volt, leginkább kölcsön Jolana bobozos tesű, iszonyú vékony nyakkal, de hátrafele nagy volt

Onyx - szerintem ez volt az egyik legolcsóbb gcseh gityó, ami kényelmes volt, meg fából is. a hangjára nem emlékszem. vmi Les Paul utánzatféle volt, 6 ezer Ft a Deák téri Hobbi boltban - aki még emlékszik rá.

a Big Soundot írta Shine. Sajnos, az vagy rétegelt lemez vagy préselt pozdorja :(

shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1153
köszi, akkormaj rámászok erre a bibire,,,!!! de az télleg jó cuccos?? meséjj róla..., én ilyen digit cuccokban nagyon laikus vagyok...s
Előzmény: Patkó (1151)
Jaque Brizar Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1152
Nekem az a stylus tetszett, ahogy otthonosabban érezte magát, mint a Vágó (akirol hidat neveztek el, hehe).

Yo-nak tunik ez a MusicMan, csak még a 20. bundnál tart a letöltéssel.

Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1151
Shine pajtás!
Pont a tv vetélkedosztár barátunk, a BIBIKE, aki a tegnap este magasszintu lexikális tudásáról is tanúbizonyságott tett, több millió magyar ember szívét megdobogtatva, szóval O az, aki eladásra kinált egy DOD VGS50 csöveselofokkal épített procit, és tette ezt rendkívül barátságos áron. Azt hiszem 80 darab Matyiportrés bankót kért érte. Egyszer talán visszatér közénk a magaslatokból, és akkor majd jól kifaggatjuk errol az effekt prociról, mert ha megvan még ez a kütyüdoboz, akkor erre érdemes ráhajtani.
Előzmény: shine (1149)
tomci Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1150
Vazzeg, én meg lemaradtam! Mint korábban a DunaTV-s Tram koncertről! Afene! De azért gratula BIBIKE!

MusicMan

Szép. Bizony!

Rocker

Szerintem T==> Tube. Vö. PBT 160 basszuskombó. Abban nincs torzító. Viszont csöves előfok van. :o)

Shine
Szerintem nem baj ha itt adunk tanácsot egymásnak. Sőt. Más is okulhat belőle ha pl. te már kipróbáltál egy cuccot és elmeséled az észrevételeidet. Erre (is) való a fórum, nem?

Más. Vki érdeklődött itt korábban a Seymour-Duncan
Quadratone erőlködő iránt. Az 1999/6-7. ZM-ben van róla egy teszt, ha kell a lényeget alkalomadtán bepötyögöm.

shine Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1149
na sziasztok!!
na figyu, mivel tudom, hogy ilyen tanácskérő hozzászólás sok van, kérem, hogy, ha vki válaszol, akkor azt a twickkk@dpix.hu emailre tegye...köszi
szóval,,, aszongyátok érdemes próbálkozni proccal, inkább mint modellezni!! szóval, akkor légyszíves ajánljatok nekem!! a szempontok: meg tudjam fizetni, szóval, mittomén 150 fölé nem szívesen!, aztán, kielégítsen a hangzás, ne halljam meg, hogy digitális, aztá fontos, hogy a pedálok nagyon legyenek és ésszerű távolságra egymástól, ennyi! na, de nekem lécci, mint egy óvódásnak, ne csak ilyen zx32f87a-król jó? namitvegyek?.s
sztyepp Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1148
Vazzeg, azért volt olyan ismerős a srác! (Honlapon láttam.) Gratula BIBIKE!
Előzmény: Figyusz (1146)
Music Man Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1147
A MusicMan John Petrucci modellek hivatalosan is megjelentek:

6 húros

http://www.ernieball.com/musicman/guitars/johnpetrucci/index.html

7 húros

http://www.ernieball.com/musicman/guitars/johnpetrucci7/index.html

Figyusz Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1146
Hey fórumtársak!

Figyeltétek tegnap BIBIKE barátunkat a Vágó vetélkedőben? FASZA VOLT! Egy hajszál hiányzott neki a másfél millához!

Gratula, BIBIKE! A játékhoz is meg a közelgő lagzihoz is!
Sok sikert a nagy lé elköltéséhez. Egy Mesa Boogie, vagy esetleg egy Rivera? Vazzeg, ebből má lehet cuccot venni. Vagy inkább mentek Hawaiira nászútra?

Na mindegy lényeg a lényeg, király volt!
Hali!

Patkó Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1145
BIBIKE!
Hát ezért nem hallani rólad az utóbbi idoben?
Azért szólhattál volna elore, hogy efféle tv szereplésre készülsz!
Nagyon kellemes meglepetés volt!
GRATULÁLOK!!!
És mire fogod költeni azt a rakás pénzt amit a Favágó zsebébol kihúztál?
:)
phobophile Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1144
_Hanu_: Koszi az infot!
Előzmény: _Hanu_ (1090)
Sseebbii Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1143
Hello Srácok!
Elektroakusztikus gitárt vennék!de milyet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!