Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.14 0 0 608
Látom, most jöttél, mert a KT2.0 még nincs fölül a kedvencekben. :-)

Az elmerevedés amiatt lehet, hogy a célban pihentél, netán le is ültél. Megállás nélkül sokkal többet tudtál volna menni, mint gondolod! Meg aztán van holtpont is, amin túl lehet jutni...

Melyik irányba mentem a Szépjuhásznénál, mikor láttál? Egyedül voltam, vagy egy lánnyal?

Előzmény: kivi (607)
kivi Creative Commons License 2001.01.14 0 0 607
Én is azok közé tartozónak érzem magam (szépen fogalmaztam? :) akik jobban kedvelik az emelkedon gyaloglást/futást mint a lejtot. Nem szeretem igazán azt "trappolós", térdgyopáló lejtozéseket. Nem így biciklivel... :)))

SK, téged az elso Szépjuhásznénál láttalak, amikor átkeltél a sínen. Mi a büfénél csámcsogtunk. Aztán annak ellenére, hogy kicsit szembe mentünk a mezonnyel, nem futottunk össze. Viszont olyan helyen is jártunk most, ahol azelott én még soha. A KFKI aszfaltútja és Budaörs között a P jelzés útját tudniillik csak elbeszélésbol ismertem. Meg a kerületi újságunk is pont errol a szakaszról írt egy cikket. Éloben sokkal szebb volt, a cuppogós agyagos sár ellenére is.

Az viszont jelet valamit, hogy amikor a célból elindultam a buszhoz, alig tudtam lépni, annyira elmerevedtem. Ebbol azt a következtetést vonom le, hogy bár könnyen ment az utolsó 5 km (52 perc), jelenlegi állapotomban 26-28km-nél nem tudtam volna többet gyalogolni.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (605)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.14 0 0 606
És nagy szomorúságomra nem volt még túranaptár sem, pedig igazán nagyon számítottam rá. Larzen, te hogy csináltál túratervet?
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.14 0 0 605
Nos hát a szombati kombinélt teljesítménytúra igaz története:
(A kerékpáros topikból, némi módosítással, bocs a duplázásért.)

(Mostanáig ébredtem fel annyira, hogy leírdzsem. Jam.)

Sokáig tépelődtem rajta, hogy békávé menjek Budaörsre (nem ingyen, illetve idegesítő bliccelés közben figyelni az ellenőrt, hosszú, kényelmetlen, átszállás a hideg megállókban és utálom, főleg a kültelki buszokat) vagy autóval (kényelmes, de sokba kerül, és snassz a biciklivel szemben) vagy bringával (sportos és olcsó, de a kényelmessége a szintkülönbségtől függ, amit nem ismertem, és hűvös lehet és korán kell indulni hozzá -- no talán nem sokkal korábban, mint a békávével, mert nem kell sok hülye átszállást bekalkulálni).

Hát mit tegyek, ha szeretek biciklizni?
   Kivi két útvonalat ajánlott, az egyik a farkasréti temető felé megy, a másik az Osztapenkó mellett és az egyes úton, de mindkettőben van emelkedő, és az országút nem is az igazi. (A sebváltó nélküli bringával akartam menni, azért játszott a szint.) Végül kinéztem a biciklis térképen egy olyan utat, ami a Lágymányosi hídig megy a bringaúton, aztán majdnem a Kelenföldi Pu.-ig,aztán a budaörsi reptér mellett és át a Károly király úti új körforgalmú felüljárkálón. (Ilyet még úgysem láttam, és ott kukkoltam, mikor az elődjét fel- és lerobbantották, ezért is érdekelt, mi lett belőle.) Az útvonal becslésem szerint kb. kétszerannyi, mint ha a munkahelyemre mennék. (Órám nem volt, de térképen nézve ~30 km-nek tűnik, ami innen egy visegrádnyi táv. Menetidő alapján kicsit több lehet.) Nem tűnt nagy durranásnak, csak korán kell indulni.

A végső lökést Kivi adta meg, aki nagy nyilvánosság előtt nem normális dolognak mondta, hogy odamenjek bringával. Gondoltam, hogy ha a nagy Kivi, aki vécére is biciklivel jár, ilyet mond, akkor azért is megcsinálom. Persze késve indultam szokásom szerint, és így sikerült kb. annyit késnem a rajtból, mint Pataporcéknak, akik békávé szenvedtek. :-)

Úgy öltöztem, ahogy túrázni akartam, azaz jéger + gyakorlónadrág, bakancs, dupla zokni és lábszárvédő. Csak a kabátom volt más, egy Sandstone esőkabát, ami elég meleg, és egyujjas síkesztyűt installáltam bele. A késés miatt annyit csaltam, hogy az Árpád hídtól a Batyiig HÉV-vel mentem (a többi szakaszon pedig hévvel -- micsoda példamondat egy helyesírási felmérőben! :-)). Továbbá kb. 4-szer átmentem a piroson, és eggyel többször mondtam a kalauznak, hogy bérletem van, mint ahányszor tényleg.

A dolog simán és élvezetesen ment. Egyáltalán nem fáztam, csak egy picit a fülem egy kis ideig. Viszont ezután megdöbbenve tapasztaltam, mikor a budaörsi rajthelyre érkeztem, hogy a palackomban a víz egy része megfagyott! Kelenföldön érdekes kialakítású bicikliutat láttam: az út közepéből néhány helyen fák és villanyoszlopok nőnek ki, ezeket szépen körberajzolták sárga vonallal, és mindkét irányból kötelező kikerülési irány táblákat szereltek fel. Poénnak szellemes. :-)

Egy helyen volt gondom a térképpel, ahol a bicikliút váratlanul beletorkollott a zöld mezőbe, és semmivé foszlott. Hogy ezt milyen megfontolásból csinálták, azt nem tudom, lehet, hogy aki építette, nagyon tréfás fickónak gondolta magát. Emiatt kerülnöm kellett egy kicsit az Egérúton, de nem volt nagy forgalom, csak nyertem egy kis bónusz szintemelkedést. Ettől eltekintve majdnem sík úton mehettem végig, csak Budaörsön belül kellett elhanyagolható mértékben emelkedni. Visszafelé rájöttem, hogy a mező előtt kb. 50 méterrel kellett volna letérnem a bicikliútról, és egy kis kerülővel áttérni a Repülőtéri útra, ami abból az irányból nem látszott a fák mögött. Így hazafelé szint nélkül jöttem. Ugyanúgy voltam öltözve, de egy kicsit fáztam -- talán az átizzadt pulóver meg a komótosabb tempó miatt. Pedig ezúttal nem is fagyott meg a víz. :-) Vehettem volna még fel ruhát, ha nagyon izgat a dolog. Sajnos meg kellett állnom elemet cserélni az első lámpában, amit viszont nagyon nem élveztem a hidegben.

Maga a túra kellemes volt, bár néhány helyen kicsit csúszott az út. Ijedeztem is, és örültem, hogy jó bakancs van rajtam. Sár csak egy kis darabon volt. (Hiver, azért ne ijedj meg, sportcipőben is végigjöttek egy páran, csak 1-2 olyan pont volt, aholtalán egy kicsit izgisebb lett volna.) Együtt indultunk, de egy idő után nem bírtam Pataporc, Larzen, Kivi és Pucros Mackó tempóját. Egyrészt azért, mert fáradt voltam az egész heti nem-alvástól, másrészt talán a bicikli miatt is egy kicsit, harmadrészt meg amúgy sem szoktam bírni, főleg emelkedőn. De olyan nagyon nem voltam leszakadva, hiszen kb. 10 perccel mentem rosszabb időt Kivinél. Ez a lassabb sebességből és a jóval kevesebb pihenőből tevődött össze. Kivit nem ismertem meg elsőre, mert sildes sapka és farmer volt rajta (a fényképeken valahogy nem így szokott kinézni), élőben meg csak egy percig láttam korábban. De aztán rájöttem, hogy aki egy ujjal a homlokát ütögeti, és így kompenzálja az elkeseredését, hogy miért nem jött ő is biciklivel, az ő. :-)))

Makkosmutykó után már nem annyira élveztem a sétát, az a hosszú emelkedő már a Piros 85-ön is megviselte a lelkivilágomat. Bevallom, ott még néhány nyugdíjas is utolért. :-) De a lejtőkön elég jól mentem, azokat csípem. (Érdekes módon van olyan túrázó, aki az emelkedőben erősebb, mint a lejtőben.) A célban teát és zsíroskenyeret adtak, amit hamar beburkoltam, és üldögéltem, lustálkodtam egy kicsit hazaindulás előtt. Viszont a még egy pohár teáért száz forintot volt arca elkérni a kocsmárosnénak, hogy akadna a torkán. Itthon aztán pillanatok alatt elaludtam magam.

Összesen hatvanegynéhány kilométert tekertem és huszonnégy-huszonötöt gyalogoltam, ami mindkét szakágban rövid túrának tekinthető. Csak a gyalogtúra ezer méteres szintje számít soknak.

Mély sajnálatomra Gödényt ezúttal sem sikerült megismernem, pedig kerestem a rajtban. Több különböző néven már 1-2 éve levelezünk egymással, úgyhogy lassan esedékes lenne. :-)

pataporc Creative Commons License 2001.01.14 0 0 604
Ha jol emlekszem 8.40-kor. Oooo... igen. Hiver: a mi idonk nem relevans, mert utbaejtettuk a Libegot es valami iszonyatos maganakcioval eloszor megsporoltuk a hars-hegyi kilatot, aztan nagy lelkiismeretesen megiscsak felmentunk ra, egy kicsit osszezavarva ezzel az optimalis utvonalat :). A sportcipo szerintem eleg lett volna, ez az idojaras egy kicsit sem extrem, sot! Nagyon kellemes, nem izzadsz meg, nem fazol (csak nem szabad felorakat acsorogni egy helyben), ippeg jo a turazashoz. Ugyhogy Larzen ma jol el is ment a Pilisbe hianyzo Kektura-pecseteket gyujteni.
Előzmény: Gödény (603)
Gödény Creative Commons License 2001.01.14 0 0 603
A rajt elején (7.00 - 8.15) a Kötő utci buszmegállóban irányítottam a leszállókat (meg szedtem le a buszról, aki a mókás megírású Budaörs térképek alapján még 1-2 megállót akart volna menni), utána meg kénytelen voltam a budaörsi városi televíziót pesztrálni. Aztán körbesétáltuk a Hárs-hegyi hurkot szembe a menetiránnyal a pálya kitűzőjével, egy kicsit tébláboltuk Szépjuhásznénál, megvártuk a seprűt (még jöttében, a Hárshegyi hurok előtt voltak). Minden indulót nem láttam, de azért elég nagy szeletét a mezőnynek.
Mikor indultatok ?
Előzmény: pataporc (600)
kivi Creative Commons License 2001.01.14 0 0 602
Hiver,
reggel még fagyott volt a talaj, de kora délutánra a napost részeken megolvadt a trutyi, és volt két (kb. 200 méteres) szakasz, ahol bizony komoly sár volt.
Én most egy kommersz bakancsban voltam, tudtam, hogy nem kell nagyon extrém felszerelés. Többnyire széles turistautakon mentünk, sehol nem hiányzott egy igazi (brutális :) bakancs.

A távolság 24 km volt, én percre pontosan 6 óra alatt értem be, ebben benne van egy 20, és két 10 perces megállás is.

Előzmény: Hiver (601)
Hiver Creative Commons License 2001.01.14 0 0 601
Majdnem én is mentem veletek...
Végre sikerült időben - éjfélkor - lefeküdnöm, de felébredtem 3-kor, és nem tudtam visszaaludni. Nem estem 2ségbe, előbb olvasgattam, majd neteztem. Közben kedvet kaptam túrázni 1et veletek, ha már úgy is fent vagyok - legalább a felkelés-macarát megspórolom :o) Meg néztem, hány fok van kint. Nem volt egy se! Erre gyorsan meggondoltam magam - nemtom, milyen terepviszonyok uralkodnak ilyenkor a természetben (tényleg, milyenek?), de nekem nincs rendes túracipőm, sportcsukához meg azért hideg az a nulla fok...
Ti milyen lábbeliben nyomtátok? És milyen idő volt? És mennyi? (...idő alatt mentetek végig? Tippelek 1et: 4-5 óra?)
Ja, megint sz@r az index, úgyhogy lehet, hogy most én is ismétlem magam, mert az előbb már vmi ilyesmit bepötyögtem. (Még1x nincs kedvem, úgyhogy mentek :(
pataporc Creative Commons License 2001.01.13 0 0 600
Akkor besegitek, hogy ne kelljen annyit potyognod :). Tehat: nagyon kellemes, 24 kilometeres, pont nelkuli teljesitmenyturan vettunk reszt (resztvevok: Larzen, a lusta, a frissen megismert es meglehetosen lenduletesen gyaloglo Kivi, a regen latott es erosen szuszogo Pucros Macko, a turat aggasztoan extremme alakito SK, valamint jomagam), az ido csodalatos volt es a Janos-hegyet ellepo tomeget leszamitva a terep is. Reggel adodtak nemi gondjaink a navigalassal (Larzennel azt hittuk, hogy eltevedtunk, de aztan megsem, mindekozben PM, aki a megmentesunkre sietett, utkozben eltevedt es visszafele is egy kicsit, de vegul azert csak odaertunk), a rajtban korbelestunk megkeresni Godenyt, de nem leltuk meg sehol. A Budaors feletti resz nagyon szep (ezt visszafele is megallapitottuk), a Janos- hegyen es Makkosmaria kornyeken viszont dobbenetes telthaz volt az erdoben, csak ugy kavarogtak a nepek mindenfele. A maszas is jol esett ennyi honap tespedes utan, kar, hogy meg sokara lesz tavasz (bar a nyarra mar csak ket hetet kell varni :)), amikor igazan neki lehet lendulni a turazasnak. A libego kulon klassz volt, bar egy kicsit fagyottnak ereztem magam utana egy darabig. Tavaszt nekem , de rogton!!!!
Diohejben ennyi, Kivi, folytasd kerlek! :)
Előzmény: kivi (599)
kivi Creative Commons License 2001.01.13 0 0 599
Kár, pedig jó volt. Az élménybeszámolót majd este idekarcolom, remélem valaki megeloz, és akkor kevesebbet kell írnom. Röviden: kellemes túra voltm _gyönyöru_ idoben.
Előzmény: Tvik (598)
Tvik Creative Commons License 2001.01.13 0 0 598
Ismerem a Másfél topikot, benézek néha. Egyébként jó volt a tavalyi Mátrabérc két Másfél koncert között. Vasárnap hajnalban a pesti buli után már úgy néztem ki, mint a mosott szar. Aztán 22 órát aludtam.

Ezt a mai túrát viszont sajnos sikerült kihagynom.

Előzmény: Hiver (597)
Hiver Creative Commons License 2001.01.13 0 0 597
Jó kis lista!!! Látom, szereted a Másfelet is - ez nagggyon derék! (Ismered a "Másfél koncert - ki volt?" topikot? Nem olyan pörgős, de 1x rajtuk keresztül tudtam bejutni ingyér egy koncertre!)
Előzmény: Tvik (585)
kivi Creative Commons License 2001.01.12 0 0 596
Nem, a vonaljegy a teljes hosszon érvényes. Budapesti bérletem van, de most akár otthon is hagyhatom. Ja dehogy... Szépjuhásznétól azzal jövök haza a 22-esen... :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (595)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.12 0 0 595
Izé... Nem két buszjegy kell a városon kívülre? Vagy van bérleted?
Előzmény: kivi (592)
kivi Creative Commons License 2001.01.12 0 0 594
:o))))
Viszont ha feladom a túrát Szépjuhásznénál, akkor vissza kell zarándokolni a kocsiért... ez nem rulez.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (593)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.12 0 0 593
Hát ez hatalmas kihívás! Már hogy elmondhassam, hogy elmentem valahova biciklivel, ahova Kivi autóval ment, és azt mondta, hogy nem normális biciklizni... És ezt beírhassam a KT2.0-ba... :-)))) Megfontolandó.
Előzmény: kivi (592)
kivi Creative Commons License 2001.01.12 0 0 592
Most beszéltem PP-al, és hát... egyet értek vele... :))) Nem normális dolog oda bicajjal menni. Én még vacillálok a kocsi és a busz között. Az igazság az, hogy cefet hideg lesz reggel a 40-esen, és 100Ft a jegy is... :)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (591)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.12 0 0 591
Tvik: a túralistád igazán impozáns! Ha bővíted a linkgyűjteményt, akkor gondolj arra is, ami a nevem mellett az adatok gombnál látszik... :-)

Kivi: Olybá tűnök, mint aki menni látszónak gondolja magát. Szóval igen. Ha el nem alszom. Pataporc most akart lebeszélni a cajgáról. De a benzin drága, és sokat használtam már idén, békávézni meg utálok. Majd meglátjuk. A montira át kellene szerelni a lámpát, a másik meg nem emelkedőre való. Hmmm. Két segédtétel (azaz dilemma).

kivi Creative Commons License 2001.01.12 0 0 590
A Beac topicba tettem egy térképet.
larzen Creative Commons License 2001.01.12 0 0 589
Dögöljmeg: február 10-11, ha előbb olvasnád, mielőtt holnap találkozunk a Téli Teljesítménytúrán.
pataporc Creative Commons License 2001.01.12 0 0 588
Mas valaki? Emberek! Ragyog a nap! Kalandra fel!
Tvik Creative Commons License 2001.01.12 0 0 587
Oké! Este telefon.
Előzmény: pataporc (586)
pataporc Creative Commons License 2001.01.12 0 0 586
Hogyne. Csatlakozz peldaul hozzank! Vidamak vagyunk, lenduletesek es fiatalok, szoval megutjuk a mercet :). Ha este felhivsz, akkor minden parametert beolvasok neked a telefonba.
Tvik Creative Commons License 2001.01.12 0 0 585
Sziasztok!
Mennék holnap a Téli Teljesítménytúrára. Tudna valaki felvilágosítást adni arról, hogy pontosan hogy lehet a rajthoz (Odvas Pince, Budaörs, Víg utca 18.) odamenni Pestről?

Más: Idén mikor lesz a Dögöljmeg? (Börzsönyi téli éjszakai ttúra.)
Az a baj, hogy a haverokat komolyabb túrákra nem tudom elcipelni. Van itt olyan fiatalabb, bulizósabb túrázó társaság, ahova becsatlakozhatnék néha?
eddigi ttúráim

pataporc Creative Commons License 2001.01.12 0 0 584
Felcsapok szervezonek: figyelem, aki akar holnap jonni es szeretne csordaban vonulni, az hivjon fel (06-20-3171761) es akkor megbeszelunk valami talalkozofelet. Tovabba az is jelentkezhetne, aki tudja, hogy hol es mikor lesz a rajt, mert en azt biza nem tudom :).
larzen Creative Commons License 2001.01.11 0 0 583
Index! Kabbe!
Előzmény: larzen (582)
larzen Creative Commons License 2001.01.11 0 0 582
Na, még egyszer. Szóval az előzetes túratervben 2200km-nél több teljesítménytúra szerepel, plusz kéktúra, evvel talán már nem néznének le a TTT-s arcok. Ennek ellenére ma elmegyek az ÓSE-be, ott ma van ügyelet. Ha jól emlékszem, ma van TTT-s nap is, úgyhogy úgy tervezem, hogy beleférjen a TTT is, ha az ÓSE nem jön be.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (576)
larzen Creative Commons License 2001.01.11 0 0 581
Tegnap csináltam egy előzetes túratervet idénre. Több, mint 2200km benne a teljesítménytúra. Persze ezen felül még kéktúra is lesz, úgyhogy a TTT nagyarcok talán nem néznének le. Ma este van ügyelet az ÓSE-ben, bemegyek és tájékozódom.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (576)
kivi Creative Commons License 2001.01.10 0 0 580
:-)))

Szép a "4 topic egy témában" módszer! :)))

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (579)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2001.01.10 0 0 579
Na, ezt a hozzászólást próbálják meg értelmezni a hálás utókor webrégészei! Aki most alszik, sose érti már meg. Az éjszaka titka. :-)))
Előzmény: kivi (578)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!