Keresés

Részletes keresés

MarK Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1374
Kit érdekel, hogy nem érted? Már nem kíséreljük meg tovább magyarázni...
Előzmény: withe (1373)
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1373
egyebkent csak azt nem ertem, hogy lehet szimpatizalni egy olyan alakkal, aki kozepiskolas erzelemvilagat brokerszemleletevel leplezi, oreguras zenejet megtagadni sem meri
withe Creative Commons License 2001.01.12 0 0 1372
tehat tul fiatal vagy
en olyan idos koromban meg nem hittem a mesekben
Előzmény: Chris Flower (1370)
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1371
Nightwish:

1) A destrukciót főleg Withe-ra értettem, akinek mintha dadaista hozzászólásai lennének.

2) Nem sértődtem meg

3) Hosszú ideig nem voltam Ákos rajongó, de most már azt mondom, hogy az vagyok. Ha megnézed a régebbi hozzászólásaimat, még én is ilyen kis ellenzék voltam sokáig... A bálvány szöveg rám teljesen nem igaz. Ákost mint embert éppen annyira bálványozom, mint mondjuk Téged, vagy bárkit innen a topicból - azaz sehogy. Ott voltam a dedikáláson, a haverok miatt, eszembe nem jutott bemenni a fiúhoz. Otthon énekeljen nekem, elgondolkodtat, sokat ad a szövege, de a hülye poénjai meg a képe nem kell nekem.

4) az itteni ténykedésedet beárnyékolja az, hogy szemmel láthatóan igen kevéssé ismered Ákos munkásságát. És szerintem csak olyasmit szabadna bírálnod (ennyi ember előtt meg főleg), amit jól ismersz. Ezért nem bírálom én a Kispált a Kispál topicban. A Kispáltól mindössze a Sika Kasza Léc és az Ül c. albumokat ismerem, meg persze a klipjeiket (bocsánat, még ismerem a Bálnák Ki a Partra c. örökbecsűt is). Te milyen Ákos albumokat, ill. számokat ismersz?

Előzmény: nightwish (1369)
Chris Flower Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1370
Kedves withe nem tudom melyik viccre gondolsz.
Lehet, hogy le vagyok maradva egy kicsit?

A koromat illetően pedig már egy jó ideje elhagytam a tinédzser korosztályt.

Üdv mindenkinek

Chrisflo

Előzmény: withe (1368)
nightwish Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1369
Old Dear Oberic, először is "reagálnék", nem "lereagálom magam" - ha már kioktatnánk a másikat, ne ekkora nyelvhelyességi hibával kezdjük.

Ami pedig a többit illeti: a magam részéről épp annyira bölcsnek tartom a saját véleményemet, mint az összes többi hozzászóló a sajátját; és csak annyiban ítélet+bírálat, mint az Ákos-rajongóké, épp csak ellenkező előjellel.

A többség azért többség, mert valami félreértés folytán Ákos-fanok gyűltek ide, pedig nem "Ákos-fanok, ide" volt a topic címe. Ergo mindenki szabadon beleírhat. De ezt már régebben kitárgyaltuk, ha figyelmesen elolvastad volna a topicot, most nem kéne újra szóba hozni.

"Szerintem a dolgokat megvitatni kell, nem vitatkozni", írod. Ez elég meredek. Hogyan lehet a dolgokat vita nélkül megvitatni? És hogyan kerekedne vita anélkül, hogy valaki nem késztet vitára, ahogy azt mi tettük? Ha már ott tartunk, minek nincs értelme, hát az idézett mondatodnak se volt sok.

Itt senki sem sértődött meg, főleg én nem fogok: a rajongók általában ugyanúgy reagálnak, ha valaki bírálni merészeli a bálványukat: hogy mi rombolunk, meg ilyesmi. Csak azt nem értem, miért minősíti valaki a bírálatot rögtön destrukciónak.

Előzmény: Oberic (1366)
withe Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1368
ismered a viccet........

hany eves vagy?

Előzmény: Chris Flower (1367)
Chris Flower Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1367
Üdv mindenkinek.

A háttérből régóta figyelemmel kísérem a topicot, de most tisztelt withe írása reagálásra késztet, mivel egyszerűen nem értem miről beszél ez az ember.
A dolgok tisztán látása érdekében leszögezem nem vagyok Ákos-fan, egyszerűen csak úgy látom, hogy Ő az egyik legprofibb magyar előadó manapság.
Ebből az okból kifolyólag nem értem, hogy juthat valaki arra a következtetésre, hogy Ákos dalai, szövegei középiskolás szintűek. Amikor egy vers, dalszöveg, vagy bárminemű irodalmi alkotás nem csak egymás után rakott rímekből, első hallásra megérthető, átlátható szövegből áll, hanem gondolkodásra késztet és gondolatokat ébreszt, akkor azt hiszem nem igazán lehet a gagyi, silány, iskolás jelzőt ráakasztani. Ipari zenélésről beszélsz, holott szerintem pont Ákos az akinek már nincs igazán szüksége kereskedelmi szempontból még egy, meg még egy lemez kiadására (mivel az eddig létrehozott dolgokból igen jól profitál az úriember), tehát valószínűleg tényleg azért zenél mert szereti csinálni, és mert mondanivalója van, és nem kizárólagosan a pénzért. Ezen azt hiszem érdemes elgondolkodni, és a megfelelő tanulságot levonni.

Chris Flower aki végre hangot adott véleményének.

Béke veletek

Oberic Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1366
Helló!
Én is lereagálnám magam, ha szabad.

"Az ellenzék első számú célja, hogy bíráljon"
Hát, ha úgy gondoljátok, hogy a ti véleményetek annyira bölcs, átgondolt, inteligencs, és baby-szuper-mega-plusz, hogy ítélet legyen... meg hogy bíráskodni... ???

"a második számú, hogy más szempontból gondolja át ugyanazokat a
dolgokat, amelyeket a "többség" csak egyetlen szempontból tud megközelíteni"
Szerintem mindenki a maga-módján közelíti meg, és ez itt tudtommal egy Ákos fórum... Tudod, mindenki a maga utcájában van többségben. :) Apropó, van úgy hogy a többség azért többség, mert van néhány kevesebb, aki nem bírja elviselni, hogy kevesen vannak.

"végül a harmadik számú célja, hogy vitára késztessen"
Szerintem a dolgokat megvitatni kell, nem vitatkozni. Helyesebben, nem egymás véleményét vitatni, hanem a vita tárgyát. ...és a meddő vitának nincs értelme, ezért ne akarj rajongókkal vitázni, és mivel withe már kijelentette, hogy ő szeretne kitartani a véleménye mellett, ő sem alkalmas erre, mer' ugye ami nem hajlik, az törik (vagy nem törik). Különben is, nem válaszolt a hozzá fűzött kérdésekre.

"Amúgy pedig - ettől teljesen függetlenül - mindenkinek joga van a véleményéhez, de ha erre
sértődéssel kívánsz reagálni, az már a te gondod."
Ja, ez így vagyon megírva a nagykönyben. Igaz. Ezt a "kisebbség" is tartsa észben.
Sőt ki kell egészíteni: Mindenkinek joga van a véleményéhez, de tartsa tiszteletben a másikét is.
Szerintem nem is sértődött meg, csak nem érti a dolgot, hogy mér' van.

Üdv,
Oberic

Előzmény: nightwish (1365)
nightwish Creative Commons License 2001.01.10 0 0 1365
Az ellenzék első számú célja, hogy bíráljon, a második számú, hogy más szempontból gondolja át ugyanazokat a dolgokat, amelyeket a "többség" csak egyetlen szempontból tud megközelíteni, végül a harmadik számú célja, hogy vitára késztessen. Amúgy pedig - ettől teljesen függetlenül - mindenkinek joga van a véleményéhez, de ha erre sértődéssel kívánsz reagálni, az már a te gondod.
Előzmény: Szigi101 (1363)
1Nhamu Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1364
sziasztok!
én új vagyok,bár már egy ideje "csendestársként" nyomon követem a topicot.Most viszont nem bírtam ki,hogy ne szóljak hozzá az Ikon-Hűség témához,ugyanis nem rég jutottam hozzá mindkettőhöz, bár nálam fordított időrendben történt (vagyis a Hűséget megjelenésekor, az Ikont viszont csak néhány napja szereztem be).Na tehát,szvsz az Ikon nagyon hasonlít a Hűséghez,kivéve, hogy nincs olyan szám, amit ugratni akarok és hangulatban talán tényleg egy kicsit pozitívabb (bár még nem "ülepedett le" igazán,szóval ezt nem mondom biztire).
Az Ikon szövegekről meg van egy saját elképzelésem, ami lehet,hogy hülyeség,de összepasszol: szerintem Ákos be volt punnyadva, új szerelmet akart,amit szinte már erőltetve,de végül megtalált (Végre,SZabadíts fel),talán jobbat is,mint amire számított(A világ legvégén) és végül jól ott hagyták(Új világ).Ebbe egyébként még a Lelépni most című verse is beleillik.Na mit szóltok? Nyomasztóan keresem az összefüggéseket?
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1363
Kár, hogy az "ellenzék" elsőszámú célja a destrukció.

Lorena, merre vagy? :-)

Előzmény: nightwish (1362)
nightwish Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1362
Most legalább már ketten alkotjuk az "ellenzéket". :)
Előzmény: withe (1361)
withe Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1361
igen, ennyi az egesz
es megis, eg es fold
nightwish Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1360
Withe egyszerűen ellenvéleményt képvisel, ennyi az egész.
Előzmény: Trixy (1358)
kezemafegyveren Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1359
Miről beszélsz, ember?
Előzmény: withe (1345)
Trixy Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1358
Ti értitek, hogy mit írt withe? Kérdeztem is egy jópár dolgot, de választ nem kaptam. Azt hiszem nem próbálkozom tovább, elbeszéltünk egymást mellett, majd szólj, ha kiment a koko hatása!!!
Előzmény: withe (1357)
withe Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1357
na most en a kedvenceimet nem ugy valasztom hogy jo e, vagy sem, ebben egyetertunk kedves nehanyotokkal, de azert aldjon meg az isten, az olyan dolgok, hogy akos korul a legjobb zeneszek dolgoznak, meg o irja a zenet , a szoveget, meg nem jelenti azt hogy jo is, sot ! , a zeneszek legtobbike, mar akiket az ember ismerhet, a teveben lathat, hat bizony nem egy szuperember, unott onismetlok, szivtelen iparosok, jo esetben pojacak;
akos ipari szempontbol ketsegtelenul tehetseges, am en szeretnek kitartani abbeli nezetem mellett, hogy ez keves, dalai, szovegei kozepiskolas szinten allnak
aztan oke, ne hasonlitsuk ossze a szambamanias enekessel , en egy olyan teruleten probaltam parhuzamot vonni kozottuk, ami ha jobban belegondolok ebben a topicban valoszinuleg nem letezik (elnezest kerek a kedves megtevesztett rajongoktol).......
Szigi101 Creative Commons License 2001.01.09 0 0 1356
Hello mindenkinek! (ekezetek nelkul!)

Withe: A gyogyostopik nem itt van. Olvasd mar vissza a hozzaszolasodat! En szetrohogtem az agyam.

Szabadits fel: Csak en gondolom ugy, hogy en egy rajongo szenvelgese Akos iranyaba? "Akos, Akos, szabadits fel a gatlasaim alol, semmi vagyok nelkuled. Szerelmes vagyok beled. Demoni vagy es megis angyali. Gyonyoru JEL, sose hagyj el..."

Előzmény: withe (1349)
Trixy Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1355
A gépem önállósította magát, elküldte a hozzászólásomat gépelés közben!
Szóval azt akartam írni, hogy:
...én igazán elismerem, ha valaki jól csinál vmit, mert bár NEM SZERETEM, de igenis elismerésre méltó, amit elért akár a megboldogult Jimmy, vagy Lajcsi. De hangsúlyozom, ez nem azt jelenti, hogy szeretem akármelyiket is!
Előzmény: Trixy (1354)
Trixy Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1354
Withe: pusztán kiváncsiságból! Elárulnád annak a középkorú énekesnek a nevét? És hogy milyen stílusban produkál? Merthogy almát almával kéne összehasonlítani! Vagy mi! Merugye semmi értelme nincs hasonlítgatni pl. Lagzi Lajost Beethoven-nel, vagy "Gizikét a gőzekével"!!:))) Amit pedig Ákos munkásságáról írtál, hogy szerinted kritikán aluli (nem pont így) hát kikérem a többi Ákos rajongó és a magam nevében. Az lehet, hogy Neked nem tetszik, de igenis elismerésre méltó, amit letett az asztalra! Az, hogy a számait ő írja, plusz a szöveget, hogy Mo. legjobb zenészei vannak körülötte, - ami szintén nem lehet véletlen - hogy évről évre képes megtölteni tizen akárhányezer emberrel egy stadiont, hogy olyan színvonalas produkciót nyújt a színpadon, hogy az államat néha keresgetnem kell a földön, hogy képes évente meg-megújulni...és még sorolhatnám, ha már nem zsibbadnának az ujjaim! Ez lenne olyan rossz? Meg tudnád pontosan fogalmazni, hogy miért rossz? Ha meggyőzöl, én elfogadom, de a levegőbe dobott háttér nélküli üres szavaktól egyszerűen kiborulok. Ha már hangot adsz a véleményednek, magyarázd is meg. Minden túlzás nélkül mondom, hogy egy kicsit konyítok a zenéhez, mert zeneiskolába jártam, énekeltem, stb., és elég jól ráérzek, ha vki ért a zenéhez. Márpedig Ákos igenis jó zenész. Még ha tudom is, hogy óriási szerepet játszanak a kitünő zenészek, akik játsznak vele.
Miért pont Ákos, aki annyira tehetséges, intelligens művész? Miért nem kritizálod inkább a "maszlag"-ot? Értem ezalatt Bubble Gum, Sájgájsz és társai.

Elnézést, ha rádtámadtam, nem ez volt a célom!
És megtudhatnám, hogy neked milyen zenék tetszenek, akiket én is ismerhetek? Csakhogy tudjak én is "visszavágni".
Még csa nnyit a végére, hogy lásd mennyire nem vagyok elfogult Ákossal szemben, én igazán elismerem, haq valaki

Előzmény: withe (1349)
leos carax cornelius Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1353
Sőt Gary Barlow.
Előzmény: nightwish (1351)
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1352
Függetlenül attól, hogy amíg létezett, nem is kedveltem a BB-t, azért még így, 10 év távlatából is sokkal inkább megállja a helyét, mint a mai "ipar" 90%-a, vagyis az aktuális szennyek...
Előzmény: nightwish (1351)
nightwish Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1351
Nemrég hallottam Ákosról egy véleményt: ő a mi Robbie Williams-unk. Robbie is egy nyálgép bandában kezdte, és csak utána ívelt fel a szólókarrierje, meg hát ugye, a Bonanza sem volt az a kifejezetten művészi produkció, amilyenre Ákos olyan sokszor szokott hivatkozni szólóban. :) Akkor még tudta, mit is ér az, amit csinál.
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1350
Jaja, na ebből most qrva sokmindent megtudtam... Jó sok konkrétumot a szimpi középkoruról + a jó kis együttesekről... :)) Hehe, bravó.
Pl. nekem van egy haverom, aki nem politizál aktívan - a fene, hogy mik vannak! Mindenféle dolog létezik - na látod, ez igaz :). Meg az ízlések is + a pofonok is.
Előzmény: withe (1349)
withe Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1349
van pl. egy kozepkoru enekes, most keszul elso lemezanyaganak megjelentetesere, szambaorult, egyik szep szama a Rio, Rio de Janeiro, na most o szerintem uti akost mindenestul, aztan vannak meg jo kis egyuttesek, akik esetleg legalabb szimpatikusak, vagy neha-neha erzodik a szivuk is de akos??? , koze nincs ehhez, persze tudom en hogyvan ilen, izlesek es pofonok meg minden, pl nekem van egy haverom, aki aktivan politizal, szoval letezik mindenfele dolog a vilagban
Előzmény: MarK (1346)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1348
Az utolsó mondatom különösen szép, csak nincs semmi értelme. Azt akartam írni, hogy kíváncsi vagyok a többiek véleményére.
Előzmény: _Zoltán_ (1347)
_Zoltán_ Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1347
SZABADÍTS FEL:nos, nekem erről a számról az élvezet jut eszembe, az alkohol, a kábítószer vagy valami hasonló. Ilyen értelemben egy kissé a Méreghez hasonlítanám, bár az utóbbi nevelőbb célzatú. "Csak én tudom azt hogy itt vagy, engem a tested is érdekel"(Szabadíts fel)- "A méreg azt súgja tedd meg, nekem nem kell a lelked, én a testedhez alig nyúlok, benned mégis lángra gyúlok"(Méreg). Szerintem nem annyira erőltetett a párhuzam, lehet benne valami. Kíváncsi vagyok a többiekére.
Előzmény: Szigi101 (1343)
MarK Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1346
Melyek a jobbak?
Előzmény: withe (1345)
withe Creative Commons License 2001.01.08 0 0 1345
hosszu ideje figyelem a magyar zeneszeket, es a hosszadalmas figyeles rajottem, hogy akos a leggyengebbek egyike,
remelem a klippjeit szeretitek, mert rendezokent mutatta ki vegre az igazi foga feherjet

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!