Keresés

Részletes keresés

Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2001.04.27 0 0 34
Atyaúrég...
Előzmény: watashiwa (33)
watashiwa Creative Commons License 2001.04.26 0 0 33
2000 júniúsában egy vasárnap délutáni napon édesanyám felhívott,hogy nála keresett a szerv.Mivel nem tudta miről van szó természetesen nem adta meg a címemet.Ennek ellenére felhívtam a simaképűeket és megkérdeztem miért kerestek.A diszpécser néni közölte,hogy kiküld hozzánk egy járört és tisztázzuk a dolgot. Meg is jött a két bérenc és elmesélték,hogy elfogató parancs van érvényben ellenem, 1994!! óta! Annyit mondtak még,hogy bevisznek a yard-ra és tisztázzuk a dolgokat. Egy-két óránál nem tarthat tovább! Jól van mondom csavarjunk és hamarabb szabadulok.Beszálok a kocsiba ahogy "régi bűnözőhöz" illik, lecsavarunk a rendőrségre. Már gyanús volt,hogy nem a nyomozókhoz visznek,hanem a hátsó lépcsőn felfelé a fogdába. Mondom magamban ezek a gecik csak nem akarnak bezárni?! De beakartak! Ahogy beléptünk, semmivel sem lettem külömb mint Sóos a rendőrgyilkos! Majdnem ugyanaz a bánásmód, ugyanaz a megalázó fikázás! A foglár, -az egyszerűség kedvéért nevezzük csak egy rohadt,geci,kretén,faszkalapnak- úgy beszélt velem,mintha a köcsöge lennék és mikor ezt sérelmeztem úgy elkezdett ordítani, hogy lobogott az amúgy is 2 mm-es hajam. Letöröltem a nyálat a képemről és kipakoltam a zsebeimet. Elvettek tőlem mindent! Leltárba vette a zsákmányt,majd a falhozállítva megmotozott. Miután nem talált már semmit,úgy bebaszott a foxira, mint a güzü.
Mit mondjak! Ötször ötös szoba, három paddal és semmi más! Rámcsukták az ajtót és én ott áltam mint egy nagy lófasz és nem tudtam miért történt az egész! Ültem a padon,járkáltam körbe-körbe,olvasgattam a falfirkákat és nagyon sokat röhögtem rajtuk.Volt időm számbavenni a dolgokat,gondolkodni ezen-azon!Eljött az este 8 óra! Bejött a faszkalap és "kedvesen" meginvitált egy gyenge hugyozásra.Ez sem volt egy álomutazás!Miután végeztem a gletteléssel és vesézéssel,ismét a cellában voltam!Megint körbejárkálás, unatkozás ez-az! De legalább kiírtam a nevem és a dátumot a falra. Este 22.00 felé bedobtak egy takarót és lekapcsolták gyengébre a pilácsot.Nálunk a buszmegálló pont a foxi ablaka előtt van!Minden alkalommal mikor új tipusó busz érkezett hallottam a jellegzetes csengő dallamát amikor kezdi bezárni az ajtót.Bármikor meghallom ezt a hangot azóta autómatikusan összeugrik a gyomrom, a fogda és az a nagy,barom állat fogdaőr jut eszembe!Azt hiszem ezt nevezi a Dianetika rossz engramnak.Másnap hajnalban keltem fel,mert ezek az anyaszomorítók nincsennek belátással szegény fogvatartottra és amilyen hangosan csak lehetett üvöltöttek.Kb.9 óra felé kaptam cellatársat.Legalább tanultam ezt-azt.Pl miként lehet kinyitni úgy egy kutyával őrzött lakást,hogy ne legyen semmi bajunk,ne vegyen észre a szomszéd és a zsákmány se menjen gajra. Ja és,hogy csak 3 napig tarthatnak bent előzetesben és maximum jól kialussza magát a paraszt.Dél felé rámrontottak,hogy kezdjünk cihelődni a cellatárs és jómagam.Vissza kaptam minden szart amit elvettek,majd kis várakozás után összeláncoltak a másik delikvensel.Faszául elkezdtek áthurcolni a kb.100 m-re fekvő bírósági épületbe,összeláncolva egy köcsöggel.Közben persze emberszámba sem vettek! Nem beszélve arról,hogy nálunk délben ekkor van azon a részen a legnagyobb forgalom! Égtem mint a rongy! Gondoltam is magamban,"most lásson meg a főnökségtöl valaki,rögtön kirúgnak a munkahelyemről". De akkor megbaszom a száját az összeg gecinek aki miatt idáig jutottam. Átkeltünk és azonnal a bírónő elé vezettek. A bírónő kiállított egy szabadító okiratot melyből adott egy példányt,hogy mutassam meg a rendőröknek ha a jövőben zaklatnának.
Epilógus!
Csúcs! A bírónő emberszabású módszerekkel elmesélte,hogy 1994-ben tanuként hivatalos voltam egy tárgyalásra,mellyen nem jelentem meg.Akkor 1994-ben !!! adtak ki ellenem elfogató parancsot,ami azóta már régen elévült,csak elfelejtettek levenni a körözési listáról!
Ezzel szemben 2000-ben!!! kerestek, édesanyám lakásán,hogy hátha ott vagyok! Ez a nyomozás csúcsa volt és azóta sem tudom elképzelni milyen titkosszolgálati módszerekkel találtak meg! Lényegében kb 1 napig bezártak,üvöltöttek velem,úgymond megaláztak, úgy bántak velem mint egy visszaeső ganajtúróval és a végén még azt sem monták,hogy ne haragudj te faszkalap, de megesik az ilyen! Emberek vagyunk. Ti mit tettetek volna a helyemben?
ujraitt Creative Commons License 2001.03.29 0 0 31
Ha egyáltalán él még.:(
Előzmény: kompot67 (30)
kompot67 Creative Commons License 2001.03.28 0 0 30
Gottlieb!

Te egy primitív seggfej vagy,legalább is a hozzászólásodból ítélve.
Arra még a gramm agyaddal nem gondoltál,hogy valaki nem csak kurvázni mehet Bangkokba,hanem esetleg dolgozni is?

Kompot

Gottlieb Creative Commons License 2001.03.27 0 0 29
Ott fog megrohadni, a Bangkok Hiltonban. Ugy kell neki, minek megy ilyen primitiv azsiai orszagba. Biztos kurvazni ment, es rabaszott... Nem tudom elkepzelni, hogy masert mi a faszert ment volna oda, a legsotetebb Azsiaba,a koszos sargak koze.

kompot67 Creative Commons License 2001.02.12 0 0 27
Egy jogban jártas ember segitségét kérem!

Nagybátyámat közel egy éve elítélték - ha a vád igaz -, bankkártyahamisításért. Az ítélet 6 év letöltendő szabadságvesztés. A hab a tortán, hogy mindez Bangkokban történt. Másik nagybátyám megpróbált a külügyminisztériumon keresztül érdeklődni a perről valamint lehetőségeinkről, hogy valamilyen segítséget nyújtsunk számára. A külügyminisztériumban egy egyszerű "bűnözőkkel nem foglalkozunk" kijelentéssel elintézték a dolgot. Szeretném megtudni, milyen úton-módon tudnánk elindítani, elintézni, hogy itthon tölthesse le büntetését. Nem felmentést akarunk, ha megérdemli, töltse le a kiszabott büntetést, de ne Bangkokban, ahol - értesüléseink szerint -már őrizetbe vételekor is súlyos jogsértések érték.
Köszönöm segítségeteket kompot67

mommy o) Creative Commons License 2001.01.17 0 0 26
"Csak a pervesztes vagyontárgyaiból foglalhat."

ehez azert hozza kell tenni hogy minden cuccot elvisznek es utolag kell nevreszolo szamlakkal bizonygatni hogy kie is valojaban az amit elvittek...
az valahol olyan mint az ellopott 5000.-es, add meg a szamat, azzal bizonyitani tudod hogy a tied volt...

Előzmény: Pelle_Andrea (1)
SumQuiSum Creative Commons License 2001.01.04 0 0 25
Köszönöm szépen.
Ebben az esetben teljesen tehetetelen vagyok, fel se hívom őket. (Sajna) igazad van.
SQS
Előzmény: Pelle_Andrea (24)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2001.01.04 0 0 24
Szerintem hívd fel telefonon a nyíregyházi polgármesteri hivatal gyámhatóságát, és ott kérdezd meg, hogy hozzájuk tartoznak-e a buji ügyek, és ha nem, akkor hová.
Mindenesetre ha a lány nem kér a beavatkozásból, akkor megfontolandó, hogy ennek ellenére teszel-e lépéseket. A barátnőd lassan 18 éves lesz, így szerintem az ő döntése az elsődleges. Más a helyzet egy pl. 5-6 éves gyerek esetében, mint egy nagykorúság küszöbén álló ifjú embernél.
Előzmény: SumQuiSum (23)
SumQuiSum Creative Commons License 2001.01.03 0 0 23
És itt most buji vagy nyíregyházi léptékekben kell gondolkodni?
Előzmény: Pelle_Andrea (22)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2001.01.03 0 0 22
Kedves SQS!
A lány lakóhelye szerinti gyámhatóságot vagy gyermekjóléti szolgálatot lehet megkeresni. Nem csak az érintett kérhet segítsgéet, hanem kívülálló is jelezheti a problémát. A gyámhatóság többnyire a polgármesteri hivatalnál működik, ott érdeklődj.
üdv:Pelle Andrea
Előzmény: SumQuiSum (21)
SumQuiSum Creative Commons License 2001.01.02 0 0 21
Azt kérdezném, hogy mondtátok, hogy van a gyámhatóság és alatta valmi asszem családsegítő szolgálat? Ezeket csak az érintett kérheti fel intézkedésre, vagy valaki "kívülről" is? Hogy tudom őket elérni?Kérlek benneteket, segítsetek! :','( Nagyon nagy baj van. Már annyiar verik, hogy nem tudja, hogy szeret-e vagy sem.

SumQUisujm

tasat Creative Commons License 2000.12.22 0 0 20
Kedves Andrea!
Bognar Tas vagyok, a Szabolcs kisebbik fia.
Nagyon orulok, hogy, megtalaltalak!
Mint tudod, a Szabolcs ebbol az eletbol tovabbalt, de batorkodom a neveben is nagyon mely tisztelettel adozni erkolcsosseged, hivatastudatod, es intelligenciad elott.
Sokat hallottam rolad, mint a tudati forradalom fiatal uttoroinek abszolut segitoje, alazatos szurke eminenciasa, apamtol, illetve "bajtarsaimtol".
Szeretnek neked nagyon sok energiat, szerencset es jokedvet kivanni tulajdonkeppen meg az ellensegeid neveben is...es persze nagyon boldog karacsonyt es ujevet...
koszonjuk hogy hihetetlen hasznos vagy
tashi
Előzmény: Pelle_Andrea (18)
SumQuiSum Creative Commons License 2000.12.20 0 0 19
Köszike! A kerettörténetre meg gondolom illik az, amit már korábban egyszer itt leírtál.

Kellemes ünnepeket!

SumQuiSum

Előzmény: Pelle_Andrea (18)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.12.20 0 0 18
Kedves SQS! Az eredeti helyen válaszoltam neked.
üdv
Előzmény: SumQuiSum (17)
SumQuiSum Creative Commons License 2000.12.19 0 0 17
Szia!

Nem tudom, nekem jó a link.Legközelebb nem 4 kávéval linkelek :)
Tehát, ha a legrégebbi van legelől, akkor a 139es és az utána következők.

SQS

Előzmény: Pelle_Andrea (16)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.12.19 0 0 16
Kedves SQS!
A link Horgász Csaba topicjához vezet, méghozzá a 0. hozzászóláshoz, azaz a topic-indításhoz. Légyszi legalább azt mond meg, hogy hányadik hozzászólást keressem, utána szívesen elmondom a véleményemet.
Előzmény: SumQuiSum (15)
SumQuiSum Creative Commons License 2000.12.18 0 0 15
Előzmény: SumQuiSum (14)
SumQuiSum Creative Commons License 2000.12.18 0 0 14
Bocsánat, a linket eltúrtam:( Kicsit szétszórt vagyok mostanában a jó link ez:

előzmény

SQS

Előzmény: SumQuiSum (13)
SumQuiSum Creative Commons License 2000.12.18 0 0 13
Szia Andi!

Megint Hozzád is fordulnék gondjaimmal, illetve gondjainkkal. Tuvább "javul" a helyzet a barátnőméknél, kis hullámhegy után. Jó szokásomhoz híven, meg hogy ne terheljem feleslegesen a fórumokat, linkelnék a kérdéses hozzászólásra. Jó lenne, ha az utána írtakat is elolvasnád válasz előtt. Reagálásodat előre is köszöni:

SumQuiSum

gbrl Creative Commons License 2000.11.23 0 0 12
kedves PelleA :)
.....thnx a választ cégügyben.....
a dolog, amiért csinálja az anyacég az ami a világot is mozgatja........pénz....:)....
ha pl össze lehetett vonólna hozni oylan 2-300e huf-ból, akkor marad 5-600e huf.....ennek a feléért már érdemes az anyacégnek is elgondolkoznia......
végülis 3 kilo és a kisujját sem mozdítja 2-3 aláiráson kívül....... - a többit a könyvelők és ügyvédek lezongorázzák......
......
mindegy.........sajna más miatt nem jött össze még a lehetősége sem ennek a variációnak......ugyhogy fizetünk........
thnx, mégecccer..... :)
gbrL
Előzmény: Pelle_Andrea (11)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.11.20 0 0 11
Kedves gbrl!
A kiválás esetén is végig kell csinálni egy elég hosszadalmas procedúrát, amiben részt kell vennie az anyacégnek, és az anyacég tagsága dönt a dologról. Ahhoz, hogy ti ki tudjatok válni, először is taggá kell válnotok az anyacégben, ehhez is az anyacég tagságának döntése kell. Ezt pl. törzstőkeemeléssel lehet megoldani. Ennek is vannak költségei, bár ez nem túl sok, 100.000,-Ft alatt.
Utána az anyacég előkészíti a kiválást, különféle tervezeteket (vagyonmegosztási javaslat, kiváló cég társasági szerződésének tervezete). Átalakulási közleményt kell készíteni a szétválásról, és azt a cégközlönyben közzé kell tenni. Ezen kívül vagyonmérleget és vagyonleltárt is kell készíteni. Én ilyet még nem csináltam, de azt hiszem ennek a költsége könyvelőstől, ügyvédestől, illetékestől stb. akár 500.000,-Ft is lehet.
Ha én lennék az anyacég ügyvédje, azt tanácsolnám nekik, hogy ne csinálják, hanem akinek kell az üzlethelyiség, az fizesse az átírási költségeket. Ők miért fáradoznának azért, hogy nektek kevesebbet kelljen fizetnetek? Lehet, hogy rosszul gondolom?
üdv
Előzmény: gbrl (10)
gbrl Creative Commons License 2000.11.17 0 0 10
kedves pelleA.....
az a megoldás mennyire működik, hogy a bérleti jogot birtokló kft-ből kiválik egy másik kft, akihez kerül a bérleti jog. - ebben az esetben jogutód lesz-e a kivált cég (az anyacég nem szűnik meg) ? ha igen, tehát jogutód lesz, akkor ez a kiválás és cégalapítgatás miylen költségekkel jár - nagyságrendileg?
ha a költségek kellemesek, utána már simán meg lehet venni a kivált céget.
szerinted?
thnx:gbrL

Előzmény: Pelle_Andrea (9)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.11.16 0 0 9
Kedves gbrl!
Mégis így válaszolok, nyilvánosan. Szóval a helyiség bérleti jogát a jogutód veheti csak át használatba vételi díj fizetése nélkül. Az elég nehezen lenne megoldható, hogy mondjuk ti beszálltok a nagy cégbe, majd szétválással eljöttök, és viszitek jogutódként a bérleti jogot. Ebbe épeszű cég nem megy bele azért, hogy a vevő jól járjon, mivel ez roppant bonyolult és időigényes. Na meg szétváláskor jó kis pénzt kell kifizetni a könyvelőnek.
Mint már említettem a közös cég alapítása nem megoldás, mert bérleti jogot nem lehet apportálni. Szóval én úgy látom, hogy nincs mit tenni, fizetni kell azután az összeg után, ami a szerződésben szerepel.
üdv
Előzmény: gbrl (8)
gbrl Creative Commons License 2000.11.16 0 0 8
kedves pelleA :)
...... nem lehet a helységbérletet apportálni?...hmmm... ez baj.....
akkor mi lehet a megoldás? nekem nincs semmi tippem.....kifogytam......
....
....a mail-odat nagyon várom......
gbrL :)
ps: help me......
Előzmény: Pelle_Andrea (7)
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.11.16 0 0 7
kedves gbrl!
Helyiség bérleti jogát apportálni nem lehet. A többit e-mailban.
üdv
Előzmény: gbrl (6)
gbrl Creative Commons License 2000.11.16 0 0 6
hi, pelleA.....
ugyan kicsit offtopic, de bízom benne, hogy kaphatok egy kis ügyvédi jótanácsot.....
......
egy önkormányzati üzlethelyiség örökbérleti jogát vásárolnánk meg egy kft-től. az önkörmányzta 25%-t kér a bérleti jog átruházásához való hozzájáruláshoz, mint tulajdonos.
a kéréds az lenne, hogy miképpen lehet ez a 25%-t kikerülni.
az egyik, hogy a kft-t veszzük meg, nem megoldható (qrva nagy cég az eladó), a másik, hogy papírra kisebb összeg kerül, szintén nem (tovább nemlehet lefelé nyomni az árat)...
mondtak valami 3.megoldást is, hogy közös kft-t alapítani, majd kivásárolni az eladó üzletrészét, ezzel megszerezve a bérleti jogot..... (???) - nem tudom ez utóbbi hogy működne, de jól hangzik.....ha tucc rá valami okosat, hálás lennék....... (xxx.xxx ft is....).......
ps: ha lehet mail-ba: gbrL99@yahoo.com
thnx:gbrL
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.10.06 0 0 5
Hello Kreta!

Igen, ez egy érdekes kérdés! Ki dönt arról, hogy mi az erkölcstelen életmód.
Nyilván egy jogvita esetében fontos tudni, hogy a bíróság hogyan értelmezi a Polgári Törvénykönyvnek az örökségből kitagadás - erkölcstelen életmód miatt kérdéskört. Tehát a bírósági gyakorlatban irányadó értelmezést teszem közzé:

"Az erkölcstelen életmód fogalmát a törvény nem adja meg. Ezt a közfelfogásnak megfelelően kell megítélni. Erkölcstelen életmód folytatásának minősül az olyan életvitel, ami az erkölcsi szabályokat rendszeresen és súlyosan megsérti. Az ítélkezési gyakorlat erkölcstelen életmódnak tekinti például a nemi erkölcs szabályainak megsértését, az alkoholista, a züllött, a bűnöző életmódot, amely a közfelfogás szerint is erkölcstelen és elítélendő (Polgári Jogi Döntvénytár 1986-1989. 259. jogeset, Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Budapest, 1990.; BH1989. 312.). Maga a közfelfogás is változhat, egyes szokások, divatok, amelyeket korábban elítéltek, később már természetesnek tűnnek. Ha a közfelfogás az adott cselekményt nem ítéli el, az örökhagyó szubjektív értékítélete szerinti erkölcstelen magatartás kitagadási okként nem szerepelhet.
Azt azonban, hogy a kitagadási ok megvalósult-e, a kitagadást tartalmazó végintézkedés keletkezésének és nem a hagyaték megnyíltának időpontjára vonatkozóan kell megállapítani."

A Ptk kommentárban ennyi van.
üdv: Pelle Andrea

Előzmény: Kreta (4)
Kreta Creative Commons License 2000.10.06 0 0 4
Mi az erkölcstelen életmód?
Pelle_Andrea Creative Commons License 2000.10.06 0 0 3
Kedves SumQuiSum!

"(...) egy szülő meddig köteles gondját viselni gyermekének? 18 éves koráig, vagy míg be nem fejezi középiskolai tanulmányait?"

Én a kérdést a leveled tartalma alapján megfordítanám: a szülő meddig kényszerítheti a gyerekét arra, hogy a szülői házban lakjon, és meddig dönthet helyette arról, hogy melyik iskolába járjon, kivel találkozzon és kivel ne találkozzon?

A családjogi törvény szerint a kiskorú gyermek szülői felügyelet alatt áll. A 18. életév betöltésével a szülői felügyeleti jog megszűnik.
A szülői felügyeletet a kiskorú gyermek érdekeinek megfelelően kell gyakorolni. A szülőknek biztosítaniuk kell, hogy az ítélőképessége birtokában lévő gyermekük az őt érintő döntések előkészítése során véleményt nyilváníthasson. A gyermek véleményét - korára, érettségére figyelemmel - tekintetbe kell venni.
A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll.
A szülő és a gyermek között az életpálya kijelölésével kapcsolatban felmerült vitában a gyámhatóság dönt.
A gyámhatóság egyes vagyoni ügyekre vagy az ügyeknek meghatározott csoportjára nézve a szülőtől a törvényes képviselet jogát megvonhatja, ha attól lehet tartani, hogy a szülő a képviseletet nem a gyermek érdekeinek megfelelően gyakorolná.

Ha a barátnőd nem akar más iskolába átmenni, akkor a gyámhatóságtól kérhet segítséget abban, hogy az anyja ne tudja másik gimnáziumba átiratni. Persze az is problémát okozhat, hogy ha az anya pl. nem ad pénzt arra, hogy a lány beutazzon Nyíregyházára. Minden ilyen jellegű problémával a gyámhatósághoz lehet fordulni, de nyilván ez egy meglehetősen kellemetlen procedúra. Azonban az is fontos érdek, hogy a lány abban a jó iskolában tudjon érettségizni, ahol eddig is tanult. Az is fontos érdek, hogy a baráti körétől ne szakítsák el. Az is fontos érdek, hogy a gyereket az anyja ne ócsárolja, szidalmazza. A kiskorú ilyen esetben vagy kivárja amíg betölti a 18-at, gimi után elmegy egyetemi kollégiumba, vagy elköltözik és dolgozik. Egyébként ha Nyíregyházán ennek a giminek van kollégiuma, azt már most is meg lehet próbálni, hogy ott helyet kér. De azt nehezen tudja elkerülni, hogy ha az anya ebbe nem megy bele, akkor gyámhatósági segítséget kell kérnie. Ezt a lánynak kell eldöntenie.

Más: Kitagadni, vagyis a törvényes öröklésből teljes mértékben kizárni csak abban az esetben lehet a gyereket, ha a szülő ellen súlyos bűncselekményt követett el, vagy az örökhagyó egyenesági rokonainak vagy házastársának életére tört, vagy sérelmükre egyéb súlyos bűntettet követett el, vagy az örökhagyó irányában fennálló törvényes eltartási kötelezettségét súlyosan megsértette, vagy erkölcstelen életmódot folytat.

A felnőtt gyermeknek is van a szülő felé tartási kötelezettsége, ha pl. a szülő egészségi állapota miatt nem képes magáról gondoskodni, és nincs jövedelme.
Az, hogy valaki olyan házastársat, barátot választ, aki az anyjának nem tetszik, nem azonos az erkölcstelen életmóddal.

üdv: Pelle Andrea

Előzmény: SumQuiSum (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!