Keresés

Részletes keresés

Sámat Creative Commons License 2001.01.10 0 0 40
Mindenkit köszöntök, az Új Év alkalmából.
Külön Téged, Willoughby.
Észrevettétek, hogy csökken az átlag-érettségi-idopont? Jelenleg 85,3. Ennél tapasztaltabb Nerdy és Kocsonya, "pont jó" Juc, és fiatalabb 3kismalac, Willoughby és én.
Még egy észrevétel: ha minden igaz, most már 6 fiú, és 2 lány van jelen. Lányok, húzzatok bele :)

juc: Kálmán Andris nem tanított. Igazából nem is ismerem :(
sziasztok...

Willoughby Smith Creative Commons License 2001.01.08 0 0 39
Igazad van, nagy volt a fluktuáció az orosztanárok között, minket még Bogdán Éva és az ofő is tanított. De ennek akkoriban még nem politikai okai voltak. :-)
Előzmény: Nerdy (38)
Nerdy Creative Commons License 2001.01.08 0 0 38
Szia Willboughby!

Örülök, hogy ide találtál. Én nem emlékszem semmiféle közösködésükre, persze attól lehetett.
Nagyon sok olyan tanárt emlegettek, akik azóta kerültek oda.
Orosz tanárok között nagyon sok volt pl. a változás, nekeünk is volt vagy 4-5. Jaj!

Előzmény: juc (37)
juc Creative Commons License 2001.01.07 0 0 37
Halihó! Szia Willoughby!

Dejó! :-) Már igen számosan vagyunk itten! No meg végre valaki, akit a " Novák" tanított. Minket 4 éven át boldogított ( magyar , az oszt. másik részét oroszra is) , és egy rendkívül furcsa eleme volt az életünknek. Hihetetlen pletykák terjengtek róla,( Volt egy nagyon vicces, nevesül az, hogy biztos fa lába van, merthogy soha nem hordott szoknyát :-) amikről azóta sem derült ki semmi, ő maga pedig iszonyúan zárkózott volt. Pedig alapvetően szerintem egy jófej valaki lehet, de a 4 év alatt sem sikerült igazán közelebb kerülni hozzá :-(
Nerdy! Volt annakidején a tanároknak valamiféle közös külön élete?
Mert nekem baromi szimpatikus volt, hogy egyfajta közösséget alkottak, voltak közös tanári akciók (pl. kirándulás, utazás, színház, feljártak egymáshoz teázni, meg ilyenek). Na, a Novák ebből is valahogy nagyon kilógott… De ez lehet, hogy nem negatív.
Na üdv, és várunk szeretettel minden ex és nunc Toldyst! Kidumálni a jelent, és a múltat ;-)

Juc

Willoughby Smith Creative Commons License 2001.01.07 0 0 36
Sziasztok sulitársak!

Én 88-ban érettségiztem.
Ofő: Nemes Zsuzsa (töri)
Orosz: Novák Éva
Angol: Géher Marika néni, majd Ruhmann Katalin
Földrajz: Jankóné
Magyar: Módos Péterné(-), majd miután az egész osztályt meg akarta húzni, Kozma Ferencné(+)
Ének: Szaniszló Imre
Matek: Szilágyi Katalin :-(
Kémia és biosz: Pestiné :-(
Technika: Kovács János (BASIC meg minden)
Torna: Takács Zoli
Fizika: Kővári Zsolt :-)
Rajz: Ezüst, majd Kisezüst, vegül jött valami nő, de én addigra már nem jártam be a rajzórákra

Örülök, hogy rátok találtam.

juc Creative Commons License 2001.01.06 0 0 35
Sziasztok! BUÉK mindenkinek!

Remélem csak az ünnepek miatt csendes a táj...

Kocsonya! Kikkel jártál 1 osztályba? Írj néhány jellegzetes nevet, talán van 1-2 ismerős név !

kocsonya Creative Commons License 2000.12.24 0 0 34
Sziasztok !!!!

Juc, igazad van a Géher Katáékkal jártam egy évfolyamban, de a másik osztályba.
Marika néni tanitotta az angolt. A feleségemnek az egyetemen pedig a Kata papája tartott egy-pár előadást.
Számomra a Toldy egyébként a nagy Iskola.Imádtam ide járni.Nem voltam túlságosan jól tanuló, de az itt lévő szellemet nagyon dijaztam. Negyedikben amikor teátrista lettem,.... hát az volt a csúcs.
Herczegh Ferenc darabot adtunk elő és egy profi rendező segitségével. Persze óriási sikerünk volt.
Nem tudom, hogy ebben a sikerorientált világban , milyen lehet a Toldy ? Jó volna, ha tényleg valaki áttudná menteni a Netre a mostani feelinget.

Én is kivánok mindenkinek Békés, Boldog Ünnepeket.

juc Creative Commons License 2000.12.22 0 0 33
Szia Sámat !

Jó, hogy jöttél, legalább kifaggatunk a 90-es évek Toldys fílingjéről. :-)
Mert SZVSZ minden időszaknak megvolt a maga hangulata. Minden társaság mást hozott.
1ébként az általad felsoroltak közül többeket is van szerencsém ismerni. Kálmán Andris nem tanított? Ő osztálytársam volt. Aranyos gyerek volt/ van - de nemtom mi lett vele...
Na üdv mindenkinek! Ha tudtok még Toldysokról, tereljétek őket ide!!!

Nerdy Creative Commons License 2000.12.22 0 0 32
Szia Sámat!
Örülünk, hogy idetaláltál.
Hát én bizony nem túl sok mindenkit ismerek azok közül akiket felsoroltál, de azért akad pár ismerős név.
Boldog karácsonyt!
Nerdy
Előzmény: Sámat (31)
Sámat Creative Commons License 2000.12.22 0 0 31
Az elobb találtam, hátha érdekel Titeket:

www.toldy.sulinet.hu

Sámat Creative Commons License 2000.12.22 0 0 30
Sziasztok.
(Remélem tegezhetlek Benneteket, mert én még nagyon kisfiú vagyok :)

Ha jól számoltam, én vagyok az ötödik ex-toldys a toppikban. (Lehet, hogy néha ékezet nélkül írok majd, mert a leveleimet úgy szoktam, és itt nehéz megszokni, hogy lehet ékezetet használni.)

Hosszas gondolkodás után:
'97-ben érettségiztem (még ebben az évezredben :)
ofö,tesi: Perényi Csilla
kémia: Szlávik Ferencné
töri: Féja tanárno
matek, számtech, pótpótofö: Maár Zsuzsanna
földrajz, pótofö: Zolnai Zsolt
magyar: Bezdán Gyöngyi
fizika: Bartucz Mária, Baráth Gábor ...(sokszor változó)
biológia: Lauf Lászlóné
rajz, muvészettörténet: Varga László
német: Földvári Miklós
angol: Prekopa Andrásné
ének: Szaniszló Imre
igazgató: Porogi András

ha valakit kifelejtettem volna, attól elnézést kérek

Ha karácsonyig nem írnék, akkor Boldog, békés karácsonyi ünnepeket.

3kismalac Creative Commons License 2000.12.21 0 0 29
Csatlakozom, én is kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Előzmény: Nerdy (28)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.21 0 0 28
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Nerdy
juc Creative Commons License 2000.12.19 0 0 27
Na mi az? Mindenki eltűnt?
Egyébként szép Karácsonyt az összes itt jelentkező ex Toldysnak!!!
Nerdy Creative Commons License 2000.12.17 0 0 26
Hát igen.......

Szia kocsonya!

Előzmény: juc (25)
juc Creative Commons License 2000.12.17 0 0 25
Halihó!!!!

Szia kocsonya! Ez tök jó! Az elején nagyon szkeptikus hangulatban indultunk, de az újabb tagok mindíg új reményt adnak :-)
Asszem én vagyok a vízválasztó, mert a Te évfolyamodat is ismerhettem, meg 3kismalacét is.
Nerdy meg a "nagyöreg", ezt nem pejoratíve mondom, csak mint korelnök, ő történelmibb itt köztünk.
Kik jártak az osztályodba? Talán a nevek alapján könnyebb a beazonosítás. Geher Katáékkal voltál egy évfolyamban? Őket elég jól ismertem...

kocsonya Creative Commons License 2000.12.17 0 0 24
SZIASZTOK!!!!!!
Gyerekek, de jó,hogy találkoztam Toldysokkal !

Én 83-ban értem.
Ofő: Féjáné, Livia néni, de egy ideig Géher tanárnő, és kis Papp tanárnő is
Magyar: Freizi
Kémia: Szlávik Edit néni
Torna: Lotti néni
Történelem: Livia néni, majd Freizi
Fizika: sokan, de nem szerettem
Orosz: Palotás Berta, sajnos nem értékelte, hogy csak beszélni szerettem oroszul és nem tanulni, azóta is bánom.
Ének: Szaniszló tanár Úr, találkoztam vele a múlt héten, hál istennek jól néz ki.

Teátrista voltam és imádtam a Toldyba járni.
Van olyan osztálytársam aki most is ott tanit.
Sziasztok

Nerdy Creative Commons License 2000.12.15 0 0 23
Oktatásszervező lennék, de mivel van több végzettségem is, leginkább iskolatitkárként "üzemelek". Ez vált be a legjobban.
Előzmény: juc (22)
juc Creative Commons License 2000.12.14 0 0 22
Szia Nerdy!

Semmi gond... Te mivé lettél a Toldy-ból kinőve? Olyan furi így hosszú idő után összefutni régiekkel. Lehet , hogy ezért nem volt idén 15 éves érettségi talink?

Nerdy Creative Commons License 2000.12.12 0 0 21
Szia Juc!
Bocsi, de azért firtattam, mert azt hittem, hogy Rád ismertem egy ismerősben. Nem akartam kiváncsiskodni, csak azt hittem, hogy.....
Mégegyszer bocsi.
Előzmény: juc (20)
juc Creative Commons License 2000.12.12 0 0 20
Sorry... Nem nem vagyok tanár, bár annak indultam. A GyP. főiskolán 2 évet végeztem, de cukros lettem, (ld. Cukrosbácsi topic) és nem folytattam. Azóta anyuka, meg ötvös-aranyművesként tengődöm.
Egyébként az osztályunkból Kálmán András, aki jelenleg asszem töri szakosként a Toldyban tanít.
Előzmény: Nerdy (19)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.12 0 0 19
Juc! Nem válaszoltál a kérdésemre!
Előzmény: juc (18)
juc Creative Commons License 2000.12.12 0 0 18
Persze Ica néni, de az első 1-2 évemben még volt 1 kedves idős hölgy is, na ő volt Klári néni. Lehet, hogy te már nem találkoztál vele...

Szóval te fiú vagy... bocs... Kikkel jártál 1 osztályba? Bár lefelé annyira nem tájékozott az ember, mint felfelé :-)

Nerdy Creative Commons License 2000.12.10 0 0 17

Hát igen , ezt én sem vettem figyelembe.
De, hol vannak a többiek?
Őket biztos nem a Freisi tanította írni-olvasni, azért nicsenek itt!
Nem gondoljátok?
Előzmény: 3kismalac (16)
3kismalac Creative Commons License 2000.12.09 0 0 16
Nálam nem nyertél, vissza a hangszórót!
(nézd csak meg, diri bá' a tornatanár, meg foci...)

Iskolatitkár az én emlékeim szerint Ica néni volt, de ez nem biztos. Műszaki rajzot szerencsére mi már nem tanultunk, úgyhogy nem kellett átjárni sehova, csak az utca másik oldalán levő faházba néha.

Előzmény: Nerdy (12)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.09 0 0 15
Nem egy órára jártunk át, hanem egy egész napra, mármint mondjuk 5 órára. Hülye ötlet volt.
Juc! Ugye te nem tanár vagy? Vagy mégis? A Vági már akkor is megvolt.
Előzmény: juc (14)
juc Creative Commons License 2000.12.09 0 0 14
Nerdy!

Az iskolatitkár Klári nénire emléxem... Tényleg aranyos volt, és nagyon készséges. Szerintem ő is egy őstoldys figura, bár amikor az ember lánya oda jár, ilyenekkel nem foglalkozik.

A Petőfibe mi csak tanulmányi versenyezni jártunk hál istennek. Micsoda ötlet...!? Egy -egy óra miatt átjárni más suliba???? Akkor már miért nem a Vágiba? V. akkor még nem volt?

Előzmény: Nerdy (13)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 13
Eszembe jutott valami, emlékeztek az iskolatitkár Klári nénire? Vagy akkor már nyugdíjas volt, amikor ti oda jártatok?
Mindig a sarokban ült egy írógép előtt, én most is úgy látom magam előtt.
A büfés meg a Marika néni volt.
Egyiketek sem járt át a Petőfi gimibe műszaki rajzot tanulni? ahelyett, hogy valami normális dolgot, normális tanárral tanultunk volna, erre voltunk kényszerítve 4 éven át. Brrr.
Én utáltam.
Előzmény: Nerdy (12)
Nerdy Creative Commons License 2000.12.08 0 0 12
Szia Juc!
Nálam nyertél!!! Tied a hangszóró!!!!
Na Szlávikné lánya akkor született, a barátnőmmel többször meg is látogattuk őket, mindig nagyon kedves volt. Nem tudtam, hogy mi lett belőle.
Titeket egészen mások tanítottak mint engem, de nem is csoda, sokkal később jártatok oda.
Ja, volt még tornatanár a fiúknak a Bolemányi Irén.
Egyébként ne izgasd magad, hogy ki olvassa, biztos ha látja ő is jól szórakozik rajta. Ha meg nem, ....
Előzmény: juc (11)
juc Creative Commons License 2000.12.08 0 0 11
Asszem rosszul írtam a nevét: Poch Gergő. Aranyos fiú. Most nem tudom mit csinálhat. Elég szerteágazó egyéniség volt. Szláviknéhoz nekem nem volt szerencsém, de pl. a Góborné minket is tanított, méghozzá elég intenzíven, mert orosz tagozatos voltam. Te is jártál a koncertekre? :-)

Ja, és asszem mind a 3-an lányok vagyunk... de ez csak sejtés:-) Mindig probálom a nick-ből, meg a hozzászólásból kikövetkeztetni, h. ki milyen nemű lehet.

Üdv : juc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!