Nem neveznem jelzesrendszernek.
Kiszalltok a teherautobol ejszaka valahol, a rendezok altalaban benyognek valami fals helyet poenbol (el ne hidd automatikusan) aztan neki GYALOGOSAN (vannak akik futnak). Rendes turistaterkep masolatot kaptok, az alapjan. Az ellenorzo pontokon belyegzo szok lenni, meg ha jol emlexem tajfuto boja (kb 30x30-as atlosan piros-feher).
A gondolkodasnak legalabb akkora szerepe van, mint a fizikumnak.
/Emellett jo, ha tudsz tajekozodni es logikusan be tudod azonositani a rajtot/
Itt olvasom a tájékozódási félillegál kiirását.
Érdekel a dolog, de eddig ilyenen nem vettem részt soha, csak autós city-rally-n. Ez jelent v.mi gyakorlatot, vagy ez a gyalogos teljesen más jelzésrendszerrel műkszik?
Ja. Ld.kiírás.
/pl. a távból adódóan nem valószínű, hogy Somogyba visznek/
De ez nem túlélőverseny, bár volt már aki annyira berúgott a teherautó platóján, hogy ezért küzdött.
Tehát akkor biztosan ott van, és ez a két térkép kell?
(Csak mert járok olyan túlélőversenyre, ahol kiszálláskor csak azt tudod, hogy Magyarországon vagy.)
Itt van végre egy kiírás:
(nem hivatalosan, de remélem nem esznek meg miatta :-)))
XIII.Óbudavári Éjszakai Tájékozódási Verseny
ideje: 2001.márc.24. szombat, 22 óra
Gyülekezés: Óbudavár, Fő u. 16. Vilmos-ház, 21.30-ig
Helyszín:Dél-Bakony, Balaton-felvidék.
Info, jelentkezés: Bősz Imre 60-88-428951
/a verseny estéjén: 06-87-479009
Nev.díj: 2000Ft
/kedvezmény:telefonon előzetesen jelentkezőknek 200Ft/fő/
A verseny: 22.00-kor indul a zárt teherautó a versenyzők számára ismeretlen helyre. Kiszállás után kapsz egy térképvázlatot, melyen lesz(nek) bejelölve az érintési pont(ok). E pont(ok) megtalálása után vissza kell találni a rajthoz, a Vilmos-házhoz. Saját térképet használhatsz, de csak a kiszállás után. Hazafelé kizárólag gyalogosan lehet jönni. Busz, gépkocsi, vonat, HÉV, hajó stb. nem használható.
Díjazás: győztes:kupa, ére, 2 személyes hétvége
helyezettek: könyvjutalmak, oklevél
különdíjak: legjobb női versenyző, legidősebb, legfiatalabb, legtávolabbról érkezett versenyző, utolsó helyezett.
Versenytáv: 20-28 km
Ajánlott: zseblámpák, pótelemek, villogók, iránytű, szendvicsek, saját térkép, védőital...
Szállás: korlátozott számban, előzetes egyeztetéssel (1000Ft)
Frissítő: tea, forralt bor, vacsora (reggeli?)
A versenyt mindennemű időjárási viszonyok között megtartják. Gyermek csak felnőtt kísérettel vehet részt.Kategóriák nincsenek, egyéni beérkezés.
Éppen a napokban néztem meg ismét a Másfélmillió lépés M.o.-n kazetta Vértesben készített részét, ahol Monspart Sarolta arról beszélt, hogy egyszer végig kellene futni az Országos Kék Túrát. Rádióban hallottam, hogy valaki nekifogott, ha jól értettem a nevét Gémes csabának hívják. Ti mit tudtok róla?
2000 december 30 10.30 Nagyret.
Tomegrajtos, pontbegyujto verseny.
Feladat:
A terepen levo pontok kozul tetszolegesen kell a kategorianak megfelelo
szamu pontot megfogni, a leggyorsabban. Vannak mindenki altal kotelezoen
fogando pontok, melyet a helyi tajekoztaton kozlunk.
A pontok kozul az erintetteket a szam szerintinek megfelelo kockaba kell
jelolni a ponton levo zsirkretaval.
Kosz a linket, fellohetned a tajfuto listara is. En gratulalok a tobbi dobogos magyarnak is, szerencsere sokan voltak. Egy kerdes is a velencesekhez: Ti kaptatak reszidos papirt, amit itthon szoktunk?. Mert en nem es mivel pont a mufutyis rendszer miatt nem stopperoltam, gozom nincs, hol hibaztam es mennyit.
A nepszabis cikk egy tragya, rohej az egesz. Amugy en mar lattam tajfuto es turista ujsagirot is, ugyhogy van kivetel.
Én nem láttam - de most elképzeltem, hányszor kellett (volna) fordulnia a 80 literes zsákkal, hogy a mai eredményt elérje :-(
Láncdohányost viszont már láttam. Egy pirosnyakkendős 14-20 év közötti megoszlású csapat végén menetelt. Amikor találkoztunk, egy meggyújtatlan cigaretta volt a szájában. 100 méterrel odébb eltapostam a füstölgő csikkjét.
Mire képes a tipográfia. Láttam az említett cikket az újságban is és úgy tényleg riasztó volt. Az egészből egyetlen nagybetűs címsor ugrik ki, amelynek a lényege, hogy a turisták károkat okoznak. Így már meértem a méltatlankodást. Ide beidézve szelídebbnek tűnt...
A hetvegen tortent velencei versenyrol keszult galeria a http://www.netura.hu/venezia2k cimen lathato. Gratulalunk Flinknek, Domanak, es Zambo Gabinak.
Ezt túl triviális megoldásnak éreztem. Meg nem is láttam még olyat, hogy fasorokat hagytak volna. Olyat viszont igen, hogy védett területen 3 ha-nál tuti nagyobb irtások jelentek meg egy éven belül.
Csak az pénzt is hoz a konyhára. Egy részvénytársaság meg miből éljen, ugye...
"Kitaláljátok-e, hogyan kerülik meg azt a szabályt?"
Lenne néhány ötletem. Mondjuk, ha van egy 9 hektáros területem, amit le akarok irtani, akkor kinyírom a két szélét (3+3=6 ha), majd egy év múlva a közepét és kész. Lehet, hogy ez már nem számít "egyben kiirtásnak".
Egyébként elolvastam még egyszer ezt a cikket, de még mindig nem érzem sértőnek.