Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

206GTI Creative Commons License 2000.12.15 0 0 244
Hawaii: További tapasztalatok? Egyelőre nem tudok vele betelni, még csak a jót látom benne. Van benne viszont egy dolog ami nem tetszik, hogy nem látom a kocsi orrát és mivel a szélvédője előre van tolva így olyan érzésem támad, hogy jó hosszú az orra. Az egyik parkolóban egy bal kanyarban majdnem megpadkáztam a bal hátsó kereket, mert úgy éreztem az orra már nagyon közel van a kanyarban parkoló autóhoz. Kiszállás után láttam, hogy még volt egy fél méter. Remélem ez csak szokás kérdése. A váltóról nem vélekedem, pontatlan hosszú utakkal. De ezzel már előre számoltam. Van még egy nem jó dolog, sáros időben a küszöbök (belül az ajtó és a küszöb között) nagyon könnyen besározódnak.
Ami viszont tuti benne az a két pohártartó (McDriveban nagyon hasznos) a kesztyűtartó ajtaján. Van ott egy ötletes hitelkártyatartó is, mintha a sztrádamatrica kártyájának szabták volna.
Igen, hátul is tárcsa van, de lehet hogy csak azért mert van benne ABS is. 185/65 R14.
Előzmény: Hawaii (243)
Hawaii Creative Commons License 2000.12.15 0 0 243
Sziasztok,
a 206 a megjelenése óta tetszik, de amióta tudom, hogy lehet az új 1.6 16v -vel kapni, azóta se éjjelem, se nappalom. (OK, a HDI sem lehet rossz, főleg a sok jó alapján, amit itt írtatok, de én a benzinest jobban komálom...)

206GTI, mik a további tapasztalatok a járgánnyal? Hátul is tárcsafék, ez komoly? Milyen méretű gumikkal adták?

Ha megengeditek, a Xenon lámpákhoz még annyit, hogy a nagy fényerő miatt AUTOMATIKUS magasságállítással is el vannak látva, tehát a berendezés érzékeli, ha az autó súlypontja megváltozik (megpakolva stb., de az útegyenetlenségeket nem - különben pl. Bp-en egyfolytában dolgozhatna az automatika...). Szóval ez high-tech, nem egyszerűen kicserélhető (a teljes lámpatest is más, egyrészt külön tompított és távolsági; másrészt a xenon égő műanyag feje nem illik bele a halogénekhez való foglalatokba). Egyébként az autógyárak fejlesztési tervei szerint előbb-utóbb minden kategóriában (kisautók is!)lehet majd rendelni xenont, sőt valószínű később egyzer teljesen felváltja majd a halogént a tompított fény esetében (egykori foglalkozásom kapcsán /is/ tudom) Persze ez még jónéhány év!

Ikcar, Zorko,
több mint 2 éve 100/80-ast használok Corsában. Tapasztalataim: király fényerő, a távolsági egyenesen brutális.
Ajánlatos hozzá a belülről állítható fényszórómagasság, mert különben terhelt autónál a szembejövőket a tompított is nagyon zavarja. Negatívum: a magasabb ár mellett alacsonyabb élettartam.

Örülnék további 206 használati tapasztalatoknak, bármilyennek, de leginkább, hogy milyen problémák vannak vele (a már említetteken kívül...), ha van más egyáltalán.
Üdv.

Az Utolsó Európai Creative Commons License 2000.12.14 0 0 242
Nekem is 50 literes a tankom (Bravo), de tudok bele 52 litert is tenni kattanásig, a legváltozatosabb kutaknál. Szvsz van ennyi tűrése a méretnek.
Előzmény: oszibá (241)
oszibá Creative Commons License 2000.12.14 0 0 241
Elkövetem a második mért tankolást, nem ért veszett nagy meglepetés ugyanis a fogyasztás 7, 14-röl 6, 95-re zuhant, de ez 80 % közút. (49, 75 l. 716, 2 km.)
Kíváncsi vagyok, milyen fogyasztása lehet a sima dízel motorral közlekedő autóknak.
Sajnos a gyári adattól én még messze vagyok, (közút 4. 1)
Gyerekek, vagy a tank nagyobb, mint ötven liter, vagy a MOL elvtárs ugy adott árcsökkenést, hogy (100-5) litert tankolunk. Valószínű a gáz kiesést gázolajon szeretné behozni. Végén még kiderül, hogy 50 literes tankba 54 liter fér, mi lesz akkor, ha megjön a meleg és a nyár.
Oszi
zorko Creative Commons License 2000.12.13 0 0 240
Újabb tankolás, fogyasztás: csupa város, 7,1 l (1.1-es moci), megfelel a gyári adatnak.
Érdekes, hogy 51,06 l ment a tankba, és még mindig nem volt teljesen nullán a mutató. Mostmár tényleg lemérem valahogy, hogy mekkora ez a kb. 50 l-es tank. Cső, Z.
lorijan Creative Commons License 2000.12.13 0 0 239
Még csak alig több, mint 600 km-t mentem vele, de nagyon jók a benyomásaim. Én 1,4-es motorral vettem, de ha a rendeléleskor már lett volna az új 1,6-os, akkor azt választottam volna. Az első városi fogyasztás 7,5 liter volt, remélem sikerül majd lejjebb szorítani. Belül tágas és kényelmes, a 3,8 méteres hosszhoz képest, a csomagtartó jól kihasználható. Az egyetlen, amit nekem nehéz megszokni, az a váltó. A váltóutak hosszúak, a megvezetés határozatlan, az 5.-hez szinte előre kell hajolni. Sokan panaszkodtak a pedálok közelségére, az én 43-as lábamnak pont jó.
Kényelmes és szép kisatutónak szerintem jó választás.
Előzmény: zorko (238)
zorko Creative Commons License 2000.12.13 0 0 238
Újabb szolgáltatást fedeztem fel: Ha az első ajtó nincs jól becsukva és elindulsz, ahogy kezdesz gyorsítani, mondjuk 5-10 km/h-nál elkezd villogni az utastérvilágító lámpa. Tetszett.
206GTI Creative Commons License 2000.12.12 0 0 237
A válasz: Vegyem!
Én is ezt tettem. 5 ajtós, az új 1.6 16v motorral.
Ez tényleg nagggyonnn meeegy! És a fogyasztás? A második tankolásnál (250 km) főleg város: 6.2 Nehezen döntöttem a HDI és az 1.6 között, de nagyon jól döntöttem. Főleg most, hogy 2 forinttal olcsóbb a benzin mint a dízel.
Voltam HDI próbavezetésen és véleményem szerint ez jobban húz.
Mindenkinek az 1.6 16v-t ajánlom. Ja, elöl-hátul tárcsafék, 3 fejtámla és 3 teljes bizt.öv hátul.
zorko Creative Commons License 2000.12.08 0 0 236
Ma túlléptem a 2000. km-t a verdával. Jó, ez nem sok, de azért megnyugtatásul: Minden tökéletesen működik, semmi nem zörög, kopog, stb. Szóval minden OK.

Ikcar, megvettem az izzókat (100/80), a 7végén berakom. Télen tutira nem lehet gond, a 2500-as szervíznél pedig megkérdem a szerelőket, van-e tapasztalatuk.

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.05 0 0 235
Hallo fiuk / Hallo lanyok,

Ismet kopogast hallottam, elmentem a szakszervizbe.
Diagnozis, jobb elso gombcsuklo laza, kotyog, + a teleszkopbol szivarog az olaj.
Ugy neztek ram mint valami autogyilkosra, hiszen meg csak 5 honapos sincs az auto, no persze hasznalom, az eddigi 10500Km-nek a 80%-a hosszu ut. (6-700Km-esek). Hozza kell tegyem, kifejezetten vigyazok az autora! Arra celozgattak, hogy lepatkaztam, vagy godorbe mentem, ezek ellenere a felnik tokeletesek, a kerekek centirozottak. Szerintuk kizart, hogy a ket hiba egyszerre jojjon ki kulso behatas nelkul. Pedig igy van.
Mindezek ellenere nagyon korrektek voltak a szervizben!

bye,

lk.

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.04 0 0 234
Hali,

Koszonom a melyrehato valaszt, s ha kicserelted az izzot, erdekelnenek a tapasztalataid.

Udv,

lk

Előzmény: zorko (232)
zorko Creative Commons License 2000.12.04 0 0 233
Na kiművelődtem xenon lámpából. Csak röviden: Ez egy gázkisülési elven működő fényforrás. Nincs izzószál, hanem egy kis búra nemesgáztöltettel (főleg xenon), két elektródával, ami között egy szabályozott ívkisülés által keletkezik a fény. Van egy csomó előnye, elsősorban, hogy kisebb energiafelhasználás mellett nagyobb fényt ad. Viszont kell hozzá egy nagyfesz tápegység (25.000 V), egy gyújtó, meg egy szabályozó elektronika, az ár 700-1000 dollár körül mozog, úgyhogy nem olcsó. Van a Hellánek valami kis komplett ilyen lámpája, de nem tudom lehet-e nálunk kapni és mennyiért. ( => Hella Hungária)
Egyébként az nem működik, hogy a régi izzó helyére betegyük ezt a nagyfesz. kütyüt, legalább is csak úgy simán nem. A tompított és a fényszóró sem lehet kombinált, a menő kocsiknál is külön van, a fényszórók hagyományos halogénizzók még a legesleg Mercinél is.
Előzmény: Törölt nick (231)
zorko Creative Commons License 2000.12.04 0 0 232
Hali Ikcar,
206-osba akarom berakni. A foglalattal nem lesz gond, az a kérdés, hogy a műanyag búra (foncsorozott felület) bírja-e. Villamosmérnök vagyok, úgyhogy van hozzá lövésem, de azért még meggondolom, biztosra akarok menni. Létezik 140/100-as is, na azt azért nem raknám be csak úgy. A Konradot ismerem. Van a Király utcában (a Nagymező utcánál) egy GE Tungsram mintabolt, 100/80-as 850,- Ft. Szerintem jobban megéri.
A rendes xenon lámpákról nem tudok semmit, de én nem hajtanék rájuk, persze te tudod. Szerintem sokkal jobban megéri nagyobb teljesítményű égőket használni. Az autó gyakorlatilag észre sem veszi, (elvileg minimális fogyasztásnövekedést okoz), és kis befektetéssel egy csomó plusz fényt kapsz.
A ködlámpa használata nem mindig ér valamit, igazából ez a ködtől függ és nem az autó típusától. Az jó ha a ködlámpák alacsonyan vannak (lehetőleg közelebb az úttesthez), mert a köd gyakran ritkább az útfelszín közelében, és így kevésbé szórja szét a lámpa fényét (kevesebb zavaró fény jön vissza magáról a ködről). Az is jó, ha szélesen terít a lámpa, mert így jobbra balra többet látni. De ha igazán nagy, sűrű köd van, akkor tök mindegy, úgyse látni rendesen. Mindazonáltal még egy előny: ha van, a szembejövők minket is jobban észlelnek.
Az izzók színének szerintem sokkal kisebb a jelentősége, mint sokan gondolják. Az apró szemű vízpáráról (=köd) nagyjából ugyanúgy verődik vissza a sárga, meg a kék szín is, szóval nincs tuti ködlámpa. (Még az is lehet, hogy az egyik ködben a sárga jobb, a másikban meg a kékes...)
Na ennyi, üdv, Z.
Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.03 0 0 231
Hali Zorko

Igen, arra gondolok.
Ebben az adios-os dologban teljesen igazad van, egyetertek veled.
De ha nagyobb teljesitmenyu egot teszel be, elbirja az ego foglalata? Hiszen nagyobb hot termel, nem? Milyen autoba akarod berakni?
A conrad katalogust nem tudom ismered-e en abbol vettem egot, kb.2450 volt ha jol emlexem 1 par, de volt ott meg egy ami nagyon izgatta a fantaziam, valami super laser white, ez pont a duplaja.
Ja BP-en az oktogonnal (pontosabban az oktogontol a Nyugati fele kell menni a jobb oldalon kb 100 m-t es ott van egy pincehelyisegben) van egy Conrad Shop.
Amit en vettem az enyhen (hideg) kekes, valamivel erosebb mint a 60/55w, es kodben kifejezetten jo. (ez mar tapasztalat) Es egy kicsit adios-os.

Egyebkent azok az izzok (Xenon) mibe kerulnek kb?
Ill. kompletten lampaval?

A kodlampa hasznalata er valamit kodben a 206-osnal?
Ezt azer kerdezem, mert (egyreszt nekem nincs) masreszt hasznaltam mar kodben kodlampat, (nem 206-os) de nem lattam sok hasznat.

udv,

lk.

Előzmény: zorko (230)
zorko Creative Commons License 2000.12.02 0 0 230
Hali Ikcar!
A szúró fehér fényen mit értesz? Arra gondolsz, amilyen fénye az új, nagy, gyors, erős és igen drága autóknak van? (Merci, BMW...) Ezeknek valami xenon lámpájuk van (új technológia), kicsit kékes fénnyel. De ez nem csak az izzón múlik, hanem a komplett lámpa kell. Nem tudom lehet-e külön kapni, de biztos iszonyú ára van. Lehet viszont kapni olyan H4 ál-xenon izzót, amelyik be van színezve, hogy kékes fényt adjon. Hogy ez jó-e...? Én nem költenék ilyesmire pénzt. Kicsit emlékeztet az Adidas betűkkel írt Adios márkára... Lehet viszont kapni a szbványosnál nagyobb teljesítményű izzókat, én most épp a 60/55W-os helyére 100/80-ast készülök berakni. Üdv, Z.
Előzmény: Törölt nick (223)
oszibá Creative Commons License 2000.11.28 0 0 229
Zorko
Szőnyeg 4 darabos, feliratos és kb. 2 centiméteres pereme van. Enyhén szólva tepsi szőnyeg

oszi.

zorko Creative Commons License 2000.11.27 0 0 228
SN, köszi az infót!
Itteni déereszpé, a Csángó utcai szőnyeg vízzáró anyagból van? És kb milyen áron csinálják?
Oszibá, a 16 ezres szőnyeg az 4 szőnyeg, ugye?
Újabb fogyasztási adatok (1,1-es profil):
város: 6,9 (gyári adat 7,9-8,2 !)
országút: 5,4 (Budapest - Kaposvár - Budapest, 100-110 km/h, gyári adat 5-5,1 l, de ez lehet, hogy 90 km/h-ra szól)
Továbbá az is lehet, hogy az első kutas nem töltötte annyira tele, mint a második, és akkor a kölönbség a városit javítja, az orsz. útit meg rontja. Az átlag mindenesetre: 6,09 (gyári adat 6,1-6,2). Nem tudja valaki megmondani, hogy honnan lehet tudni, hogy milyen motor van a kocsiban? Úgy értve, hogy HFZT vagy HFZE, mert ezeket megkülönbözteti a leírás, más fogyasztást ad meg, de nekem gőzöm sincs, hogy az enyém melyik. (A forgalmiba beírt motorszámból nem derül ki.) Üdv, Z.
Előzmény: ittenidrszp (219)
oszibá Creative Commons License 2000.11.26 0 0 227
kössz!
ATomTom Creative Commons License 2000.11.25 0 0 226
Ne értsd félre, még véletlenül sem akarok turkálni a tárcádban, a kérdés csupán költői volt...
Előzmény: oszibá (225)
oszibá Creative Commons License 2000.11.25 0 0 225
Hali.
AtomTom. Hátha beleszámolom a cég ajándékát (festést és a rádiót 120 ezer) akkor négymillió-száz. Ne haragudj, hogy megkérdezem, ”mennyi mást is lehetne venni,” alatt mit értesz?
Az autóvásárlást, azét ejtettem, meg mert viszonylag jó évet zártam. Ugyanis tavasszal vettem 6, 85 hektár szántóföldet. Ugy érzem, amit meg akarok venni, azt megveszem, ami a bukszámnak sok az meg ne mis kell.
Végül is utána számoltam ennyiért megvehetem, volna a 306 HDI-t, de feleségem erre szavazott így a 206-os nyert másfél – fél arányban.

Üdv.
Oszi

sn Creative Commons License 2000.11.25 0 0 224
Hello!
Roviden Zorko es Ikcar kerdesere, mindent a pecsi Autosziget szalonban vasaroltam. Mar elvben eredeti gyari tartozekokat kerestem(igy elkerulve a fejfajast minoseg vagy illesztes miatt). A draga-e kerdes is elvi, a fizetesekhez kepest pl. 100
Ft-os benzinar realisabb volna, de emlitek par "rabolt" arat: spoiler 50e(amit decemberi beszerelesig szinre fujnak), kromozott sportkipufogoveg dobbal kb.24e, konyoktamasz kb. 10e, fejbol pontosan nem emlekszem, majd a szerelesnel kell fizetnem. Elozo evbol a kodlampak 50e csomagtalcara 18e osszegre emlekszek. A labszonyegek nagyon praktikusak, szinben egyezo boritasban s alul vizet nem atengedo reteg, kb. 2cm peremmel korben s mindenhol kovetve a padlolemez formalyat(kagylosan illeszkedik?). Az alacsony km-ek oka, hogy sajnos kulfoldon dolgozok s igy csak hazaugraskor veszem elo a jarganyt. Remelem Karacsonykor szaraz utaink lesznek. A fogysztashoz nem tudok szolni, bar bejaratasnal korai is, de ahogy olvasom a "nagy" 1.4-es motorral nem lehet rossz.
Udv, SN
Előzmény: zorko (216)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.25 0 0 223
Sziasztok,

Szalonon kivul hol (cim+tel) erdemes 206-osba kodlampat szereltetni? olyan hely erdekel, ahol profin megcsinaljak. Tudtok ilyen helyet?

Hol lehet kapni olyan H4 izzot aminek olyan szuro-feher fenye van? Mi ennek a markaneve es tipusa?

Elore is koszi,

udv,

lk

Ja!

Tul van a 206-osom a motortarto bakk cseren, (es a 10000km-es szemlen)nagyon korrektek voltak, megszunt a kotyogas. (legalabbis ott a computer alatt)

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.25 0 0 222
Hali,

Meluik szalonban vetted ezeket?

Udv,

lk

Előzmény: sn (214)
ATomTom Creative Commons License 2000.11.24 0 0 221
Hello!
Oszibá, kiemelném az alábbi mondatodat :
"A vásárlás fő oka családnak nagyon tetszik"
Szerintem amikor az ember ilyen autót vesz, nem nagyon számol utána, mert a szépsége megfogja. Ha utánaszámolna, rájönne, hogy 3,5 Millióért mennyi mást is lehet venni, amit nem is tudnak ellopni (sic!) az ember fiától...
Dehát, ugye : gyarló az ember....

A legjobb motort választottad !
Üdv
ATomTom

Előzmény: oszibá (220)
oszibá Creative Commons License 2000.11.24 0 0 220
Hali zorko!
Bevallom férfiasan, hogy nem számoltam utána a fogyasztás megtérülésnek lejjebb olvastam. A vásárlás fő oka családnak nagyon tetszik, (Anya és én) másik nem szeretek mások után kullogni, de ezt nagyjából lentebb kifejtetem. Megtérülést másképp nézem: vásárlás előtt néhány vásárt megjártam, egy-két éves 206 vagy 306 dízelt nem találtam.
Majd olvastam a HDI motorról, és nagyon megtetszet, és mivel búza jó termet és így egy ével, előre hoztam a vásárlást annyi különbmségel, hogy nem használt, hanem 700 ezer kölcsönnel új. Megtérülést másképp nézem augusztus elején, mondtam a kollegámnak, hogy megyek befizetni a 206-ost eladó az autóm (Renault 19 GTD Chamade 9 éves) 950 ezerért mire-ő meg van véve. 95 januárvégén vettem egymillióért. Másik kollégám most adott el egy Opel Astra 1, 4 GL-t négy éves volt fél áron (1 500 000) számolták be egy Toyotába.
Ez a különbség nálam öt kis híján hat év alatt ötvenezer.
A jelenlegi fogyasztás remélem javulni fog mínuszba.
Sajnos a szak szervizek drágák, de ez van!
KariAti.
Közel ötven liter nekem is soknak tűnik, de ahogy nézem a mutatott most is elég gyorsan, dől balra.

oszi

ittenidrszp Creative Commons License 2000.11.24 0 0 219
Hali!
Gyári méretű és formájú szőnyegeket varrnak a XIII. Csángó utcában.
A Csángó és a Váci úttal párhuzamos utca sarkon, közel az irodaházhoz.
Én ott csináltattam, szerintem jó, pont méret!
Cső drszp
zorko Creative Commons License 2000.11.24 0 0 218
Rájöttem, hogy tökre elszámoltam...
Merhogy az 1600 l-nek fogyasztáskülönbözetként kell jelentkeznie. Azaz, ha mondjuk 10 Ft-ot bírunk spórolni literenként, fogyasztásban meg 1 l-t 100 km-enként - ööö...ööö, izé, pl. 7 l benzin helyett 6 l gázolajat fogyasztunk -, akkor kb. 300 froncsit nyerünk 100 km-enként. Namármost, akkor 300e forintot 100e km-en nyernénk, 400 ezret meg 133 ezer kilcsin. Háát... Nem túl kecsegtető.
Üdv, Z.
Előzmény: zorko (217)
zorko Creative Commons License 2000.11.24 0 0 217
Hali Oszibá!
Hijj, a szőnyeg 16-ért egész szép ár! Az OBI-ban 2-3e-ért lehet kapni, igaz azok elég gagyik, azért nem is vettem.
Hogyan számolod ki, hogy megtérül-e az autód? Mondjuk úgy, hogy ha 400e-rel kerül többe, akkor megnézed, hogy hány év alatt spórolsz meg annyi üzemanyagot, amennyit ebből lehet venni? (kb. 1600 l => kb. 25000 km => 1,5 - 2 év) És ha ez kevesebb x évnél akkor megtérül? (Én mindenesetre meglepődtem, hogy 1,5-2 év jött ki, többre számítottam. Így talán mégis megtérül?)
Előzmény: oszibá (215)
zorko Creative Commons License 2000.11.23 0 0 216
WOW!!

Kedves SN,
Nagyon örültem a válaszodnak, és azt szertném még megtudni, hogy melyik az a spéci szalon, ahol ez enyire jól megy? Na és nem nagyon drágák ezek a cuccok? Én azért nem fordultam mindjárt oda, ahol vettem a gépet, mert egy picikét "rablóbanda" szagot gyanítok...

Mit jelent a kagylós illesztés?

Jó nagyot néztem, hogyhogy ilyen kevés kilcsi van a az autódban?

Üdv, Z.

Előzmény: sn (214)
oszibá Creative Commons License 2000.11.23 0 0 215
Haligali!

(tuti) szőnyeget szalonba vettem 16 000 ért, üléshuzaton még gondolkodom.
Attól tartok nekem nem fog megtérülni az autó ára mivel az évi átlagom kb. 12 – 15 ezer kilométert megye pedig jóformán mindennap autóba ülök.
1969-ben vettem egy 403-as Moszkvicsot, (54 ezer forintért és 3 Ft/lite volt a benzin és 1600 a fizetésem) de a szerencsétlen nem bírta az iramot ugyanis kipufogó szelepek csonkra égtek. Mivel a magyar utak nem Európába vezettek nagyon sokat mentem teherautók mögött, ugyanis nem az én autóm volt a fürge ürge.
Mivel Baja környékén az utak az óta sem sokat változtak (csak az autókhoz kötődő költségek) eleget tettem régi fogadalmamnak és olyan kocsit vettem, ami tetszik és elég gyors ahhoz, hogy ne legyen probléma 120 km-nél előzni.
A franciákat Trianon óta nem szeretem, de az autókat igen és az sem utolsó, hogy milyenek a biztosítási költségek. Néhány biztosító a német autókat cascóból kizárja, vagy olyan árat kér, hogy kuncsaft nem köti meg.
Jelenleg a cascóm 68 000 Ft. éves díj. (másodállás gyanánt 1986 óta HB-nál biztosítok)

oszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!