Keresés

Részletes keresés

dez1 Creative Commons License 2004.07.26 0 0 31
Én egy ksi hobbifólissátorban gondolkodom olyan 5*3 méteresben. De ha ti meg tudtok győzni, hgoy nagyon olcsón vehetek tőletek üvegtáblákat, akkor lehet hogy meg tudunánk egyezni....
Stoner Creative Commons License 2004.07.25 0 0 30

Hm.Itt nagyon jó helye van, mint otthon. Ma már senki sem akar régi dolgokat. Ez az Eu szellem. Valamikor, 2 éve... azt hittem, hogy ebből fogom megépíteni álmaim üvegházát. kicsiben meg is tettem, de rájöttem, hogy nagyobb léptékben az üveg nagyon nehéz. Kisebb üvegházakra viszont ideális, vagy télikertnek, melegágynak. Én sem tudom olyan könnyen eladni. Most egy kollégám vásárol belőle párat. Fillérekért adom. Jó, ha a szállítási költséget fogja fedezni, ha elfogy, a helyet viszont foglalja. Egyre több régi épületben cserélik le az ablakokat. A dolog kezd reménytelenné válni. Az üvegesek se akarnak vele vesződni. Azt mondják, hogy a régi üveg jobban reped. Szóval nem tudom. Beszélni kell emberekkel. Meg lehet találni a megfelelő partnereket. Úgy láotm, hogy a Neten nem lehet semmit eladni, csak venni. Azt sem érdemes látatlanban. Más témákban folyik az adás-vétel, de nagy pénzekért. Ott már más garanciák vannak...

 

Mom Creative Commons License 2004.07.23 0 0 29
egy másik topikba már beírtam, de itt vszeg jobb helye van:

Édesapámnak rengeteg melegágyi, üveges keretablaka van (86 db, 125 cm x 150 cm, keményfa). Régen vette, de úgy alakult, hogy nem tudta hasznosítani.
Segítséget keresek: hol lehet ezt eladni és milyen árfekvésben?

köszönöm
Stoner Creative Commons License 2004.03.30 0 0 28
Itt a tavasz! A bontott ablakaim még mindig megvannak. Összeszámoltam: duplán is 130 nm. Ebből már lehet egy szép üvegházat építeni. Nálam csak a helyet foglalják.
Stoner Creative Commons License 2004.02.16 0 0 27
Kedves Építőtársak!
Hát nekem van 100x100-as, 48x115-ös, 60x100-as bontott ablakom, elég sok. mayfly@freemail.hu
Vacy Creative Commons License 2001.08.17 0 0 26
Nem látom a 17-24 hozzászolásokat!

Miért?

Előzmény: Vacy (25)
Vacy Creative Commons License 2001.08.17 0 0 25
Előzmény: Vacy (16)
Vacy Creative Commons License 2001.01.19 0 0 16
Megkaptam! Jaj és nem válaszotlam? 1000x bocsi!

Már kaptam üveget kerettel, talan az oldala kijön belőlle, eleje, meg háta még kell. Egyelőre csak tervezgetek :)

Előzmény: Caryota (15)
Caryota Creative Commons License 2001.01.18 0 0 15
Vacy, hol tartasz az üvegházépítésben? A 2. levelem is megkaptad?
Előzmény: Vacy (13)
Vacy Creative Commons License 2001.01.14 0 0 14
Találtam egy érdekes könyvet, hátha érdekel valakit

Kurt Jeni: Télikertek (Sziget Kiadó)

én a könyvklubban vettem meg 1790-ért

Vacy Creative Commons License 2000.11.27 0 0 13
Köszi a képeket válasz ment, a skicnél csak egy egyszerű Paint-es rajzra gondoltam, de a képek nagyon jók :)
Előzmény: Caryota (11)
gbrl Creative Commons License 2000.11.24 0 0 12
hi, topiclakók......
a mai hirdetés című ujságban (hétvégi kiadás, ugyhogy van belőle szombaton és vasárnap is) látttam a használt egyéb vagy a cserebere -ben (nem olyan sok hirdetés, végig lehet nézni akár egyesével is) bontott üvegtáblákat nagyonolcsón - igy irta....fel kell hívni......
gbrL
Caryota Creative Commons License 2000.11.24 0 0 11
Vacy!
Ha minden jól megy, holnap átemilezem a képeket. A skiccen még gondolkodom, a rajz nem az erősségem, de remélem, hogy a képekből minden kiderül majd.
Előzmény: Vacy (10)
Vacy Creative Commons License 2000.11.21 0 0 10
Caryota:
Megnézném a fényképet, csak ha nem gond, esetleg egy skicet a ház belső elrendezésével. Úgy látom ez nagyon komoly szaporító ház. Mit szoktatok szaporítani?

fjuri19:
Jól értelmezem, hogy az egész fából van? Mekkora a medence? Hogy hasznosítod (majd) a nap energiát? Estleges skicnek tőled is örülnék.
A ház lelkét gondolom könyebb megtalálni ha az én lelkem (kezem munkája)is benne van :)

Köszi az eddigieket is!

Előzmény: fjuri19 (9)
fjuri19 Creative Commons License 2000.11.16 0 0 9
Nálam oldalt és a tetején is van szellőzési lehetőség. A ház egyébként fából készült és a munkaasztal szintjéig (90 cm) van földbe sülyesztveaz oldalai olyan bontott nyílászárókból készültek, amelyeket az expressben lehet találni "építkezésből visszamaradt" címen. Ez tisztelet a kivételnek azt jelenti, hogy valaki üzletszerüen foglalkozik bontással és temérdek elég pocsék nyz-ja van. Ilyen helyen lehet viszonylag olcsón ablakszárnyakat kapni szimpla - dupla üvegezéssel. Ezeket azután néhány gerenda felhasználásával lehet alulfelül keretbe foglalni, a felső keret egyben a tető fogadószintje is. Tehát a kinti és a benti talajszint azonos csak én megyek le folyosókba (80 cm szélesek). A folyosók oldala bontott lambériával van borítba, ez megakadályozza a földomlást és esztétikus is. A besüllyesztésböl ,következik, hogy a tulajdonképpeni belmagasság csak 120-150 cm (enyhe sátortető). Jelentős költségmegtakarítás mind az építés, mind a fűtés tekintetében. Fűteni az idén még csak részben fűtöm napenergiával, de azt hiszem 1-2 év alatt a fűtési költségek jelentős részét meg fogom takarítani. A fűtést szintén magam alakítgatom, tökéletesítem, eddig jó hatásfokkal.
Nálam is van akvárium ami hötehetetlensége miatt segíti a klimatizálást, és az egyenletes páratartalmat. A tökéletességre való törekvés valóban sok érzékelő beszerzését indokolja, de ezek azért nem feltétlenül szükségesek az elején. A tapasztalat fontosabb, minden háznak van - lesz "lelke" aminek ismeretében viszonylag könnyen lehet drága érzékelők nélkül is jól működtetni.
üdv.
Caryota Creative Commons License 2000.11.16 0 0 8
Nálunk fixen szereltek az ablakok, a szellőztetést az északi "homlokzaton" oldjuk meg ventillátorok segítségével, a másik oldalon bukóablakok vannak (majd küldök képeket, ha akarod). Nálunk csak nyáron gond a meleg, így ez is automatikára van kapcsolva, egyszerű termosztát: 25 fok felett bekapcsol. A mi üvegházunk szaporítóház, nincsenek asztalok. Az aljzaton alakítottuk ki az ún. melegtalpat (hungaroceles szigetelés, rajta cementes beton benne a fűtőcsövekkel, amelyekben a melegvíz kering). Gázkazánunk van, melegvizes a fűtés keringetőszivattyúval, keverőszeleppel, és nemsokára hőcserélő is lesz. A légteret egyáltalán nem fűtjük, a gyökeresedéshez elegendő a közeget fűteni (18-22 C), a dugványok közelében így 10 12 C van, feljebb a légtérben meg 3-4. Felül vannak polcok, azokra tesszük a teleltetendő növényeket.
Alapanyagbeszerzésre nincs túl sok ötletem, talán apróhirdetésekben (Kertészet és Szőlészet stb.) lehet ilyesmit találni.
Előzmény: Vacy (7)
Vacy Creative Commons License 2000.11.15 0 0 7
Frint:
Köszi várom

Caryota:
Persze nem a szobaiakat akarom ott teleletetni, de kacérkodom egy melegház gondolatával is amint a kérdéseimből gondolom ez kiderült már.
A szaporítás egyelőre csak gondolat, alakításkor mindig van nyesedék meg az ember itt ott tud szerezni ezt-azt, szóval semmi komoly. Most a pincébe kisérletezek az ezercsillag egy spéci változatával (álítólag jobban bírja a magyar klímát mint a boltban árult), meg boróka van elduggatva.
Mivel oldjátok meg a fűtést?
Az üveg fixen szerelt? A szellőzés hogy müködik?
Pont ilyen infokra gondoltam, hogy hol lehet bontott üvegházhoz jutni, hol lehet kiegészítőket venni (jót/olcsón) stb.

Úgy látom beigazolodik a gyanúm, hogy ha profi házat akarok akkor azt tele kell rakni automatikával, az meg nem olcsó.

Előzmény: Frint (6)
Frint Creative Commons License 2000.11.15 0 0 6
Próbálok segíteni, mivel egy különösen profi és "filléres" üvegházzal (ill.a tulajjal)lakom egy utcában. Órákig tudnék mesélni róla, de látni kellene. A fűtés egyszerű fával fűtött kazánnal van megoldva, a meleg víz vastag acélcsövekben kígyózik a lábunk alatt, sőt hatalmas akvárium van ott, utóbb derült ki, hogy a vizet is fűti és hőmérséklet kiegyenlítő hatása is jelentős. (Ipari méretekben a Szentesi Árpád Szövetkezetnek van tán a legtöbb tapasztalata az országban, szerintem ők szívesen segítenek bárkinek)
Ha találok írásos anyagot, küldök.Jó?
Caryota Creative Commons License 2000.11.15 0 0 5
Mit akarsz szaporítani és hogyan?
Előzmény: Vacy (3)
Caryota Creative Commons License 2000.11.15 0 0 4
Ha szobabonsaioknak akarod at üvegházat, akkor melegházat kell építened, ha normál kinti bonsaioknak, akkor csak egy vészfűtéses hézat, hogyha kint - 30 fok van, akkor se legyen semmi bajuk. A lombhullatóknak nem kell sok fény, de az örökzöldeknek nem árt, ha világos van. Közbülső megoldásként elég, ha csak 0,5-1 m mélyre süllyeszted az üvegházat (a talaj télen "fűt", nyáron hűt, pláne, ha 1-2 mély aknát is elhyezel). A legcélszerűbb bontott üvegházból beszerezni az alapanyagokat. A mi üvegházunk oldalait zsalukővel és betonozással oldottuk meg, a teteje van csak régi üvegházi ablakokból (vasszerkezetre hegesztve). Elég masszív, így nem kell az ablakokhoz fűtést vezetni, mert elbírja a hó súlyát, amúgy - mivel süllyesztett ház - könnyedén le tudjuk kotorni a havat a tetejéről, hogy elegendő fény legyen bent. Ha nem akarsz álmatlan éjszakákat, akkor az a jó, ha van egy automatikád, ami a fűtést szabályozza, pl. ha 2 fok alá csökken a hőmérséklet, akkor bekapcsol, ha 5 fok fölé emelkedik, akkor meg ki. A szellőztetésról is gondoskodni kell, mert napsütéses időben megemelkedhet a hőmérséklet és ha napokig ilyen idő van (mint most, csak decemberben) kihajthatnak a növények.
Szóval sok a macera...
Előzmény: Vacy (3)
Vacy Creative Commons License 2000.11.15 0 0 3
Ezt is átgondoltam, természetesen a "fillérekből" téma érdekel, amit lehet azt szeretném én megcsinálni, pl: betonozás, szerelés, heggesztés stb. De nem lenne baj ha a profi dolgoról tudna az ember. Szóval olcsó, profi és gyönyörű házikót szeretnék :-))!
Előzmény: fjuri19 (2)
fjuri19 Creative Commons License 2000.11.14 0 0 2
Idetrtozik még a "mennyiből"? témaköre is Lehet méregdrágán jó és nemjó, szép és csunya üvegházakat építeni, de leleménnyel ügyességgel is lehet jó, szép, praktikus, kedves házat csinálni szinte "fillérekbők" is. Mielőtt hozzákezdesz ezeket a szempontokat is meg kell gondolnod.
Vacy Creative Commons License 2000.11.14 0 0 1
Már végig gondoltam, pont erre a két dologra szeretném használni ebből is főleg bonsai-ok teleltetésére. Szóval jöhet az eszköz ;-)) !
Előzmény: Caryota (0)
Caryota Creative Commons License 2000.11.13 0 0 0
Először végig kell gondolnod, hogy milyen célra akarod használni az üvegházat. A mélyre épített (süllyesztett) üvegház sötétebb, általában szaporításra használják, vagy teleltetésre. Szóval előbb a cél, aztán az eszköz.
Előzmény: Vacy (-)
Vacy Creative Commons License 2000.11.13 0 0 topiknyitó
Szeretnék üvegházat építeni, egy mélyhidegházat. Ha tudtok kapható jó könyvről, vagy használható internet címről ne kiméljetek. Persze, ha Nektek van tapasztalatotok az még jobb.

Lehet sima melegházról is az infó!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!