Keresés

Részletes keresés

ugrifules Creative Commons License 2000.10.11 0 0 74
Szerintetek, mit szolnanak a skandinavok, ha meglatnak a skandinav lotto reklamjat? Szvsz nagyon gázos...
mouser Creative Commons License 2000.10.11 0 0 73
A balzsmos reklámban én mindig azon akadtam fel, mégis mi a francot csinálnak a szilikonmellel, amit a pénztáros csaj a végén elszámláz!

Aztán egyszer felvilágosítottak, fogy az bizony papírtányér! :-))

Előzmény: CoolWitch (71)
ugrifules Creative Commons License 2000.10.11 0 0 72
Off
A tesommal nyaraltunk (jelzem, mindketten fiuk vagyunk), ultunk a satrunk elott az Eszaki-tenger partjan, 10 fokban es suvito eszaki szelben, kezunkben a 11 fokos melegito sörrel es megjegyezte: Erzed, milyen balzsamos az este? :))
On

Előzmény: CoolWitch (71)
CoolWitch Creative Commons License 2000.10.11 0 0 71
Ezekre emlékeztek még?

Nyisd ki nyisd ki, újra a szíved,
Én mondom sose volt itt hideg,
Nyisd ki, nyisd ki, a hó nem havaz,
A rügyvezető neve az, hogy tavasz,
Csip csip csip csip
Szép napokat látunk itt mi méééég,
Nyitnikék, nyitnikééééék!!!

1 meg 1 meg 1 és még 1
egyre megy hogy honnan nézed
a négy számottevő a négy az sok
a négyesre irigyek a hármasok
ez ám a szám, sőt mi több, a négy az majdnem öt
NÉÉÉÉÉÉGY!

UTÁÁÁÁLOM reklám:
(vége) A srác meg a csaj fekszik a sátor előtt, csak a fiú ölében, mire a fiú: érzed, milyen balzsamos az este???
csaj megvető hangon: balzsamos?? Hátte mindig ilyen szépeket mondasz?

CORA, ha minden igaz

Tavalyi eresztés: apuci meg a kisfia ül egymással szemben, egy adag sültkrumplival, meg Globus ketchuppal, apuci:
-bvrrrrrrrrr-köröz a globusba belemártott sültkrumplival a gyerek feje előtt, majd egy hirtelen mozdulattal bevágja a szájába.
Kisgyerek: ááááááááhhhhh, hüppp hüppp!!

színvonal, huh?

Stiletto Creative Commons License 1999.09.30 0 0 70
Mondasz valamit..!

Bár amíg MakkMarcitól a hideg futkos a hátamon, addig azt hiszem valóban barátom a Medvesajt. Sokkal többet veszek mióta megint nyonják a tv-ben, halljátok mackók??!! Kirááály!

De visszatérve az IQ-kingek joghurtjára...
Van benne az a rész, amikor a "vidám fiatalok" hadarják, hogy mittudomén ..."amikor csak akarom"... Na, ott közben felülről mutatják őket, s a lány meglehetősen el van találva! Mondhatnám 10 pontos! Ki tud róla valamit, nem lehet számítógép helyett megnyerni? :)

Előzmény: bélféreg (69)
bélféreg Creative Commons License 1999.09.30 0 0 69
Na, de az edd és webet nem múlja felül!
Előzmény: Stiletto (68)
Stiletto Creative Commons License 1999.09.30 0 0 68
Kicsit elsüllyedt de most előhalásztam...
Az a helyzet, hogy szerintem mi sem vagyunk kivételek a "házi anyácskák és apócák" kategóriából. Legfeljebb megpróbálunk küzdeni az adott ócska hirdetés erejével szemben de valamilyen szinten ekkor is elérte célját: tudunk róla, láttuk - legfeljebb nem tetszik de él a köztudatban, s a boltok polcairól előbb utóbb bekerül a kosárba...

Mi a kedvenc reklámszlogenetek?
Nekem mostanság a valaha készített szerintem leggagyibb szlogen (ezért tetszik): Barátom a medvesajt!
És az a nulla dallam hozzá! Csúcs!!!

Giorgio Creative Commons License 1999.09.19 0 0 67
Sziasztok!

Valóban kicsit sok nálunk a vacak, ostoba, ízléstelen reklám, vagy lehet, hogy a boltok pénztárai elôtt hosszan sorakozó házi anyácskák és apócák ízlésvilága és szellemi szinvonala tér el némileg azokétól, akik itt irogatunk?

Egy pici pozitívum, hogy lófrál nálunk néhány tényleg jó reklámszakember és idônként felbukkan egy-két ügyes, szép szórakoztató hirdetés is. Én ilyenkor örömömben elrohanok a boltba és ha kell, ha nem megveszem az adott árut (kivéve, ha pelenka, vagy valamilyen speciálisan a hölgyek számára gyártott termék).

Bacci Creative Commons License 1999.09.18 0 0 66
Reklám, te mosolygó hulla!

Nekem egyébként csak az agypusztító, primitív reklámok ellen van kifogásom. Igen nagyra tartom a "régi iskola" nemrég eltávozott nagy öregjét, David Ogilvy-t. Ő azt tartotta, hogy a fogyasztó értelmes ember, akit meg lehet győzni egy termék hasznosságáról.
Ezzel szemben, ami most néha megy... Siralmas.

bélféreg Creative Commons License 1999.09.18 0 0 65
Szerintem nem etikátlanok az ilyen reklámok, egyszerűen csak szellemesek. Az sokkal gusztustalanabb dolog, amikor kis hazánkban a riporter rászól riportalanyára, hogy ilyet azért már ne mondjon, mert ez reklám. Tudom, hogy erre vannak szabályozások (sajnos), de egy tény tárgyilagos közléséhez olykor hozzátartozhat egy cég nevének a megemlítése is, ami nem minősül reklámnak. (Vagy a VIP-listával foglalkozó híreket a PostaBank szponzorálja?)
Nem kell hülyének nézni senkit! Mindenki tudja, hogy létezik Pannon GSM, megy Westel 900, Pepsi meg Coca-Cola, stb. Ne csináljunk már tabut ezekből!
Stiletto Creative Commons License 1999.09.18 0 0 64
Rángatják egymást??! Micsoda primitív befejezés! Úgy volt király, ahogy először írtad! :)

Az egy dolog, hogy kóláéknál mindent lehet, de gondolom komoly szabályozás van a reklámokra. Pénz azért akad Európában is, mégis elképzelhetetlen, hogy pl. Ariel lealázza Omo-t! Bár, a "Popsi ízválasztó" azért már igecsak pedzegette ezt a stílust, nem?
Egyébként szerintem nem is tudnak vele igazán ártani a konkurenciának (sőt, már-már ingyen reklám) és a nép is jól szórakozik a marakaodáson...
Persze akkor is etikátlan!

Sz Tamas Creative Commons License 1999.09.18 0 0 63
Ja, a vége asszem az volt, hogy elkezdik rángatni egymást. :o)
Még így is szellemes és kultúrált? Na jó, még így sem durva!

Az etika meg amerikában nem fontos. Egy kis - sok - pénz, és minden mehet.
Mondjuk ebben a kólaháborúban már szinte minden megengedett.
Sz Tamas

Stiletto Creative Commons License 1999.09.18 0 0 62
Sz Tamás: Ez sem volt rossz!!! A körülményekhez képest kultúrált és nagyon szellemes.

Meg tudná viszont mondani valaki, mi a magyarázata, hogy bizonyos helyeken engedélyezik ezeket az SZVSZ teljesen etikátlan reklámokat? Érdekelne mi a magyarázata.

Sz Tamas Creative Commons License 1999.09.18 0 0 61
Habár most éppen Coca-t iszom, de azért leírok egy fordított reklámot. Remélem, pontyos:
Két kamion megáll egy út menti presszó mellett. A két cég egy-egy kocsija.A sofőrök be a bótba, rendelnek saját fajta colát, közben méregetik egymást. Aztán egy kis idő múlva megkínálják egymást a saját dobozos kólájukkal. Előbb a cocás. A pepszis megkóstálja, aszongya jó, visszadja, majd odaadja a sajátját, a kók-os iszik belőle, aszongya: jó...
És nem adja vissza.
Aki nem jött rá, annak leírom: Pepsi reklám volt.
Sz Tamas
Stiletto Creative Commons License 1999.09.17 0 0 60
Én is hallottam hasonlót! (vagy láttam is???)
A két cég ugyanaz, sőt asszem itt is a piros alázta a kékeket. (ha pontatlan vagyok, javítsatok ki!)
Szóval a reklám: Emberünk haldoklik a sívatagba, utolsó erejéből kúszik. Mit ád Isten valami kisközérthez ér. Bevánszorog, látja mindenhol Pepsi csak a legfölsőn Coca, amit már pont nem ér el. Nagy nehezen levesz egy Pepsit, feláll rá és hurrá, megvan a Coca...!
Törőlt_nick Creative Commons License 1999.09.17 0 0 59
Nem akarom megbántani a gyengébbik nemet de szerintem a nők tragikusan kritikátlanok a reklámokkal szemben. Nincsenek ismereteim erról, hogy nyugaton is így van-e ez de itthoni viszonylatban messzemenőkig igaznak gondolom az állításomat. Nem tudom, hogy mi lehet ennek a lélektani alapja, talán az, hogy a rendszerváltás előtt semmiféle megkülönböztető figyelemben nem részesültek a lányok-asszonyok, ellentétben azzal a ma tapasztalható - idehaza újdonságként ható - reklámfilozófiai irányzattal, amely a nőket gyengéden megszólítja, lágyan simogatja és dédelgeti. Mindig figyelmes és örökké csak jót akar.
Semmi kétség: A nők szerelmesek a reklámokba és vakon hisznek neki.
-ant-
lenolaj Creative Commons License 1999.09.17 0 0 58
En rendszeresen nezem a reklamokat. A kevencem egy amerikai Coca Cola (ott megengedik, hogy a masik brand-et szidd):
Valamikor a jövöben (2XXX-ben) asatasokon talalnak egy doboz Pepsit. beviszik az egyetemre es a diakok megkerdezik a professzortol, hoy mi ez. A prof elmondja, hogy ez a XX. sz. vegenek egyik legkedveltebb ütcsije. Ezutan kinyitja a fiokjat, elövesz egy Coca-t es megissza...
Szerintem eleg frappans
bélféreg Creative Commons License 1999.09.17 0 0 57
"A néző, aki a reklám alatt nem figyel oda, ugyanolyan, mint az áruházi tolvaj."

(Nicholas Johnson amerikai kommunikációs szakember)

Egyébként szerintem a reklámnak alapvetően 3 feladata van:

1. bemutatja a terméket

2. (igényes) része a műsornak

3. eltartja a médiát

A reklámügynökségek feladata lenne az 1. pont elvárásainak eleget téve, megvalósítani a 2. pontot, és ez az, ami nem mindig sikerül.
John Zero Creative Commons License 1999.09.16 0 0 56
A Wrigley's reklam tenyleg undorito...
Olyan mu-ize van (ezert Amerikai?)
Szoval mu-emberek, mu-szovegeket (elore betanult, nem-termeszetes szoveget) mondanak, es kozben mu-jokedvuk van.
Es mindez annyira erezheto...

Soproni Aszok: nem elek sorrel, de tetszik, poenos...

jenniebravo Creative Commons License 1999.09.16 0 0 55
Helo ! Egy újabb szakmabeli a porondon, azt azért nem gondoltam, hogy a semmilyen Wrigley's reklám ekkora téma lesz...
névtelen Creative Commons License 1999.09.16 0 0 54
Nem. nem fogják. Csak, ha beleüsz valamelyik multiplexbe, akkor az elején kapsz egy szép tisztes adagot, jó hangosan. S ez miért "jó"? Mert nem tudod ELKAPCSOLNI!!!!!

Egy másik topicba írtam, de asszem ide illik:

REKLÁMOK, hogy utálom őket!
Szerintem van egy kifejezés, ami teljesen rossz. Ez pedig a "fogyasztói társadalom", mert ez nem fogyasztói, hanem

"FOGYASZTATÓI TÁRSADALOM"

azaz, nem az számít a piacon, hogy jó terméket vegyél, saját belátásod és sz szükségleteid szerint, hanem az, hogy meggyőzzenek arről, hogy nem élet az élet az amerikai bizbasz nélkül. Vedd meg, jó drágán, s onnantól kezdve le vagy sz** (a haszon már megvan, s mindig lesz új balek), ha csak úgí, nem mélyen, hanem általánosságban megnézem, a törvények is ezt támogatják, vagyis nagyon kevés a tartalmi "szűrő" a reklámokon.
Nekem ebben a Kretén című újság az egyik szakirodalom, ott mindig van néhány aktuális reklám visszafordítva, s így lesz igazán igaz...

Nem tudom, kedves aztaltársak, ti ezzel hogyan vagytok, de ha engem meg akarnak győzni, hogy ezt vegyem, az nem fog menni. Főleg mert nagyon sok tudatalatti elenet is használnak a reklámokban, kész pszichológia, csak az egészen agresszív dolgokat tiltják (pl. 1-1 képkocka, amit nem látsz, csak a tudatalattidra hat), az a gond a reklámokkakl, hogy a tudatalattit célozzák meg, nem te döntesz, ők döntenek. Akkor is hat rád, ha nem akarok (a barátnőd betétje eset valahol itt az előzményekben), s ezt NEM TILTJA SEMMIFÉLE TÖRVÉNY!!!!!!!
Így marad a távirényító gombja a reklámszignál kezdeténél. Egyszer voltam egy marketingelőadásszerűségen, ott az előadó aszonta, hogy az ilyeneket nevezik "elvetemültnek", s őket nem is célozzák, ÉN EGY ELVETEMÜLT VAGYOK!!!!!!

Szerintem az igazi reklám (legalább is nekem):
1. Humoros. esetleg szidja is magát, humorbúl, de semmiképp nem dicséri magát
2. nem akar meggyőzni, hogy nekem szükségem van erre, hanem bemutatja, hogy ez a termék ezt és ezt tudja, reálisan.

Pl. miért volt egykoron olyan népszerű a Müszi reklám?????

juci Creative Commons License 1999.09.16 0 0 53

Persze, igazad van, általánosítottam. Arra céloztam, hogy az embernek az az érzése, hogy a fogyasztói társadalom, és ezen belül különösen a reklám a gondolkodó embert próbájja megszüntetni, mer a nem gondolkdó az sokkal jobb fogyasztónak számít. Valamejik reklám egész nyíltan hüjének nézi az embert.

Pardony.

es Creative Commons License 1999.09.16 0 0 52

"Összefoglalva a reklám nem a gondolkodó ember kelléktára"
ez fájt
ajánlom szíves figyelmedbe (és természetesen mindenkiébe) a Cannes-i díjnyertes reklámfilmeket
pl. a Társadalmi célú reklám kategóriában (hogy ne kelljen valami utálatos terméknél leragadni)

peace

es

szg Creative Commons License 1999.09.15 0 0 51
"Nekem a TV2 es RTL Klub nagyon profithajhasznak tunik....a riporterek meg szar poserek. "

...továbbá elég undorító szokásuk a ker. TVknek, hogy a filmek végéről levágják a stáblistát, így néha elég "hirtelen" ér véget a film... Sajnálják azt a max. 2 percet? Ennyire nem tisztelik a film készítőit? (Ha jól tudom, amúgy is van valami limit, hogy óránként hány perc reklám lehet...)

Érintőleges szintén "reklám": kell-e az a sok önreklám (=előzetes) a ker. TVkben? Néha nagyon idegesítő...

( turpi ) Creative Commons License 1999.09.15 0 0 50
Reklamokkal nincs bajom, azt utalom ha filmet szakitanak miatta. Egyszer egy topikban azt olvastam hogy mi meg szerencsesek vagyunk mert Mexikoban 5-6 percenkent szakitja meg a filmet reklam.
Nekem a TV2 es RTL Klub nagyon profithajhasznak tunik....a riporterek meg szar poserek. Manapsag mar mindenki a jenkiket akarja utanozni..foleg reklam teren.

Amugy amik jo szerintem a Nike reklam amikor pici kepben megy az action.
Meg neha az adidas reklamok is jok...csak a termek ne lenne szar

bye

ui: lassan mar a moziban is megszakitjak a filmet reklamokert???

juci Creative Commons License 1999.09.15 0 0 49

Én már montam 1-et: a dinoszauruszosat pl. szeretem, de azér inkább nem Vénuszt szokok vásárni. Meg a Csokítós is ölég lyó volt (dagatt rokker a konditornán és tsai), de még életemben nem vettem csokítót).

Ellenben szeretem a túrórudit, de ha nem reklámoznák, akkor is szeretném.

háziMACSKA Creative Commons License 1999.09.15 0 0 48
Bocsika, azért Rád reagáltam, mert az szúrt először szemet nekem, nem olvastam el az újabb hozzászólásokat mielőtt írtam volna...

Én reklámügynökségnél dolgozom, ezért merek hozzászólni a témához.
Ezek a filmek egyébként többnyire adaptációk, tehát nem itthon készülnek (ezt gondolom érezni/látni is lehet).
Ennek ellenére persze ugyanúgy lehetnek fantáziátlanok, de azért nem mind, ugye?!
Mondjatok már vmi jót is!!!

juci Creative Commons License 1999.09.15 0 0 47
Kedves Házi Macska,

nem tom mér pont az én preferenciáimat szúrtad ki, amikor itten mindenki a reklámokat gyalázza... Amúgy pénzügyi területen dolgozom.

De ne mondd má, hogy csak beszédhibás és helyesen hangsúlyozni képtelen embereket lehet megbízni a reklámszövegek beolvasásával...

Továbbá olyan kevés a fantázia ezekben a reklámokban (loreálmermegérdemlem), nem mondhatod, hogy nem 1 kaptafára készülnek, merigen.

Összefoglalva a reklám nem a gondolkodó ember kelléktára.

háziMACSKA Creative Commons License 1999.09.15 0 0 45
Kedves Juci.

A hozzászóásodat elolvasva (t.i.: melyik reklámot és miért utálod) kíváncsi lennék, hogy milyen területen dolgozol....
A reklámspotok úgy készülnek, hogy egy bizonyos célcsoporthoz szólnak, következésképpen nem szükségszerű, hogy mindenkinek (Neked is) tetsszenek. Sőt még azon a célcsoporton belül sem lehet mindenki elájulva a filmtől, mert ugye különbözőek vagyunk...
Szerintem annyira azért nem szar ez az egész... De ahogy gondolod...

És picikét sem akartam semmi rosszat, ez csak vélemény.

Santoro Creative Commons License 1999.09.15 0 0 44
Pepsi: fordítva valószínűleg nem menne,
azért csinálták meg így:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!