Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
Az ilyneket szokták aztán véletlenül lelőni és a teste mellett taláni egy más bűncslekményekben is korábban használt lőfegyvert, amit tanúk egybehangzó állításai nyomán az ügynökök ellen látszólag használni akart. A tiszás-antifa-kommunsta témára visszatérve. Ha balhéba fognak akkor vér fog folyni csak ők még nem tudják, hogy a népes virtuális harcos tábor nem lesz ott abban a balhében és ekkor látszik majd meg, hogy valójában kik is vannak többen. De ekkor már a Xanax nem fog segíteni. ...és én már várom, hogy ez bekövetkezzen.
Ezt a faxit a minősíthetetlen stílusa meg a notórius hazudozása miatt kibaxták a CNN-től is, az pedig nem semmi, mert ott a végsőkig védik a propagandistáikat. Aztán elment szabadúszónak, majd MEGSZERVEZETT és LEVEZÉNYELT egy tucatnyi személlyel végrehajtott "rajtaütést", amikor mise közben berontottak egy templomba és ott elkezdték szidalmazni és fenyegetni az embereket, mert hogy volt közöttük valami ICE ügynök is.
A manust hosszas fontolgatás után aztán a minap őrizetbe vették. Azzal védekezett, hogy ő "csak megfigyelő volt, egy sima újságíró, aki tudósított". Persze megvannak a bizonyítékok hogy ő szervezte az egészet, meg hogy aktívan részt is vett a fenyegetőzésben, szóval bekaphatja.
Az igazán bájos az index cikkében, ahogy mosdatják a fazont. "Élőben közvetített", meg "a tüntetésekről". Hát persze, kis faxom, ezt a vastag bőrt...
Kalapáccsal vertek antifás köcögök rendőrt? És nem kaptak golyót az arcukba???
Remélem itthon nem jutunk el idáig.
Beszélgettem minap az egyik közepesen értelmetlen helybéli csávóval, kemény tiszás a gyerek, fogadkozott hogy ha nem nyernek a választásokon, akkor kimennek az utcára és nekimennek "minden köcsög fideszesnek". Kérdeztem, hogy "itt, Lütyemityén is?". Mondta hogy mindenhol. Mondtam hogy az kemény lesz, mert itt kb 96% szavaz a fideszre, egy család van, aki DK-s, meg ő és a barinője, akik tiszások. Bizonygatta hogy van itt tiszás bőven. Akkor szóltam neki hogy szerezzen egy csákányt nekem, meg egy köszörűt, hogy kihegyezzem-kiélezzem. Nem értette. :-DDD
Most jutott eszembe, a középkori lovagbontó csákány ideális eszköz lenne egy ilyen szituban, ezt anno úgy alakították ki hogy ki lehessen húzni könnyen a bordák közül, nem szorul bele. A szurony pl beleszorul, azt tanították anno hogy olyankor bele kell lőni egyet a delikvensbe, attól kiszabadul :-)))
Ugye megvan, hogy ezeket emlegették "warhammer" néven, nem a buta jenkik által odaképzelt félautónyi pörölyöket.
Ezek szép, elegáns, finom kis fegyverek voltak, sokszor kétméteres nyéllel, hogy a lóról is le lehessen szedni vele a konzerv vitézt :-D
A lengyelek voltak a használatuk nagymesterei, ők "czekan" néven ismerték, ebből jön a csákány szavunk :-)
Áh csak felületet csiszolok. Gyakorlatilag a 20 éve át nem festett, kissé besárgult ajtókat és kereteket frissítem fel. Csak megcsiszolom a felületet, hogy rendesen tapadjon rá az új réteg, meg esetleg a régebbi folyásokat kicsiszolom. Rengeteg kis zegzug van, amire nagyon jó ez a háromszög fejű rezgő csiszoló, de zabálja a papírt meg a fejet. No mindegy, lassan megvagyok vele. Remek jó a trinátnak ez a vizes festéke. Jól fed, szépen terül. Kis szivacshengerrel nagyon gyorsan felhordható. Őszintén szerettem csinálni ezeknek a felújítását.
Végül megtaláltam a mail címed. Mielőtt írnék neked, gondoltam megkérdezem, hogy mennyire kell hivatalos formulákat használnom? Mert ez mégis csak egy céges cím. Vagy csak simán írom hogy én vagyok, helló és a következő cikkszámokra lenne szükségem?
Csak úgy mint nálunk. Kiraksz egy kokárdát, náci vagy, fideszes vagy. Árpádsávos, netán egy Nagy-Magyarország egyenlő a fasizmussal. A nemzeti öntudat taposása bevett komcsi szokás. Semmire ne legyél büszke ami nemzeti, sőt szégyeld el magad ha használod ezeket a szimbólumokat, mert fasiszta vagy. Az egyetlen irány a multikulti, mert az befogadó. Kivéve a te országodnak a kultúráját. Azt nem fogadja be, mert az elnyomó.
És nem benzin szaga van, hanem olyan szúrós szaga, mint amikor rosszul ég el az üzemanyag a motorban. Nem a benzin folyik a motortérbe, bonyek. De nem ég a lambdaszonda lámpa, meg nem jelez semmi hibát, meg megy is mint a villám, ezért gondolom hogy a katalizátor előtt szivároghat valami...
Voltam ma a kedvenc húsboltomban, vettem kis sztéknek valót.
MEg vettem szárazon érlelt, füstölt marhacombot, valami gyönyörű cucc, csak fogalmam sincs mit lehet vele kezdeni. Csak úgy magában is nagyon finom, de asszem ibrantok belőle valami jóféle sztroganoffot...
Mint az adatlapról látható a rezgésszám ugyanott maradt, mint 1990-es 230 V-os változat csak pofásabb lett a megjelenése.
Mi az antikbútor fiókok belsőit csiszoltuk vele akkor amikor azokat nem szedtük elemeire. Megfelelő (meneteles) papírválasztás mellett ez sem kagyott maga után éppen úgy ciklois nyomokat a fa felületén, mint ahogyan a Festo Rotex Ro 1 (mai változata a Festool RO 150) sem. ...és pontosan úgy van ahogy azt wadam leírta. Könnyű elégetni a csiszolópapírra kassírozott tépőzárat. Kell kis idő mire megtanulja az ember úgy használni ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, de úgy is mindig az a vége, hogy a tépőzár elég csak jóval később. :)
De pont ez lenne a lényege. Én most ajtó kereteket, meg ajtókat csiszolok vele. A keretek azok főleg kis helyekből vannak összerakva. Mire végig csiszolok vele egyet, eldobálok 5 papírt. 3 ajtókeret 1 fej minusz.
A lemförder elvileg jó. De miután azt a fülest kaptam, hogy SKF vízpumpát ne vegyek, mert beáll benne a csapágy... Érted, az SKF-ben a csapágy! Szóval már nem tudom, hogy mi a jó és mi nem az. Amit 90-ben gyártottak gyári, az még gondolom jó.