Közben Berlinben nő a feszültség. Mínusz fokok vannak már egy ideje, momentán pl. -6, holnap délután is hasonló várható. Hóeltakarítás alig, a járdákat pedig végképp nem takarítják.
(Fotó: Wolf Reuter)
A lakosság elégedetlen. A főpolgármester bejelentette, hogy a sózás ugyan tilos, de most kivételesen mégis lehet, aztán majd nyáron meint tilos lesz. Ez mondjuk valamit segített, de legalább nevetségessé tette a főpolgármestert. A városnak arra, hogy maga intézkedjen, nincs forrása.
A Regionális Közigazgatási Bíróság megsemmisítette Bologna város City 30 intézkedését, melynek alapján a 30 km/h-s sebességkorlátozást kiterjesztenék a közép-olaszországi város egészére.
Az általános sebességkorlátozás ellen a helyi taxisok indítottak keresetet.
Az olaszországi Emilia-Romagna tartomány regionális közigazgatási bírósága helyt adott a taxisofőrök fellebbezésének, és hatályon kívül helyezte azt az intézkedést, amellyel Bologna vezetése kiterjesztené a 30 km/h-s sebességkorlátozást az egész városra.
Nem értek veled egyet. A 2A nagyon fontos kapcsolatot fog létesíteni. A 2000-es évek legelején egyébként létezett egy a WL-tarifaközösségen kívüli midibuszos szolgáltatás a Schwedenplatz és a Karmelitermarkt között, érdekes módon még azon is mindig volt két-három utas, pedig külön fizetni kellett érte. Ennek a 2A-nak kifejezetten lesz forgalma.
A 3A meghosszabbítása nagyon érdekes. Fogalmam sincs, mi van ott, ahová hosszabbítják - pont azért, mert ott nemigen volt eddigi felszíni szolgáltatás.
Nekem inkább az 1A a legkétségesebb: nem értem, miért nem megy keresztbe a belvároson, mint régen. Annak több értelme volt, mint ennek a nyúlfarknyi járatnak. A meghosszabbítása indokolt lenne, de pont nem az Augarten felé.
Idén ősszel átszervezik a bécsi belvárosi buszközlekedést. Az 1A-t nem piszkálják, azonban a 2A és a 3A jelentős átalakításon megy át. Érdekes, hogy 2A belső szakasza felhagyásra kerül ami amúgy is használhatatlan, csak araszolnak a nap nagy részében a buszok.
Picit olyan érzésem van, hogy a gombhoz varják a kabátot. Van X db új midi, amit mindenképpen használni akarnak, ezért nyitják ki a 2A-t Lipótváros-felé. Ha nagyon kell a Schwedenplatz kapcsolat, akkor azt egy módosított 1A is megadhatta volna.
Ha spanglival huzogatja a ház oldalát, akkor az biztosan nagy nézettséget hoz a celebnek, még akkor is, ha messziről látszik, hogy nem ért a házépítéséhez. Ezzel felhívhatja a figyelmet bármilyen társadalmi, struktúrális... stb. hibára.
A legpontosabb vonat az, amelyik nem is közlekedik, az ugyanis biztosan nem késik. Ez motiválhatta a Kleve - Düsseldorf elővárosi vonatok üzemeltetőjét, tavaly ugyanis a járatok 41%-a maradt ki teljesen.
Ezt a járatot egy magáncég üzemelteti, akik kiszámolhatták, hogy a kötbér kevesebb, mint amennyit a karbantartáson spórolni tudnak. Idén aztán alaposan kiritkították a menetrendet, a korábbi 30 helyett egész nap csak 60 percenként jár, de januárban így is 20% maradt ki.
Inkább az a gond, hogy egyáltalán felmerül ilyesmi.
Nekem úgy tűnik, sok évtizedes szinten annyira gyűjt0ttük az elmaradt karbantartósság adósságot, hogy a gyűjtött hegyről már olykor kisebb lavina indul lefele...
Nekem azzal van bajom, hogy a társadalom egy része, sajnos egyre nagyobb része ilyenből ért.
Ha elmondta volna két mondatban, jelmez nélkül, arccal a kamerába akkor a valóvilágon nevelkedettek nem értenek belőle semmit, mert két mondat megértéséhez már kicsi értelem is szükséges.
8000 km vasúthálózaton mindig volt van és lesz olyan 100 méter ahol a bolond gyerek lefutja a vonatot.
A bolond gyerek arra hívta fel a figyelmet, hogy egy 78 km-es szakaszra 110 perc a hivatalosan megadott menetidő. És nem azért, mert 60 körüli a megállók száma, mint egy villamos esetében. S mivel gyakran hangsúlyozod ezt a szempontot, ezért én is megteszem: mindez síkvidéken.
Úgyhogy a bolond gyerek nagyon is jól tette, hogy átütötte az ingerküszöböt. Lehet, hogy egy lassújeles szakaszt választott ki, de egy igenis létező problémára világított rá, nem pedig öncélúan trollkodott egyet.
A csigajelmezes fószer sohasem futott le egy vonatot se.
Futott egy vonat mellett 100 vagy 150 métert ?
Minden vonatnak van olyan 150 métere (talán még a TGV-nek is) amit 100 méteren futva le lehet hagyni,.
A csigajelmezes akkor lesz hiteles ha nem 100 métert fut a vonat mellett Mátészalkától Debrecenig (110-es vonal) hanem mind a 78 km-t és Ő ér előbb célba mint a vonat.
Én arra tippelnék hogy a mindenféle vezetékre ráfagyó ónos eső nem könnyíti meg a villamosok helyzetét se (plusz azt nem írta Attus hogy a busszal/S-Bahnnal nem volt gond, de gondolom azok nem álltak le kompletten).