Keresés

Részletes keresés

vámmentesss Creative Commons License 11 órája -1 1 33611

Ám én nagyonis el tudom képzelni azt, hogy valaki őszintén magába száll és bocsánatot kér akkor, ha valakivel szemben vétkezett, túlzó módon sértette meg

—————————————————

Egy dolog az, hogy te azt mondod, hogy ennek megtörténtét te valóságosan el tudod képzelni, holott erre sem vagy képes, csak szavak szintjén. Leírni le tudod ezeket a szavakat, de élő lelkiismereted és megbánási képességed híán ezek csak leírt szavak a részedről.

A másik az lenne, hogy ezt meg tudod-e tenni, de mivel még valóságosan elképzelni sem tudod ezt megbánási képesség híján, emiatt megtenni már végképp nem lennél képes, lévén ördögfik nem képesek megbánást érezni, és elnézést kérni, mert főállású vádlóként nem képesek túllőni mások sértése terén a célon és nem képesek túlzó módon megsérteni másokat, mert az ördögfiaknak nincsen felső határuk mások sértegetésében, hiszen főállású vádlók.

Előzmény: híg ember (33610)
híg ember Creative Commons License 12 órája -1 0 33610

Leírtam előre

Bizony, jó előre leírtad, hogy az ördögfik nem tudják elképzelni azt, hogy valaki őszintén magába száll és bocsánatot kér akkor, ha valakivel szemben vétkezett, túlzó módon sértette meg. Ezzel csapdát próbáltál nekem állítani, hisz' tudtad: én nem hiszem, hogy evolúció-hívő szívből kért bocsánatot, amiből azt akartad definiálni, hogy én ördögfi vagyok, mert az ördögfik nem tudják elképzelni azt, hogy valaki őszintén magába száll és bocsánatot kér akkor, ha valakivel szemben vétkezett, túlzó módon sértette meg. Ám én nagyonis el tudom képzelni azt, hogy valaki őszintén magába száll és bocsánatot kér akkor, ha valakivel szemben vétkezett, túlzó módon sértette meg. Így ez kizárgya a definíciód alaptyán (is), hogy ördögfi legyek: csúfosan megbukott 'hát nárcisztikus manipulációs-kommunikációs trükköd...

Előzmény: vámmentesss (33608)
híg ember Creative Commons License 14 órája -1 0 33609

Én, mint nem ördögfi, nagyon jól tudom, miként működik ez: van, mikor színből, van mikor szívből kérnek bocsánatot. Te is így tudtad ezt, te rosszindulatú, keményszívű, önző, részvétlen, irgalmatlan, ethikátlan, rágalmazó vénember...?

Előzmény: vámmentesss (33608)
vámmentesss Creative Commons License 14 órája -1 1 33608

Leírtam előre, hogy az ördögfik nem tudják elképzelni azt, hogy valaki őszintén magába száll és bocsánatot kér akkor, ha valakivel szemben vétkezett, túlzó módon sértette meg.

Leírtam előre, de nem fogtad fel, mert elképzelni sem tudod azt, hogy ez miként működik a nem ördögfiakban. 

Én elmagyaráztam az ignorálásod okát kellően, az lett volna a meglepő, ha Ilang-ilang jóslata alapján viselkedsz, és mégis elnézést kérsz.

Előzmény: híg ember (33599)
híg ember Creative Commons License 15 órája -1 0 33607

tehenet nem láttak

Akkor minek tartják azt a többmilliárd tehenet: dísznek...?

Előzmény: bethsabé (33589)
híg ember Creative Commons License 15 órája -1 0 33606

Bacsabé őnagysága is csak csirkecombot meg tilápiát vagy mi a mándrucot hajlandó enni.  De szerénte te vagy "diétán": http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171278075&t=9193158 ...

Előzmény: llang-ilang (33498)
híg ember Creative Commons License 16 órája -1 0 33605

Nem szerveznek világ szerte tüntetéseket az

a fajtalankodás céljára létrehozott  állatfarmok azonnali felszámolását követelve...

Vajon miért?

Nem szervezel világszerte tüntetéseket a fajtalankodás céljára létrehozott  állatfarmok azonnali felszámolását követelve.

Vajon miért...?

Előzmény: leslie o7 (33597)
híg ember Creative Commons License 17 órája -1 0 33604

az állat önként ment a vágóhídra, amikor őt az ember oda kiséri

Rúgdosások közepett'. Ennyit a "boldogságukról" és "önkéntességükről" (1:45): https://vimeo.com/209441374 ...

híg ember Creative Commons License 17 órája -1 0 33603

Akik az állattartást korlátozni akarják, azok az embergyilkos Sátán eszközei

Tehát az a "sátánizmus", ha igyekszem mennél felelősségteljesebb, ethikusabb, empathikusabb, irgalmasabb, környezetkímélőbb,könyörületesebb sáfára lenni a ránkbízott teremtett világnak, igyekezvén mentől kevesebb szenvedést s fájdalmat okozni benne, míg az "igazak"  igyekszenek mennél ethikátlanabb, felelétlenebb, nemtörődömöbb, érzéketlenebb, könyörtelenebb, irgalmatlanabb, pusztítóbb életvitelt folytatni, törekedvén abban mentől több szenvedést s fájdalmat okozni.

Értem.

1Móz 18,71Sám 28,24Ám 6,4Lk 15,23

Ja, hogy te bronz- s vaskori zsidó vagy. Értem.

Az állatok lelkei és szellemei a hústestük megöletésével nem szenved semmi kárt.

Ezt ők is így élik meg, azért sírnak, könyörögnek, nyüszítenek, visítanak?

Az állatok teste  feletti uralmat Isten az embernek adta (1Móz 1,28)

Amibe nem tartozott leöletésök: 1Móz 1:29...

híg ember Creative Commons License 17 órája -1 0 33602

Emberek nem képesek elpusztítani a Földet az állattartással

Penig ép ez folyik, mán egész jó úton jártok: https://www.globalisfelmelegedes.info/okai/haszonallat-tartas/1106-az-allattenyesztes-a-klimavaltozas-vezeto-oka .

Ha nem lennének az állatok, az emberek már rég kipusztultak volna a Földről

?

az állatok túlszaporodásához nem járul hozzá

Az emlősök 96%-át az emberek s az általok tenyésztett emlősök (p.o. kecske, disznó, marha) teszik ki. Csak 4%-uk vadon élő bálna, zsiráf, szarvos, dolfin sat. A madarak 70%-a az ember által tenyésztett (főkint baromfi). Teljesen kipusztítjátok a bolygót mohóság'tokkal: https://youtube.com/shorts/szVvH4FVSbg?si=wN5O3vfbq_uP_SKW .

a tenyésztett állatok emberek táplálására szolgálnak

Az embert nem kell hússal "táplálni", hisz' vegánnak teremtetett az Ő képire s hasonlatosságára...

híg ember Creative Commons License 18 órája -1 0 33601

Nos ezért megy az állat boldogan a vágóhígra

Tehát ő "boldogságában" visít, könyörög (1:14): https://youtu.be/OUOK0AyHYAA?si=08nkANVNsZevQaZi ...

híg ember Creative Commons License 18 órája -1 0 33600

És mit is változtat az, ha az állat kifejezést elhagyod a fordításból?

Azt, hogy rájössz: a "minden" mégsem minden. Vagy ha igen, akkor jó étvágyat a rántott sziklavagdalthoz iszapmártással.

az állatok nem tartoznak Isten teremtményei közé nagyokos?

Akárha a szikla is teremtett dolog, kisbuta...

Előzmény: leslie o7 (33598)
híg ember Creative Commons License 18 órája -1 0 33599

Elterito egy éjszaka alatt magába szállt az 1 sértése miatt és elnézést kért

Dehogy'. Végiggondolta, hogy nem nagyon marad stabil játszótársa, ha mán te sem szólsz hozzá*, 'hát gyorsan "bocsánatot" kért. Te penig naívként - vagy inkább hiúként - örömmel belementél a játékba...

*mán attól kivan, hogy Laci évek olta szóra sem méltatja, attól meg végkép, hogy én meg holnapok olta

Előzmény: vámmentesss (33595)
leslie o7 Creative Commons License 18 órája -1 1 33598

Istennek minden teremtett állata jó

A görög textusban nem áll ott "állat"...

------------------------------------------------

És mit is változtat az, ha az állat kifejezést elhagyod a fordításból?

1.Tim. 4:4 ὅτι πᾶν κτίσμα θεοῦ καλόν, ¹ καὶ οὐδὲν ἀπόβλητον μετὰ εὐχαριστίας λαμβανόμενον, ¹ 5 

1.Tim. 4:4 Mert Istennek minden teremtménye  jó, és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;

Szerinted az állatok nem tartoznak Isten teremtményei közé nagyokos?

Előzmény: híg ember (33592)
leslie o7 Creative Commons License 18 órája -2 0 33597

Én ezt másként látom, szerintem “az állatok egyáltalán nem tartják megtiszteltetésnek azt, hogy a húsuk az emberek számára táplálékul szolgál”.

Az Isten amikor megteremtette az állítok lelkeit az 5. napon, majd az ember lelkét a hatodik napon,

ezeknek az állati lelkeknek elmagyarázta, hogy hogyan kell viszonyulniuk az emberhez.

A vízözön után az Isten az emberek és az állatok lelkeivel kötött szövetséget. Ezen szövetségnek része volt hogy az ember áldozati céllal meg kell, hogy ölje majd az állatok hústestét. Ellenben Isten megtiltotta az embernek, hogy a vérüket is elfogyassza, utalván arra, hogy abban van az állat lelke, amelyet az állatok önként engesztelésül adtak, hogy az Istennek az ember bűne miatt ne kelljen többé elpusztítani az állatokat.

Az állatok lelkei mindezt megértették, és önként alárendelték magukat az embereknek.

Szolgálták az embert, amíg testük életben van, és elfogadták testük megöletését és azt, hogy lelkük a vérük által az oltárra kerüljön engesztelés céljából.

Ezért az állat önként ment a vágóhídra, amikor őt az ember oda kiséri.

Az állatot lelkét és a szellemét a hústestének levágatása megszabadítja a szolgaság terhe alól.

Ezt azokra az állatokra értem, amelyeket az ember igába szokott fogni.

Ahogyan az ember számára, úgy az állatok számára is a lelket és a szellemet hordozó porhüvelytől való megszabadulás boldogsághoz, megszabaduláshoz vezet. Az állat lelke megszabadul a szolgaság alól, ami ezen a bűnnel terhelt földön az osztályrészévé vált.

Nos ezért megy az állat boldogan a vágóhígra.

Mint minden más kérdésben ebben a kérdésben is álláspontomat az Isten Szava alakította.

Az állatok alapvető rendeltetése, minden teremtményhez hasonlóan, hogy dicsőítsék Istent.

Ésaiás 43: 20 Dicsőíteni fog engem a mező vada, a sakálok és struccok, hogy vizet szereztem a pusztában; a kietlenben folyóvizeket, hogy választott népemnek inni adjak. 21 A nép, amelyet magamnak alkottam, hirdesse dicséretemet! 22 És mégsem engem hívtál segítségül Jákób, hanem meg fáradtál bennem Izrael! 23 Nem adtad nékem égőáldozatul bárányaidat, és áldozataiddal nem dicsőítettél engem; nem terheltelek ételáldozattal, és tömjénből illatáldozatot nem kértem. 24 Nem vettél pénzen nékem jó illatú nádat, és áldozataid kövérével jól nem tartottál, csak bűneiddel terheltél, gonoszságaiddal fárasztál engem. 

Az állatok levágatás általi feláldozása által dicsőítette az ember az Istent Ábeltől kezdve.

Ezt az állatok lelkei mind tudomásul vették, ezért mentek boldogan a vágóhídra, mert tudták, hogy testük levágatása által az ember az Istent dicsőíti. Ettől szebb halál az állat számára nem létezhetett.

Hasonlóan örvedez az állat lelke, amikor tudja, hogy a húsa, ha levágják ahelyett, hogy csak ganéjjá válna - amint az döghalál által bekövetkezik után bekövetkezik - az ember eledeléül szolgál majd,

és mielőtt azt az ember elfogyasztaná, hálát ad az istennek, és az istent dicsőíti azzal.

Ezért Isten megparancsolta a papoknak, hogy az áldozati húsból, ami az Isten dicsőségére szolgált, miután azt az Isten megszentelte, nem maradjon, hanem még aznap azt el kell fogyasztani, megadva így az állat lekének azt az örömet, hogy a testének levágatása nem volt hiába való, hisz az által az ember kétszeresen dicsőitette az Istenek Istenét. Először,amikor az Istennek feláldozta, másodszor 

pedig amikor azt még az nap elfogyasztotta, miközben ismét hálát adott az Istennek.

Az állatok teste  feletti uralmat Isten az embernek adta (1Móz 1,28), de a lelkeik és szellemeik sorsát a saját kezébe vette, Ő volt és maradt  azok tulajdonosa. (Zsolt 50,10k). 

Az uralomhoz alapvetően hozzátartozik a gondviselés, őrizés (vö. 1Móz 2,15). Az igaz ember ismeri állatának a kívánságát (Péld 12,10). 

A Biblia olykor az állatok egyes jó tulajdonságát - megszégyenítésként - példaképül állítja az ember elé (Ézs 1,3Péld 6,6kkMt 10,16). 

Ünnepi alkalmakra, megtisztelt vendégnek hízott borjút vágtak (1Móz 18,71Sám 28,24Ám 6,4Lk 15,23). Értékes áldozati állat volt (3Móz 9,2k.81Sám 16,2Mik 6,6). Szövetségkötésnél kettévágott borjú között mentek át (Jer 34,18k; vö. 1Móz 15,9kk).

Az állatok lelkei és szellemei a hústestük megöletésével nem szenved semmi kárt.

Ha nem lennének az állatok, az emberek már rég kipusztultak volna a Földről.

Akik az állattartást korlátozni akarják, azok az embergyilkos Sátán eszközei.

Semmiképp nem járul hozzá az állattartás a Föld pusztításához, ezért a  Jelenések Könyve 11:18-ban tett kijelentésre való hivatkozást az állatartókra és a húsevőkre, állatáldozatok bemutatóira való alkalmazása a Sátán szellemétől van és nem a Teremtő Istentől, aki az állatok testét az ember táplálékául szánta.

A föld, földkerekség kifejezést a Szentírás az emberiségre is használja. 

A Jelenések 11:18-ban is erről van szó.

Emberek nem képesek elpusztítani a Földet az állattartással.

Főleg úgy nem, hogy az állatok túlszaporodásához nem járul hozzá, húsállattartás, hisz a tenyésztett állatok emberek táplálására szolgálnak.

Isten szent szolgái közül sokan voltak juhok, kecskék , marhák tenyésztői és pásztorai, hozzájárulva ez által az emberek táplálásához, miközben az Isten dicsőségére is tartottak állatokat.

A Nóéval kötött szövetséget Isten az állatokra is kiterjesztette (1Móz 9,10). Részesei Isten gondviselő szeretetének (Zsolt 104,10-305Móz 25,4Jób 39-41; 1Kor 9,91Tim 5,18) és jogvédelmének az emberek gonoszságával szemben (2Móz 20,10; 23,115Móz 25,4; 22,6k). Nyomorúságukban az Úrhoz kiálthatnak, aki meghallgatja őket (Jób 38,41Jóel 1,20Zsolt 104,21-27). Olykor Isten ítéletének az eszközei (5Móz 32,24Ézs 56,9Jer 15,3Ez 34,5.8). Az állatok is részesei a messiási üdvígéreteknek. A Messiás békeországában megszűnik az emberek és az állatok közötti ellenségeskedés, a teremtettség megszabadul a mulandóság szolgálatától (Ézs 11,6k; 65,25Hós 2,20Róm 8,19.21). Olykor többet észlelnek a láthatatlan világból, mint az ember (4Móz 22,20kk1Sám 6,14), s jelen vannak Isten mennyei udvartartásában is (Ez 1,5kkJel 4,6kk). 

A törvény halálbüntetés terhe mellett megtiltotta az állatokkal való nemi közösülést (3Móz 18,23-29). 

Ennek ellenére az emberiség oda fajult , hogy világszerte olyan állatfarmokat hoztak létre, ahol állatokat idomítanak emberekkel való fajtalankodás céljára.

Ez ellen a H. N. Adventisták nem emelik fel a szavukat. Nem szerveznek világ szerte tüntetéseket az

a fajtalankodás céljára létrehozott  állatfarmok azonnali felszámolását követelve.

Csak azokat gyalázzák és fenyegetik, akik az állatokat húsfogyasztás céljából tenyésztik.

Vajon miért?

Előzmény: vámmentesss (33520)
vámmentesss Creative Commons License 22 órája 0 0 33596

Még mindig nem érted azt, amit pedig most is leírtam neked pl. a Jakab 3.15-17. alapján.

1. Egy dolog az, ha egy véleményt, tanítást nevez valaki démoni sugallatnak, ahogyan ezt teszi Jakab itt, vagy  pl. Pál is az 1. Tim. 4 elején. De ez csak a tanításra, véleményre vonatkozik és nem magára a személy egészére, aki azt kimondja, érted? 

2. A gond akkor kezdődik, ha magát a tévtanítást terjesztőt nevezed egy az egyben démoninak, sátáninak, az ördög atyától valónak olyankor, amikor csak a tanításainak egy kis része tévelygés.

3. Vannak persze olyan személyek is, akik valóban egy az egyben a sátán üzenetét képviselik, őket joggal lehet sátáni, gonosz, az ördög atyától való személyeknek nevezni.

Én az 1. pontban leírt álláspontot képviseltem feléd is, és képviselem olyanok felé is, akiknek nem értettem egyet a véleményével, lévén az eltérő vélemények közül nem lehet kettő igaz egy kérdés kapcsán, emiatt minimum az egyik, vagy akár mindkettő vagy emberi elme találmánya, vagy démoni sugallat, tanítás.

Te azonban engem a 3. pontba sorolsz, azaz egy az egyben, mint embert mondasz engem az ördögtől valónak, s nem csupán egyes véleményeimet nevezed annak.

Ez a különbség kettőnk között.

Előzmény: híg ember (33590)
vámmentesss Creative Commons License 23 órája 0 0 33595

Ja, te az evolúció-hívőre gondolsz? Így bedőltél neki? Azt hiszed szívből kért "bocsánatot" tőled?

——————————————-

Pont ez a gond az ördögfikkel, nem tudják felfogni azt, hogy valaki szívből megtérhet, megváltozhat.

Elterito 1 komoly sértést vágott a fejemhez néhány napja, te 9-et 1 hónapja.

Elterito egy éjszaka alatt magába szállt az 1 sértése miatt és elnézést kért, te egy hónap alatt nem szálltál magadba a nekem írt 9 válogatott sértésed miatt, és nem kértél elnézést, mert te képtelen vagy erre.

Amikor pedig eléd adják azt, hogy egyesek képesek egy adott helyzetben belátni a tévedésüket, akkor ördögfiként ugyanazt az érvelést teszed elénk az asztalra, amit Jób könyvében a Sátán tesz le Isten elé Jób személye kapcsán, mondván: Avagy ok nélkül féli-é Jób az Istent?“

Az ördögfik minden mögött érdeket sejtenek, lévén nem képesek megtérni és belátni dolgokat, akár egy szem tévedésüket sem.

Megjegyzem, nem csak elteritoről írtam, lévén ő csak az egyik nicktársunk a sok közül, aki már kért tőlem elnézést, és én is kértem már sokaktól elnézést itt.

De az ördögfik erre képtelenek.

Előzmény: híg ember (33540)
Zellem Estelen Creative Commons License 24 órája 0 0 33594

Lám a sok fundi, miként jut a téveszméi által egyetértésre:-)

híg ember Creative Commons License 24 órája -1 0 33593

jav.: Nem, ti nem vagytok...

Előzmény: híg ember (33588)
híg ember Creative Commons License 24 órája -1 0 33592

Istennek minden teremtett állata jó

A görög textusban nem áll ott "állat"...

híg ember Creative Commons License 24 órája -1 0 33591

"Ez a két húsféleség jöhet"

Ez őket nem vígasztalja...

híg ember Creative Commons License 24 órája -2 0 33590

szépen felvettem a kesztyűt a vádlómmal szemben, és leírtam a véleményemet

Én is. Te meg megsértődtél...

Előzmény: vámmentesss (33587)
bethsabé Creative Commons License 24 órája -3 0 33589

-Csak csont nélküli csirkecomb kókuszzsírban rántva, forgótárcsás olajsütőben, párolt rizzsel. Holnap, pedig tilápia kókuszzsírban rántva, törtburgonyával, vajjal ízesítve lesz. Ez a két húsféleség jöhet.

A fűszeres dolgokat nem szeretem. A tejet sem a sajtot sem, mert tehenet nem láttak.

A kolbászt és a hurkát sem szeretem, és a sós dolgokat sem. Hogy tisztában légy, az étel nem fogja a hitemet megváltoztatni és az Istennel való szellemi kapcsolatomat sem. 

-------

1Tim 4,4 Mert Istennek minden teremtett állata , és semmi sem megvetendő, ha hálaadással élnek azzal;

-----

Álomlátó anyátok tévedett.

Előzmény: híg ember (33580)
híg ember Creative Commons License 24 órája -2 0 33588

A világrendszer elhiteti az emberrel, hogy ő a hibás és a "tehénfing" (metánkibocsátás) és az egyéni ökolábnyom miatt.

Nem ti nem vagytok felelősek. Ti jók vagytok, csupa empáthia, irgalom, könyörület. Csak a tudjukkik, na ők a hibásak...

Előzmény: bethsabé (33584)
vámmentesss Creative Commons License 24 órája -2 0 33587

Értelemszerű az Ige alapján (pl. Jakab 3.15.17.), hogy számos tévtanító és tevtanítás létezik, és ezek Jakab szerint is vagy emberi elme termékei, vagy démonok sugallata.

Ha én folyamatosan megsértődtem volna az elmúlt 22 évben amiatt, hogy mennyi hgy-s tanítást, vagy az én privát véleményemet nevezték “démoni tanoknak”, akkor pár nap után kifordultam volna innen már 22 éve.

De nem sértődtem meg, hanem szépen felvettem a kesztyűt a vádlómmal szemben, és leírtam a véleményemet, amit vagy elfogadtak, vagy nem.

De ez én vagyok, te pedig megsértődsz ilyen minősítésen. Pedig lehetséges minimum elméleti szinten és minimum Jakab idézett igéi alapján.

Előzmény: híg ember (33583)
híg ember Creative Commons License 24 órája -2 0 33586

totális kontroll alá vonja az embert

De miért ne tudná kontrollálni az embert úgy, hogy közben esznek húst...?

Előzmény: bethsabé (33567)
híg ember Creative Commons License 25 órája -2 0 33585

Istent lenézed?

Aki vegánnak teremté az embert az Ő képire s hasonlatosságára?

Beveszed az ökolábnyomot?

M'ék a több: a 8 md vagy a 78 md: m'éknek nagyobb az ökolábnyoma? Gondolkozz. Fog menni....?

Előzmény: bethsabé (33584)
bethsabé Creative Commons License 25 órája -2 0 33584

-Istent lenézed? Az álomlátó anyátok megment majd titeket? 

Beveszed az ökolábnyomot? A "tehén finggal" elhitetik az embereket. El vagy hitetve a fenevad által.

A világrendszer elhiteti az emberrel, hogy ő a hibás és a "tehénfing" (metánkibocsátás) és az egyéni ökolábnyom miatt.

-------------

Jel 13,14 És elhiteti a földnek lakosait a jelekkel, a melyek adatának néki, hogy cselekedje a fenevad előtt; azt mondván a föld lakosainak, hogy csinálják meg a fenevadnak képét, a ki fegyverrel megsebesíttetett vala, de megelevenedett.

Előzmény: híg ember (33569)
híg ember Creative Commons License 25 órája -2 0 33583

Te ledémonoztad tanaimat. Az nem túlzó sértés...?

Előzmény: vámmentesss (33581)
híg ember Creative Commons License 25 órája -2 0 33582

Tehát ezt az aberrált, barbár hagyományt akarod "ápolni" az irgalmasság helyett: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=171277907&t=9193158

Előzmény: bethsabé (33567)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!