Keresés

Részletes keresés

La di la di da Creative Commons License 2001.01.12 0 0 23
Hello! Nagyon régen néztem be ide, mostmár kialakult a mikró helye, hasznossága, de meg kell mondanom én nemigen vagyok kibékülve vele. 99%-ban melegítésre használjuk, de az sem az igazi, mert mikor elkezdem enni, tűzforró az étel, mire a feléhez érek, már hideg. Hogy lehet úgy melegíteni mikróban, hogy ne így legyen? Az egyetlen, amire tényleg jó, hogy a kávét megmelegítse, arra meg kicsit drága. Persze kiolvasztani lehet vele, vajat lágyítani, sőt még kelesztettünk is benne, ezek hasznos dolgok, meg a tészta megmelegítésére is jó, de akkor is túl hamar kihűlnek az ilyen ételek.
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 22
Köszi!

Találtam 3 féle mikros könyvet. Tényleg felesleges (de ajándéknak nem volt rossz).

Előzmény: Mulan (21)
Mulan Creative Commons License 2001.01.08 0 0 21
Ha adsz egy postacímet, elküldöm. (Tényleg nem rossz egyébként, csak hamar rájön az ember, hogy mennyire felesleges.)
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.21 0 0 20
én is így sejtem, de kedvcsinálónak, valamint a mikroval szembeni ellenérzés legyőzését erősítendő szeretném mint fegyver bevetni
Előzmény: Mulan (19)
Mulan Creative Commons License 2000.12.20 0 0 19
Pár Gyula-Orskó Ferenc: Magyaros ízek mikrohullámmal

Persze akkor vettem, amikor az első mikrót, de nagyon hamar rájön az ember, hogy teljesen fölösleges külön könyv:-)

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.20 0 0 18
SOS!

létezik olyan szakácskönyv, ami "mikrospecifikus"???

La di la di da Creative Commons License 2000.08.22 0 0 17
Örömmel jelentem, hogy tegnap belevágtam, s sikerült életem első sütése a mikróban. Vizes piskótát csináltam, mert nem tudtam milyen lesz, s sajnáltam a tojást, ha nem sikerülne. Sikerült, pillanatok alatt elfogyott és nem lett meleg a konyhában, bár érdekes volt a piskótasütésnél régebben nem tapasztalt erősebb tojásszag, de az hamar elmúlt.
Mulan Creative Commons License 2000.08.21 0 0 16
Ladi, kedves!

Elnézést, hogy ilyen sokáig tartott, de nem találtam piskótát. Viszont van azért abban a könyvben egy kötetnyi mikrós recept, (sütik a legkevésbé), ha valami konkrétan érdekel - most magammal hoztam a könyvet.

Előzmény: La di la di da (15)
La di la di da Creative Commons License 2000.08.17 0 0 15
Örömmel jelentem, hogy életünk első mikrós étele tegnap elkészült, sőt meg is ettük. Rakottkrumpli volt, amit ennyire gyorsan és ilyen melegben hétköznap biztos hogy nem tudtunk volna másban megcsinálni. Talán a krumplit tovább kellett volna főzni, de az íze is meglepően jó volt és a grillel a tetejére szórt sajtot is sikerült megbarnítani.
Clea Creative Commons License 2000.08.16 0 0 14
Bocs, Mulan, nem voltam elég figyelmes, a topicindítóban volt valami olyasmi, hogy "tudom, hogy a mikro elsősorban melegítésre való..."
Clea
Előzmény: Mulan (10)
La di la di da Creative Commons License 2000.08.16 0 0 13
Köszi, írtam is neki, kíváncsian várom, írni fog-e ide?
Előzmény: Les (12)
Les Creative Commons License 2000.08.16 0 0 12
Sziasztok.

Annak idején (3 éve) a Szegedi Élelmiszeripari Főiskolán volt egy tanárunk, aki mikrohullámú technológiából disszertált és egyik előadásán arra kért minket, hogy _ne_főzzünk a mikróban. Csak melegítésre, fagyos dolgok felengedésére használjuk. Sajnos nem értettem a magyarázatot, mert nem technológia szakra jártam és nem is érdekelt annyira a dolog. Dr. Szabó Gábornak hívják az illetőt, lehet, hogy van hozzáférhető anyaga a neten a témában. www.szef.u-szeged.hu

Les

Mulan Creative Commons License 2000.08.16 0 0 11
Azt tényleg grillezni kellett volna, amikor már felengedett:-)
Előzmény: La di la di da (9)
Mulan Creative Commons License 2000.08.16 0 0 10
Clea, kedves! Én állítottam volna olyasmit, hogy csak melegítésre való?

SKing, kedves!
Főzés az (akár fedővel, akár anélkül), amikor a "főzendő" annyi vízben van, ami ellepi. Párolás, amikor a ysiradékon megforgatott alapanyag alá csak kevés folyadékot teszünk, és fedő alatt, mintegy gőzben puhul meg. Sütés pedig az, amikor egyáltalán nem teszünk alá folyadékot.

Az a mikrofedő miben különbözik egy normál fedőtől? Én a jénaik fedőjét szoktam használni a mikróban, vagy kutyaközönségesen egy tányért:-)

ke, kedves, mit vársz szkeptikusan?

La di la di da Creative Commons License 2000.08.16 0 0 9
Tegnap a mikrót egy fagyasztott pizzával próbáltuk ki. Eredmény: ami a sütőben finom ropogós tésztájú volt, az átmelegedett, csak éppen olyan undorító hajlékony tésztája lett. Azért megettük, de miért lett ilyen?
muzsa Creative Commons License 2000.08.16 0 0 8
mikrózott vajas/sajtos kenyér. a legjobb, ma is azt ebédeltem:)
Clea Creative Commons License 2000.08.16 0 0 7
Piskótát is lehet benne sütni, csak arra kell vigyázni, hogy sokkal gyorsabban megsül, mint a sütőben (5-8 perc, a mikro teljesítényétől függően), meg kicsit más lesz az íze is.

Szerintem egyáltalán nem "csak" melegítésre való, bár a főzéshez tényleg nem a legolcsóbb, kis teljesítményű sütők a jók.

Előzmény: Mulan (3)
kicsi emma Creative Commons License 2000.08.16 0 0 5
kivancsian varom...

A Szkeptikus ke

La di la di da Creative Commons License 2000.08.16 0 0 4
SKing: Ne haragudj, de a fogalmak mit jelentennek itt, pl. a sütés és főzés közötti különbség? Én csak külön tudok grillezni.
Előzmény: Törölt nick (2)
Mulan Creative Commons License 2000.08.16 0 0 3
Térjünk a tárgyra:

1. Mint már említettem, nekem nem grillezős a mikróm, így ebben nincs tapasztalatom, de gondolom, ugyanúgy kell használni, mintha külön lenne egy mikród meg egy grillsütőd, legfeljebb nem kell kivenned és átraknod a megpárolt húst, ha meg is akarod pirítani (vagy fordítva).

Sütikhez nem kell a grill-funkció: kevert tésztákat, kelt tésztát simán lehet csinálni; a piskótát konkrétan nem tudom, de van otthon egy mikrós könyvem, holnapra megnézem, piskóta van-e benne.

2. Általában nem kell különösebben átdolgozni a recepteket. Lényeges különbség, hogy a rántás elkészítésével kezdheted a főzelék, leves főzését, mert sem leégni, sem kifutni nem fog.

La di la di da Creative Commons License 2000.08.16 0 0 1
Kedves Mulan! Remélem nemcsak miattam nyílik meg ez az oldal, az biztos, hogy mint legtapasztalatlanabb olvasója, minden információnak hálás leszek, s remélem eljön majd az idő, mikor én is adhatok ötleteket.
Vanek Creative Commons License 2000.08.16 0 0 0
Kedves Mulan!

Nagy örömömre szolgál a topicod, de szíves engedelmeddel, most nem másolom be a Vanek-féle rántott nulla receptjét, ugyanis az mikróban nem készíthető el!

Mulan Creative Commons License 2000.08.16 0 0 topiknyitó
La di la di da kérdését idézem:
Kedves Mulan! Megvan a mikró, igaz a grillt csak külön tudja. Kérdésem:
1. ki lehet ezt védeni? Mondjuk egy piskóta süthető így?
2. Egy receptre van-e általános szabály, hogy hogyan lehet mikróra átdolgozni? Tudom, hogy a mikró elsősorban melegítésre való, de egyszer-kétszer szívesen kipróbálnánk a főzést is benne. Utolsó kérdés, mikrós oldalt tudsz-e?

Az utolsót máris megválaszolom: most már igen!:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!