Gratula a fogáshoz! Talán a BB-s széria jobban sikerült a BD-hez képest, ezért találni könnyebben:) Én már pár éve kiegyeztem ezzel a BB-vel, mert sohasem láttam a másik 50-es blokkot. Ez is típusazonos;)
A nullával kezdődő párosító és a négy számjegyű között nem tudom, hogy mi lehet a logikai különbség. Jó lenne látni egy másik 5000 alatti párosítót...
Az egy kivezetés teljesen normális ezeknél. A gyújtáskapcsolón ha jól tudom nem is volt slussz állás. A 100/48 használati utasításban nem találtam semmit annak idején arról, hogy hogyan is kell leállítani a motort. Arra gondoltam, hogy ha teljesen visszaengedték a gázkart akkor lefulladt, mint a Dongó. A tegnapi blokkoknál nem lehet, hogy a második kivezetés utólagosan lett kifúrva?
Megpucoltam az alját csak Rö2 meg 3 ezeket találtam,előszedtem a 100/48 blokkom azon meg a blokkszám 23504 párosító 6658,a másik blokkon amit felraktam lehet azért kezdődött nullával mert az volt az ötszámjegyre váltás?
IZ881: 100/48-as blokkok rendelkeznek ilyen alacsony párosítókkal. Jó eséllyel a 40-es évek végéről, esetleg 1950-ből származik.
8F: ez is valami hasonló lehet, mivel a százasoknak van öt számjegyű azonosítója. A 8F valami jelentéssel bír ha jól gondolom, és utána jött a megszokott számsor.
Ezeknek a blokkoknak az alján esetleg nincsenek egyéb jelölések? Ott is szokott lenni pár korai darabon.
Már M125-öst is egyszerűbb volt szerezni, és az után kb az 54-esek bukkannak elő- közte semmi. Ha nem lessz más kiegyezek BB-s blokkal is- legyen szerencséd, és akkor nekem is lehet blokkom:)
Én szoktam nézegetni a börzéken árult blokkok számait, de már kissé belefáradtam, hogy mindig Danuvia blokkokat látok csak. Néha akad egy-egy teleszkópos blokk. Na majd 26-ban:) Ha találok egy BD-set akkor biztos megveszem, és lesz egy fölös BB-sem.
Szia! 125/50-est építesz igaz? Ritka madár, nem lesz egyszerű dolog. Nekem egy BD-s vázam BB-s blokkal. Ha lenne valakinek cserébe BD-s blokkja úgy elcserélném, de ezt is nehéz volt beszerezni, pedig már jó pár éve volt.
Korábban mindig Berta dugattyúhoz fúrattam a hengereket, de mostanában eltűntek. Talán leállt a gyártás? Hosszabb távon egy Pannóniában dolgozik nálam, ott 6000 km megvolt mindenféle probléma nélkül. Csepelben nem tudtam még tartós próbára tenni:(
A régi dugattyúknál úgy vettem észre, hogy három gyűrűt alkalmaztak a gyártáskor, a mostaniakon beérik kettővel is.
Én is pontosan ezt gondoltam a dugattyúkról de nálam sokkal tapasztaltabb szakemberek állítják, hogy a most kapható dugattyúk, gyűrűk rosszabb minőségűek! Van valakinek véleménye, tapasztalata a Berta dugattyúról?
Ez akkor nem is volt olyan nagy hiba. Még olcsón megúsztad, és ha már ki van fordítva a blokk kap új csapágyakat és szimmeringeket is. A dugattyún ha eddig bizonyított az a két húzásnyom nem a világ vége. Ha nem kopott túlzottan a hengerfurat szerintem sem érdemes cserélni. Én mondjuk csodálkozom, hogy a mostani dugattyúkra azt mondják rosszak, én pont fordítva gondoltam volna, az 50-es 60-as évek beliekre. Persze azokból is voltak jobb és rosszabb szériák.
A kerék jól néz ki, passzol így a motorodhoz. Ahogy nézem a küllőanyák kaptak egy-egy speciális csészét, ezzel nem lehet gond. Még jó idők vannak, egy rövid körre akár ki is próbálhatod majd a gépet:)
T.Fórumtársak! A blokk szét lett húzva /a hiba 2-be szinte lehetetlen felváltani/ a hiba a léptetővilla tengely végén van egy rugótartó anya /17-es kulcs/ teljesen le volt lazulva, lötyögött az egész! Ezért kellett széthúzni a blokkot! A dugattyúban van pár húzás nyom de nálam okosabbak is azt mondják többek közt Tábori Mester is a fúrást csínján keveset használom a motort, sokáig tar a bejáratás és a dugattyúk melyeket kapni lehet igen csak rossz minőségűek. Egyébként a motor szépen járt és van benn kompresszió tehát hagyom! Az összes csapágyat kicserélem prémium minőségűre a 7 csapágynál postával együtt is cirka 5 ezer forintot nyertem + viton szimeringet rakok be. Az első kerék is kész de a taiwani ráf és a küllő nagy szopás a ráfban 6-os a furat a küllő anya 5-ös és hosszabb pár mm-el a küllő! Ha nincsenek a veterános barátaim egy darabig eljátszattam volna! Elnézést ha kicsit hosszúra nyúlt a beszámolóm!
A C3-as mondjuk mindig is drágább szokott lenni, de hogyha ugyanaz a csapágy kerül fele annyiba akkor már érdemes máshonnan rendelni. Még kérdés, hogy mennyibe kerül a küldés. Több csapágynál azért megtérül.
Nekem egyik blokkomnál volt, hogy 2-3 között akadt el a folyamat. Finoman le kellett nyomni a váltókart csak annyira, hogy ne menjen vissza a váltó üresbe, majd utána vette a hármast.Pontosan nem tudom, hogy melyik alkatrész okozta, mert kompletten kicseréltem az egész mechanizmust.
Tuti nem kuplung! Sajnos! Kivettem a blokkot / most már rutinos vagyok 20 perc alatt/ tekerem a lánckereket 1-be szépen "beugrik" 2-be érzem , hogy "számolja" a fogakat de nem akar felváltani. Jövő héten szétszedem, beszámolok róla! Most csapágybeszerzés folyik itt Kaposváron 2 ezer Ft-t kérnek a Koyo C3 csapágyért rendelésre találtam 930 Ft-ért a Neten! Érdekes dolgok ezek!
Akkor meg az új erős rugó összetapasztja a lamellákat?
Nagy motorjaimnál volt az a jelenség, hogy egyesbe rakva csattant a váltó, de ezeknél a kisebb motoroknál is megvan, csak nem olyan erősen. Itt is a tapadás miatt volt a jelenség. Igaz, utána a váltások már simán mentek.
A kuplung "tuti" jó pár hónapja lettek a rugók cserélve és ezidáig nem csinálta! Előtte párszor már előfordult, hogy félreváltott, de most szinte lehetetlen betenni 2-be. 2-ből 3-ba mint a vaj! Én is kíváncsi vagyok mi lehet remélem be tudom szerezni a hibás alkatrészt. Idén már nem motorozom vele beszerzem a csapágyakat, szimeringet! Az első kerék is elkészült lefestettem feketére a krómozott ráfot de elsőre jól beszoptam a festéssel! A küllőzés sem volt sima ügy a Taiwani ráfhoz pár mm-el hosszabbak a küllők!