Keresés

Részletes keresés

Anobla Creative Commons License 2025.12.23 0 0 38709

Sikerült!!! Köszönöm a segítséget! A helyes képlet:

=HAHIBA(SZŰRŐ(Library!A:A; NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES(JOBB(CELLA("filenév");HOSSZ(CELLA("filenév"))-SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filenév"))); Library!A:A)))); "Nincs találat")

F9-t néha kell nyomni a frissítéshez.

Ez automatikusan szűri a Library munkalapon az A oszlop elemeit az adott munkalap nevével, aminek az első cellájába beillesztjük!

Szuper!

Anobla Creative Commons License 2025.12.23 0 0 38708

A chatgpt ezt a két képletet ajánlotta:

=HA(NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("Warhammer";A1)));SOR();"")

=HAHIBA(INDEX(A:A;KICSI(B:B;SOR(1:1)));"")

Hasonlóan a tiedhez az első a B segédoszlopba írva és végighúzva, a második pedig kigyűjti a találatokat.

Előzmény: pimre (38703)
Anobla Creative Commons License 2025.12.23 0 0 38707

Szia!

Köszönöm, hogy megpróbáltad megoldani, de nem működött. Átírtam az adatokat: 

=SZŰRŐ(Library!A:A;Library!A:A=JOBB(CELLA("C:UsersAdminDocuments[Minta.xlsx]Warhammer");HOSSZ(CELLA("C:UsersAdminDocuments[Minta.xlsx]Warhammer"))- MAX(HA(NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("";CELLA("C:UsersAdminDocuments[Minta.xlsx]Warhammer"); SOR(1:255))));SZÖVEG.KERES("]";CELLA("C:UsersAdminDocuments[Minta.xlsx]Warhammer");SOR(1:255)))));"X")

Remélem mindent pontosan csináltam. A chatgpt szerint már a CELLA("filenév") megadás is hibás.

Szerinte nem is használható a SZŰRŐ függvény mivel:

Excel 2021:

nem tartalmaz dinamikus tömbfüggvényeket

nem tudja kiszámolni a SZŰRŐ()-t

Viszont a képletszerkesztő:

egy közös, új függvény-adatbázisból dolgozik

amit a Microsoft 365 + Office közös komponensei használnak

📌 Ezért:

felajánlja: SZŰRŐ, RENDEZ, EGYEDI, stb.

akkor is, ha a motor nem tudja végrehajtani

Ha esetleg nálad működik, akkor tudsz készíteni egy minta xlsx-t, elég ha csak 10 adatot beleteszel?

Üdv!

Előzmény: Fferenc50 (38706)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.12.23 0 0 38706

Szia!

Próbáld ki ezt a képletet:

=SZŰRŐ(Library!A1:H23;Library!A1:A23=JOBB(CELLA("filenév");HOSSZ(CELLA("filenév"))- MAX(HA(NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("\";CELLA("filenév"); SOR(1:255))));SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filenév");SOR(1:255)))));"X")

Mire figyelj:

A1:H23 helyére írd azt a tartományt, amelyben a szűrést szeretnéd végrehajtani.

A1:A23 helyére pedig a szűrési oszlopot. Ha egy oszlopot szeretnél szűrni csak, akkor mindkét helyre ugyanaz a tartomány kerüljön.

Ha a fájlod hálózaton van, akkor a "\"(backslahs) helyett használd a "/" per jelet.

A fájlnevet egy külön cellában megnézheted az alábbi képlettel:

=CELLA("filenév")

Pl. C:\Users\TESZT\Documents\Valami\[Valami.xlsx]Kalap

Itt láthatod, milyen elválasztójel van a könyvtárak között, továbbá láthatod a munkalap neve előtti karaktert ("]"). Ha más van ott, akkor azt kell a képletben a "]" helyére írni.

Ez alapján tudod módosítani a Szűrő képletet, hogy munkára bírd.

Ha megváltoztatod a munkalap nevét változik a képlet is. Viszont nagy valószínűséggel újra kell számoltatnod a képletet pl. F9-cel vagy menú - képletek - újraszámolás meghívásával.

Ez magyar nyelvű Excelben működik, angol esetén angol függvénynév és lehet, hogy vessző kell a pontosvesszők helyett a képletben.

Remélem sikerülni fog.

Üdv.

Előzmény: Anobla (38704)
Anobla Creative Commons License 2025.12.22 0 0 38705

Kedves PImre!

Köszönöm a javaslatod!

Sajnos azért nem jó nekem, mert automatizálni szeretném a dolgot, azaz ha lehet kerülném a segédoszlop használatát és lehetőleg egy képlettel szűrném le az adatokat. A chatgpt tömbösítést és egy csomó más dolgot is ajánlott, de eddig egyik sem működött. Előbb-utóbb lesz megoldás, csak rá kell jönni. Remélem van itt az oldalon, aki esetleg meg tudja oldani a feladatot.

Eredetileg úgy kértem a képletet a chatgpt-től, hogy van egy fő munkalapom (library névvel) és ha létrehozok egy üres munkalapot pl.:warhammer névvel, akkor a képlet már kapásból kiolvassa a mukalap nevéből a keresett szöveget, így csak a szűrést kell még valahogy megoldani a library munkalapon lévő adatokkal. Így automatizált lesz, a dolog, mert ha lemásolom a munkalapot a képlettel, akkor csak a nevét kell megváltoztatnom és bármire megcsinálja a szűrést.

Előzmény: pimre (38703)
Anobla Creative Commons License 2025.12.22 0 0 38704

Szia!

Már megnéztem a Szűrő függvényt, igazából a végét nem értettem. A Chatgpt-t hívtam segítségül, de kb. egy óra után feladtam, mert bármilyen függvényt írt (legalább 15 különböző megoldást) egyik sem működött. Pedig lépésről-lépésre követtem az utasításokat. A hibák után mindig megmagyarázta, hogy mi lehet a hiba oka. Utoljára már makrót akart készíteni, de én azt már nem akartam használni. Ezért kérdeztem meg, hátha van itt a fórumon olyan Excel guru, akin nem fog ki a feladat. 

Előzmény: Fferenc50 (38702)
pimre Creative Commons License 2025.12.22 0 0 38703

Szia, lehet, hogy nem túl elegáns, de én a következőt gondolom egy mintával:

Az A oszlopban van az eredeti listád. a B oszlopba írtam a kereső függvényt a Star Wars szöveggel, amit végig húztam lefelé a teljes listában. Ahol a függvény megtalálta, ott egy számot írt, ami a keresett szöveg kezdete. Ez persze itt neked nem érdekes. Ahol nem találja a függvény, ott #ÉRTÉK hibát ír. 

Ezután a B oszlopon állva rákattintasz a Rendezés és szűrés gombra, majd a Szűrőre. Erre a b oszlopon megjelenik egy lefelé nyíl, erre kattintva kiveszed a pipát az #ÉRTÉK! mellől, majd OK, és ékkor megmarad a szűrt lista.

Az így kapott A oszlop tartalmát bemásolod egy másik munkalapra, és akkor csak a Star Wars adatok lesznek amunkalapon. Aztán ugyanígy folytathatod a Warhammer, meg a többi címmel.

Előzmény: Anobla (38701)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.12.21 0 0 38702

Szia!

A 2021-es Excelben már van SZŰRŐ (FILTER) függvény. Nézd meg légy szíves.

A SZŰRŐ függvény - A Microsoft ügyfélszolgálata

Üdv.

Előzmény: Anobla (38701)
Anobla Creative Commons License 2025.12.21 0 0 38701

Sziasztok!

Milyen függvénnyel tudnám leszűrni egy listából egy adott nevet tartalmazó cellákat?

Adott egy oszlop, amiben sok könyv cím található, szeretném az összes olyan címet kigyűjteni egy másik munkalapon, ami tartalmazza "Star Wars" szöveget, egy másik munkalapra "Warhammer" szöveget tartalmazókat és így tovább... A munkalap neve Library, amiben egy oszlopban vannak az adatok egymás alatt.

Excel 2021

Előre is köszönöm a segítséget.

Fferenc50 Creative Commons License 2025.12.17 0 0 38700

Szia!

Szerintem működhet a külön munkalap eszközönként.

Létrehozol egy első "tartalomjegyzék" munkalapot, amelyen az eszköznevekhez felveszel egy hiperhivatkozást, ami az adott eszköz munkalapjára utal.

Az eszköz munkalapjára pedig egy tartalomjegyzék - esetleg egy előző és egy következő - hivatkozást, amivel lehet ugrálni.

Így minden eszközhöz olyan leírást tudsz csinálni - akár fényképet is beszúrva - amilyet szeretnél.

Üdv.

Előzmény: Ro Bot (38699)
Ro Bot Creative Commons License 2025.12.17 -1 0 38699

Köszönöm a segítséget, így tisztább a kép.

Egyébként ez nem program, hanem adatszerkezet probléma, vagy harminc oszlopot kellene felvenni, de mindenféle eszköznek csak 1-5 oszlopa lesz, erre kerestem volna megoldást.

A másik út persze az lehet, hogy minden típusú eszköznek külön lapot kell definiálni, akkor meg azokon kell keresgélni, hogy vajon melyik cucc melyik lapon lehet.

Előzmény: Fferenc50 (38698)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.12.16 0 2 38698

Szia!

Sajnálom, én csak az Excellel foglalkozok, a Libreoffice-t nem is ismerem.

Üdv.

Ps. Ez egy Exceles topik, nem Libre-s.

Előzmény: Ro Bot (38697)
Ro Bot Creative Commons License 2025.12.16 0 0 38697

Kössz, ilyeneket találtam a weben is, nem sokat érnek.

Megnevezés, típus, gyári szám, vétel dátuma, vételár - ennyi használható, a többi marhaság, miközben a többi lényeges dolog marad ki, amelyek típusonként egyediek.

Az öt alapadatnál én tovább jutottam, de különböző fajtájú cuccoknál egyedi dolgokat kell kiírni, ezért felejtettem el a lényegeseket beírni. :-(((

Megírtam, de nem olvastad el:

Excel-t nagyon régóta meg nem használok

Az ok: Libreoffice évek óta jól használható, adományért bőven megéri. (az elődjei még nem voltak jók, addig kitartottam az excelnél.)

Előzmény: Fferenc50 (38696)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.12.16 0 0 38696

Szia!

Amikor megnyitod az Excelt, ne az üres munkafüzetre kattints, hanem a további sablonokra.

Itt keresd meg az Otthoni leltár sablont (nekem azért látszik itt az elején, mert egyszer már megnyitottam).

Ha megtalálod, rákattintasz és utána a létrehozást választod.

Ilyen lesz:

Remélem, sikerül megtalálni és tudja, amit szeretnél.

Milyen Excel verziód van? Nekem 365 van.

Üdv.

Előzmény: Ro Bot (38695)
Ro Bot Creative Commons License 2025.12.16 -1 0 38695

Weben nem találtam, csak vállalkozásoknak szólókat, azok is inkább könyvelőknek voltak.

Excel-t nagyon régóta meg nem használok, kitennél pár képet róla, hogy szerinted miért jó az a sablon?

Előzmény: Fferenc50 (38694)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.12.15 0 0 38694

Szia!

Esetleg próbáld meg a megnyitásnál a sablonok közül az Otthoni leltárt kiválasztani és megnézni.

Üdv.

Előzmény: Ro Bot (38693)
Ro Bot Creative Commons License 2025.12.15 0 0 38693

Tud valaki letölthető nyilvántartást eszközökről, (mobiltelefon, PC, szerszámok, gépek, fényképezőgép, stb) ahol minden fontos dolgot lehet tárolni, hogy szükség esetén azonnal kéznél legyen?

Többször nekiálltam, de annyira különböző adatokat kellett beírni, hogy mindig kihagytam valamit, és most sajnos mobiltelefonnál a két IMEEI szám kellett volna a letiltáshoz, ami valahol egy papíron volt, csak eltűnt.:-(

Garashan Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38692

Lehet félreérthetően fogalmaztam. Modulos felhasználói függvénnyel nem sikerült megoldani és a kereséseim is ebben erősítettek meg, hogy ezt azzal nem lehet megoldani.

Előzmény: Takeoff. (38674)
m54-b Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38691

Lássuk!

Előzmény: djuice (38690)
djuice Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38690

Köszi a fáradozásokat!

Gondoltam egy merészet. Megkértem a mesterséges intelligenciát rá. 2 perc alatt megoldotta hrml + javascript kóddal! Váó! 😀

https://jsbin.com/kacenavile

m54-b Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38689

Elfeledkeztem a visszaper hibáról. Itt a javítás:

hova_ment = hova_ment & "\"

Előzmény: m54-b (38688)
m54-b Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38688

Ha nem foglalkozunk azzal, hogy az azonos betűk egy szóban egyszínűek, és a teljes színezést rábízzuk a valamilyen véletlenre, akkor:

fogsz egy Word dokut, felsorolod a szavakat

a VBA részbe bemásolod a lenti makrót. Futtatod.

Ekkora betűid lesznek:

(A4-es oldal, 6 betű fér egy oldalra)

Minden betűhöz létrehoz egy Word dokut, benne annyi betűvel, amennyi a felsorolásban van. Ha 6-nál több, akkor több oldalon.

Ezeket elmenti (célszerű külön könyvtárba tenni)

Az egyes betük dokujait tetszés szerinti keverésben nyomtathatod a különböző színes papírokra. Remélem most jól értelmeztem a dolgot.

Office 2007-ben készült, remélem újabbakban is működik. 

Kicsit gány a makró, szóval azt kérem nem kritizálni.

Sub karacsonyi_szavak()

Dim szavak(100) As String
Dim betu(255) As Byte
Dim objPage As Page
hova_ment = ActiveDocument.Path
hova_ment = hova_ment & ""

oszlop_tav = 180
oszlop = 60
sor = 100
sor_tav = 300
betumeret = 150

'beolvasás
For i = 1 To ActiveDocument.Paragraphs.Count
    ActiveDocument.Paragraphs(i).Range.Select
szavak(i) = Selection
Next i

'betűkre bont

For i = 1 To ActiveDocument.Paragraphs.Count
For j = 1 To Len(szavak(i))

x = Asc(Mid(szavak(i), j, 1))
    If x <> 13 Then
    betu(x) = betu(x) + 1
    End If

Next j
Next i

Documents.Add DocumentType:=wdNewBlankDocument

'kiírás
'For i = 1 To 255
 '   If betu(i) > 0 Then
  '  Selection.TypeText Chr(i) & " " & Val(betu(i)) & Chr(13)
   ' End If
'Next i

For i = 1 To 255

If betu(i) > 0 Then
    For j = 1 To betu(i)
    ActiveDocument.Shapes.AddTextEffect(msoTextEffect1, Chr(i), "Arial Black", _
        betumeret, msoFalse, msoFalse, oszlop, sor).Select
    oszlop = oszlop + oszlop_tav
    If oszlop > 500 Then
        oszlop = 60
        sor = sor + sor_tav
        If sor > 600 Then
         Selection.MoveRight Unit:=wdCharacter, Count:=1
         Selection.InsertBreak
         Selection.MoveLeft Unit:=wdCharacter, Count:=2
        Selection.InsertParagraph
        Selection.GoTo wdGoToPage, wdGoToAbsolute, 1
        Set objPage = ActiveDocument.ActiveWindow.Panes(1).Pages.Item(1)
         sor = 100
         oszlop = 60
        End If
    End If
Next j

End If
If betu(i) <> 0 Then
ActiveDocument.SaveAs (hova_ment & Chr(i) & ".docx")
ActiveDocument.Close
    Documents.Add DocumentType:=wdNewBlankDocument
    sor = 100
    oszlop = 60
End If
Next i

End Sub

Előzmény: m54-b (38686)
Delila_10 Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38687

Szia!

Szerintem azzal kell kezdeni, hogy a szövegeket betűikre szeded szét, függőleges, vagy vízszintes elosztással. 

Ezután az első sort, vagy oszlopot átviszed Wordbe körlevélként, ott kedvedre formázhatod. Kinyomtatod az első színes lapra. Jöhet a következő sor, vagy oszlop, nyomtatás a 2. színes lapra.

Kicsit babrás.

Előzmény: djuice (38675)
m54-b Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38686

christmas a két s betű lehet azonos színű? Könnyebben menne.

Előzmény: djuice (38685)
djuice Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38685

A4? A3?

Passz…

Előzmény: m54-b (38684)
m54-b Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38684

van-e vmi excel fgv. ami kever kavar.

Szerintem nincs. Makróval megoldható. Mi a karton mérete?

Előzmény: djuice (38683)
djuice Creative Commons License 2025.11.30 0 0 38683

Sajnos nem.

Nyomdába akarják vinni, mert a papír sem mindegy! >> Kartonra kell.

De ne erre koncentráljatok, hanem hogy van-e vmi excel fgv. ami kever kavar. (?) 🙂

Előzmény: Fferenc50 (38681)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.11.29 0 0 38682

Bocs, persze ehhez színes nyomtató szükséges. :(

Előzmény: Fferenc50 (38681)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.11.29 0 0 38681

Szia!

Nem lenne egyszerűbb fehér papírra nyomtatni színes körvonalakkal/vagy teleszínnel a betűket? Akkor nem kellene 20 féle papír...

A nyomtatási nagyságot pedig részben a betűmérettel, részben a nyomtatási beállításokkal lehet beállítani.

Üdv.

Előzmény: djuice (38679)
m54-b Creative Commons License 2025.11.29 0 0 38680

Megoldásokat ne nekem küldjétek, nem az én problémám. Az én problémám csak az, hogy félreértettem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!